Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
NENÍ ROŠÁDA V ZÁVĚRU SOUTĚŽÍ ZBYTEČNÁ ?


        Při čtení posledního rozhodnutí  řídící komise fotbalových soutěží dospělých v okrese Klatovy mne zaujala věta „ V zájmu zajištění závěru soutěží nařizuje STK odehrát níže uvedené zápasy…“. V tomto případě  by nezasvěcený mohl hlavou pokývnout a pochválit, jak se  ta komise snaží  o regulérnost soutěží. Já osobně snahu sportovně-technické komisi neberu,  ale nejsem sám, kdo není s tímto rozhodnutím  nadšen .

    Když  to myslí STK  se zajištěním regulérnosti závěru soutěží vážně, pak  jsem v tomto rozhodnutí postrádal větu s tímto obsahem: OP -  nařizuje sehrát utkání 25.kola Kolinec – Pačejov a Strážov B - Dešenice v sobotu 15.6.2002 v  17.00 hodin. V těchto dvou zápasech  nejvyšší okresní soutěže,   kterou  rovněž  STK řídí,  jde o souboj třech mužstev, která bojují o záchranu. A pokud tu existují teoretické možnosti, pak s nimi musím počítat obdobně , jako při nařízení dalších zápasů utkání nižších okresních soutěží! Nebo snad při úvahách zda nařídit, či nenařídit se spíše spekulovalo nad tím jak to vlastně asi dopadne ?

      Nechci polemizovat , pro koho je rozhodnutí STK výhodné a pro koho nikoliv, neboť se nelze zavděčit všem. Domnívám se, že  kdyby se nechalo hrát v původních termínech  podle  rozlosování, pak by se vše skutečně vyřešilo samo a to bez dalšího vměšování. Na to má STK na druhé straně plné právo, ale musí to být rozhodnutí spravedlivé, citlivé a promyšlené.  Nic méně nařízení kluby splní,ale zda vše bude  čisté jako voda od pramene do toho již STK nemůže zasáhnout.  Na pramenu sedí sami aktéři jednotlivých zápasů a ti udělají do průběhu definitivně jasno. Ostatně  živým příkladem a nemyslím tím v tom kladném ,  může být jarní průběh  oblastního přeboru mužů. Tam si také zřejmě kluby řeší vše po svém. Není to v termínech, je to v klubech,funkcionářích  a někdy i v rozhodčích,   a zde jsou již nařízení svazu  tabu…

     Přívlastek regulérnosti   soutěží má již značné trhliny.Čtenáři se toho mnoho nedozvěděli, ale funkcionáři OFS  o nich moc dobře vědí. Nejvíce by se však měli při čtení této věty měli  červenat někteří rozhodčí!  Pokud tyto trhliny  chtějí členové OFS Klatovy  napomoci zacelit alespoň v závěru , pak tomu tak může být jedině formou jejich osobní  přítomností na inkriminovaných zápasech jako delegáti – zástupci svazu s výkonem této funkce se vším co tato funkce obnáší.  Jedině tak získají  sami přehled o tom, co se by  se k nim jinak dostalo  pouze na papírovém formuláři pod názvem „Zápis o utkání“.Pokud tomu tak bude, pak na jejich adresu nešetřím pochvalnými slovy.
   Konečný obrázek o všem si stejně udělají fotbaloví příznivci a těm přeji  pěkné sportovní zážitky, hodně branek a klidné nervy. Mnozí je skutečně potřebovat budou a nemusí to být jenom diváci.

                                                         Miroslav Sedlmaier




Zpět - návrat na předchozí stránku