Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Výsledky z mistrovských zápasů mužů (divize, oblastní přebor ) z 10.-11.11.2001


D I V I Z E
-----------

Klatovy - Třeboň        1 : 0 (1 : 0)

Branka vlastní(Šachl)

Klatovy v posledním zápase podzimu na svém hřišti  nechtěly zklamat své příznivce ani si pokazit velmi úspěšnou sérii z druhé poloviny této části. Nebyl to úkol snadný, neboť jejich soupeř , ještě na jaře hrál ČFL. Klatovy i tentokráte postrádali na své střídačce trenéra Andrlíka, který musel svůj tým dirigovat z povzdálí, neboť mu trest ještě místo na lavičce do konce podzimu zakazuje.
Domácí se do svého souseda v tabulce se pustili bez zábran , neboť na něho ztráceli tři body a v případě svého úspěchu se mohli dostat zásluhou lepšího skóre dokonce před něj. Úvod se jim vydařil , když ze svého tlaku přinutili soupeře k chybě. Na ukazateli skóre nedoběhla ručička ani k prvním pěti minutám  a už na něm docházelo k první a jak ukázal průběh zápasu také k poslední změně. Ve 4. se radovali domácí z kuriózní vedoucí branky,i když se střelce branky  ale neodvážili objímat, neboť jím byl nešťastný hostující obránce Šachl, který centrovaný míč do pokutového území Třeboňě ve snaze odvrátit na roh, skončil z jeho hlavy  v horním růžku třeboňské branky !
Další minuty prvního poločasu přinesli v chladném počasí fotbal nepříliš zajímavý. Hra se drobila do  řady osobních soubojů, byl stále více k vidění  úsilí a bojovnost hráčů obou týmů, než pohledného fotbalu. Hra se většinou odehrávala  mezi od vápna k vápnu a před oběma brankami příliš vzruchu nebylo. Hosté se snažili hrát na rychlé protiútoky, které úspěšným pokrytím jejich nejnebezpečnějších útočníků  byly úspěšně včas eliminovány.
Ve druhé půli byli hosté blízko vyrovnání, ale brankáři Klatov  Rybárovi stálo hodně štěstí, neboť Bumba  s míčem z jeho kopačky orazítkoval břevno jeho branky. Štěstí na druhé straně stálo také při brankáři hostů v 75., když střela Bělouška z přímého kopu prošla podél jeho brankovištěm , zastavila se o druhou tyč a od ní odražený míč skončil překvapeně v jeho náručí!
Poslední důležitý moment se odehrál o deset minut později, když pro změnu hosté z ostrého úhlu nastřelili tyč Rybárovy branky.
Se závěrečným hvizdem rozhodčího přišlo uspokojení domácích hráčů i jejich příznivců ze zisku bodů  a také z toho, že s návratem na své domácí hřiště Na Rozvoji začala úspěšná série Klatov na tomto hřišti, která do konce podzimu  již nebyla přerušena!
Sestava Klatov : Rybár – Hebnár, Hrubec, Brabec, Běloušek, Kocúr, Šlechta, Brejcha, Břečka, Lukeš M.(47.Zwiefelhofer), Vítovec.


Ostatní výsledky
----------------
Kaplice   - Tábor       1 : 2
Příbram B – Strakonice  3 : 1 (předehráno)
Přeštice  - Písek       1 : 0
Jediná branka utkání padla v 60. z pokutového kopu, který Silovský bezpečně proměnil.
US Praha  - Chlumčany   1 : 1
Milevsko  - Motorlet    1 : 4
Vejprnice - Tachov      7 : 2
Sez. Ústí - Rokycany    3 : 1

   Tabulka  divize  po 14.kole
==================================================================
  1 Příbram B        14    11     3     0    34:  3    36   (  12)
  2 Vejprnice        14     8     4     2    36: 13    28   (   4)
  3 Kaplice          14     8     2     4    27: 18    26   (   5)
  4 US Praha         14     7     4     3    21: 18    25   (   1)
  5 Sezim. Ústí      14     6     6     2    18: 14    24   (   0)
  6 Přeštice         14     7     3     4    21: 21    24   (   0)
  7 Rokycany         14     5     7     2    23:  9    22   (   1)
  8 Motorlet         14     6     3     5    27: 18    21   (   3)
  9 Klatovy          14     5     4     5    18: 16    19   (  -5)
 10 Třeboň           14     4     7     3    15: 18    19   (   1)
 11 Tábor            14     6     1     7    21: 31    19   (   1)
 12 Milevsko         14     3     3     8    16: 24    12   ( -12)
 13 Písek            14     2     3     9    12: 23     9   (  -9)
 14 Chlumčany        14     1     6     7    15: 31     9   (  -9)
 15 Strakonice       14     2     3     9    14: 30     9   (  -9)
 16 Tachov           14     0     3    11    11: 42     3   ( -15)

 --------------------------------------------------------------------





O B L A S T N Í P Ř E B O R
-----------------------------

Nýrsko - 1.FC Plzeň     2 : 2 (1 : 2)

Branky : 45‘ 1:2 Presl L., 90‘ 2:2 Šteiner
Žluté karty: 2:2 Šteiner, Malý
 Červené karty: 1:0 Malý ( druhá žlutá karta) 2:2 (1:2)
Sestava Nýrska: Daněk – Hvězda  st., Polák, Malý, Valenta – Kolařík, Šteiner, Kajínek, Presl L. – Vacovský, Kadlec.
Trenéři: Rosenheim, Kalivoda.
 Na těžkém terénu začali zápas lépe hosté z Plzně. Lépe se pohybovali, lépe kombinovali. Naopak domácí působili staticky, nedařili se přihrávky. Už v 5 minutě měl první  stoprocentní šanci hostující útočník. Po nádherné přihrávce do uličky postupoval sám na brankáře Daňka, ale překonat ho naštěstí nedokázal. I nadále byli hosté lepší a první branky se dočkali v 18 minutě kdy se ve vápně dostal míč k Nádraskému a ten nezaváhal. Hosté po této brance ještě více ožili. Hráli na těžkém  terénu vcelku pohledný kombinační fotbal, který dělal domácím mnoho problémů. V koncovce však již neprosadili, a tak ke slovu přišli domácí hráči. Brankou do šatny po nádherné individuální akci vrátil do hry Okulu Presl L. Do začátku druhé půle nastoupil soupeř z Plzně ještě aktivně, ale postupem času začali domácí borci hru v poli vyrovnávat. Hra v této fázi byla zbytečně tvrdá a nervózní. Soupeř přešel na udržovací taktiku, zjevně nikam nespěchal, po každém faulu domácích polehávali hosté na studeném trávníku a tak zápas ztratil tempo a líbivost. Domácí si nějaký výrazný tlak nevytvořili, ani vyložených šancí na vyrovnání moc nebylo. Soupeř hrozil nebezpečnými brejky do otevřené obrany. Zdálo se už ze hosté svou hrou už výsledek uhrají, minutu před koncem se dokonce objevili ve trojici před osamoceným stoperem a brankářem domácích, ale šanci trestuhodně zahodili a tak se stalo co se v kopané stává. Hned z protiútoku nachytal hostujícího brankáře ne  zcela povedenou střelou ze střední vzdálenosti domácí Šteiner a stanovil na konečných 2:2. Pro domácí to byl nakonec šťastný bod neboť celkově zanechal soupeř fotbalovější dojem v utkání, bohužel vlastní chybou výsledek neuhrál.
Chanovice - K. Vary B   3 : 0 (2 : 0)

Branky : Dobiáš 2, Hanko

O zápase ve kterém domácí získali důležité body. Domácí proti soupeři, který nastoupil bez registračních průkazů s devíti hráči mající jiný osobní doklad (ostatní  nemohli prokázat svojí totožnost a nebyli ke hře připuštěni) nezaváhali a již do poločasu rozhodli o tom, kdo získá cenné vítězství.

Sušice - Poběžovice     5 : 0 (2 : 0)

Branky :Švec 2, Pendl 2, a  Kočí
ŽK   1:3
Začátek zápasu byl ze strany obou soupeřů opatrný a hra se většinou odehrávala mezi pokutovým
Územním obou soupeřů. V závěru první čtvrthodiny hry se po rohovém kopu dostal míč k Hubáčkovi, jeho centr před branku hostů našel  Pedl, který vyhrál hlavičkový souboj a míč poslal poprvé do sítě domácích. Jednobrankové vedení domácích mohl o dvě minuty později  po centru Kočího zvýšit M.Brabec, ale jeho střela šla mimo branku. V 21. měli hosté výbornou šanci vyrovnat, když Krutina posla míč na hlavu Deckera a  ale hlavička těsně skončila nad svatyní Kindelmana. Ve 28. našel lob za obranou Poběžovic Švece, ale souboj mezi ním a brankářem Huttou vyhrál výborný gólman hostů. Když po spolupráci M.Brabce se Staňkem skončila hlavička útočníka domácích vedle a mužstva již byla myšlenkami v kabinách  otálel poběžovický Černý s rozehrávkou od branky, míč mu vypíchl v 45. agilní Švec a sám před Huttou nezaváhal a poslal míč pod jeho tělem  do jeho sítě. Tento druhý gól domácích“do kabin“  byl důležitý pro další vývoj zápasu.
Do druhé půle šli hosté s cílem zkorigovat výsledek, byli ve hře agresivnější, ale jinak v opticky získané mírné herní převaze byli prvním 15,minut této části zápasu naprosto bezzubí. V 63. Milan Brabec našel volného Švece, ten si míč dokázal zpracovat, ale gólovou tutovku nevyužil, když míč poslal vedle branky. O minutu později  pálil Hubáček těsně nad  a pak měl na noze dva góly Kočí, který nejprve po brejku se dostal sám před Huttu, ale ten prokázal , že je pořád „pan gólman“ a jeho střelu mu zlikvidoval. V 74. ještě Kočí přihrávku do uličky od M.Brabce opět neproměnil , když pálil vedle, ale v zápětí z následujícího protiútoku Sušice  našel dlouhý centrovaný míč Pavla Švece, ten si perfektně zpracoval na prsa, dostal se za obranu soupeře a střelou pod břevno nedal tentokráte Huttovi vyniknout a zvýšil na 3:0. Gólman hostů  se opět blýskl při dělovce M.Brabce, která mířila pod břevno, ale Hutta míč v poslední chvíli vyrazil.  Zvýšit vedení mohl domácí Kočí po té, když po individuální akci při které obešel  tři hráče hostů i brankáře,ale netrefil prázdnou branku.
V 84. měli hosté vyloženou příležitost dát čestný úspěch Horský, který z hranice pokutového území pěkně vystřelil, ale Kindelman  jeho střelu k tyči bravurně chytil. Z protiútoku v se zrodila nejhezčí akce tohoto duelu. Pavel Brabec vybojoval na půlící čáře míč, prošel s ním až do pokutového území soupeře, tam přihrál volnému Pendlovi a jeho střela z deseti metrů rozvlnila po čtvrté síť poběžovické branky!
Sestava  domácích : Kindelman – Slivoň, Slivoň, T.Marek, Ritter, P.Brabec, Kočí(Sachr), Staněk (46.Pintíř), Švec, Hubáček


Nekompletní keramici si zajeli pro výprask
--------------------------------------------

TJ Sušice - CHKZ Poběžovice   5:0   (2:0)

Po matném výkonu proti Chanovicím, kdy doma poběžovičtí dosáhli jen na jeden bod, se rozšíření bodového konta po zápase v Sušici sice nečekalo, ale pět inkasovaných branek mnohé z příznivců zaskočilo, přestože mužstvo k zápasu odjíždělo oslabeno o čtyři hráče základní sestavy. Konečný výsledek byl totiž vzhledem k poměru sil na hřišti pro hosty krutý, ale děravá obrana, které už ve druhé půli nepomáhala ani unavená záloha keramiků byla pro domácí snadno prostupnou hrází a brankář Hutta tak mnohdy stál sám proti třem útočícím soupeřům...
Úvod zápasu vyzněl lépe pro domácí, ale s centrem Kočího si Hutta poradil stejně, jako s rohovým kopem Hubáčka v 5. minutě. Na druhé straně po Horského průniku a zpětné přihrávce mířil volejem Slowik z šestnáctky vedle Kindelmanovy branky. Ve 12. minutě se po pravé straně protáhl hostující Růžek, ale z úhlu sušickou branku přestřelil. O dvě minuty později se uvolnil na pravé straně domácí Kočí, odcentroval a nekrytý Pendl střelou hlavou z 9 metrů pod břevno poslal domácí do vedení 1:0. Po čtvrthodině se dostal ke střele na druhé straně Krutina, ale minul domácí branku. V 17. minutě jej napodobil domácí M.Brabec, který hlavou usměrnil Kočího centr z pravé strany jen těsně vedle pravé Huttovy tyče. Poté trefila Pendlova střela v pok. území hostů jen tělo spoluhráče M.Brabce a na druhé straně zblokovala domácí obrana Krutinovu střelu na roh. Hosté postupně hru vyrovnali a dobrou příležitost zahodil ve 25. minutě Ticháček, když volejem usměrnil Krausovu přihrávku vedle levé Kindelmanovy tyče. Hrálo se bez vyložených šancí, mezi šestnáctkami, ale přesto byli domácí před pokutovým územím Poběžovic znatelně nebezpečnější. Ve 34. minutě po zpětné přihrávce domácího M.Brabce v dobré pozici netrefil volejem Huttovu branku Staněk a o pět minut později jej po Hubáčkově rohovém kopu napodobil Kočí, který hlavou z deseti metrů zamířil vedle poběžovické svatyně. Herní převaha, kterou domácí před koncem první půle získali, přinesla ovoce ve 45. minutě, kdy  váhajícímu Černému vypíchl míč Švec a tváří v tvář brankáři Huttovi zvýšil na 2:0.
V začátku druhého poločasu zvýšili hosté úsilí a postupně získali optickou převahu. Ta ovšem končila v uctivé vzdálenosti před domácí brankou, zatímco sušičtí neustále hrozili rychlými protiútoky do odkryté obrany. První střelecký pokus hostů v 55. minutě Krutinovi domácí zadáci zblokovali stejně, jako další střelu téhož hráče v minutě 16. Po čtvrthodině ale nabrali domácí dech, hru vyrovnali a jejich rychlé přechody do útoku nevěstily pro hosty nic dobrého. V 18. minutě na centr domácího M.Brabce nikdo ze spoluhráčů nedosáhl stejně, jako o okamžik později na další centr téhož domácího hráče. Na druhé straně musel brankář Kindelman vyboxovat rohový kop Slowika, ale domácí se pomalu dostávali do tlaku. V 71. minutě zastavila brejk domácího Švece ofsajdová píšťalka rozhodčího Duchka, vzápětí hostující brankář Hutta výborně zlikvidoval Pintířovu střelu zprava a do třetice v 74. minutě zakončil svoji nebezpečnou akci po pravé straně střelou do boční sítě domácí Švec. Přesně čtvrthodinu před koncem se ale domácí dočkali změny skóre, když P.Brabec našel nabíhajícího Švece, který sám proti Huttovi zvýšil na 3:0. Hosté se zmohli jen na několik tr. kopů z uctivé vzdálenosti, které však bez problémů domácí odvrátili a drželi dál taktovku ve svých rukou. Deset minut před koncem zamířil domácí M.Brabec zleva těsně vedle vzdálenější Huttovi tyče. V 81. minutě neuhlídali hosté Kočího, který se kolem nich prosmýkl a nedal Huttovi ze 14 metrů šanci 4:0. Hosté měli možnost korigovat výsledek šest minut před koncem, ale Horského volej ze 14 metrů Kindelman zlikvidoval. Když pak chaotickou obranu keramiků přehodil domácí P.Brabec, aby našel nabíhajícího Pendla, který sám proti soupeřovu brankáři opět nezaváhal, stanovili sušičtí konečný výsledek na 5:0. Nic na tom nezměnila Krutinova střela, která o metr přelétla domácí branku, ani další šance Pendla, kterou pádem pod nohy zmařil poběžovický  brankář Hutta.
Před 200 diváky řídil rozhodčí Duchek. ŽK 1:3.
Poběžovice: Hutta - Kraus, Černý, Kořínek, Decker, Slowik, Krutina, Horský, Rybianský, Růžek, Ticháček (74.Šilhavý).  Trenér K.Šilhavý.
Sušice: Kindelman - Slivoň, T.Marek (82.Sachr), Ritter, P.Brabec, Kočí (82.L.Marek), Staněk (46.Pintíř), Švec, Hubáček, Pendl, M.Brabec.  Trenér J.Staněk.Komentář připravil V.Kotlan z Poběžovic(vok)

Ostatní výsledky:
-----------------
Cheb - Malesice         5 : 1 (3 : 1)
Branky : 5.Schweiner, 34.min.Švehla, 44.a 62.Kuna,78.Sláma - 25.Liška, 250 diváků
Přimda - Bolevec        4 : 1
Toužim - Blovice        0 : 1
Nepomuk - Domažlice     1 : 3
Doubravka - Staňkov     1 : 0


          Tabulka  oblastního přeboru  po 14.kole)
==================================================================
  1 Doubravka        14    14     0     0    38:  5    42   (  18)
  2 Union Cheb       14    10     2     2    51: 14    32   (  11)
  3 SUŠICE           14     9     3     2    32: 12    30   (   6)
  4 Malesice         14     6     2     6    28: 34    20   (   2)
  5 Přimda           14     5     4     5    30: 27    19   (  -5)
  6 Nepomuk          14     5     4     5    30: 31    19   (  -5)
  7 Toužim           14     6     1     7    17: 22    19   (  -5)
  8 1.FC Plzeň       14     3     7     4    23: 20    16   (  -2)
  9 Poběžovice       14     5     1     8    20: 28    16   (  -2)
 10 Blovice          14     4     4     6    13: 22    16   (  -2)
 11 Domažlice        14     4     4     6    13: 28    16   (  -5)
 12 Staňkov          14     4     3     7    13: 29    15   (  -3)
 13 CHANOVICE        14     4     2     8    19: 20    14   ( -10)
 14 K.Vary B         14     4     2     8    21: 35    14   (  -4)
 15 NYRSKO           14     3     4     7    22: 33    13   ( -11)
 16 Bolevec          14     2     5     7    13: 23    11   (  -7)

 --------------------------------------------------------------------

 Příští (poslední podzimní) kolo :

 Domažlice       - Union Cheb      SO 17.11.2001 13.30
 Blovice         - Nepomuk         SO 17.11.2001 13.30
 Poběžovice      - Toužim          SO 17.11.2001 13.30
 K.Vary B        - SUŠICE          SO 17.11.2001 13.30
 1.FC Plzeň      - CHANOVICE       SO 17.11.2001 13.30
 Staňkov         - NYRSKO          SO 17.11.2001 13.30
 Bolevec         - Doubravka       SO 17.11.2001 13.30
 Malesice        - Přimda          SO 17.11.2001 13.30








Zpět - návrat na předchozí stránku