Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Hodnocení okresních soutěží mládeže - komentář


Soutěžích mládeže padlo 1660 branek
----------------------------------

MINIŽÁCI Z JANOVIC A ŽÁCI K.HOR  NA PODZIM NEZTRATILI ANI  JEDINÝ BOD


Hladký průběh podzimní části okresních  fotbalových soutěží  mládeže narušilo pouze nepříznivé počasí v průběhu měsíce září, pro které muselo být dodatečně sehráno z důvodu nezpůsobilých terénů celá  řada mistrovskýh zápasů.

Okresní přebor dorostu

Okresnímu přeboru dorostu prospělo  zařazení všech účastníků do jedné skupiny. Tím se zvýšila kvalita soutěže , která měla na podzim  velmi zajímavý a ve většině utkání vyrovnaný průběh. O tom svědčí , že se do soboje o čelo tabulky zapojilo šest mužstev, které se v průběhu podzimu vystřídala na čele tabulky. V závěru podzimu se souboj o zisk podzimního primátu zúžil na čtyři týmy Chanovice, Žichovice , Hradešice a Bezděkov. Nejlepší finiš měly nakonec Chanovice, které jen rozdílem lepšího skóre  přezimují na prvním místě  před fotbalovými nadějemi ze Žichovic. Závěr tabulky tvoří překvapivě až na desátém místě Nezamyslice, které ještě na jaře hráli oblastní soutěže a poslední dvě místa patří dvou nejslabším týmům z minulého ročníku , když jedenáctá Plánice má pouze o jeden bod více, než poslední Kolinec. V OP dorostu padlo 362 branek(průměr na jedno utkání je vysoký 5,4 branky), z toho domácí dali 210 a hosté 152 branek .

OP žáků-skupina A

Boj o čelo tabulky se od začátku zúžil na dvě mužstva  SK Strážov a  FC Švihov. Žáci těchto klubů ztratili body  pouze ve vzájemném zápase, který skončil ve Švihově dělbou bodů.  Až do posledního kola vedli tabulku žáci ze Strážova, které až v závěrečném kole předstihl FC Švihov , když při rovnosti bodů rozhodlo lepší skóre , které má Švihov o čtyři góly lepší. Na opačném konci tabulky skončily na 8.místě Běšiny a poslední Neznašovy, které  nezískaly ve třech zápasech ani bod, když byly úspěšnější venku, kde z pěti utkání dokázaly dvakrát remizovat.

OP žáků-skupina B

Suverénem této skupiny okresního přeboru byly překvapivě TJ Kašperské Hory. Žáci tohoto oddílu  neztratili ani jeden bod. Vítězství v osmi zápasech jim přineslo nejen  přineslo radost ze zisku plného poštu 24 bodů a pěti bodový náskok , který si udrží přes zimní přestávku před perspektivním žákovským vývěrem ze Železné Rudy.  Finalista okresního přeboru minulého ročníku Tatran Dlouhá Ves  ztrácí na lídra tabulky z K.Hor již šest bodů. Jako nejslabší  tým této soutěže se projevil Sokol Hartmanice, který nebodoval ani v jediném zápase. Radost musí mít i přes počáteční brankové příděly od silnějších soupeřů ve Velharticích, kde úplný nováček  dokázal skončit na 7.místě pouhé tři body za Svatoborem Hrádek. Ve skupině B padalo poměrně dost branek 248, s průměrem 5,5 branky na jeden zápas.

OP žáků – skupina C

Nejvyrovnanější  skupina OP ve které nakonec získali primát nejlepšího celku podzimu po právu Chanovice, které byly jediným týmem  , mající na svém kontě u počtu proher nulu a navíc se mohou pochlubit tím, že ve všech čtyřech zápasech venku dokázaly získat plný počet bodů!. Pouze o bod za Chanosem skončil  Sokol Měčín a zatím na bronzovém stupínku přezimují žáci ze Svéradic.  Bez bodu na posledním místě je nováček z Bolešin. Střelcům branek se povedlo zaokrouhlid počet vstřelených branek na rovné dvě stovky.

OP minižáků – skupina A

Zcela bezkonkurečně prošli podzimní  mistrovskou soutěží minižáci Dulky Janovice, kteří hrají první ročník pod zímto názvem a určitě jménu klubu , který navazuje na bohatou fotbalovou histori vojenského fotbalu v Janovicích !  V odehraných deseti zápasech, což na tuto věkovou kategorii je poměřně dost , získali plný počet bodů a posledním zápase  zaokrouhli na počet vstřelených gólů na rovných sto branek  a pouze sedmkrát inkasovali. Druhé Luby mají pouze o tři body méně, ale daly o 34 branek méně, ale co je porozuhodné, pouze dvě inkasovaly! Úspěšný byl také Mochtín , který skončil na třetím místě. Konec tabulky uzavírá bez zisku jediného bodu velmi mladý výběr Dukly Janovice B. Zajímavostí je, že v této soutěži z 331 branek  dali více hostující hráči 185 a domácí pouze 146.

OP minižáků -skupina B

Velmi dobrá práce s minižáky v Pačejově dala možnost jejich výběru svádět vyrovnaný boj o čelo tabulky se svými vrstevníky ze Sušice , hrající pod hlavičkou TJ Sušice A.Když i vzájemný zápas končil dělbou bodů znamenalo to, že ani jeden tým z této vedoucí dvojice v průběhu podzimu nepocítil pocit prohry.  Sušičtí nakonec skončili na čele tabulky, Pačejov se ztrátou dvou bodů  druhý a třetí Chanovice mají ještě o dva body méně . Předposlední se ziskem  tří bodů jsou N. Hory a stejně bodů má na posledním místě Dlouhá Ves, jehož družstvo je v soutěži úplným nováčkem. Z 253 branek  dali domácí 143 a 110 jich dali hosté.

OP mladších minižáků

Titul přeborníka okresu v této  nejmladší věkové kategorii s úspěchem obhajuje  Okula Nýrsko. Ta je také po podzimu na prvním místě, ale těsně v patách má Luby , které jsou druhé pouze horším skórem  a  rovněž   žáčkové z Klatov, kteří mají na svém kontě stejně bodů jako první dva týmy, ale  brankový potěr má daleko horší, než Luby. Bez bodu poslední je Kolinec, ale více se čekalo od reprezentanta Sušice, který získal pouhé tři body za jednu výhru na domácích hřišti. V této soutěži byl dosažený také nejvyšší střelecký průměr na jeden zápas, který je 7,4 branky.
                                                                                                                          Miroslav Sedlmiaer




Zpět - návrat na předchozí stránku