Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
.Výsledky z mistrovských zápasů z 16. - 17.3. 2002


Divize
------
Kaplice         - Klatovy    2 : 1 (0 : 0)

V prvním poločase měl souboj týmů, které  se v dosud sehraných pěti divizních duelech  rozešly čtyřikrát dělbou bodů měl všechny znaky zápasu dvou přibližně  vyrovnaných soupeřů. Hráči obou mužstev měli  dostatek sil a tak to byl v této části zápasu spíše boj, než fotbal.Nervóznějším dojmem působili domácí , kteří byli hrou hostů zaskočeni, ale žádné z mužstev si nevypracovalo vyložené brankové příležitosti. Při dvou nadějných šancích chybělo Krškovi více zkušeností k lepšímu zakončení . Druhá půle začala pro Klatovy hodně nešťastně, když  běžný souboj Milana Posledního  s útočníkem hostů v pokutovém území hostů ve 46. posoudil rozhodčí jako nedovolený. Následoval nařízený PK a klatovský  obránce obdržel ŽK , která se mu v další části zápasu stala osudnou. Brankář Rybár si na střelu z pokutového kopu reflexivně stačil sáhnout, ale prudká střela  přesto skončila v jeho síti a domácí šli do vedení.
Hosté cítili křivdu , přidali na důrazu a domácí  začali překvapivě hájit jednobrankový náskok. To se jim ale nepodařilo a v 61.  iniciativa hostů slavila úspěch. Herout z pravé strany poslal centrovaný míč do pokutového území domácích na který si naběhl Hrubec a prudkou střelou z voleje rozvlnil síť domácí svatyně a bylo skóre srovnáno. Uvolnění do řad hostů po vyrovnávající brance  přineslo po dalších dvou minutách první velkou starost. V 63. šel do bezvýznamného souboje u pomezní čáry skluzem Poslední, aniž došlo ke střetu domácí hráč nafilmoval pád a pro klatovského fotbalistu to znamenalo druhou ŽK a následně ČK. Kartový mariáš pokračoval v 75. kdy rozhodčí poslal pod sprchy za vzájemný souboj domácího hráče a  Hrubce z Klatov. Závěrečný finiš proti oslabeným hostům domácím ještě usnadnilo vyloučení Herouta , který za skluz ze zadu vyfasoval rovnou ČK a hosté dohrávali v poli se sedmi hráči. Přesto se jim i v tomto výrazném oslabení  dařilo odolávat převaze domácích, ale štěstí stálo na straně domácích kteří  v 92. dali vítězný gól, když první střelu Rybár stačil vyrazit, ale proti opakované střele z voleje  byl již bezmocný. ČK 3 : 1
Sestava Klatov : Rybár -  Hebnár, Brabec, Poslední, Dolejš, Varga, Hrubec, Brejcha, Běloušek, Krška(93.Šot), Herout.
Trenér Jaromír Mysliveček  po utkání řekl : “ Věděl jsem, že nás nečeká v Kaplicích snadný soupeř. Měl jsem určité obavy, ale ty se mi na štěstí nepotvrdili. Hráči mne mile překvapili tím, že na hřišti plnili všechny taktické pokyny  jak jim byly zadány. Hra byla hodně rozpačitá a ze strany obou týmů nesourodá .Spokojen jsem byl s výkony těch méně zkušených Hebnára, Dolejše a  Vargy, ale  těmto mladých hráčům hodně napomáhal zkušený Jirka Brabec. Domácí byli soupeřem k poražení a nebýt nedisciplinovanosti  hráčů kteří mužstvo oslabili bez bodů bychom se z jihu Čech nevraceli. Mrzí mne to už proto, neboť jsem hráče upozorňoval na to, že rozhodčí nemají stejný metr v obou poločasech a to se také potvrdilo. Událost  která předcházela pokutovému kopu hodnotím ze strany našeho hráče jako jeho netaktické počínání řešení  situace. Stejně tak další vyloučení zkušeného Herouta, kterým dovršil naše dvojnásobné oslabení.Znovu zdůrazňuji, že je to nedisciplinovanost,e kterou se hráči potýkali již na podzim a proto byli často vylučováni. To nás stojí  body, ale také ztrátu zkušených hráčů, a proč si nepřiznat, že nám   budou v dalších zápasech chybět. Tím ale  dávají na druhé šanci dalším z kádru prokázat svoje schopnosti a mne možnost si vyzkoušet zastupitelnost na jejich místech. Následující zápas v Příbrami pro nás bude v dané situaci velmi těžkou zkouškou. Štěstí musíme jít nadále naproti. Čeká nás hodně práce, je co zlepšovat,  ale  věřím, že se  vzniklou situací vyrovnáme podle našich možností se ctí .“



Ostatní výsledky :

Tábor           - Příbram B     2 : 0
Třeboň          - Přeštice      1 : 0
Strakonice      - US Praha      2 : 0
Písek           - Milevsko      0 : 2
Chlumčany       - Vejprnice     1 : 2
Motorlet        - Sezim. Ústí   0 : 1
Tachov          - Rokycany      0 : 1

 Divize  -     16.kolo
 ===================================================================
  1 Příbram B        16    12     3     1    36:  5    39   (  15)
  2 Vejprnice        16    10     4     2    40: 17    34   (  10)
  3 Sezim. Ústí      16     8     6     2    24: 16    30   (   6)
  4 Kaplice          16     9     2     5    30: 27    29   (   5)
  5 Rokycany         16     7     7     2    32: 10    28   (   4)
  6 Přeštice         16     8     3     5    25: 24    27   (   3)
  7 US Praha         16     7     4     5    22: 22    25   (   1)
  8 Klatovy          16     6     4     6    22: 19    22   (  -2)
  9 Třeboň           16     5     7     4    16: 20    22   (  -2)
 10 Tábor            16     7     1     8    24: 34    22   (  -2)
 11 Motorlet         16     6     3     7    30: 21    21   (  -3)
 12 Milevsko         16     4     3     9    18: 27    15   (  -9)
 13 Písek            16     3     3    10    14: 26    12   ( -12)
 14 Chlumčany        16     2     6     8    17: 33    12   ( -12)
 15 Strakonice       16     3     3    10    18: 34    12   ( -12)
 16 Tachov           16     0     3    13    13: 46     3   ( -21)



Oblastní přebor
--------------------
Bolevec         - Nýrsko        4 : 0 (0 : 0)
 Nýrská Okula nastoupila hned v prvním jarním zápase proti Bolevci který  přezimoval na poslední příčce na jejich hřišti.Z tohoto pohledu to mělo být utkání pravdy jak na tom Nýrsko ve skutečnosti je.
 V první půli sehráli hosté  s domácími  vyrovnanou partii. Pokud se dostávali plzeňští  fotbalisté  do šancí, pak to bylo po  předcházejících hrubých chybách obrany soupeře. Možnost ke skórování byla i na straně Okuly, ale  skončil poločas bez branek.. Jediným  rušným momentem prvního poločasu bylo vyloučení Nýrského Malého po druhé žluté kartě.  Oslabení hosté začali druhý poločas tak, jak si neméně přáli. Hned ve 46 minutě po chybě hostující obrany postupoval domácí hráč zcela osamocen na brankáře Daňka, ten ho zastavil za cenu faulu v pokutovém území. Mimo nařízeného PK  , který domácí bezpečně proměnili obdržel  gólman Okuly žlutou kartu . V  52  se dostal do šance  Vacovský, ale  z pěti metrů trefil tyč domácí branky. O tři minuty později  se měnilo skóre zápasu opět v neprospěch Okuly, když po centru  z  rohovém kopu pohodlně skóroval  nikým neatakovaný domácí hráč na 2:0. Snaha  hostů o snížení nepříznivého  stavu tu byla., ale jak  Valenta hlavou a i nejaktivnější útočník hostů Vacovský své možnosti nevyužili. Rozhodující moment zápasu přišel v 78 minutě zápasu kdy brankář Daněk odkopl míč od své branky přímo k nohám domácího útočníka ten na něj postupoval sám. Následoval nedovolený zákrok v šestnáctce přišel tak druhý pokutový kop pro domácí a i vyloučení brankáře hostí po druhé žluté kartě. Do branky se musel  postavit doposud nejlepší hráč hostů Šteiner Bolevec proměněním PK zvýšil na 3:0. Odchodem Šteinera do branky se  prakticky rozpadla hra hostů jako domeček z karet. Když v 86  po rohovém kopu se míč dostal k úplně nekrytému hráči domácích, který pohodlně z pěti metrů stanovil konečný výsledek na 4:0 závěr zápasu se už dohrával z povinnosti. Vzhledem k vývoji zápasu je vítězství domácích zasloužené, neboť se nedopouštěli tolika hrubých chyb v defenzívě jako hosté. Hráči Nýrska se takzvaně ,jak se říká v basketbalu vyfaulovali.
Sestava Nýrsko: Daněk – Hvězda st., Valdman, Malý, Šteiner – Presl L.(89‘Smolík), Soušek Jan, Kajínek, Valenta – Hladík(87.Soušek Rost.), Vacovský  Žluté karty:/Malý, Daněk,Hladík,Presl L.Červená karta:
Malý, Daněk. Rozhodčí: Kříž – Pochobradský, Schneider



1.FC Plzeň      - Sušice         nehráno

K utkání nám trenér Jaroslav Staněk řekl : Hráči obou mužstev normálně nastoupili na hřiště k utkání. Při provádění losování náhle vstoupil na hrací plochu nějaký pán s cedulemi na kterým bylo napsáno „Vstup na soukromý pozemek zakázán“. Tyto cedule zapíchl na části hrací plochy, který dle jeho tvrzení má ve vlastnictví. Nastalo dohadování, k muži se připojili čtyři muži jeho „ochranky“ a takto se čas protáhl až do čekací doby 20+20 minut. Když ani do této doby se nepodařilo pořadatelům zajistit hrací plochu k zahájení zápasu odešli hráči do kabin  a po zapsání těchto skutečností do zápisu takto skončil první mistrovský zápas obou aktérů , aniž by si na hřišti změřili vzájemně své síly !
Co k tomu dodat. Snad jen to, že kde hledat pravdu je těžké, neboť dle zjištěných informací jde o soudní spor, který ještě není vyřešen co se týče vlastnictví pozemku. Faktem ovšem je, že domácí nezajistili v čekací ani v prodloužené čekací době hřiště k sehrání zápasu a dle SŘ by tudíž měl být ze zápasu vyhlášen řídící komisí kontumační výsledek ve prospěch hostů. Vždyť nejde do nekonečna jezdit k zápasům, na hřiště, kde není vyřešeno vlastnictví, neboť takto by se i v dalším zápas mohl opět náhle zjevit muž s cedulemi a zase by se nehrálo !
Postup rozhodčích byl naprosto správný, neboť nikde jinde, než na hřišti nahlášeném jako domácí nemůže být bez předem schválené změny řídící STK  zápas sehrán !



Staňkov         - Chanovice   1 : 2 (1 : 0)

Na škvárovém hřišti se hrálo prakticky vzhledem k vyrovnanosti tabulky o šest bodů.
To se také projevilo na první části zápasu.Obě mužstva vyčkávala, hra se odehrávala více ve středu hřiště. Domácí hráli nakopávané míče na útočnou polovinu a čekali na brejkové akce. To se jim vyplatilo ve 35. kdy po úniku skončil míč  za zády bezmocného brankáře Kaliny a domácí odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem. Druhá půle byla v režii hostů, kterým se podařilo v 70. kdy Šimsa uvolnil Beránka , který prokázal své kanonýrské schopnosti a vtipným přehozením domácího gólmana  srovnal stav na 1:1. Hosté pokračovali v ofenzivním pojetí hry a po úniku Petráška a jeho centru  poslal Kučera míč po druhé do domácí branky. PO posledním podzimním vítězném zápase na 1.FC v Plzni , kde Kučera rovněž rozhodl o vítězství Chanovic je to jeho další tříbodová gólová trefa !
Sestava Chanovic : Kalina - Petrášek, Hnídek, Cibulka, Lukeš, Šimsa(89.Pícka), Dobiáš,(25.Hanko), Šedivý, Kučera(70.Racek), Knopf, Beránek.
Trenér M.Rambousek v žádném případě nepřeceňuje dosažený výsledek, ale považuje ho za povzbudivé vykročení do jarních mistrovských bojů: „Spokojen jsem se ziskem tří bodů a s výkonem celého kolektivu, který předvedl ve druhé půli a za to mu patří poděkování“.



Ostatní výsledky :

Union Cheb      - Přimda        3 : 2
Malesice        - Doubravka     0 : 3 (0 : 2)
K.Vary B        - Toužim        1 : 1 (1 : 1)
Poběžovice      - Nepomuk       4 : 0 (2 : 0)
Blovice         - Domažlice     1 : 3 (0 : 1)

Utkání nezačalo pro domácí dobře, když od první minuty prohrávali  brankou z přímého kopu který přesně k tyči brankáře Loudy poslal Mrvík.V 57. hostující Janča zvýšil vedení hostů na 0:2. Naděje domácích svitla v 80.,když Loula z PK snížil na 1:2, ale o šest minut přinesl rozuzlení výsledku střídající Forst, který upravil na konečných 1:3.

 Oblastní přebor  16.kolo
 ===================================================================
  1 Doubravka        16    15     1     0    42:  6    46   (  22)
  2 Union Cheb       16    12     2     2    57: 17    38   (  14)
  3 SUŠICE           15    10     3     2    33: 12    33   (   9)
  4 Malesice         16     7     2     7    31: 39    23   (  -1)
  5 Poběžovice       16     7     1     8    26: 29    22   (  -2)
  6 CHANOVICE        16     6     2     8    24: 23    20   (  -4)
  7 Nepomuk          16     5     5     6    33: 38    20   (  -4)
  8 Toužim           16     6     2     8    19: 25    20   (  -4)
  9 Přimda           16     5     4     7    34: 33    19   (  -5)
 10 Domažlice        16     5     4     7    17: 32    19   (  -5)
 11 Blovice          16     4     5     7    17: 28    17   (  -7)
 12 1.FC Plzeň       15     3     7     5    25: 23    16   (  -5)
 13 Staňkov          16     4     4     8    15: 32    16   (  -8)
 14 Bolevec          16     3     6     7    18: 24    15   (  -9)
 15 K.Vary B         16     4     3     9    22: 37    15   (  -9)
 16 NYRSKO           16     3     5     8    23: 38    14   ( -10)





1.A třída-skupina B
-------------------

Švihov          - Stod       1 : 2 (0 : 0)

Vedoucí celek tabulky  ze Stodu  byl favoritem tohoto duelu. Domácí se ale síly soupeře nezalekli a drželi s ním ve vyrovnaném průběhu po celý zápas krok. PO bezbrankovém poločase načal skóre zápasu v 55. hostující Fišer. Domácím se podařilo bleskově odpovědět a po dvou minutách bylo srovnáno, když hlavička Biedermana skončila v síti hostů. Nakonec o těsném vítězství hostů rozhodl gól, který do domácí branky dal v 73. Sičák, který potrestal po rozehraném trestném kopu nedůslednost domácích obránců.
Zápas vidělo 100 diváků.


Kaznějov        - Luby       0 : 4 (0 : 2)

Již v šesté minutě se zásluhou Marešovy střely z úhlu, která se odrazila od zadní tyče do domácí branky šly  Luby  do vedení. Po této brance se uklidnili a mohli vzápětí Janem Fričem zvýšit, ale tento hráč neprokázal dostatek klidu k úspěšnému zakončení. Když se zdálo, že se skóre již v prvním poločase měnit nebude, přišla poslední minuta této části ve které Sýkora využil přesného rozehrání Javorské z trestného kopu a poslal nezadržitelně míč do domácí sítě podruhé.
Po změně stran domácí ve snaze vyrovnat přidali a  měli více ze hry. Hosté se soustředili na bránění výsledku a využívali rychlých brejků k ohrožení domácí svatyně.  Po jednom z nich se dostal v 70. k odraženému míči opět Sýkora a zvýšil na 0:3. Další dvě šance měl Frič, z toho jednou trefil břevno .Pozorná hra Lub slavila úspěch a když již byla jejich obrana překonána, byl tu výborný Kalaš v jejich brance, který svůj tým podržel, když zlikvidoval dva samostatné nájezdy domácích na jeho branku. Od 80. dohrávali domácí o deseti, když neudržel na uzdě jeden z jejich hráčů  a po hrubém zákroku na Friče musel předčasně pod sprchy.  Tečku za výsledkem udělal v 87. Mareš, který po narážečce se střídajícím P.Smolíkem šel sám na branku domácích a podle brankáře poslal míč po čtvrté do jeho svatyně.
Sestava Lub : Kalaš-  Podraský J., Podraský P., Křížek, Bouberle, Javorský (72.Hradecký),  Sýkora, Smolík L, Bešta, Mareš, Frič(85.P.Smolík).
Trenér Pavel Bečka  je spokojen se zdravou konkurencí v týmu,neboť má k dispozici patnáct vyrovnaných hráčů  k utkání poznamenal : „Výkon mužstva ještě nebyl ideální. Hráčům si stále zvykají na lepší povrchy hřišť, než na těch na kterých trénovali a trávník v Kaznějově byl na jejich gusto až příliš kvalitní . Přesto s nebezpečným soupeřem sehráli takticky dobrý zápas a nací se nám  poměrně dařilo zakončování šancí. V brance nás v rozhodujících okamžicích podržel Kalaš a udržel své čisté konto.“.

Strážov         - Rapid Plzeň 0 : 3(0 : 2)

Úvod zápasu přinesl na obou stranách celou řadu nepřesností . Hosté začali od podlahy, byli důraznější a v době kdy se začali domácí hráči prosazovat přišla osudná chyba domácího brankáře Marka.Ten  v 15. podcenil odkopnutý míč obráncem hostů z téměř 40 metrů a následná minela domácího gólmana znamenala to, že míč lovil poprvé ze svojí sítě. Ve 26. posoudil  rozhodčí Křen zákrok L.Helma v pokutovém území domácích na soupeře jako nedovolený a přísně nařízený pokutový kop hosté využili k zvýšení svého náskoku na rozdíl dvou branek. Do konce poločasu měli domácí dvě slibné šance ke skórování  Romanem  Smolíkem a Lukášem Helmem, ale jejich střely ze střední vzdálenosti s námahou brankář Rapidu vždy stačil vyrazit na rohový kop.
Na začátku druhého poločasu poslala do kolen domácí hráče ve 49. chyba před vlastním pokutovým územím jejich nejzkušenějšího hráče Petra Presla , k míči se dostal útočník soupeře a proti jeho zakončení byl tentokráte Marek zcela bezmocný. Zbytek zápasu se hosté zaměřili na ubránění svého náskoku a to se jim nakonec zdárně podařilo.
Sestava Strážova : Marek – Helm, Žák, Kreibich, P.Presl,Petrželka,R.Smolík, Z.Vítovec, Š.Presl ,Pangerl a Janka. Střídali Binia, Růžek a Langmajer.
Trenér Ladislav Langmajer před zápasem upozorňoval své  svěřence na důraznou hru soupeře po celém hřišti : “ Naši hráči se přesto s tímto způsobem hry těžce vyrovnávali a místo toho začali hledat chyby všude jinde, než právě u sebe! Laciná branka  se na naší hře výrazně projevila v tom negativním smyslu . Soupeři jsem umožnili i dalšími vlastními chybami kontrolovat vývoj zápasu. Výsledek je pro nás krutý a snad pro další  zápasy i poučný. Věřím, že se z výsledku nebude dělat žádná tragédie. Vždyť je před námi dostatek zápasů ve kterých můžeme první neúspěch odčinit.“



Ostatní výsledky :

Křimice         - Plzeň-Letná    2 : 0
Hrádek          - St. Plzenec    2 : 4
Zruč            - Úněšov         0 : 3
Rozhodčí Pojžárek vyloučil domácím dva hráče a zápas skončil tříbodovým ziskem horkého favorita na postup.

Tlučná          - Mladotice      4 : 1 (2 : 1)
Branky za domácí : Liška 2, Horník, Kučera – Krofta.
SK ZČE Plzeň    - Klenčí         3 : 1
Horní Bříza     - Chlumčany B    2 : 0

1.A třída-skupina B  -   18.kolo
 ===================================================================
  1 Stod             18    12     3     3    49: 23    39   (  12)
  2 Horní Bříza      18    12     3     3    37: 18    39   (  12)
  3 Úněšov           18    11     5     2    42: 20    38   (  11)
  4 Luby             18    11     2     5    39: 29    35   (   8)
  5 Rapid Plzeň      18    11     2     5    35: 25    35   (   8)
  6 Chlumčany B      18    10     3     5    35: 23    33   (   6)
  7 SK ZČE Plzeň     18     9     3     6    36: 27    30   (   3)
  8 St. Plzenec      18     8     4     6    34: 32    28   (   1)
  9 Tlučná           18     7     4     7    45: 41    25   (  -2)
 10 Křimice          18     6     6     6    32: 26    24   (  -3)
 11 Strážov          18     6     6     6    31: 29    24   (  -3)
 12 Mladotice        18     6     6     6    29: 31    24   (  -3)
 13 Kaznějov         18     5     3    10    26: 39    18   (  -9)
 14 Klenčí           18     4     5     9    23: 34    17   ( -10)
 15 Švihov           18     5     2    11    27: 52    17   ( -10)
 16 Hrádek           18     2     5    11    23: 46    11   ( -16)
 17 Plzeň-Letná      18     3     1    14    23: 46    10   ( -17)
 18 Zruč             18     1     3    14    15: 40     6   ( -21)



1.B třída - skupina C
---------------------

Černice         - Železná Ruda 2 : 0  ( 1 : 0 )

Železnorudští fotbalisté  nastoupili proti k souboji s pátým týmem tabulky s vědomím síly soupeře ve kterým na svém hřišti prohráli na podzim vysoko 4:0 a s odhodláním pokusit se získat důležité body v boji o záchranu. Černice začaly odvážně, vytvořily si tlak ze kterého v 18. vytěžily  vedoucí gól. Hosté se s přibývajícími minutami I.poločasu osmělili,stále Častěji se dostávali před domácí branku, ale ani vyložené šance Švece a Hájka vyrovnáním neskončily.
Druhý poločas začali  hosté odvážněji, vynutili si převahu, předčili soupeře i po fyzické stránce a ti se dostávali před pokutové území  hostů pouze z ojedinělých brejkových protiútoků. Z jednoho z nich v 67. zvýšili na 2:0. Zbývající minuty se hráli za režie Ž.Rudy, jejich hra nabrala na otáčkách, ale opět chyběl potřebný důraz v koncovce zejména při  tutovkách Tomáše Lehečky,Švece a Loose . Když ani jejich další spoluhráči nebyli dostatečně ve finální části úspěšní, zůstalo ke smůle hostů konto domácích čisté.
Hrající trenér  hostů Vojtěch  Andrejčík k utkání řekl : Spokojen jsem s přístupem hráčů. Zápas potvrdil, že jsme v průběhu zimní přestávky poctivě trénovali a po stránce fyzické připravenosti jsme byli jasně lepší svého soupeře. Pokud by tomu bylo tak i při zakončování vytvořených brankových příležitostí, mohl by být výsledek pro nás radostnější. Zápasu by slušena dělba bodů, ale pokud se nezlepšíme v důrazu před brankou soupeře, nemůžeme myslet na lepší výsledky“.


Merklín         - Janovice     1  : 1 ( 1 : 0 )

Domácí začali náporem a po chybě Gáborika, kdy došlo ke sražení domácího hráče Brožem, se z nařízeného pokutového kopu se ujali domácí vedení . Po první čtvrthodině  převzala iniciativu hostující Dukla, vytvořila si šance , ale ani i Adamec, Jarabica či Vachtl. Je nedotáhli do úspěšného koce.Domácí v tuto dobu pouze odkopávali míče na vysunuté a nebezpečného střelce Lišku. Tlak Dukly vyvrcholil v 39., kdy po individuální akci Kulicha zakončoval Vachtl. V poslední minutě prvního poločasu měl ještě  velkou šanci Kulich, ale netrefil  domácí svatyni..
V druhém poločase začala aktivně Dukla a v 48. po střele Vachtla vyrazil míč  se štěstím domácí hráč z prázdné branky. S přibývajícím časem  se hra vyrovnala,  a geometrickou řadou přibývaly také šance na obou stranách .Když v  souboji  Jarabici a Strnada  s brankářem domácích byl úspěšnější domácí hráč, který byl vždy na svém místě si stejně úspěšně vedl deseti minut před koncem  i  hostující brankář Vláčil , který skvělým zákrokem uhájil pro vojáky cennou l remízu .
Utkání dobře řídil rozhodčí Rys.



Dobřany         - Hradešice    2 : 1 ( 1 : 1 )

Domácí jsou hroženi sestupem a začali náporem, který jim přinesl v šesté minutě jednobrankové vedení. Oslabený tým hostů vyrovnal v 25. po samostatné akci Floriána . Ani ve druhé části zápasu se nedokázali hosté dostat do hry, hodně chybovali a po jedné z nich dopřáli hostům vstřelit rozhodující branku, která jim vynesla zisk cenných bodů.
Sestava hostů : Ryba – Kodýdek, Vaněček, Hlaváč M., Řezáč, Hlaváč V., Heimlich, Šašek, Šimko, Florián a Pivnička.
Vedoucí Hradešic Václav Chroust netajil svoje rozčarování, neboť takto si první jarní soutěžní zápas nepředstavoval : “ Jsem zklamán zejména z předvedené hry ve druhém poločase ve kterém jsme totálně propadli. Hráčům se nedařilo a na co sáhli, to zkazili. Nejvíce  jsem rozladěn z přístupu některých hráčů, kteří se vůbec k utkání nedostavili!“  


Losiná          - Měčín        4 : 0 ( 2 : 0 )

V úvodním zápase jarní části sehráli Měčínští smolný zápas ve kterém měli sedmdesát procent zápasu hru ve své moci, vytvořili si velké množství brankových příležitostí Tikalem, Kodýdkem, Šlajsem, Votípkou, Králem, ale i dalšími hráči!Lekci v proměňování jim dal soupeř, který jim přichystal nečekanou vysokou porážku.
Trenér Měčína  S.Skala: Výsledek vůbec neodpovídá průběhu hry, ale fotbal se hraje na hranky a my jsme na rozdíl od soupeře nedali bohužel žádnou. Jsem zklamán, nemám co bych k tomu ještě dál dodal …“


Horažďovice     - Klatovy B    2 : 2(0 : 0)

V očekávaném okresním derby e hostům ziskem bodu podařilo udržet vedoucí postavení v tabulce . Neměli to ale v Horažďovicích vůbec snadné.Po bezbrankovém průběhu prvního poločasu se o výsledku rozhodovalo v druhé části utkání.  Od 65. prohrávali po střele Šimanovského z trestného kopu. Zásluhou Kotába v zápětí vyrovnali a o deset minut později ze standardní situace  po hrubé chybě domácího brankáře Charváta Břečka strhl vedení na jejich stranu. V 85. přistrčil Lávička vtipně patičkou Kocovi a ten tvrdou střelou srovnal stav zápasu na spravedlivou dělbu bodů. Blíže v závěru byli k vítězství domácí.Po rohovém kopu skončila hlavička Lávičky těsně vedle tyče branky hostů a v zápětí se prokličkoval obranou Klatov Pavel Jánský, ale v závěru mu chyběla síla k přesnému zakončení.
Sekretář Horažďovic L.Svoboda  vyjádřil rozčarování nad tím, že nový manažér klubu K.Krejčí , který má pod patronátem  přestupy a hostování nezískal vhodnou posilu na místo brankáře. „ Dnešní zápas potvrdil, že tato slabina mužstva o se také projevila na ztrátě bodů v domácím prostředí hned v prvním jarním zápase „



Přeštice B      - Dlouhá Ves   2 : 1(2 : 1)

Se ctí odjížděli hráči D.Vsi z Přeštic, kde sehráli zcela vyrovnaný zápas. O výsledku zápasu rozhodlo pět minut první půle. Ve  30. se ujali vedení hosté  brankou Jiřího Beránka. O minutu později z protiútoku domácí vyrovnali a ve 34. dali vítězný gól. Ve slušně hrané zápase velmi dobré úrovně si hosté zasloužili zisk bodu. Vstřelili sice vyrovnávající gól, ale ten jim pro údajný ofsajd nebyl uznán.



Žinkovy         - Mochtín      1 : 2(1 : 0)  

V nervózním zápase se domácí ujali od 12. vedení z přísně nařízeného pokutového  kopu, který proměnil M.Suda . Hosté se nevdali, bojovali   a v dalším průběhu působili na nerovném hřišti v Neurazech fotbalovějším dojmem. Zaslouženého vyrovnání se dočkali v 67. Tománkem, který z úhlu prostřelil domácího gólmana. O čtyři minuty později přišlo rozhodnutí z kopačky Lorence, který dal vítězný gól Mochtína.Posledních deset minut i přesto, že jim  byl vyloučen M.Krčma pro druhou ŽK jednobrankové vítězství uhájili a  potvrdili, že nebyli na podzim nadarmo hodnoceni v tabulce pravdy jako nejlepší tým na hřištích  soupeřů. Jejich vítězství nad druhým týmem tabulky bylo zasloužené a nyní ze čtvrtého místa ztrácí na vedoucí Klatovy B pouhé tři body !
Branky: M. Suda PK - Tománek, Lorenc
ŽK 2:5, ČK 0:1
rozhodčí Liškutín

 


Ostatní výsledky :

Lužany          - Holýšov         2 : 1 ( 1 : 1)

Domácí dosáhli překvapivého vítězství a v boji o záchranu si tak připsali první cenný výsledek. Favorizovaní hosté vedli od 15. gólem Jaroslava Teršla. Domácí vyrovnali ve 32. z PK Rýmusem a rozhodnutí přišlo v 70. z kopačky  Klinera, který nevídanou střelou ze 40 metrů trefil přesně horní růžek hostující branky .



 1.B třída - skupina C  - neúplné   16.kolo   ===================================================================
  1 KLATOVY B        16     9     4     3    33: 20    31   (   7)
  2 Přeštice B       16    10     0     6    30: 25    30   (   6)
  3 Žinkovy          16     8     5     3    36: 24    29   (   2)
  4 MOCHTÍN          16     9     1     6    28: 24    28   (   4)
  5 Holýšov          16     8     2     6    38: 23    26   (   5)
  6 Černice          16     8     2     6    30: 27    26   (   2)
  7 DLOUHÁ VES       16     6     6     4    28: 23    24   (   0)
  8 Merklín          16     6     5     5    23: 26    23   (  -1)
  9 HRADEŠICE        16     6     4     6    28: 23    22   (  -2)
 10 Losiná           16     6     4     6    22: 22    22   (  -2)
 11 MĚČÍN            16     5     5     6    20: 28    20   (  -4)
 12 HORAŽĎOVICE      16     5     4     7    32: 30    19   (  -5)
 13 Lužany           16     5     3     8    31: 38    18   (  -3)
 14 Dobřany          16     4     4     8    18: 26    16   (  -8)
 15 JANOVICE         16     2     5     9    21: 37    11   ( -13)
 16 ŽELEZNÁ RUDA     16     1     6     9    19: 40     9   ( -18)


 





Zpět - návrat na předchozí stránku