Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
POSTUPY – SESTUPY,JAK TO VLASTNĚ BUDE ?



To je téma s blížícím se závěrem soutěží stále téma aktuálnější. Rozpis oblastních soutěží ČMFS OZČ Plzeň v této otázce má jasno, rozluštění je jich na účastnících soutěží a fotbaloví příznivci si v tom mohou dělat s vývoje soutěže více jasno.
Na straně  3 a 4  vzpomínaného rozpisu je uvedeno :

Pro Plzeňský kraj
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postupy :
dospělí :
- u oblastního přeboru vítěz do divize
- z 1.A třídy sk.A v případě vítězství BKV Planá postup do krajského přeboru PK(Plzeňského kraje)
Pozn.: to pravděpodobně nehrozí, neboť Planá je po sedm kol před koncem na 5.místě a ztrácí 14 bodů na první tým tabulky a stejný počet bodů má náskok na poslední celek této skupiny 1.A třídy !
Z 1.A třídy sk.B 1. až 5. družstvo postoupí do KPM, případě postupu BKV Planá(to není ale reálné viz předcházející poznámka) 1. až 4 družstvo do KPM(krajského přeboru mužů)
- z 1.B tř. sk. B nejlépe umístěné družstvo z PK do 1.A třídy
- z 1.B třídy sk.C a D vítězové do 1.A třídy
- z OFS vítězové (Okresních fotbalových svazů) do 1.B tříd

Sestupy :
dospělí:
- z oblastního přeboru mužů  družstvo na 16.místě(popřípadě nejhůře umístěné
  družstvo PK)
- z 1.A třídy sk.A do 1.B třídy – BKV Planá v případě umístění na
  16.místě(prakticky nehrozí-viz poznámka u postupů)
- z 1.A třídy sk. B do 1.B třídy – družstva umístěná na 17. a 18.místě  v případě
  sestupu BKV Planá(opět viz poznámka u postupů) družstvo na 18.místě sk.B
- z 1.B třídy do okresů – družstva umístěná na 14.,15.,16.místě
  V případě sestupu družstev PK z divize se zvyšují počty sestupujících do nižších soutěží!!!!!!!!

A kolik bude vlastně sestupovat týmů 1.A třídy  sk.B ? Rozpis soutěží ČMFS OZČ na to pamatuje(viz předchozí odstavec), ale tato otázka je stále jen  v rovině teoretické. Vše mají ve své režii mužstva Tachova a Chlumčan v divizi, neboť počet případných sestupujících je závislý na tom, zda žádný z týmů z našeho kraje nesestoupí z divize. V případě, že by se tak nestalo, což ale postavení v tabulce příliš nevyvrací(spíče opak je pravdou),  pak  by z 1.A třídy sestupovala družstva , která se umístní na 17. a 18. místě.
V případě, že by se sestupu z divize nevyhnul  jednomu z dvojice Tachov-Chlumčany, pak je v sázce boj o tři, popřípadě nejhorší varianty o čtyři sestupová místa 1.A třídy skupiny B. Na ty je nejméně sedm kandidátů  a mezi ně se bohužel  po nevýrazných jarních výkonech dostal také  Švihov a vyhráno nemá zdaleka ani Strážov !
V 1. B třídě je prakticky již rozhodnuto o tom, že pravděpodobně tuto soutěž opustí Ž.Ruda. Naděje tohoto týmu jsou pouze teoretické! Šanci na záchranu po té, kdy nebodují ani celky v tabulce před nimi má Dukla Janovice, ale prohrou s Dlouhou Vsí se její naděje opět vzdálily ! Další družstva z okresu Klatovy si výrazně polepšila a to je dobrá zpráva pro účastníky okresního přeboru, konkrétně pro týmy, které se pohybují  na chvostu tabulky!
Sstup z okresního přeboru potká nejméně poslední družstvo v tabulce. Počet sestupujících se zvýší podle toho kolik týmů z okresu Klatovy sestoupí do okresního přeboru.
O dalších postupech a sestupech v okresních soutěží se muůžete sami dočíst na těchto weobových stránkách v části POZVÁNKY, kde kliknete na ROZPISY a zde je kompletní rozpis okresních soutěží OFS Klatovy !




Zpět - návrat na předchozí stránku