Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Divize a oblastní soutěže 11.-12.5.2002


DIVIZE
~~~~~~~
KLATOVY VYHRÁLY – ZÁPADOČEŠI SE DÁLE POTÁPÍ V SESTUPOVÝCH VODÁCH
K výsledkům divizních týmů z našeho kraje vzhlíží prakticky další účastníci nižších soutěžích, zvláště těch, kteří se pohybují v pásmech sestupu. Na tom zda sestoupí jeden z nich, anebo v nejhorším scénáři o oba(Tachov a Chlumčany) záleží i jejich osud.Pokud v neděli uspějí doma Strakonice s Pískem, pak budou po tomto kole černé mraky nad naší oblastí, neboť se začínají šest kol před koncem naplňovat ta nejhorší varianta.
V derby v Klatovech si nemohli domácí dovolit  hazardovat a zisk třech bodů po předcházejících třech prohrách je dostal na rozdíl od dalších dvou zástupců kraje do klidnějších vod


KLATOVY - TACHOV  4 : 2 ( 2 : 2 )
Domácí nastoupili k utkání bez svého kapitána, který pro zranění nemohl oslavit svoje třicáté narozeniny dalším divizním startem. Na něj nezapomněli domácí funkcionáři ani hráči a před utkáním mu předali dárky.
V další části zápasu se spoluhráči  snažili přidat další dárek nejen jemu, ale i domácím příznivcům v podobě vítězství. To se nerodilo snadno. Po opatrné začátku se dostali do dobrých šancí Vítovec Krška, ale uhodilo až v 18.minutě kdy Vítovec v malého vápna vyražený míč brankářem hostů prudkou ranou poslal za jeho záda . Následovala  během dalších dvanácti minut branková přestřelka , když ve 22. vyrovnal hlavou hostující Procházka, o dvě minuty na to poslal domácí opět do vedení Krška po individuální akci a odvážném průniku do pokutového území Tachova, který zakončil starým českým bodlem. Ve 30.minutě se za ruku Hebnára kopala penalta proti Havlíčkově brance a toho ze značky pokutového kopu překonal Krýsl. Minutu na to přišel důležitý moment ve vývoji zápasu, když se vyfauloval křídelní útočník  Tachova Hobza, který po dvou zbytečných faulech na Buštu musel za 2 ŽK předčasně pod sprchy. Domácí získali převahu a z vytvořených brankových příležitostí dali dvě rozhodující branky. V 53. vystřelil z 20 metrů Brejcha  a bylo to 3:2 . Když v 63. minutě zvýšil Hebnár na 4:2 bylo o výsledku rozhodnuto. Hostům , kteří závěr zápasu hráli vabank nepomohl ani návrat uzdraveného  Valkouna v 75.minutě.
Sestava Klatov : Havlíček – Bušta, Poslední, Dolejší, Hebnár, Herout (78.Janek), Běloušek, Krška (85.Gajdůšek), Brejcha, Hrubec, Vítovec (86.Břečka).


Ostatní výsledky :  

•———————————————————————————————————•————————•
|             U t k á n í           | Skóre  |
+———————————————————————————————————+———————•
| TŘEBOŇ      - CHLUMČANY           | 3 : 2  |
+———————————————————————————————————+————————•
| STRAKONICE  - PÍSEK               | 0 : 0  |
+———————————————————————————————————+————————•
| KAPLICE     - MILEVSKO            | 0 : 1  |
+———————————————————————————————————+————————•
| US PRAHA    - VEJPRNICE           | 2 : 4  |
+———————————————————————————————————+————————•
| PŘEŠTICE    - SEZIM. ÚSTÍ         | 1 : 1  |
+———————————————————————————————————+————————•
| PŘÍBRAM B   - ROKYCANY            | 0 : 1  |
+———————————————————————————————————+————————•
| TÁBOR       - MOTORLET            | 1 : 1  |
•———————————————————————————————————•————————•
===================================================================
  1 Příbram B        24    18     4     2    54: 11    58   (  22)
  2 Vejprnice        24    14     6     4    54: 28    48   (  12)
  3 Sezim. Ústí      24    12     8     4    35: 21    44   (   8)
  4 Rokycany         24    11    10     3    44: 14    43   (   7)
  5 US Praha         24    10     6     8    34: 36    36   (   0)
  6 Kaplice          24    11     3    10    37: 42    36   (   0)
  7 Tábor            24    10     5     9    37: 45    35   (  -1)
  8 Motorlet         24     9     6     9    40: 29    33   (  -3)
  9 Přeštice         24     9     6     9    32: 34    33   (  -3)
 10 Třeboň           24     7    11     6    25: 29    32   (  -4)
 11 Klatovy          24     8     6    10    31: 35    30   (  -6)
 12 Milevsko         24     7     4    13    30: 40    25   ( -11)
 13 Písek            24     6     6    12    21: 37    24   ( -12)
 14 Strakonice       24     5     5    14    25: 43    20   ( -16)
 15 Tachov           24     5     3    16    28: 56    18   ( -18)
 16 Chlumčany        24     2     7    15    22: 49    13   ( -23)
===================================================================



OBLASTNÍ PŘEBOR
~~~~~~~~~~~~~~~~~
NÝRSKO SE VÍTĚZSTVÍM VRÁTILO ZPĚT DO HRY O SESTUP

Již jen šest kol chybí do závěru dramatického průběhu oblastního přeboru.Na čele tabulky je téměř rozhodnuto, ale ve hře o sestup je nejméně polovina účastníků ! Své poslední slovo neřekli ještě fotbalisté Okuly, kteří dokázali v posledních dvou zápasech vstát z mrtvých a ziskem šesti bodů se vrátit zpět do hry. Závěr soutěže ukazuje, že obavy o to, aby družstva z Karlovarska, které nemusí mít sestupové starosti mohou ještě v negativním
ovlivnit v závěru  regulérnost soutěže. Jak jinak si lze vysvětlit, že Toužim v domácím prostředí podlehne Nýrsku 4:8 a v zápětí zahraje jako o život zápas v Chanovicích ? Bez dalšího komentáře…
 


UNION CHEB - SUŠICE   2 : 2 (0 : 2)
V souboji domácího druhého celku tabulky se třetí Sušicí dokázali svěřenci trenéra Jaroslava Staňka , že jim toto umístění patří po právu. Od úvodních minut favorizovaný domácí tým zaskočili hosté výborným pohybem, dobrou kombinací a účinnou koncovkou. Ve 22.minutě po akci na jeden dotek hráčů od sebe vzdálených na 30 metrů putoval míč po ose Hrach, Hubáček  před branku domácích kde ho dokázal Václav Staněk usměrnit do jejich sítě. Ve 38.minutě se měnilo skóre po druhé ve prospěch Sušice, když Cihlář dokázal po přihrávce od Hubáčka překonal chebského brankáře v této části zápasu po druhé a zvýšil na 2:0. Po změně stran nedokázali hosté navázat na výkon z první půle, zaostávali v důrazu a v pohybu bez míče, ale dařilo se jim kontrolovat průběh. To se jim dařilo  i přes nepřízeň rozhodčího Hubače, který často“ školil“ hosty zajímavým výkladem pravidel, když na druhý poločas odpískal hostům 25 faulů a domácím pouze dva. Celkově počet faulů v utkání 47:7 v neprospěch Sušice! Přesto se domácím podařilo v 81.minutě překonat jinak výborného brankáře Kindelmana a snížili na 2:1. V 92. z ofsajdové pozice skórovali  po druhé a v hodině dvanácté alespoň zachránit zisk bodu.
Trenér Staněk : „ V prvním poločase naši kluci předváděli na čele s brankářem Kindelmanem fotbal podle mých představ. Ve druhém poločase na tento výkon dokázal navázat pouze Kindelman, který podal velmi dobrý výkon. “.


CHANOVICE  - TOUŽIM  3 : 3 ( 0 : 2 )
Domácí získali od úvodních minut převahu, která ale byla neplodná a do gólových šancí si nevytvořili. Hosté, kteří celý zápas hráli velmi důrazně v osobních soubojích často až za hranici regulérnosti(pět žlutých karet)
nevynechali jedinou příležitost k ohrození domácí branky.  V 15.minutě po přihrávce Knopfa  vystřelil Kučera, ale jeho dělovku k tyči Nekvapil v brance hostů zázračně vyrazil.  Ve 33. stálo štěstí na toužimské straně, když se dostal do gólové šance Cibulka, ale k radosti hostů  mířil hodně nepřesně. Sedm minut před koncem poločasu poprvé zahrozili hosté z rychlého protiútoku, který Mikola zakončil gólem. V 41. se po střele Nováka zapotil v brance domácích Kalina . Když z protiútoku  Beránka z otočky netrefil Kučera branku Toužimi  zahrozili hosté po druhé. Z rohového kopu odcentroval Hejkal a nabíhající  Novák poslal míč po druhé Kalinova záda.
Gól do kabin domácí vyburcoval a po změně stran se již v 47.minutě měnilo skóre tentokráte v jejich prospěch, když střídající Racek  pronikl do pokutového území hostů a  přes brankáře poslal míč poprvé do sítě hostů. Také další minuty patřili domácích, kteří si vytvořili místy až drtivou převahu, ale obětavě hrající hosté se překonávali.  V 74. minutě po pravé straně unikl Beránek od brankové pomezní čáry poslal střílený centr před branku který brankář stačil ještě vyrazit pouze k nohám nabíhajícího Hanky a ten vyrovnal. Dvě minuty na to přišla třetí radostná chvíle pro  domácí
Příznivce, když Hanko využil nedorozumění obránců soupeře a obloučkem poslal míč přes vybíhajícího gólmana do sítě hostů. Domácí mohli ještě zvýšit, ale místo toho přišlo nerozumění mezi obráncem Petráškem , který přenechával míč Kalinovi a ten zaváhal a Novák využil této chyby k vstřelení gólu , který vynesl oběma aktérům utkání jeden bod.


NÝRSKO     - NEPOMUK 3 : 2 (1 : 2)
 V dalším zápase čekal na domácí úkol potvrdit výsledek posledního utkání v Toužimi, kde se jim podařilo zvítězit. A protože mužstvo Nepomuka potřebuje také body k záchraně očekávalo se napínavé utkání. Hráči okuly začali zápas zakřiknutě a hosté toho mohli využít již ve třetí minutě zápasu, kdy přímo z rohu trefil hostující Martínek břevno. Pak teprve zahrozili domácí, nejprve kryl brankář hostí povedenou střelu Vacovského z 20 metrů a v 9. minutě opět úspěšně zasahoval proti hlavičce Malého. Přišla 12. minuta zápasu a hrubá chyba domácího Honzy Souška, Kdy ztratil v souboji na půlce míč a z rychlého protiútoku hostující Slach prostřelil netakticky vyběhnuvšího gólmana Daňka. Po této brance se hra domácích zlepšila. Přidali na pohybu a důrazu a zatlačili soupeře na jeho polovinu. Ve 14. minutě si naběhnul do vápna Lukáš Presl na centr z levé stravy ,ale z pěti metrů přestřeli hlavou hostující branku. V 18. minutě to byl opět Lukáš Presl, který se opřel do míče z 28 metrů a míč se zastavil o břevno. A tak se bohužel dostali ke slovu opět hosté. Po druhé hrubé chybě obrany se opět prosadil hostující Slach a Nepomuk vedl 2:0 a s hráči Okuly to vypadalo už všelijak. Naštěstí se hned po rozehrání nadechl k svému velkému sólu domácí Kajínek a v téže minutě zápasu dokázal svou brankou vrátil domácí do hry.
Po důrazné poločasové domluvě v kabině domácích se vrhli hráči do druhého poločasu s odhodlání výsledek otočit. Hned si vynutili převahu, ale bohužel i nadále pokračovali v trestuhodném zahazování vyložených brankových příležitostí. Ve 48. minutě překonal hostujícího brankáře Bartůněk ,ale na brankové čáře ho zastal jede z obránců. V 50. minutě našel centr z levé strany na malém vápně hlavu Lukáše Presla, ale ten již podruhé v tomto zápase nedokázal trefit branku. Čas rychle ubýval a domácí se nemohli stále prosadit. A tak musel zaúřadovat Malý, když už se zdálo, že hosté po rohovém kopu dostanou míč mimo nebezpečí branky, vrátil se míč do šestnáctky ,kde se z otočky podařilo právě Malému prostřelit hostujícího brankáře podruhé a srovnat tak skóre na 2:2. Domácí si ale uvědomovali, že musí v tomto utkání zvítězit a pokračovali tak v tlaku na hostující polovině hřiště, ale co v této době dokázali zahodit to se jen tak nevidí. V 73 minutě se ocitl Lukáš Presl sám před brankářem ,ale netrefil branku. 74. minuta zápasu Kajínek chytře přehazuje gólmana Kosmara ,ale to opět dobře zastoupili obránci na brankové čáře. V 78. minutě rohový kop domácích do vápna si naběhl Malý a trefil hlavou šibenici, kterou bravurně vytěsnil gólman na rohový kop. Domácí dočkali v 79. minutě dostal ideální přihrávku do běhu Bartůněk a svůj sólový nájezd dokázal proměnit ve vedoucí branku Okuly. Hned o minutu později mohl definitivně rozhodnout o výsledku utkání domácí Vacovský, ale z metru nedokázal hlavou trefit branku. Domácí pak naopak mohli o vše přijít v 84. minutě ,kdy na brankové čáře zastoupil nejistě chytajícího brankáře Daňka Šteiner. Toto důležité vítězství vykřesalo pro Nýrsko ještě šanci bojovat o záchranu.
Branky: 12‘ Slach 0:1, 31’Slach 0:2, 31‘ Kajínek 1:2, 72‘ Malý 2:2, 79‘ Bartůněk 3:2.
Sestava domácí: Daněk – Valenta, Šteiner,Malý, Soušek – Hvězda st.(61’Kadlec), Kajínek, Presl Lukáš, Presl Kamil – Bartůněk(88’Smolík), Vacovský.
Žluté karty: 2:2 Kajínek, Presl Kamil
Rozhodčí: Štrincl – Pastyřík st., Kožár.
                                                                                                            Jiří  Vondra


Ostatní výsledky :  

•———————————————————————————————————•————————•
|             U t k á n í           | Skóre  |
+———————————————————————————————————+————————•
| DOUBRAVKA  - DOMAŽLICE            |  6 : 0 |
+———————————————————————————————————+————————•
| PŘIMDA     - BLOVICE              |  1 : 0 |
+———————————————————————————————————+————————•
| MALESICE   - POBĚŽOVICE           |  1 : 3 |
+———————————————————————————————————+————————•
| BOLEVEC    - K.VARY B             |  1 : 1 |
+———————————————————————————————————+————————•
| STAŇKOV    - 1.FC PLZEŇ           |  0 : 2 |
+———————————————————————————————————+————————•
===================================================================
  1 Doubravka        24    22     1     1    66:  7    67   (  31)
  2 Union Cheb       24    17     5     2    73: 25    56   (  20)
  3 SUŠICE           24    14     7     3    52: 20    49   (  13)
  4 Přimda           24     8     7     9    47: 44    31   (  -5)
  5 CHANOVICE        24     9     4    11    40: 38    31   (  -5)
  6 1.FC Plzeň       24     7     9     8    40: 31    30   (  -6)
  7 Poběžovice       24     9     3    12    36: 42    30   (  -6)
  8 K.Vary B         24     8     5    11    33: 44    29   (  -7)
  9 Toužim           24     8     5    11    37: 50    29   (  -7)
 10 Staňkov          24     8     4    12    28: 47    28   (  -8)
 11 Domažlice        24     7     7    10    22: 46    28   (  -8)
 12 Bolevec          24     6     9     9    33: 41    27   (  -9)
 13 Malesice         24     7     5    12    37: 59    26   ( -10)
 14 Blovice          24     6     7    11    29: 37    25   ( -11)
 15 Nepomuk          24     6     5    13    42: 62    23   ( -13)
 16 NYRSKO           24     5     7    12    42: 64    22   ( -14)
===================================================================



1.A TŘÍDA-SKUPINA B
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ČTVEŘICE POSTUPUJÍCÍCH SE RÝSUJE A MEZI NIMI NECHYBÍ ANI LUBY

Po náročném posledních dvou týdnech ve kterých musel každý z účastníků  1.A třídy sk.B odehrát čtyři těžké zápasy se začíná vyjasňovat boj o pět postupových míst. Pro náš okres je pohled příjemný, neboť mezi nimi nechybí fotbalisté Lub, kteří dokázali přivést ze hřiště jednoho a adeptů na postup z Rapidu Plzeň cenný bod.Šest kol před koncem jsou Luby na 3.místě a na vedoucí tandem Horní Bříza –Úněšov ztrácí pouhá jeden bod.Závěr tabulky se vyvíjí pro naše zástupce ze spodních pater tabulky Strážova a Švihova dobře, neboť oba týmy dokázali bodovat.Zvlášť cenná je remíza Švihova na hřišti o záchranu bojujících domácích valcířů.




STRÁŽOV    - MLADOTICE  2 : 1 (1 : 0)
Domácí trenér  musel v sestavě opět improvizovat, když ke zraněnému P.Preslovi se přidal i další obránce Petr  Žák .V silně kombinované sestavě s útočníky v obraně se do svého soupeře zakousli od úvodních minut a ve 30.minutě po opakované střele  Kreibicha  z hranice velkého vápna šli do vedení. Hostům se podařilo v 61.minutě srovnat střelou do šibenice, Snaha domácích o plný bodový zisk přinesla úspěch v 85.minutě, když po závaru před hostující brankou se nejlépe orientoval střídající Binea a přehodil vybíhajícího brankáře.V závěru měl ještě výbornou příležitost skórovat po sólu Vítovec, ale v koncovce mu chyběl větší klid.
Trenér Langmajer : Zápas pro nás nebyl z kategorie jednoduchých.Problémy se sestavou z důvodu zranění se dále zkomplikovaly neúčastí  Žáka  a tak nám museli vypomoci hráči z béčka.Opticky jsme měli v jeho průběhu mírnou převahu  a svého soupeře jsme nepřipustili k vážnější akci. V závěru nám hodně pomohli diváci, kteří hnali hráče za vítězstvím a to se jim nakonec podařilo. Po pravdě jsem měl před zápasem velké obavy, ale na štěstí zůstalo pouze u nich.Hráčům patří pochvala a divákům poděkování.
Sestava :Marek – Helm, Janka, Š.Presl, Krteibich, Vítovec Z., Smolík R.(Binia), Mayer(46.Janda V.), Petrželka, Langmajer(59.Mikyna), Pangerl



RAPID PLZEŇ- LUBY  0 : 0
Domácí začali lépe a měli v první polovině úvodního poločasu více ze hry. Dokonce mohli jít do vedení chybném autovém vhazování  hostů, ale akci zastavilo břevno Kalašovy svatyně. Hostům se podařilo hru vyrovnat, dali po střele Mareše a dorážce Friče branku, který jim ale pro údajný ofsajd nebyl uznán. Také druhé poločas se hrál za mírné převahy Rapidu, ale s přibývajícím časem  z obavy o zbytečnou ztrátu míče myslela obě mužstva více na to branku nedostat než jí vstřelit. Největší šanci měli hosté, ale tu jim včasným vyběhnutím a zmenšením střeleckého úhlu zneškodnil Kalaš.
Hosté kteří se museli obejít bez zraněného Sýkory, který rozšířil marodku o již zraněné Juřinu, Hradeckého  a také Sůse byli po utkání spokojeni.
„Přijeli jsme si do Plzně pro bod a ten si odvážíme a proto není důvod z nespokojenosti
“ dokreslil stav v mužstvu jeho trenér Pavel Bečka.
Sestava Lub : Kalaš – Podraský J., Křížek, Podraský P., Smolík P., Bouberle, Smolík V., Javorský, Bešta, Frič(80.Kolář), Mareš (85.Čížek)
Trenér Pavel Bečka.


HRÁDEK  - ŠVIHOV   1 : 1 (1 : 0)
Prvních dvacet minut měli hosté více ze hry, a Biedermanem mohli skórovat, ale ten  neměl přesnou mušku. Naopak to  byli  domácí, kteří v době herní převahy Švihova dali v 21.minutě vedoucí branku. Ve 44.minutě měl znovu výbornou příležitost Biedermann,ale brankář domácích stačil vyrazit jeho střelu na rohový kop.  Vyrovnání se Švihov dočkal až v 69.minutě  po střele Homra z 25 metrů tečoval tuto ránu domácí obráce nešťastně do vlastní sítě.
Po tomto vyrovnání se hra přiostřila, ale dobrý rozhodčí Paták správně krotil horké hlavy na obou stranách udělením ŽK a to pomohlo. Hostům se podařilo taktickou hrou udržet pro ně cennou remízu.
Sestava Švihova : Valenta, Süss, Radosta, Toman, Kudjak, Havlíček, Hajšman, Homr, Kadlec(76.Vejskal), Květoň a Biedermann Z.


Ostatní výsledky :  

•———————————————————————————————————•———————•
|             U t k á n í           | Skóre |
+———————————————————————————————————+———————•
| ÚNĚŠOV     - KLENČÍ               | 2 : 2 |
+———————————————————————————————————+———————•
| ST. PLZENEC- CHLUMČANY B          | 4 : 0 |
+———————————————————————————————————+———————•
| TLUČNÁ     - SK ZČE PLZEŇ         | 1 : 5 |
+———————————————————————————————————+———————•
| PLZEŇ-LETNÁ- STOD                 | 1 : 3 |
+———————————————————————————————————+———————•
| KŘIMICE    - KAZNĚJOV             | 3 : 0 |
+———————————————————————————————————+———————•
| ZRUČ       - HORNÍ BŘÍZA          | 1 : 7 |
•———————————————————————————————————•———————•
==================================================================
  1 Horní Bříza      28    17     6     5    57: 25    57   (  15)
  2 Úněšov           28    16     9     3    60: 32    57   (  15)
  3 Luby             28    17     5     6    51: 35    56   (  14)
  4 Rapid Plzeň      28    17     4     7    56: 35    55   (  13)
  5 Stod             28    15     7     6    65: 35    52   (  10)
  6 Chlumčany B      28    16     4     8    52: 37    52   (  10)
  7 St. Plzenec      28    15     6     7    57: 43    51   (   9)
  8 SK ZČE Plzeň     28    15     5     8    57: 37    50   (   8)
  9 Křimice          28     9     8    11    44: 39    35   (  -7)
 10 Strážov          28     8     9    11    41: 48    33   (  -9)
 11 Tlučná           28     9     4    15    55: 61    31   ( -11)
 12 Mladotice        28     7    10    11    43: 52    31   ( -11)
 13 Klenčí           28     6    10    12    35: 46    28   ( -14)
 14 Švihov           28     8     4    16    42: 72    28   ( -14)
 15 Kaznějov         28     7     5    16    39: 64    26   ( -16)
 16 Hrádek           28     5     7    16    36: 62    22   ( -20)
 17 Plzeň-Letná      28     6     3    19    34: 60    21   ( -21)
 18 Zruč             28     3     6    19    25: 66    15   ( -27)
==================================================================



1.B TŘÍDA - SKUPINA C
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
DUKLE JANOVICE SVITALA NADĚJE, ALE I DALŠÍ CELKY BODOVALY !

Po sobotním dopoledním vítězství Dukly Janovice brankou dosaženou v poslední minutě utkání svitla vojákům naděje na záchranu. Ta sice trvá , ale přehnaný optimismus jim vzaly další celky  , které rovněž bodovaly. Vítězství dobře na jaře hrajících Dobřan v Ž.Rudě však tolik nepřekvapilo jako zisk třech bodů Lužan doma nad lídrem tabulky TJ Přeštice B. To je po výborné sérii Přeštic velkým překvapením, ale neubrání se určitým pochybám.
Přeštice mají dostatečný  náskok, ale nevýraznému Sokolu Lužany  tento zisk ještě dává naději. Vystačí si s ní také dalších šest kol ? Hodně napoví již další kolo ve kterém jedou vojáci z Janovic do Dobřan. Již v tomto zápase by se mohlo o mnohém rozhodnout a toho jsou si i oba týmy dobře vědomi a již dnes jim tento duel nedá příliš spát…  


ČERNICE  - KLATOVY B   4 : 3  (2 : 1)
Hosté nastoupili  na hřišti soupeře v silně kombinované sestavě ve které obět nechybělo několik dorostenců. a po zranění se rozehrávající Marek Lukeš.
Domácí patřil  úvod a závěr prvního poločasu . V sedmé minutě již vedli 1:0, ale hosté nesložili zbraně .Po rozehraném trestném kopu  Markem Lukešem usměrnil jeho střelu z malého vápna do domácí branky Jan Kotáb. Závěru poločasu  daly Černice druhý gól a za jednobrankového vedení odcházely spokojenější do kabin. Jejich spokojenost netrvalo dlouho. Po změně stran uvolnil Tvrdík Tomana a ten zakončil svůj průnik obranou  vyrovnávající brankou. Hosté se nesmířili s remízou a po přesné trefě Marka Lukeše z 25 metrů ve  dokonce ujali vedení. Za stavu 2:3 mohl zvýšit Jan Ježek, ale domácí odvraceli míč směřující do vlastní branky z brankové čáry.  Nedáš dostaneš se potvrdilo, když  nejdříve domácí vyrovnali na 3:3 z pokutového ruku za ruku hráče Klatov a v nastaveném čase v době kdy ručička časomíry ukazovala na 93.minutu využily   Černice chyby v rozehrávce hostů a z rychlého brejku  daly čtvrtou a v tomto duelu  vítěznou branku.
Branky za Klatovy :  Kotáb, Toman a M.Lukeš


MĚČÍN    - DLOUHÁ VES  1 : 1 ( 0 : 0 )
Utkání tradičních soupeřů začalo náporem domácích,kteří po dobrém výkonu v minulém kole v Klatovech chtěli získat další body.V prvních pěti  minutách zahodil dvě výborné příležitosti Jar.Krotký,ve 30.minutě další gólovku neproměnil Tykal. V průměrném prvním poločase s řadou nepřesností na obou stranách  hosté v prvním poločase domácího brankaře prakticky neohrozili.
 Po změně stran se první probudili hosté a na dlouhých deset minut zamkli domácí na jejich polovině.Výsledkem byl vedoucí gól,jehož autorem byl nestárnoucí Beránek z trestného kopu.Dalších deset  minut kontrovali domácí a v 65.minutě vyrovnal přesnou hlavičkou do tyče a do branky M.Král.Zbytek zápasu se odehrál  bez vyložených šancích .
Sestava:Šimek-Mastný,Král,Krotký,Havlík/od.46.minuty Vizingr/ -Šlais,Kodýtek,Němec,Krotký Jar.-Tykal ,Kroupa/od 80.minuty Kadlec/
Rozhodčí Harmady,ŽK 2-2


HOLÝŠOV  - MOCHTÍN     6 : 0
Domácím se mimořádně dařilo a po celý zápas byli jasně lepší a v koncovce přesnějším týmem.


JANOVICE - HRADEŠICE   2 : 1 (1 : 0)
Po vyrovnaném úvodu zápasu se dříve osmělili domácí a Kulichovu střelu brankář hostů  kryl. Stejně neúspěšně skončily další akce vojáků na jejíchž konci byli Jarabica, Vachtl a Strnad. Hradešice zahrozily ve 20.minutě , ale ale střelu Pivničky perfektním zákrokem  vytáhl brankář Herman na rohový kop. O deset minut na to pronikl po pravé  straně Strnad poslal centrovaný míč do pokutového území hostů a  ten Jarabica hlavou poslal do sítě Hradešic. Druhý poločas ale hosté již vystrčili drápky  a zle domácím zatápěli. V této době byla hra Dukly neurovnaná a  to hrálo do not Hradešicím, které získaly převahu., kterou korunovaly v 70.minutě  brankou Pivničky. V další části zápasu ve hrál otevřený fotbal a obě mužstva se pokoušela strhnout vítězství na svojí stranu. Hosté měli největší příležitost Šaškem, ale jeho hlavička skončila  těsně vedle tyče Hermanovy branky. V době, kdy se zdálo, že zápas skončí dělbou bodů v 95.minutě se na levé straně uvolnil Jarabica, ideálně  přihrál před hradešickou branku na nabíhajícího Strnada a ten se nemýlil a vstřelil vítězný  gól.  Domácí tak korunovali svojí snahu za ziskem důležitých bodů a udělali tím krůček k záchraně. Ten nejdůležitější je čeká nyní v sobotním zápase v Dobřanech,. Pokud uspějí, mohou vážněji myslet na záchranu.


LOSINÁ - HORAŽĎOVICE   4 : 2
Hosté pokračují rovněž na jaře v nevyrovnaných výkonech a neuspěli ani v Losiné a ještě není z nejhoršího co se týče záchrany v soutěži venku.


MERKLÍN -  ŽINKOVY   2 : 0 ( 1 : 0 )
Zápas se příliš nevydařil podle vyjádření hostů rozhodčímu Beranovi…


LUŽANY -  PŘEŠTICE B    2 : 1
Až příliš překvapující vítězství o sestup bojujících domácích nad lídrem tabulky.

===================================================================
  1 Přeštice B       24    17     0     7    46: 31    51   (  15)
  2 Holýšov          24    14     2     8    61: 30    44   (   8)
  3 Žinkovy          24    12     6     6    45: 33    42   (   3)
  4 KLATOVY B        24    11     7     6    48: 34    40   (   4)
  5 DLOUHÁ VES       24    11     7     6    50: 36    40   (   4)
  6 MOCHTÍN          24    12     2    10    38: 37    38   (   2)
  7 Černice          24    11     3    10    47: 42    36   (   0)
  8 Losiná           24     9     8     7    35: 32    35   (  -1)
  9 HRADEŠICE        24     9     6     9    37: 31    33   (  -3)
 10 MĚČÍN            24     8     8     8    38: 44    32   (  -4)
 11 Merklín          24     8     8     8    32: 41    32   (  -4)
 12 HORAŽĎOVICE      24     8     5    11    45: 43    29   (  -7)
 13 Dobřany          24     7     6    11    28: 34    27   (  -9)
 14 Lužany           24     6     5    13    39: 58    23   ( -10)
 15 JANOVICE         24     5     6    13    35: 59    21   ( -15)
 16 ŽELEZNÁ RUDA     24     1     7    16    23: 62    10   ( -26)
===================================================================





Zpět - návrat na předchozí stránku