Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Výsledky z vyšších soutěží(divize,oblastní př., 1.A sk.B, 1.B sk.C) z 3. - 4.11. 2001

  
Divize
--------
STRAKONICE  - KLATOVY  0 : 2 (0 : 1)
Branky :19. Vítovec, 72. Břečka
Sestava Klatov : Rybár, Hebnár, Brabec(46.Břečka), Hrubec, Dolejš, Kocúr, Běloušek, Zwiefelhofer(70.Šindelář), Brejcha(75.Kotáb J.),Lukeš M., Vítovec.
Domácí vstupovali do zápasu ve kterém se hrálo o šest bodů sebevědomě . Úvod byl ze strany obou mužstev opatrný, i když více získávali půdu pod nohama domácí fotbalisté, ale zónová obrana hostů jim nedovolila vůbec proniknout na přímý dostřel k brance Rybára. Klatovy vsázely na rychlé brejky a v 19. se dočkaly, když  na dlouhý pas naběhl Vítovec a z hranice pokutového území prudkou střelou nedal domácímu gólmanovi šanci – 1:0. Po této  vedoucí brance se hra hostů zklidnila, ale přesto nezabránili aby se do gólové šance dostal domácí Hanzík, ale při hostech stála notná dávka štěstí, když jeho střela z malého vápna skončila na tyči a od ní se odrazila do náruče brankáře Rybára.  Na druhé straně Brejchovu dělovku vypálenou před šestnáctkou domácích strakonický brankář stačil reflexivně vyrazit na roh a tak za stavu 0:1 odcházela obě mužstva do kabin k poločasové přestávce.
Do druhé půle nastupovali hosté oslabeni o Brabce, který v prvním poločase hrál ve výborné formě, ale pro zranění ho musel nahradit  Břečka. Na místo zadního stopera se stáhnul zkušený Hrubec a před ním hrál nezkušený mladíček Dolejš.  Úvod  druhého poločasu mohl přinést rychlé rozuzlení tohoto duelu, neboť hned ve 46. kopaly Klatovy pokutový kop, ale jeho exekutor Brejcha pálil nad branku !
V 50. mohl vše napravit Zwiefelhofer, ale sám před brankářem domácích mířil mimo. O pět minut později byl tento útočník hostů opět sám v gólové šanci, ale jeho pěknou střelu vyrazil strážce domácí svatyně na roh. Domácí mohli srovnat skóre Skuhravým, ale jeho hlavičku velmi dobře chytající Rybár bravurně zlikvidoval.
Hosté nezměnili taktiku hry na brejky a to se jim vyplatilo v 72., kdy Břečka zakončil z 18 metrů ranou přímo do šibenice  a tato krásná branka znamenala další velký krok Klatov za vítězstvím. Domácí se  v závěrečných dvaceti minutách snažili alespoň o vyrovnání, měli územní převahu, ale hosté postavili opevnění, které se jim nepodařilo již do konce zápasu překonat.

Zpracováno z podkladů které připravil sekretář TJ Klatovy V.Kopřiva.

Ostatní výsledky :

ROKYCANY  - VEJPRNICE 0 : 0
SEZIM.ÚSTÍ- KAPLICE   0 : 3
TACHOV    - MILEVSKO  0 : 3
MOTORLET  - US PRAHA  1 : 2
CHLUMAČANY- PŘEŠTICE  4 : 5
PÍSEK     - PŘÍBRAM B 1 : 2
TŘEBOŇ    - TÁBOR     2 : 1





Oblastní přebor
---------------
POBĚŽOVICE-CHANOVICE  1 : 1 (1 : 1)
Domácí šli do vzájemného souboje s tím že s předposledním týmem tabulky musí získat tři body. Hráli útočný fotbal, který jim již na začátku utkání přinesl dvě vyložené šance, ale zklamali v koncovce. V 5. minutě domácí útočník po přetaženém rohu se ocitl tvář v tvář chanovickému brankáři Hrubému, hlavou trefil vedle branky. O dvě minuty později dobře chytající Hrubý zneškodnil přízemní střelu k tyči. V 15. minutě se ocitl Chanovický Svoboda po 20 metrovém pasu Kučery sám před gólmanem, ale hlavou ho nechal vyniknout. Ve 24. minutě Gajdušek viděl jak poběžovický gólman stojí na malém vápně a ze vzdálenosti 30 m ho krásným obloučkem přehodil 0 : 1. Ve 30. minutě po rohovém kopu domácích a po selhání obrany Chanovic ze skrumáže Poběžovice vyrovnaly na  1:1. Ve 40. minutě po chybě hostujícího Hnídka šel sám na branku J. Hrubého domácí útočník, ale jen nastřelil dobře vyběhnutého gólmana. Ve druhém poločase se opět sám před gólmanem domácích objevil Svoboda, ale ten  jeho pokus vyrazil nohou na rohový kop. Těsně v závěru utkání Chanovický Hrubý opět chytil vyloženou šanci domácích.
Sestava Chanovic :
Hrubý - Gajdušek - Hnídek - Lukeš - Cibulka - Racek ( 70. Voříšek ) - Šedivý - Kučera - Hanko - Pícka - Svoboda ( 85. Bártík )



K. VARY  B - NÝRSKO   3 : 2( 3 : 1)
Sestava Okuly: Daněk – Hvězda(st.), Polák, Malý, Valenta – Kolařík, Šteiner, Presl L., Kajínek, Soušek St. – Kadlec.
Branky Okuly: Presl Lukáš, Kajínek
Nýrsko sehrálo v Karlových Varech zápas dvou rozlišných poločasů. V prvním poločase totálně propadli. Hráli bez nasazení a bojovnosti a přenechali veškerou iniciativu soupeři. Domácí toho také náležitě využili. Již v 15 minutě zahrávali rohový kop a brankou hlavou šli do vedení. Ve 24 minutě ztratil mladý Soušek zbytečně míč na půlce a poslal tak domácího hráče do rychlého brejku po levé straně, ten zatáhl míč k šestnáctce posla křížnou přihrávku do pokutového území spoluhráči a ten vstřelil druhou branku domácích. Nýrsko se sice podařilo ve 30 minutě Lukášem Preslem snížit na 2:1, kdy nádherným sólem z půlky obešel vše co mu stálo v cestě a překonal domácího brankaře, ale ještě pře přestávkou dokázali domácí využít další chybu v obraně Nýrska, kdy nedůrazně odvracela míč od svého pokutového území a znovu zvýšili své vedení na rozdíl dvou branek. Do druhého poločasu nastoupila již jiná Okula. Hra se zlepšila hráči začali bojovat a snažili se ze všech sil výsledek otočit. V 58 minutě zpracoval autové vhazování v pokutovém území soupeře Kajínek ,šikovně se uvolnil a snížil na rozdíl jedné branky. Hosté hráli i nadále svou aktivní hru v poli a začali si také vypracovávat šance na vyrovnání. Ty největší měl na svých kopačkách Libor Presl. Poprvé postupovali ve dvojici s Kadlecem na osamoceného obránce, ten přihrál Preslovi, ale nýrský útočník trefil jen náruč brankáře. Druhou velkou šanci zahodil Lukáš Presl poté, kdy se na pravé straně uvolnil a šel osamocen proti domácímu gólmanovi, bohužel neuspěl ani v tomto případě. A tak se domácí kteří si v druhém poločase do šancí nedostali připsali 3 body. Hráči Nýrska si musí uvědomit, že hrát se musí celých devadesát minut a ne jenom poločas.                         Referát připravil Jiří Vondra

BLOVICE    - SUŠICE   1 : 4 (0 : 1)
Branky : Švec 2, Kočí a M. Brabec
Od úvodních minut převzali režii hry do svých rukou hosté. V 16. prošel středem hřiště Milan Brabec, přihrávkou našel Kočího a ten poslal míč poprvé do sítě domácích. Hosté po této brance ubrali na nasazení koncentraci a do hry dostali domácí fotbalisté, ale do konce poločasu ohrozili sušickou svatyni pouze z trestného kopu, který Kindelman zlikvidoval. Po změně stran v 51. se k míči dostal Pavel Švec, obešel obráce a střelou mezi nohy brankáře domácích poslal míč za jeho záda a zvýšil na 2:0. V 60. se radovali i domácí, když tečovaný míč znamenal snížení na 1:3. O osm minut později se střelecky prosadil i Milan Brabec, který z trestného kopu z 20 přes zeď krásnou střelou poslal míč do levého horního rohu domácí branky.
V 78. dostal míč za obranu domácích P.Švec a pro tohoto hráče nebylo těžké vtipným přehozením brankáře poslat míč po čtvrté do jeho sítě.
Z závěru zápasu došlo ke kuriosní situaci, když domácí Davídek po faulu na Hracha byl napomínán druhou ŽK. Jelikož se s největší pravděpodobností jednalo o druhou ŽK hosté požadovali jeho vyloučení. Rozhodčí Kvasnička byl nejdříve proti, po dalších dvou minutách hru přerušil a tomuto hráči ukázal ČK. Po protestech pro změnu domácích, kteří tvrdili, že měl pouze jednu ŽK svoje rozhodnutí vzal zpět a tento hráč utkání dohrál !!
Sestava Sušice :
Kindelman, Marek, Slivoň, Pendl, Kočí,Ritter,  Hrach (88. Marek L.), Brabec M., Brabec P., Švec, Staněk V.(78.Sachr), trenér J. Staněk.

Ostatní výsledky :

NEPOMUK   - CHEB      4 : 4
DOMAŽLICE – TOUŽIM    1 : 0
1.FC PLZEŇ- DOUBRAVKA 1 : 2
BOLEVEC   - MALESICE  0 : 0
STAŇKOV   – PŘIMDA    1 : 2



1.A třída-skupina B
-------------------
ŠVIHOV    - ST.PLZENEC 0 : 1 (0 : 0)
Ve Švihově se hrál vyrovnaný duel ve kterém si oba soupeři vypravovali několik výhodných příležitostí ke vstřelení branek.
Nejblíže k tomu měl nejprve hostující Kasl, jehož střela skončila na břevně Valentovy branky. Ve 39. měl na straně domácích šanci Květoň, ale tu mu zneškodnil hostující brankář. Ve 44.přišel důležitý okamžik, který mohl rozhodnout o dalším vývoji zápasu. Po faulu na Biedermanna  neproměnil nařízený pokutový kop domácí Špatenka !
Tento hráč měl možnost skóroval v 60., ale pro změnu byla v cestě do sítě soupeře břevno.Šance měli také hosté Rádlem a Skálou, ale tito hráči se rovněž střelecky neprosadili. V 82. rozhodl jejich spoluhráč Pata(ten před časem oblékal také dres Švihova), který dopravil míč po centru za zády brankáře Valenty.
Sestava Švihova :
Valenta – Volf,(75.Vrba), Toman, Kudjak, R.Šüss, Zadražil, Špatenka, Maněna(46.Schejbal), Havlíček, Květoň, Biedermann.Trenér Maršálek byl zklamán výkonem svých svěřenců u kterých postrádal  více bojovnosti a nemohl se spokojit ani s tím, že v průběhu zápasu nechávali soupeři příliš volného prostoru.

LUBY      - MLADOTICE  0 : 0
Hrálo se na těžkém , kluzkém terénu ve kterém bylo vzrušujících okamžiků před brankami obou mužstev jako šafránu. Největší za domácí Frič  a Šůs neproměnili a tak zápas skončil zaslouženou dělbou bodů.
Trenér P.Bečka byl zklamán a dodal : ! Proti Mladoticím jsem nepodali optimální výkon. V sestavě jsem musel kombinovat, neboť nenastoupil zraněný Mareš a chyběl i O. Juřina. Pokud se naši střelci nedokáží prosadit i v situacích, si vytvoříme minimum gólových šancí, pak nemůžeme myslet na plný bodový zisk. Hráče nechci omlouvat, ale tentokráte špatný terén napomohl daleko více soupeři.“


CHLUMČANY B - STRÁŽOV  0 : 2(0 : 1)
Branky :Janka, Kreibich K.
Překvapení kola, první prohra domácích na svém hřišti !
Strážovští přijeli do Chlumčan s notnou dávkou respektu,neboť si byli vědomi postavení Chlumčan v tabulce a také toho, že Keramici doma na podzim ještě neprohráli! A hned od úvodního hvizdu také začali prokazovat svoji příslušnost k elitní pětce aspirující na postup. Rychlé a přesné narážečky střídaly dlouhé přihrávky na nabíhající útočníky, takže strážovská obrana měla hned od začátku nemalé starosti jak těmto atakům odolat. Chlumčany nastoupily posíleny o čtyři hráče z divize, a ačkoliv jejich zkušenosti byly znát, nedařila se Keramikům finální přihrávka, takže branku Strážova,kterou hájil gólman Marek, ohrožovali jen střelami z úctihodné vzdálenosti. Po počátečním tlaku se osmělili také hosté a začali zkoušet, jak by se dala chlumčanská obrana překonat. Recept na ni našel nečekaně už v 16. minutě Janka, který se po dlouhém odkopu strážovských obránců dostal k míči a z rohu velkého vápna povedenou střelou přehodil brankáře Keramiky. Obdržený gól Chlumčanské evidentně zaskočil, nicméně do kolen je nesrazil a jen ještě vystupňoval jejich útočné snažení, které však až na jednu výjimku, kdy se po chybné hlavičce už sám řítil na branku chlumčanský útočník, ale brankář Marek jeho střelu výborně vykryl, vyšlo zcela naprázdno. Naopak po obrovských hrubkách chlumčanské obrany se do vyložených gólových šancí dostali postupně Zahrádka, Štěpán Presl či Janka, ale ani jim se nepodařilo změnit skóre.
Do druhé půle nastoupili hráči Chlumčan s jediným jasným cílem,a to co nejdříve změnit skóre, ale přes veškerou snahu buď ztroskotávali na zodpovědně hrající obraně Strážova či jejich úsilí mařil brankář Marek svými jistými zákroky. Do největší šance se dostali chlumčanští hráči v 70. minutě, kdy se dokázal domácí útočník protáhnout kolem bránících hráčů až před Marka, ten jeho střelu pouze ztlumil a její cestě do branky zamezil až na brankové čáře obránce Strážova. Ale hned z následného výkopu se míč po několika přihrávkách dostal až do velkého vápna domácích, kde z následné skrumáže překonal brankáře domácích střídající Karel Kreibich. Tedy 2:0. To znamenalo pro domácí stav nejvyšší pohotovosti, pokud chtěli získat z tohoto duelu alespoň bod. Nepovedlo se. Chlumčanským se už nepodařilo ani změnit výsledek, i přes vyloučení Zahrádky v 78. minutě, takže si Strážov mohl připsat plný bodový zisk z tohoto prestižního duelu.
Trenér Strážova Ladislav Langmajer po zápase řekl:" Na Chlumčany jsme se velice poctivě připravovali a jak vidno naše příprava slaví ůspěch. Jsem rád, že Strážov zahrál opět jako tým,bojovalo se ze všech sil a všichni dodrželi nejen herní, ale i taktické pokyny, takže bych chtěl všem hráčům za zápas poděkovat!"

Sestava Strážova: Václav Marek - Karel Soukup, Petr Žák, Lukáš Helm, Petr Presl - Tomáš Strnad, Roman Smolík (89. Radek Beneš), Jiří
Zahrádka (78. ČK), Zbyněk Vítovec - Luděk Janka, Štěpán Presl (60.
Karel Kreibich)

                                      Reportáž připravil : Lukáš Helm



Ostatní výsledky :

SK ZČE PLZEŇ- RAPID   1 : 2
TLUČNÁ      - KŘIMICE 1 : 3
STOD        - KLENČÍ  3 : 0
KAZNĚJOV    - ÚNĚŠOV  0 : 2
HORNÍ BŘÍZA - LETNÁ   3 : 0
Branky : Fráz, Paukner, Šmídl Jan

ZRUČ        - HRÁDEK  3 : 2(1 : 1)
Domácí se v souboji dvou týmů z konce tabulky dočkali konečně svého prvního podzimního vítězství !




1.B třída - skupina C
---------------------
MOCHTÍN   -  ČERNICE   1 : 2 (0 : 1)
Branky :Svoboda(PK) – Laibl, Davídek
Domácí  si vytvořili v tomto zápase převahu, s ní přišly i gólové
Šance, které ke škodě jejich příznivců nedokázali proměnit. Hosté  těžili z rychlých protiútoků do otevřené obrany a to jim nakonec přineslo i překvapivý úspěch. Po vítězství v úvodním kole v Ž.Rudě si odváží další vítězství ze hřiště mužstva z okresu Klatovy.

HRADEŠICE - DLOUHÁ VES 0 : 3 (0 : 1)
Branky :???
Rozpačitý výkon domácích, který postrádal větší chuť do hry a nasazení  byl po jejich kvalitním odehraném zápase před týdnem v Klatovech  zklamáním : to byla příležitost pro hosty, kteří se do svého soupeře pustili a výsledkem toho je, že dokázali využít hrubých chyb v obraně a při třetí brance i chyby brankáře Ryby ke vstřelení tří branek. Toto vítězství je již v pořadí třetím na podzim získaným na hřištích soupeřů.

DOBŘANY   - KLATOVY B  1 : 0 (0 : 0)
Branky :
K utkání se nedostavil delegovaný rozhodčí. Zápas řídil rozhodčí A.Lukeš z Klatov, který se tohoto úkolu zhostil dobrým způsobem.
Hosté doplatili na to, že v první půli neproměnili tři vyložené gólové příležitosti Břečkou, Jankem a Tomanem. Nakonec se ze zisku bodů radovali domácí, kteří z ojedinělého brejku v 65. dali vítěznou branku. Zbytek zápasu pak s vypětím všech možných způsobů a sil dokázali dotáhnout do vítězného konce!

LOSINÁ   -  ŽEL.RUDA   1 : 1 (0 : 1)
Branky : Levý – Lehečka Kuba
Domácí začali náporem a byli prvních dvacet minut lepším mužstvem a ten vyústil po několika šancích nařízeným pokutovým kopem, který však zkušený Nejdl v brance hostů zlikvidoval. Po byla na mlýn hostům, kteří se začali stále více prosazovat několika šancemi, z níž ty největší Loos ani Andrejčík neproměnili.Gólu se hosté přesto dočkali, když v 37.  byl úspěšným střelcem Kuba Lehečka.
Ve druhé půli byla hra vyrovnaná a s přibývajícími minutami si obě mužstva vytvořila několik slibných šancí. Tu největší za hosty nedal Tomáš Lehečka a následně se potvrdilo známé nedáš-dostaneš, neboť hned z protiútoku domácí zásluhou Levého vyrovnali. Hra se přiostřovala a v 80. došlo k vyloučení po jednom hráči na každé straně, když za hosty musel předčasně pod sprchy Hrdlička. V 88. měli domácí na kahánku, neboť střela Hájka ze 30 metrů orazítkovala břevno domácí branky! Na ukazateli skóre se již nezměnilo a hosté si odvezli cenný bod .

ŽINKOVY  - MĚČÍN       2 : 1 (1 : 1)
Branky :Beníšek Z., Beníšek V. - Kodýtek
ŽK: 1 : 1
V první půli se hrál v Žinkovech vyrovnaný, rychlý a oboustranně útočný fotbal,ve kterém získávali s přibývajícím  časem více ze hry hosté, ale opět nedokázali se střelecky prosadit. Domácí sázeli na rychlé protiútoky a těmi dokázali ohrozit branku hostů prakticky z každé akce. Ve 37. po potvrdil jejich kanonýr Z.Beníšek, který poslal svůj tým do vedení po individuální akci kterou zahájil sólem v z hranice velkého vápna, když obešel vše co mu stálo v cestě včetně brankáře a poslal míč pohodlně do prázdné branky.
Druhá půle nepřinesla nic nového do obrazu hry z první části zápasu, až v 66. po rohovém kopu a následném závaru před brankou hostů zvýšil V.Beníšek na 2:0. Zbytek zápasu se hrál za výrazné převahy hostů. Výsledkem toho bylo snížení, když  střela J.Krotkého z přímého kopu  se odrazila od tyče a ten dorazil do sítě domácích Kodýtek. Další šance v závěru neproměnili ani Z.Krotký ani Tykal , neboť domácí brankář Karel Šnejdar(odchovanec lubské kopané) byl již neprůstřelný a patřil k oporám vítěze tohoto duelu dvou rivalů. Domácí se ziskem tří bodů probojovali zpět na čelo tabulky této soutěže a to je pro nováčka výborný úspěch!
             Komentář připraven ve spolupráci s Václavem Havlíkem.

HORAŽĎOVICE-JANOVICE   3 : 0
Branky :Chod, Kavale a Šimanovský R.
V přesvědčivém vítězství v okresním derby  domácí prokázali, že by  nemuseli hrát v této soutěži druhé housle. Úspěšný závěr by jim měl na rozdíl od vojáků přinést odpoutání se od spodních pater v tabulce.

Ostatní výsledky :

LUŽANY   -  MERKLÍN    1 : 2

PŘEŠTICE B- HOLÝŠOV    3 : 1 (2 : 0)
Branky za domácí: Kliegelstein, Rada, Biedermann J.

 







Zpět - návrat na předchozí stránku