Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Výsledky z utkání vyšších soutěží(divize,obl.přebor, 1.A tř.sk.B, 1.B tř.sk.C) z 27. - 28.10.

  

Divize
--------
KLATOVY - PÍSEK  3 : 0(2 : 0)
Branky :Krška, Brabec z PK a Zwiefelhofer
Sestava : Rybár, Hrubec, Hebnár, Dolejší, KOCÚR(82.Šindelář), Běloušek, Krška, Brabec, Brejcha(70.Zwiefelhofer), Lukeš M.(85.Kotáb J.), Vítovec.
Začátek zápasu byl ze strany obou mužstev opatrný. Po úvodní čtvrthodince se stále více začali prosazovat domácí fotbalisté. Ve 28. přišla pohledná individuální akce Kršky, který prošel mezi dvěma obránci a dal vedoucí branku Klatov. Po této brance si dokázali  domácí vytvořit velmi dobré šance ke skórování, když tu  největší měl  Vítovec  , který šel sám na brankáře Písku, branku však  netrefil. Ve 38. odvážně pronikl do pokutového území divizního nováčka  Krška, ale jeho průnik zastavila obrana soupeře za cenu faulu. Nařízený pokutový kop Brabec proměnil, přestože brankář  Písku směr střely vystihl, ale na prudkou střelu neměl přesto nárok.
Ve druhém poločase se hra vyrovnala a většinou se odehrávala od jedné strany pokutového území na stranu druhou, ale bez vytvoření gólových šancí. V přibývajícím časem hosté hru otevřeli a domácí se stále více prosazovali do otevřené obrany rychlými protiútoky. Hosté vykopávali dvakrát míč z brankové čáry, jedenkrát po střele Brejchy a po druhé mohl skórovat Běloušek. V posledních  patnáct minut opět prokázalo, že klatovští fotbalisté nedokáží proměňovat často ani ty nejvyloženější šance, nad čímž kroutil nejeden přítomný divák hlavou. Byl to opět Vítovec, který sám proti brankáři měl lepší volbu přihrávkou na volného Zwiefelhofera, ale místo toho pálil opět vedle svatyně hostů. Stejně tak dopadl Zwiefelhofer, který obešel dva hráče soupeře a rovněž minul branku, své sólo na brankáře nedokázal proměnit Krška. Diváci se přesto ještě gólu dočkali, když v 90. se šance do které se dostal Zwiefelhofer nedalo snad již zakončit jinak, než dopravit míč do prázdné branky po předchozím dokonalém vyšachováním hostující obrany. Domácím se podařilo zatím jako jedinému týmu na svém hřišti nastřílet Písku více než dva góly , ale vzhledem k průběhu hry  je výsledek pro tento tým příliš lichotivý!

Ostatní výsledky :

KAPLICE   – TŘEBOŇ     5 : 0
TÁBOR     - STRAKONICE 4 : 3
PŘÍBRAM B - CHLUMČANY  3 : 0
PŘEŠTICE  - MOTORLET   2 : 0
US PRAHA  - TACHOV     5 : 2
MILEVSKO  - ROKYCANY   2 : 1
VEJPRNICE – SEZ.ÚSTÍ   4 : 3

                             Divize     12.kolo
 ===================================================================
  1 Příbram B        13    10     3     0    32:  2    33   (  12)
  2 Vejprnice        12     7     3     2    29: 13    24   (   3)
  3 Kaplice          12     7     2     3    23: 16    23   (   5)
  4 Rokycany         12     5     6     1    23:  8    21   (   3)
  5 Sezim. Ústí      12     5     6     1    19: 11    21   (   3)
  6 US Praha         12     6     3     3    18: 16    21   (   0)
  7 Motorlet         12     5     3     4    24: 15    18   (   3)
  8 Přeštice         12     5     3     4    15: 17    18   (  -3)
  9 Třeboň           12     3     7     2    13: 16    16   (   1)
 10 Tábor            12     5     1     6    18: 28    16   (  -2)
 11 Klatovy          12     3     4     5    15: 16    13   (  -8)
 12 Písek            12     2     3     7    11: 20     9   (  -6)
 13 Milevsko         12     2     3     7    12: 22     9   ( -12)
 14 Strakonice       13     2     3     8    14: 28     9   (  -9)
 15 Chlumčany        12     1     5     6    10: 25     8   (  -7)
 16 Tachov           12     0     3     9     9: 32     3   ( -12)





Oblastní přebor
---------------
NYRSKO   - POBĚŽOVICE  5 : 3 (1 : 0)
Branky:  5‘ Šteiner 1:0, 53‘ Kadlec 2:0, 65‘ Horský(p.k.) 2:1, 68‘ Kadlec 3:1, 73‘ Hvězda st. 4:1, 78‘ Slowik (p.k.) 4:2, 82‘ Horský 4:3, 88‘ Presl L. 5:3
Sestava Okuly: Daněk – Hvězda st. Polák, Malý, Valenta – Kolařík(86’Hvězda ml.), Šteiner, Kajínek, Presl L. – Kadlec(90’Soušek Rost.), Soušek St.(50’Vacovský). Trenéři: Rosenheim, Kalivoda.
Žluté karty: 1:0 Malý
Rozhodčí: Špak – Kvasnička, Jakš.
Pro domácí to byl existenční zápas, kdy měli poslední šanci udržet kontakt v tabulce. Museli bezpodmínečně potvrdit získaný bod z Blovic. Po dlouhé době se do sestavy vrátil hráč Okuly Kadlec. A i když má ještě problémy se zraněným kolenem byl na hřišti pro mužstvo velkým přínosem. Domácí začali aktivně a odměnou jim byla branka již v 5.kterou dal Šteiner. I nadále pak se hrál útočný fotbal, kde hosté postupně hru v poli vyrovnávali a šance se střídali na obou stranách. Také v druhém  poločase domácí začali dobře a v 53 minutě se do listiny střelců zapsal poprvé v tomto utkání Kadlec. Hra měla i nadále svižné tempo na obě strany a tak přišli na řadu i hosté. Po průniku do pokutového území, byl jeden z hráčů hostů zastaven faulem a nařízenou penaltou snížil Horský na 2:1. Naštěstí hned o tři minuty později po hezké kombinaci se v pokutovém území dostal míč k domácímu kanonýrovi Kadlecovi , který znovu nezaváhal a Nýrsko opět svému soupeři odskočilo  o dvě branky. Okula se i nadále tlačila dopředu a když v 73. chytrou brankou zvýšil domácí Hvězda st. na 4:1 zdálo se ,že o osudu utkání je rozhodnuto. Jenže v 78. v pokutovém území domácích přišel znovu penaltový zákrok a hosté Slowikem opět snížili na 4:2. O čtyři minuty později po chybě v obraně domácích se jim podařilo dokonce vstřelit kontaktní branku na 4:3 a na hřišti v Nýrsku se rozehrálo drama. Šťastnější v koncovce nakonec byli domácí, neboť hosté jasnou šanci na vyrovnání zahodili, přestřelením  branky z malého vápna a hned z protiútoku rozhodl tečovanou střelou z z hranice pokutového území  Libor Presl  a upravil tak na konečných 5:3 radující se Okulu. Domácí si vítězství zasloužili, škoda jen, že si závěr zápasu opět zkomplikovali. Hosté předvedenou hrou  přispěli k tomu, že se v Nýrsku hrála kopaná se vším co k ní patří, když jí nechběla dramatičnost a hlavně branky.

CHANOVICE - BLOVICE    2 : 0 (2 : 0)
Branky : Dobiáš a Racek
ŽK: 3 : 2
Sestava domácích : Hrubý – Šedivý, Lukeš, Gajdůšek, Cibulka, Hnídek, Racek, Hanko, Kučera(90.Bártík), Hanzlík(83.Svoboda), Dobiáš (77.Picka), trenér M.Rambousek,
Opatrný začátek zastihl  v lepší pohodě hosty, kteří se do svého soupeře pustili bez respektu  a Brožík s se Švehlou prověřovali domácí obranu, která na čele s brankářem Hrubým působila koncentrovaným dojmem. V 18. se po závaru před blovickou brankou dostal k míči Hanko, ale ten mu v rozhodujícím okamžiku hostující obrana stačilo odkopnout. Ve 22. byl faulován  hostující Brožík, rozhodčí Ulrych ponechal výhodu, ale Švehla z deseti metrů nedokázal zakončit. V 26. zatáhl míč podle brankové čáry  do pokutového území Brožík, ale domácí gólman Hrubý perfektním zákrokem jeho střílený centr  mířící na volného Žežulu zachytil. Z protiútoku  zlikvidoval včasným vyběhnutím brankář Loula šanci Hanzlíkovi.  Ve 29. byl úspěšný i proti hlavičce Hanky, , ale ve 33. již musel kapitulovat, když sice střelu  Honzíka stačil vyrazit , ale na hranici velkého vápna se dostal k míči agilní Dobiáš a střelou k tyči dal vedoucí úspěch Chanosu. Ve 35. se blýskl pěknou střelou z dálky Šedivý, ale Loula byl na místě. V poslední minutě přišel gól domácích do kabiny, po střele z hranice pokutového území  se radovali z druhého úspěchu z  Rackovy kopačky. Se zahajovacím hvizdem rozhodčího druhé půle se do sebe pustili hráči obou mužstev s velkým nasazením, často se od kopaček jiskřilo a tak musel v průběhu tří minut třikrát sahat |sudí Ulrych do kapsy pro ŽK, dvakrát pro hráče domácích a jednou pro potrestání hostů. V 54. mohl definitivně rozhodnout o třech bodech domácí Kučera, ale jeho sólo skončilo střelou na levé tyči blovické branky. V 55. se kopal za řečnění kapitána hostů Davídka nepřímý kop a po něm musel  proti střele Lukeše opět dokazovat své umění brankář hostů, který však nepůsobil nejistějším dojmem. V 68. po přihrávce Hanzlíka pálil Dobiáš, ale obrana hostů s vypětím všech sil s notnou dávkou štěstí vyrazila jeho střelu na roh. Když v 73. v cestě do sítě hostů po střele Dobiáše  stálo břevno  a neuzmula se ani střelecký pokus Hanka, přišla v 81. největší šance hostů dát kontaktní branku. Po rychlém protiútoku do otevřené domácí obrany se dostal  do dobré  pozice skórovat Brožík, ale nedal.V 88. poslední příležitost Blovic po centru střídajícího  Cecnáře a  střele  Chalupy domácí obrana úspěšně zlikvidovala.
Vítězství domácích bylo naprosto zasloužené, když svého soupeře mimo úvodu zápasu přehráli a vytvořili si daleko více brankových příležitostí než soupeř.

SUŠICE    - DOMAŽLICE  5 : 1 (3 : 0)
Branky :Švec 3, Staněk a Pendl.
ŽK:2 : 2
Domácí fotbalisté   v tomto zápase potvrdili, že pod vedením trenéra J.Staňka si stále v průběhu podzimu udržují kvalitní formu. Hostům se dařilo s vypětím všech sil vzdorovat do 33. kdy  z hranice pokutového území  střelou pod břevno dal Vsálav Staněk vedoucí gól. O minutu později  začal svoje střelecké představení v tomto zápase Švec, který vyhrál vzdušný souboj s brankářem a poslal hlavou míč do jeho sítě. Ve 43. přidal tento kanonýr domácích po individuální akci  třetí branku a za tohoto stavu odešla mužstva do kabin. Po návratu to byl opět Švec, který v 54. dal v tomto zápase svůj třetí gól a zaznamenal čistý hattrick ! O deset minut později dal čestný úspěch hostů Doubek, když se mu podařil přesně trefit míč z voleje a ten skončil v brance domácích. V 70. uzavřel brankový účet zápasu Pendl.
Domácí v další části zápasu hru kontrolovali a  dotáhli ho do úspěšného konce. Jejich vítězství bylo zasloužené a pro hosty tato prohra znamená propad v tabulce až na úplné dno.
Ostatní výsledky :

CHEB      - BOLEVEC    3 : 0
Branky : Schweiner 2(obě z PK) a Sláma
MALESICE  - STAŇKOV    2 : 2
PŘIMDA    – 1.FC PLZEŇ 1 : 1
DOUBRAVKA - KAR.VARY B 7 : 2
TOUŽIM    - NEPOMUK    0 : 2




1.A třída-skupina B
-------------------
LETNÁ     - ŠVIHOV  5 : 1
Branky :Špatenka
Sestava hostů : Valenta – Volf, Toman, Maněna, Schejbal, Vrba, Hajšman, Špatenka, Maršálek, Květoň, Biederman
Hosté odcestovali do Plzně se silně kombinovaným týmem, ve kterém chybělo pět standartních hráčů z důvodu náhlého onemocnění(chyběli Kudjak, Havlíček, ale také Zadražil Süss a také distancovaný Homr.
Domácím  vyšel vstup do zápasu a vedli od 5. . V 21.mohlo být srovnáno, ale střela z přímého kopu z kopačky Květoně skončila na tyči. Ve 41. se hosté vyrovnání dočkali, když pěknou přihrávku Biedermana dokázal zužitkovat Špatenka. Hosté kteří přijeli k zápasu pouze s jedenácti hráči museli z důvodu zranění Volfa hrát o jednoho hráče v poli méně a této početní převahy domácí dokonale využili. V 62. šli do vedení, 70. zvýšili na 3:1 o minutu později dali čtvrtý gól a v 75.   úspěšnou čtvrthodinku pro domácí a pohromu pro hosty ukončili pátým gólem.

ÚNĚŠOV    – LUBY    4 : 1
Branky :Doležal 2, Kryč, a Ranč – Frič.
Zápas začal pro Luby nešťastně, neboť ve 4. proti nim nařídil rozhodčí Pastyřík pokutový kop, který domácí úspěšně proměnili. V 15.lovil míč ze své sítě brankář Lub Kalaš podruhé, který se dostal za jeho záda po dobře rozehraném rohovém kopu. V 60. v době, kdy se hosté marně pokoušeli o kontaktový gól  inkasovali po třetí, skončil centrovaný míč překvapivě v jejich brance. Když v 70. po rychlém přímočarém protiútoku domácí zvýšili na 7:0 bylo o výsledku rozhodnuto. Čestný úspěch dal v 75. po přihrávce Javorského a průniku středem obrany  zakončil střelou podél brankáře k tyči.

STRÁŽOV   - ZRUČ            5 : 1
Branky :Janka 2, Zahrádka 2 a R.Smolík,
Strážovští hráči nastoupili do zápasu proti poslednímu týmu tabulky s notnou dávkou opatrnosti, kterou jim naordinoval už v šatně trenér domácích L. Langmajer. Strážovští držíce se rad svého trenéra  se hned od začátku snažili co nejvíce zaměstnávat obranu a brankáře hostí, což se jim vyplatilo už v šesté minutě, kdy po dlouhém centru  se k míči dostal Mayer, hlavou prodloužil na úroveň malého vápna a razantní Janka přehlavičkoval vybíhajícího brankáře.Nedlouho na to se po ojedinělé akci hostů a následném dlouhém výkopu brankáře Marka dostal do brejku Zahrádka, ten se dokázal uvolnit přes dotírající obránce a nekompromisně poslal mič k levé tyči. Tedy 2:0!
Poté se na krátkou chvíli se dostali do hry i hráči ze Zruče, ale jejich snažení končilo většinou v uctivé vzdálenosti od strážovské branky. Od poslední branky uplynulo přesně 15.minut a opět se měnilo  skóre, konkrétně se k míči po chytré rozehrávce P. Presla dostal Roman Smolík a střelou z 18 metrů zaskočil zručského brankáře a tomu  proklouzl míč mezi ním a tyčí. 3:0 a strážovští diváci se mohli bavit příjemnou podívanou dál. Jejich radost ještě zvýšil důrazně hrající  Zahrádka, jenž ve 42. minutě upravil poločasový výsledek na 4:0.
Obraz hry se nezměnil ani po poločasové obrátce, naopak hned po rozehrávce se k míči dostal Mayer, dlouhým pasem poslal na steč Zahrádku, ten ale v pádu nezachytil a tak si míč přebral za ním  sprintující Janka a nedal tvrdou střelou brankáři šanci. Zbytek druhého poločasu měl pak již velice stereotypní průběh, hráči Zruče  se snažili jěště korigovat výsledek, ale nepřesnými přihrávkami se  sami připravovali o šanci, leckdy i jen přejít přes půlící čáru ,  sami přihrávali strážovským hráčům do brejků a obecně působili již  velice odevzdaným dojmem. Až ke konci se jim třikrát nebo čtyřikrát  podařilo vběhnout do již otevřené obrany domácích a také v 78. minutě  po faulu domácího záložníka proměnit Wankou penaltu a tak alespoň
snížit hrozivý rozdíl ve skóre!
  Trenér Strážova Ladislav Langmajer po zápase řekl:"Líbil se mi především výkon v první půli a za ten bych také rád hráče pochválil,  protože konečně pochopili, že musíme hrát jako tým. Ve druhé půli už  byl výkon slabší, což si vysvětluji tím, že zápas byl už relativně  rozhodnut a také ani terén už nebyl nejlepší. Jsem rád za zisk tří  důležitých bodů po nevelice valných posledních třech zápasech!"

     Sestava Strážova: Marek - Helm, Žák, Soukup (56. Kreibich), P. Presl - Strnad, R. Smolík, Mayer, Z. Vítovec - Zahrádka (52. Š.Presl), Janka.
 
                           Reportáž připravil pro tyto stránky: Lukáš Helm
 

Ostatní výsledky :

HRÁDEK       - TLUČNÁ       3 : 3
MLADOTICE    - STOD         2 : 6
STARÝ PLZENEC- KAZNĚJOV     4 : 1
Branky : Kasl 2, Skala, Ranc - Hrebeňák
RAPID PLZEŇ  - HORNÍ BŘÍZA  1 : 3
KŘIMICE      - SK ZČE PLZEŇ 1 : 1
KLENČÍ       - CHLUMČANY B  1 : 0





1.B třída - skupina C
---------------------
DLOUHÁ VES - MOCHTÍN   2 : 2 (1 : 1)
Branky : Hubený 2 – Novák , Svoboda
Smolný zápas sehráli opět domácí na svém hřišti v okresním derby  s úspěšným týmem posledních kol Sokolem Mochtín. PO celý zápas byli lepší, a od 3. vedli gólem Hrubého. Hosté po deseti minutách srovnali a  do druhé půle nastupovali obě mužstev a na stavu 1:1. Dlouhou Ves poslal opět svým druhém gólem do vedení Hubený   . Když se již zdálo, že zápas dotáhnou domácí do vítězného konce přišel vyrovnávající gól hostů v nastaveném čase  a body se nakonec ke zklamání domácích a k radosti hostů dělily.

KLATOVY B  - HRADEŠICE 2 : 1 (1 : 0)
Branky : Brečka , Poslední – Pivnička
Překvapivě vyrovnané derby skončilo těsným vítězstvím domácích, kteří se v 15. ujali brankou Břečky vedení a tento stav vydržel až do 55. kdy hostující Pivnička srovnal na 1:1. Za tohoto stavu skončila hlavička hradešického  Melky na břevnu. Když se zdálo, že zápas skončí dělbou bodů, přišla chvíle zkušeného Milana Posledního, který z ostrého úhlu dal druhý a vítězný gól domácích v nastaveném čase, kterým  zajistil domácím  důležité tři body. Klatovské béčko se po prohře vedoucích Žinkov probojovalo opět do čela tabulky této soutěže .O  bod zpět na druhém místě je Holýšov a na třetí místo klesly Žinkovy, které ztrácí na lídra tabulky pouze dva body !
ŽK: 3 : 2

MĚČÍN      - DOBŘANY   2 : 0 (0 : 0)
Branky :J.Krotký, Němec
První poločas přes změnu trenéra, když na lavičce domácích usedl v této roli staronový trenér S.Skala  nepřinesl nic nového.Domácí opět nepředváděli  hru, kterou jsou schopni produkovat a opět se nevyvarovali chyb v obraně, které k jejich štěstí nedokázal soupeř účelně využít a že konto zůstalo čisté, mohou domácí děkovat jejich brankáři Suchánkovi, který je v této části zápasu přidržel.
Po změně stran překvapivě hostům vypadla ze hry záložní řada , střed hřiště získali domácí  a s rostoucí převahou přišly i brankové příležitosti.  V 59. skončila slabá střela J.Krotkého z hranice pokutového území, která za přispění gólmana hostů skončila za jeho zády. Obdobně tomu bylo i při druhé brance domácích, kdy tvrdou  střelu Němce  strážce svatyně Dobřan neudržel a ta mu vypadla za  jeho záda.
Mimo branek zahodili domácí další brankové příležitosti které měli Němec, Tykal, J.Krotký a Bačák. Hosté za druhý poločas si prohru zasloužili, domácí se tak dočkali po několika kolech opět vítězství a místní příznivci věří, že to není vítězství v průběhu podzimu poslední.

JANOVICE - PŘEŠTICE B  1 : 3 (1 : 1)
Branky :Sládek – vlastní, Procházka , Kriegelstein
Vojákům  se lepí smůla na jejich kopačky. Tentokráte ve 25.  si po nedorozumění v obraně dali vlastní gól. Také druhou branku si v této části zápasu dali vojáci, ale tentokrát zásluhou Sládka který svojí individuální akci zakončil střelou do branky hostů a za nerozhodného stavu docházela obě mužstva do kabin. Po změně stran začali aktivněji hosté a dalšího nedorozumění v obraně Dukly dokázali využít  Procházkou ke vstřelení vedoucí branky. PO té převzali iniciativu domácí, ale šance Sládka, Adamce a Kulicha  v síti divizní zálohy Přeštic neskončily. Naopak hosté z rychlého protiútoku hlavičkou Kriegelsteina v 85. jistili tři body, které si ze hřiště v Plánici odvezli.

Ž.RUDA   - HORAŽĎOVICE 2 : 1 (0 : 1)
Branky : Hájek, Hrdlička – P.Lávička
Rozhodčí : Harmady
Nevlídné počasí a neúspěšné poslední podzimní výsledky přilákalo na toto okresní derby malý počet nejvěrnějších diváků. Ti co přišli viděli v prvním poločase  utkání podprůměrné úrovně. Hra se odvíjela většinou ve středu hřiště a  byla plná osobních soubojů.Z nich vycházeli lépe hostující fotbalisté a ti se také dostali několikrát do výhodné gólové šance. Jednu z nich ve 38.po rychle zahraném rohovém kopu  hlavičkujícím  P.Lávičkou dokázali  proměnit ve vedoucí úspěch.
Ve druhé půli domácí začali náporem ve snaze vyrovnat. V 50. průnik Greinera zastavila hostující obrana pouze za cenu faulu na nařízený přímý kop   Víťa Hájek pospal přesně do šibenice branky hostů. bezpečně proměnil.  V 58. e hosté dostali do největší šance zápasu, ale tu nedokázali využít! V zápětí z protiútoku  hostům nevyšla ofsajdová past a Hrdlička elegantně přehodil brankáře hostů a dal vítězný gól tohoto důležitého duelu dvou mužstev ze spodních pater tabulky. V nervozním závěru měli hosté výraznou převahu, ale na stavu zápasu se již nic nezměnilo.
Trenér Mazuch k utkání poznamenal : „ Nedokázali jsme se vyrovnat s tvrdou hrou  a místy nečistými likvidačními zákroky domácích. Kvůli nim jsme museli vystřídat tři hráče a nakonec jsme museli  více než 2éminut dohrávat pouze s deseti hráči. To nás stálo hodně sil, ale i za tohoto oslabení bylo v našich silách při regulérním průběhu výsledek zvrátit ve svůj prospěch, ale nedaří se nám stále v koncovce, která je přímo žalostná“:

Ostatní výsledky :

ČERNICE  - LUŽANY      3 : 2
MERKLÍN  - LOSINÁ      1 : 2
HOLÝŠOV  - ŽINKOVY     4 : 2(2 : 1)
Štökl 2, Teršl J. 2(obě z PK) – Bouzek, Vladař








Zpět - návrat na předchozí stránku