Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Výsledky z utkání vyšších soutěží (divize, obl.přebor, 1.A a 1.B třída) sehrané 23. - 24. 6.


Je dobojováno ! V posledním kole tohoto soutěžního ročníku
se ne v každém zápase diváci dočkali uspokojení z předvedené hry, ale ani výsledky mnohé nepotěšili. O tom jak rozdílný přístup  měli hráči některých mužstev v tomto kole hovoří výsledek z divizního duelu v Chlumčanech, kde se takovéto soutěži dočkali  diváci třinácti(!!) branek. Divoký výsledek v zápase kde se hrálo bez zábran směrem do předu, zpátky ni krok se rodil již po poločase, který již skončil hokejovým výsledkem 4:3.Škoda, že nějakou podobnou atrakci neučinili fotbalisté divizních Klatov.
Nad výkonem Klatov v divizi  vyjádřil zklamání nejen sekretář V.Kopřiva, očekávaného vítězství se nedočkali ani o Chanovic v oblastním přeboru, které opět potvrdily remízového pověst remízového krále v této soutěži. Radost z výsledku neměl ani trenér Švihova František Maršálek, jehož oslabený tým po prohře v Křimicích může v případě úspěchu Strážova proti Tlučné nakonec přijít o 4.místo v konečné tabulce. Poslední zápas se herně nevydařil ani  vítězi 1.A třídy Okule Nýrsko a ani Pačejov v posledním svém zápase v 1.B třídě(sestupuje) se příliš nepředvedl a zůstal mu Černý Petr této soutěže.
Naopak radost z vítězství měli v Sušici, která domácí tým po překvapivé prohře  1.FC  v H.Slavkově posadila na konečné výborné 4. místo v oblastním přeboru. To je umístění, které by po dvou třetinách odehraných jarních zápasů, kdy tento tým byl dokonce namočen v boji o záchranu asi nikdo neočekával!
Málo kdo by také očekával, že v Plánici v zápase 1.A třídy, kde v okresním derby Janovice-Luby již o nic nešlo dojde k vyloučení čtyř hráčů za vzájemnou potyčku a dva hráči Lub , že skončí v nemocničním ošetření!
Hezkou tečku udělali také za poněkut trnitou cestou v závěru jara fotbalisté Ž.Rudy v 1.B třídě. Na svém hřišti v kombinované sestavě se prosadili proti Merklínu a přesvědčivým  vítězstvím poslali dárek svému trenérovi Vladimíru Trázníkovi, který již se vrátil po vážném onemocnění z nemocnice a nejen hráči mu přejí brzké uzdravení !
Ve stejné soutěži  také v posledním zápase tohoto ročníku potvrdili na svém hřišti nováček 1.B třídy Tatran Dlouhá Ves, že má perspektivní tým ziskem skalpu vítěze skupiny a nováčka 1.A třídy béčka Chlumčan.
Souboj o druhé místo v tabulce 1.B třídy nakonec dopadl příznivě pro SK Horažďovice, které si přesvědčivým vítězstvím nad  dalším kandidátem na toto místo vSVA Holýšov na jejich hřišti.
Je také rozhodnuto o třetím sestupujícím z 1.B třídy skupin yC. V přímém souboji ve Kdyni podleli domácí Diossu Nýřany 0:2 a sestupují do okresního přeboru !


DIVIZE

Klatovy     -   Tábor       2 : 2(1:0)

Domácí  byli v 1.půli lepší. Do vedení je poslal v 15. Zwiefelhofer.V s přibývajícím časem se jejich herní aktivita vytrácela a to se jim v další části zápasu vymstilo. Hostům vyšel úvod II.poločasu, když nejdříve v 47. vyrovnali a po vyloučení Krause v 70. za 2.ŽK se po pěti minutách přesilovky ujali vedení. V té době již domácí měli na hřišti dva dorostence , ale přesto se jim podařilo po zdařilé hlavičce Posledního v 80. vyrovnat.
Sekretář domácích Václav Kopřiva: „ Pro diváky v nepříliš záživném zápase  jsme po vyloučení Krause zachránili alespoň bod. Na některých hráčích bylo až příliš znát, že se jedná o poslední zápas , ve kterém již o nic nešlo a někteří neměli ani další motivaci, neboť pro ně to byl poslední zápas za naše mužstvo. Po sezóně odchází brankář Kalina , který má nabídky z Německa, Kyklhorn je již týden na testech v Příbrami, Silovský zřejmě skončí ve Vejprnicích . O další hráče kterým končí hostování(mimo jiné Hrubcovi, J.Brabcovi- oba  z TJ  Sušice) máme dále zájem a budeme o jejich další angažmá usilovat i pro příští ročník. Zpět do Přeštic má namířeno Martin Knopf(bydlí v Příchovicích). Je škoda, že se hráči nedokázali zmotivovat k lepšímu výkonu, kterým by diváky pozvali do místních ochozů na podzimní divizní zápasy!“.


OSTATNÍ VÝSLEDKY :

Chlumčany    - Strakonice    8 : 5(4:3) !!!!!!
Motorlet     - Pelhřimov     3 : 0 (hosté se k utkání nedostavili)
Kaplice      - Rokycany      6 : 3
Milevsko     - Tachov        3 : 0
Předehráno :
Sem.Ústí     - Příbram       2 : 0
Čížová       - Žižkov        0 : 0
Č.Budějovice – Přeštice      1 : 0



OBLASTNÍ PŘEBOR

Chanovice  - Domažlice    1 : 1(1:1)

Začátek lépe vyšel domácím.|Již se 3. se měnilo skóre ve jejich prospěch. Únik Gajdůčka zakončil přihrávkou před brasnkou, kterou nešťrastněš tečoval mísč do vlastní branky obránce hostů Mrvík. Nápor domácích soupeř předčal , vyrovnal hru a v 28. i výslsdek , když uatotrem vyrovnánvající branky byl Mathauser.Do konce I.poločasu měli domácí možnosst zvýšit, ale střelecká muška   jejich koncových hráčů  byla zalostná. Když již byli blízko ke vstřelení branky , pak míči na cestě do soupeřovi branky zabránil výborný stážce Svatyně Veber. Příležitosti měl i soupupeř, ale rovněž Rybár v brance domácích byl pro ně nepřekonatelnou překážkou a tak skončil tento duel dělbou bodů. Nin nepomohla ani  početní převaha domácích, když v 77. musel předčasně pod splchy ua 2.ŽK kapitán hostů Vlček.

Sušice     - Staňkov      3 : 2(0:1)

Domácí se tímto vítězstvím polepšili v tabulce a po prohře 1.FC Plzeň v Horním Slavkově obsadili v tabulce výborné 4. místo.Domácí po prvním poločase prohrávali brankou, kterou dal v 9. Hujsa. Daleko lépe se jim vydařil vtup do druhé půle, když v rozmězí dvou minut mezi 50. až 52. se jim podařilo otočit výsledek ve svůj prospěch. Vyrovnávací branku dal Pontíř Hlavou a Brabec M. dal vedoucí branku Sušice. Hosté stačili sice vyrovnat v |65., ale Švec v končící 75, dal vítězný a zasloužený gól domácího týmu.
OSTATNÍ VÝSLEDKY :

Cheb          - Bolevec       1 : 1
Dobravka      - Vejprnice     1 : 2
Nepomuk       - Blovice       1 : 3
Horní Slavkov – 1.FC Plzeň    3 : 0
Přimda        - Karlovy Vary  4 : 0
Toužim        - Poběžovice    



1.A  TŘÍDA

Křimice       - Švihov        4 : 2(3:1)

Hosté nastoupili v kombinované sestavě  ve které chyběli
Hajšnan,Suss, Toman, Brankář Tráva).Přes to byli hosté které od 15, vedli Zadražilem. Z vedení se neradovali dlouho neboť vzápětí domácí vyrovnali. Po chybě brankáře Valeny dokonce otočili skóre které  ještě jistili před odchodem do kabin.. V první minutě II.poločasu svitla naděje hostům, za které snížil Havlíček. Ale další vyrovnaný průběh již na vyrovnání hostů nestačil, naopak Křimice v závěru zápasu své vítězství jistili ziskem tří ho.

Nýrsko        - Slovan Plzeň  4 : 2(2:2)

V prvním poločase  dres domácích oblékl i trenér M.Lepší  který se tímto zápasem dodatečně po 1á letech loučil se svojí úspěšnou fotbalovou kariérou ve které si zahrál divizi za místní Okulu. Stejnou soupeř by rád pod svým trenérským vedením v co nejkratším časem vybojoval pro tento klub znovu.
Úvod zápasu se domácím nevyvedl a se sestupujícím Slovanem po půl hodině hry  prohrávali o dvě branky!Zvýšeným úsilím ještě do poločasu vyrovnali. První gól si dali hosté vlastní a vyrovnání zařídil  L.Presl. Raketový vstup do druhé části zápasu kterému předcházela „bouřka“ v kabině  vyšel a dvou minutách dal vedoucí branku Jiří Kadlec.Příchod Poláka který nahradil M.Lepšího (ten  se vrátil zpět na trenérskou lavičku)
Se dlouho obávala o výsledek, zvláště v 85. kdy nedali hosté pokutový kop, ale vše jistil Bartůněk zvýšením rozdílu skóre na rozdíl dvou branek. Přítomných 200 diváků bylo spokojeno s výsledkem, ale s předvedenou hrou domácích nikoliv!

Dukla Janovice – Start VD Luby  1 : 3(1:1)

Po vedoucí  brance hostů  kterou dal Bešta domácí vyrovnali Skřivánkem a zdálo se , že odejdou do kabin obě mužstva za tohoto stavu.Další děj zápasu ovlivnila situace ve 43.  kdy  po souboji brankáře domácích Ulovce s útočícím hráčem Lub došlo ke zranění Sýkory, který musel být odvezen k ošetření do nemocnice. Po té se strhla mezi hráči nechutná strkanice na kterou doplatili vyloučením dva domácí (Ulovec a Jireš) a dva z Lub(Mareš a Juřina). Druhý poločas ve kterém musel za domácí do branky hráč z pole Pavlíček  se hrálo devět na devět a o výsledku po vyrovnané hře rozhodla lepší koncovka hostů,  za které nejdříve dal vedoucí gól  Baštář a vítězství  jistil Pikhart.


Strážov       - Tlučná        1 : 3(1:2)

Domácí v tomto zápase hráli, ale zapomněli dávat branky! Hosté naopak využili nepozornosti obrany ve 24. kdy dali úvodní branku tohoto zápasu. Ve stejné minutě domácí vyrovnali z pokutového kopu který nařídil rozhodčí Balák za stržení pronikajícího Žáka a jeho úspěšným exekutorem byl Tomáš Strnad.  Tlučná ještě do konce poločasu šla opět do vedení brankou Horníka z trestného kopu.Ve druhém poločase si domácí vytvořili herní převahu, ale ani ty nejvyloužejnější í brankové příležitosti zústaly neproměněny a navíc brankář hostů byl k nepřekonání. Lekci jak branky dávat předvedli hosté  kteří nádhernou střelou z 20 metrů stanovili konečnou podobu svatu tabulky!

Ostatní Výsledky :

Klenčí          - SK ZČE Plzeň   5 : 4

Plzenec         - Horní Bříza    0 : 1

Plzeň Letná     - Hrádek         1 : 1

Rapid Plzeň     - Uněšov         0 : 6předehráno


 
1. B TŘÍDA

Dlouhá Ves   - Chlumčany B    2 : 0(0:0)

Domácí se vítěze prvního týmu tabulky a jistého postupujícího do 1.A třídy nezalekli a ve druhém poločase rozhodli o svém vítězství. O ně se postarali střelci branek v 60. Robert Rovňan a v 79. Šebelík.
Domácí tak dotáhli vyrovnaný zápas do vítězného konce.
Sekretář D.Vsi J.Krůs : „Jsme rádi, že hráči dokázali závěr soutěže zvládnout a že žádnému soupeři nedarovali nic zadarmo, zvláště v souboji s týmy které bojovaly o sestup. Další radost máme z toho, že i pro další sezónu zůstává o družstva dospělých jako trenér Chlada. Nemáme pře léto ani starosti s doplňováním týmu, neboť ten zůstává beze změn, pokud nebudeme počítat rozšíření kádru i konkurence o další odchovance z dorostu.“.

Železná Ruda – Merklín        4 : 0(2:0)

V posledním utkání velice úspěšné,i když trochu nešťastné sezóny,předvedli domácí hráči divákům útočnou a kombinační kopanou.Nastoupili sice v kombinované sestavě,přesto nedali hostům nejmenší naději k sehrání vyrovnané partie.Od první minuty se valil jeden útok za druhým a diváci čekali pouze branky v síti hostí.První se dočkali ve 14.min.,když výborně hrající dorostenec Jakub Lehečka nádherně našel hlavu Petra Kohouta a ten nezaváhal (1:0).V 18.min.zase Tomáš Lehečka prošel celým hřištěm a prudkou střelou k tyči zvýšil na 2:0.I poté domácí nepřestali v náporu a několik dalších šancí zůstalo nevyužito.Hosté se dostávali před branku domácích jen sporadicky.Co nestačila vyřešit domácí obrana,jistil dnes výborný brankář Pavel Nejdl.
Druhou půli začali domácí opět náporem a již ve 48.min.
průnik Davida Greinera zastavila obrana hostí nedovoleně.
Nařízený PK proměnil Lukáš Hladík (3:0).Další šance nedali na sebe dlouho čekat a domácí měli možnost vylepšit si celkové skóre.Tuto možnost využil po centru Baldy pouze Tomáš Lehečka v 67.min.Hosté poté v 69.min.dostali možnost zkorigovat stav utkání.Přísně nařízenou penaltu ovšem neproměnili.Výtečný Nejdl byl dnes k nepřekonání.Do konce utkání se již skóre neměnilo,i když zejména ze strany domácích k tomu bylo příležitostí víc než dost .K poslednímu utkání sezóny nastoupílo toto mužstvo:
Pavel NEJDL - Petr BECHYNĚ,Jaroslav BALDA st.,Jiří MAREŠ,
Luboš KROUPA,Lukáš HLADÍK,Petr KOHOUT,David GREINER,
Jakub LEHEČKA,Tomáš LEHEČKA,Svatopluk ŠVEC.(Hans WENIG,
Radek JANEČKA)
V dalších utkáních sezóny nastupovali:
Vojtěch ANDREJČÍK,Vítězslav HÁJEK, Martin LOOS,Altay SEIT,
Alexander GONDOR,Jaroslav BALDA ml. Trenérem týmu byl Vladimír Trázník.

Pačejov      - Měčín          0 : 1 (0:0)

V Pačejově se hrál vyrovnaný zápas.Hosté byli daleko nebezpečnější v koncovce, ale jejich střelci opět zklamali. Prosadil se ale  až v 51. Tykal , který po samostatném úniku dokázal překonat jinak výborného brankáře domácích Trhlíka.

Lužany       - Hradešice      4 : 0

Překvapivě vysoká prohra  hostů. Další podrobnosti nebyly zjištěny.

Mochtín      - Svéradice      6 : 2(3:1)

K tomuto okresní u derby vyslal na hrací plochu domácí Sokol s
několik  náhradních hráčů kteří dostávali v soutěžních zápasech minimální příležitost.Branky : P. Švátora 2, Klasna, Jarabica, Šurý a Truner. Za hosty snižovali Hemlich a jedna byla vlastní.

Holýšov      - Horažďovice    1 : 4(0:4)

Horažďovičští fotbalisté zvládli na jedničku přímý souboj o druhé místo v konečné tabulce 1.B třídy as již v porvním poločase rozhodilo svém vítězství.  Koc, Šimanovský 2, Chlad.

Ostatní výsledky :

Přeštice B   - Dobřany        2 : 0
Kdyně        - Nýřany         0 : 2






Zpět - návrat na předchozí stránku