Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Mistrovská utkání vyšších soutěží (divize,oblast, 1.A a 1.B sk.B a třída sk.C )z 29.-30.9.


Divize
 
KLATOVY  - ROKYCANY 0 : 3 ( 0 : 1)
Branky : Beránek 2, Veigl(PK)
Pětistovce diváků se představili oslabení domácí(chyběl distancovaný Brabec,  dále Poslední, Brejcha, Varga a pro zdravotní potíže nemohl od zařátku nastoupit ani  Běloušek) překvapivě na postu libera s Markem Lukeem v této sestavě : Rybár -  Dolejš, M.Lukeš, Hrubec, Bušta,-  Kocúr, Šlechta, Hebnár, Vítovec, - Krška, Šindelář(střídali ve druhé půli Zwiefwlhofer, Běloušek a Kotáb).
Úvod zápasu byl ve znamení mírné převahy hostů. V 7. Rybár vyrazil po rohovém kopu hlavičku Simonovskeho a v 18. poprvé o sobě dal znát hráč tohoto derby hostující Beránek.Tento , který ještě na jaře oblékal dres Chanovic, se dostal až před brankáře  Rybára(ten tohoto hráče dobře zná právě ze společného působení v Chanovicích) mu pádem pod nohy jeho šanci zlikvidoval. Ve 33. po závaru před brankou Rokycan nebyli v koncovce úspěšní ani Krška a ani Vítovec. Nedáš, dostaneš, platilo i v tomto duelu, když v poslední minutě první půle  Beránkovo ostrý centr skončil po teči domácí obrany za zády brankáře Rybára.  Začátek druhé půle byl ve znamení náporu domácích , kteří si vytvořili  i brankové příležitosti,  Krškovi  nakonec chyběl krok k tomu, aby usměrnil přihrávku Šindeláře do soupeřovy branky a  hodně mohla promluvit v případě využití  šance Hebnára, který z malého vápna spálil tutovku k vyrovnání. V 68. přišla druhá velká chvíle Beránka, když tento šikovný, postavou nenápadný fotbalista si udělal z hráčů domácích slalomovou trať a úspěšně svůj slalom zakončil druhým gólem.  Klatovy nesložily zbraně, ale ani skóre se neměnilo ani  po šanci Vítovce . Velkou smůlu měly Klatovy po té , když Krška již překonal gólmana hostů, ale míč směřující do  rokycanské branky v poslední chvíli vykopával jeho spoluhráč z brankové čáry ! V 86. kopali hosté pokutový kop za ruku jednoho z domácích obránců a Vajgl  jí bezpečně proměnil ve třetí úspěch Rokycan.
Domácí  opět na body nedosáhli  a nyní je v posledním Západočeském derby čeká velmi důležitý zápas v Tachově . Bude to duel předposledního týmu s domácím  týmem, který tuto tabulku uzavírá !

Kaplice       - Písek            2 : 0
Strakonice  - Chlumčany          0 : 0
Třeboň        - Motorlet         0 : 2
Tábor          - Tachov          5 : 0
Příbram B    - Sezim. Ústí       0 : 0
Přeštice       - Vejprnice       3 : 1
US Praha     - Milevsko          1 : 0     

 
hr>
Oblastní přebor
------------------
 
NÝRSKO  -  TOUŽIM    1 : 2 ( 1 : 1)
Branky Nýrsko: Rubáš
Branky Toužim: Šulc Petr, Stuchl
Sestava Nýrsko: Loskot - Hvězda(st.), Polák, Malý, Valenta - Holub(Vondra), Šteiner, Presl K., Kajínek - Presl L., Rubáš
Sestava Toužim: Frič - Mikula, Liška, Štadler(Moravec), Metlický(Kusík), Šulc Jiří(Štumpo), Šulc Petr, Chrenák, Stuchl, Novák, Hanzlíček.
Žluté karty: 1:3 Šteiner - Šulc Jiří, Šulc Petr, Liška.
Rozhodčí: Ulrich.
Vcelku nešťastný zápas sehráli domácí fotbalisté na svém hřišti z mužstvem z  Toužimi. Hra v poli byla naprosto vyrovnaná a již v 6 minutě šli domácí brankou Rubáše do vedení. Pak ovšem udělal  domácí gólman hrubou chybu a bylo srovnáno. Nýrští druhý poločas vrhli všechny síly do hry, aby se již konečně podařilo uhrát tři body, ale byli to hosté kteří z ojedinělého brejku v 65 minutě získali  vedení na svou stranu. Po této brance měli hráči Nýrska sice více ze hry, ale do vážnější šance se již  nedostali. Hosté již v klidu dovedli svůj zápas do vítězného konce. Momentálně se domácí borci nacházejí v určité krizi, ze které se nemohou vymanit.. Chybí zranění hráči, pohoda v mužstvu a samotným hráčům se na hrací ploše nedaří
CHANOVICE   - SUŠICE  0 : 1
Branku dal  František Hrach
Jediná branka , která rozhodla o zaslouženém vítězství hostů v tomto okresním derby  padla po chybě domácího brankáře.
Sestava hostů : Kindlman -  Marek, Pendl, Kodýdek, Ritter, M.Brabec, Hrach, Slivoň, Hubáček, Staněk(Kočí) a Švec.

Ostatní výsledky :
Union Cheb  - 1.FC Plzeň            3 : 1
Staňkov     - K.Vary B              1 : 1
Bolevec     - Poběžovice            3 : 2

Malesice    - Blovice    1 : 0 ( 1 : 0 ).

Branku domácích zaznamenal těsně před koncem prvního poločasu malesický Lukáš Lieser.
V zápase průměrné úrovně měla obě mužstva větší množství šancí. Výborné výkony obou brankářů, domácího Nového a hostujícího Louly zabránily změnám skóre na obou stranách.
Zápas dobře řídili rozhodčí Kožár ( Hajšman,Hlas), delegát M.Svoboda.

Přimda      - Domažlice            5 : 0

Doubravka   - Nepomuk              4 : 1




1.A třída-skupina B
------------------------
KŘIMICE - LUBY     0 : 2 (0 : 0)   
Překvapivé vítězství Lub tak prodloužilo  úspěšnou bilanci tohoto mužstva z posledních zápasů, když vedoucí branku dal Javorský z PK a druhý gól přidal další mladíček v dresu hostů Frič.

ZRUČ   - ŠVIHOV    3 : 4 (0 : 2)
Branky : Houska 2, Trnka – Maněna 2, Zadražil, Homr
Hosté do 65. předváděli fotbal velmi dobré úrovně a vedli již 4:0. Za tohoto stavbu nepochopitelně ubrali na své aktivitě, začali zbytečně  bránit a nakonec se museli o výsledek strachovat, když domácí snížili na rozdíl jediné branky.  První branku hostů  dal Zadražil, na 2:0 zvýšil Homr z TK a další dva góly padly zásluhou Maněny. V 76. podržel hosty brankář Tráva, který kryl pokutový kop za faul   Süsse na pronikajícího domácího útočníka. V 85. byl  Švihovu  vyloučen Toman  a  domácí dohráli zápas v početní převaze  z čehož vytěžili kontaktní gól na 3:4, ale na vyrovnání jim nezbyl čas.

STRÁŽOV  - SK ZČE PLZEŇ    5 : 2 (1 : 1)
Branky :Majer, R.Smolík z PK,  Š.Presl, Žák a R.Beneš – Marek, Vacek z PK
Domácí nastoupili k tomuto zápasu se silným soupeřem  v silně kombinované sestavě ve které chybělo ze standardní sestavy pět hráčů !
Zápas začal pro ně ale hodně šťastně, když se již ve druhé minutě radovali z prvního gólu, který  po akci Janky a jeho zpětné přihrávce do pokutového území hostů   dal B.Majer.  Hosté byli v první části zápasu lepší a zaslouženě vyrovnali v 35. Markem. Domácím jako by chyběla bojovnost, důraz a ani s pohybem po hřišti to nebylo valné. V poločasové přestávce udělal  trenér Langrajer v kabině domácích větší bouřku při které padaly ostrá slova na hru jeho svěřenců. Ti si vzali jeho  rady k srdci a druhý poločas už  byl o něčem jiném. V 55. byl v PÚ hostů sražen pronikající Zahrádka a mladíček  R.Smolík nařízený PK bezpečně proměnil. O dvě minuty později zahrával trestný kop Petr Presl, který centrovaným míčem našel nabíhajícího Š.Presla a ten dal krásný gól z voleje. V 76. po akci Zahrádky a jeho ideální přihrávce našel na malém vápně hostů Žáka a ten do prázdné branky zvýšil vedení domácích na 4:0.  O tři minuty později kopali pokutový kop také hosté  za faul K.Kreibicha a Vacek snížil na 4:2.  Hosté byli hodně nebezpeční a domácí se začali o výsledek strachovat. V době největšího tlaku Plzně  našel  náhodný míč   střídajícího dorostence Radka Beneše, který svoje sólo zakončil kličkou na brankáře a posláním míče do hostující sítě. Výbornou práci při této akci odvedl B.Majer, který vtipně upoutal pohybem  na sebe pozornost a dopřál tak radost z prvního ze životního gólu  jeho mladému spoluhráči.
Výsledek je pro soupeře příliš kutý a neodpovídá průběhu zápasu, který nebyl tak jednoznačný , jak by se z výsledku zdálo.
To také potvrdil trenér domácích Langmajer který  byl spokojen s výsledkem a výkonem hráčů Strážova ve druhé části zápasu.   Nešetřil slova chvěli na hráče hostů : „ Soupeř byl v prvním poločase jasně lepší   a herně nás převyšoval. Kluci se po poločase zlepšili , dokázali si vytvořit gólové šance a vycházela nám i jejich zakončování.. Musím je za výkon v této části zápasu pochválit za bojovný,  kolektivní výkon. Hodně nám pomohli diváci, kteří byli dvanáctým hráčem  našeho mužstva !
Sestava Strážova :   Marek – K.Kreibich, Žák, R.Smolík, P.Presl, F.Petrželka, B.Majer, Š.Presl(68.R.Beneš), Strnad (46. M.Presl), Janka, Zahrádka(74.K.Soukup).
Ostattní výsledky :
Tlučná  - Horní Bříza   1 : 1 (1 : 1)
Branky - hosté: Fráz
Hosté vědomi toho,že Tlučná nastřílela v posledních dvou utkáních 14 gólů začali trochu opatrně a domácí se dostali do dvou nebezpečných situací.Pak,ale začali stupňovat tlak a zaslouženě se ujali vedení.Domácí,ale po obdržené brance zabojovali a v poslední minutě prvního poločasu vyrovnali.Druhý poločas se hrál místy za drtivého tlaku Horní Břízy,která se již v několikátém zápase po sobě nedokázala střelecky prosadit.Domácí,tak nakonec se štěstím vybojovali pro ně jistě cenný bod.
Hrádek      - Kaznějov  0 : 0
Rapid Plzeň - Stod      3 : 2  (2 : 0)
Branky : Plzák 2(1 z PK), Kovařík – Tlustý a Kaas. Rozhodčí  Javorský z Malé Vísky.Zajímavé utkání dvou soupeřů, kteří bojují o  čelo tabulky.
V prvním poločase byli lepším domácí , kteří  získali zasloužené dvoubrankové vedení. Ve druhé půli se hra vyrovnala, hosté snížili Tlustým,  na to domácí odpověděli na 3:1 a na konečných 3:2 dal Kaas.
Plzeň-Letná - Chlumčany B  1 : 2
Hosté podle očekávání  splnili roli favorita  a odvezli si těsné vítězství cenné tři body.
St. Plzenec - Klenčí      0 : 0
Utkání bohaté na brankové příležitosti skončilo zaslouženou dělbou bodů.
Úněšov      - Mladotice   2 : 0



1.B třída - skupina C
--------------------------

MĚČÍN   - KLATOVY B  1 : 1 (1 : 0)
Branky : Němec – Patrik Lukeš
Úvod utkání vyšel lépe domácím, když v 5. unikl po levé straně Němec  a podél bezmocného Hermanal  vedoucí úspěch domácích.  První vážnější příležitost k ohrožení branky, měl hostující Sojka, ale jeho střelu v pádu domácí brankář Suchánek chytil.  V 21. skončila hlavička Partingla vedle , z protiútoku stejně dopadla i dělovka  domácího Kodýtka, ve 27. z pravé strany střílel těsně vedle také domácí Tykal a v 35.   zachránil Herman po střele Votípky. Po změně stran si hosté  s přibývajícím časem vynutili převahu a z ní se také dočkali zaslouženého vyrovnání, když Patrik Lukeš šikovně zvedl centr do vápna hlavou a míč  skončil  za zády brankáře Suchánka. V další části zápasu se vyznamenali brankáři obou mužstev, kteří byli v tomto zápase na obou stranách velkými oporami a mají zásluhu na tom, že toto okresní derby skončilo dělbou bodů.  Hosté měli blíže k zisku vítězství, když v 80.  Sojka(tento hráč dělal největší starosti domácí obraně) poslal míč do branky domácích., ale Suchánek ještě v poslední chvíli vyrazil míč od tyče na roh .Hosté se mohli radovat po střele Posledního , ale odrtažený  míč od tyče směřující do domácí branky nakonec vykopl obránce z brankové čáry ! Když  v 86. nebyl úspěšný ani střídající domácí Korčík, jehož střelu vyrazil Herman, skončil nakonec tento duel dělbou bodů. Remíza  je vzhledem k průběhu zápasu více lichotivá pro domácí tým. Utkání bylo rychlé, bojovné,  ze strany obou mužstev bylo hráno korektně, k čemuž přispěl i dobrým výkonem rozhodčí Kubec ze Kdyně. ŽK 4:1, 80 diváků.
Sestavy :
Měčín : Suchánek, Havlík, Krotký Z., Tykal, Kodýtek, Mastný, Krotký J., Němec, Král, Votípka, Kroupa(Korčík,Slais, ), trenér K.Žák,.
Klatovy B : Herman, Poslední, Šesták, Partingl, Janek, Sojka, P.Lukeš, Ježek, Křivánek, Tvrdík, Kováč(Hanzánek, Toman, Bauer) .

ŽELEZNÁ RUDA- HRADEŠICE    0 : 4 (0 : 3) Branky :  M.Hlaváč, K.Pivnička, Stulík, Šašek Rozhodčí Blaheta z Klatov.
Zasloužené vítězství  hostů, které vzhledem k jeho průběhu skončilo nakonec lichotivým výsledkem pro domácí, kteří se trápí v koncovce a obranu mají „dost průchodnou “. Hradešice  vedly brankou  M.Hlaváče, na 2:0 zvýšil Pivnička a poločasovou úrodu branek v síti domácích  uzavřel Stulík. Jediná  branka ve druhé části zápasu padla  pět minut a jejím autorem byl kanonýr  Šašek.
Hosté potvrdili, že se jim v posledním době v Železné Rudě daří, když  k vítězství v minulém ročníku na tomto hřišti si připsali další skalp domácích hráčů. Naopak domácím horský vzduch nesvědčí  a více se jim daří na hříštích soupeřů.

JANOVICE          - MOCHTÍN        0 : 1 (0 : 1)
Autorem jediné branky tohoto okresního derby  byle ve 40. po trestném kopu , který zahrával Bejvl  jeho  spoluhráč Švátora. Domácí byli ve druhém poločase lepší, vytvořili si tlak, ale chybělo jim účinné zakončení. Zápasu by vzhledem k jeho průběhu více slušela remíza, ale fotbal se hraje na branky a  ta  z hlavičky Švátory rozhodla o bodech pro hosty. Mochtín se tímto vítězstvím probojoval v tabulce na výborné čtvrté místo, domácí čekání na první vítězství na domácím hřišti se i po osmi kolech odkládá…

ČERNICE  - HORAŽĎOVICE   6 : 1 (2 : 1)
Utkání  nezačalo pro hosty dobře , neboť již od 15. hráli o deseti bez vyloučeného Petra Lavičky. I  oslabeni hráli dobře,   vytvořili si i gólové šance(3x šli sami na brankáře Koc, M.Lavička a S.Jůda, ale ani tyto tutovky nevyužili. Navíc měli smůlu, když důležitá branka na 3:1 byla  Jánského vlastní !

HOLÝŠOV    - DLOUHÁ VES   0 : 1
Branku dal D.Rovňan
Překvapivé vítězství hostů na hřišti největšího  favorita na prvenství , kterým udělal asi největší radost fotbalistům rezervy Klatov, kteří se tak stále drží na druhém místě, když mají stejně bopdů jako první Žinkovy. Na čele tabulky se tak utvořil tandem z nováčků soutěže !!

Losiná  - Přeštice B   0 : 2  (0:1)
Branky : Lecjaks a Procházka
 
Žinkovy   - Lužany   3 : 2 (2 : 0)
Branky  Vladař, Suda M. 2x -  Lešetický, (Beníšek-vlastní)
Rozhodčí: Lehečka
ČK: 1 - 0
 
Merklín  - Dobřany  1 : 3(1 : 1)
Branky : Liška – Usliber, Blecha a Dvořák




Zpět - návrat na předchozí stránku