Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
výsledky z I. kola okresních soutěží dospělých - ročník 2001/2001 , z 11. - 12.8. 2001


     V OKRESNÍCH SOUTĚŽÍ DOSPĚLÝCH  SE ZRODIL PRVNÍ
   DVOUCIFERNÍ VÝSLEDEK A TAKÉ PRVNÍ NEDOHRANÉ UTKÁNÍ!

- V OP Hrádek vykročil na cestě za postupem, dařilo se i
  Sokolu Nezamyslice, Sokolu Pačejov a Dešenicím které
  rozstřílely na jaře výborný Kolinec. Z nováčků bodoval pouze
  Sokol Vrhaveč.

- Souboj nováčků ve III.třídě skončil v žichovicích úspěchem
  domácích fotbalistů. V Kvaseticích domácí vedli, ale do
  kolen je poslaly dva pokutové kopy !

- Ve skupině A IV.třídy stačilo šest minut  oslabenému Dlažovu
  na to, aby prohrál svůj duel se Spůlí. Ta zaznamenala
  historický úspěch, neboť se jí poprvé podařilo do soutěže
  odstartovat vítězstvím !

- Čiperní byli také fotbalisté Veřechova ve Velkém Boru kde
  nastříleli domácím půl tucet gólů.Na druhé straně si příliš
  fotbalu nezahráli fotbalisté Chanovic a nováčka Iv.třídy
  sk.A Sokola N. Hory. Ten v Chanovicích nastoupil pouze se
  sedmi hráči a pro zranění(??) jednoho z nich bylo z důvodu
  malého počtu hráčů utkání v 25.minutě předčasně ukončeno !
  Je vůbec velkým otazníkem, zda Sokol N.Hory nastoupí
  k prvnímu zápasu na svém hřišti tuto sobotu, neboť původně
  měl hrát v N.Horách, ale zde se nedohodl s místní druhou TJ
  o možnosti používat tohoto hřiště, i když toto měl Sokol
  v přihlášce do soutěže rovněž uvedené jako domácí hřiště !

- Práci bude mít i disciplinární komise OFS v Klatovech.
  Bez vyloučení se neobešlo derby v  Žihobcích  a další
  vyloučení již následovala za druhé ŽK.
 
- Bude rekordních deset branek v síti Nezamyslic B  Sokolu
  Hartmanice něco platné?


Hned na úvod nového ročníku je na stole řídícího soutěže STK OFS v Klatovech jeden případ který musí být rozhodnut od zeleného stolu.
V utkání IV.třídy skupiny B  Hartmanice – Nezamyslice B dosáhli domácí hráči dvouciferného vítězství. Zda jim ale bude deset branek v síti nováčka soutěže něco platné ukáže až setření situace, která zde vznikla.
Hosté požádali v průběhu poločasové přestávky o konfrontaci hráče Hartmanic Z. Hájka. Ten byl ve 40. minutě vystřídán dle vyjádření sekretáře domácích pana Šindeláře a následně  byl odvezen k ošetření pro zranění na noze.
Vše záleží na tom, jak situaci prošetří řídící svaz.Na jedné straně je faktem, že hráč který byl vystřídán v průběhu I.poločasu je povinen podle nového doplňku Soutěžního řádu platného již v minulém ročníku 2000/2001  povinen za účelem eventuelního provedení kontroly totožnosti  setrvat  v prostoru kabin svého mužstva do zahájení II.poločasu !!Na straně druhé je  to věc férovosti a sportovní etiky. Rozhodčí Vladimír Kulík mi k tomu uvedl:
„ Hráč byl v průběhu I.poločasu ošetřován na hřišti a později vystřídán. Hosté podali do zápisu námitku, že nemohli provést kontrolu totožnosti tohoto hráče. Mohu potvrdit, že skutečně již v této době v kabině domácích nebyl, ale musím kategoricky odmítnout to, že by se jednalo o „černocha“. Do Hartmanic  jezdím pískat hodně let a tohoto hráče znám od žáků a jeho totožnost mohu osobně potvrdit“.
Je mi líto hráčů Hartmanic kteří byli na hřišti jasně lepším mužstvem, což dokazuje i výsledek,  nechci být špatným prorokem, ale situace nevěstí přes vysoké vítězství domácích pro ně nic dobrého, neboť zranění nemohlo být tak vážné, že by hráč nemohl  ustanovení SŘ dodržet! Jedno vím určitě, že na hřišti by měl vždy zvítězit sport, rozhodovat branky a nic víc než branky.
Z tohoto zápasu plyne na závěr  dobré poučení a doufejme, že i tento „případ“ bude dostatečným varováním pro ty kteří se aktivně fotbalem na okrese zabývají ať jako hráči, rozhodčí, funkcionáři a konec konců i pro diváky. I jejich znalost řádů a předpisů jen fotbalu prospěje!

OKRESNÍ PŘEBOR MUŽŮ
 -------------------------
Hrádek   - Luby B       2 : 0 (1:0)

Favorizovaný domácí tým svoji roli zvládl , měl výraznou převahu a získal očekávané tři body. Do vedení šel ve 20. brankou zkušeného Jiřího Kutila a po změně stran vítězství pečetil  Holeček.
Zápas řídil Abrahám ze Sušice.

Nezamyslice - Sušice B     4 : 1 (1:1)
Hosté sice vedli brankou Romana Hody z pokutového kopu, ale v další čáasti zápasu již stříleli branky pouze domácí fotbalisté. Smetana byl úspěšný dvakrát – obě z PK a další přidali Pánek Jar. A Mařík.Rozhodčí Šmrha z N. Hor.

Pačejov  - Neznašovy    4 : 2
Překvapení se nekonalo a nováček  Neznašov se vrací z Pačejova bez bodů. Branky za domácí dvakrát Kříž, dále byli jedenkrát úspěšní Jára s Vodičkou, za hosty se střelecky prosadil autor obou branek Pavel Voráček. Rozhodčí Jan Veverka ze Sušice.

Vrhaveč  - TJ So N. Hory 2 : 2 (0:1)
V premiérovém zápase okresního přeboru domácí nováček zachraňoval bod až ve druhé poločase,kdy zlikvidoval jednobrankové manko z úvodu zápasu, kdyžý obě branky dasl Karel Fiala , za hosty to byli Podlešák a Štěch.Rozhodčím byl V.Lukeš z Klatov.

Dešenice  - Kolinec    5 : 1 (2:0)  
Domácí potvrdili, že na tento ročník jsou daleko lépe připraveni než tomu bylo před rokem . Výraznou osobností se zdá být posila ze SRN Rosenheim který dal dvě branky, stejně úspěšný byl i Macháček a jednu dal Michal Poupa. Za hosty korigoval Dolejší P.
Rozhodčí V. Husník.

Strážov B  - Velké Hydčice  2 : 3  (0:1).
Hosté podali taktický výkon. Vycházeli ve své hře ze zajištěné obrany a když přečkali tři šance domácích ke vstřelení branky vyčkávali na chybu soupeře. Té se dočkali při kopu z rohu, když domácí kapitán V.Janda ve snaze odkopnout míč tento usměrnil za zády Kubalíka který zaskakoval v brance domácích.
S příchodem Zahrádky hra útočné řady Strážova ožila, ale chybující obrana vykonala další hrubici a té dokázal využít střídající L.Vaněk k zvýšení na 0:2. Zahrádka pak stačil dvěma góly vyrovnat(druhý silně zaváněl ofsajdem). Rozhodnutí přišlo v závěru zápasu, kdy nařízený pokutový kop bezpečně proměnil stoper hostů M.Kůs.Rozhodčí Dolejš z Klatov.
Svéradice - Bezděkov   1 : 3(0:3)
Domácí předvedli v prvním poločase katastrofální hru, naopak ambiciózní Bezděkov využil svoje šance a již v poločase měl dvoubrankový náskok. Ve druhé půli byli domácí lepším týmem a snížili na rozdíl jedné branky. Ale když se nadechovali k závěrečnému náporu, udělali chybu v obraně a po vyražení míče rukou z prázdné brány následovala penalta, kterou hosté proměnili a zpečetili tak svoje vítězství.
Branka Svéradic: Soukup L., za hosty byl dvakrát úspěšný Valečka a jednou Jan Ouda. Rozhodčí Kurc ze Sušice.

III.TŘÍDA –MUŽI
 ---------------------
Kašpar. Hory - Mochtín B    3 : 2 (1:1)

Utkání řídil Bauer který odpískal tři branky domácích, když se dvakrát úspěšně trefil Louženský a jednou Švajka, za hosty skórovali Kolárik a Novák.
Hory M. Boží - Myslív       2 : 2 (2:0)
Domácí se do svého soupeře který sestoupil z okresního přeboru pustili bez zábran a do konce poločasu stačili Vojtou a Mužíkem z PK získat dvoubrankový náskok.  Hosté nesložili zbraně a v závěru zápasu  Kubala s Havlíkem se postarali o dělbu bodů. Rozhodčí Křížek
Měcholupy - Chudenice    2 : 1 (1:1)
Podle očekávání zůstaly body v Měcholupech. Střelci branek Novák a Kroupa, za hosty Tesař. Domácí kapitán Fleisig nedal  navíc pokutový kop!Rozhodčí Diviš z Janovic.
Kvasetice - Velhartice   2 : 3 (1:1)
Domácí začali dobře a proti Velharticím se uhájili vedení  brankou Hanzlíka. Hosté do poločasu vyrovnali Velikovským,dali vedoucí gól Poledníkem, ale Hanzlík zařídil opět srovnání skóre. O zisku třech bodů rozhodl pokutový kop který jeho exekutor ze strany hostů Volák úspěšně proměnil.Rozhodčí Cízl
z Lub.
Bezděkov B   - Hrádek B     1 : 1(1:0)
Rozhodčí Sládek z Klatov. Ve vyrovnaném zápase Hrubý dal vedoucí branku  domácích, za hosty vyrovnal Jánský.
Žichovice    - Týnec        3 : 1
Souboj dvou nováčků soutěže přinesl dobrý fotbal o který se postaraly obě soupeřící strany. Více štěstí bylo na straně domácích kteří měli také více šancí a střeleckého štěstí. Dvě branky dal Bala a jednu Frýda, klasické to střelecké duo Žichovic. Za hosty dal čestný úspěch Kubový. Rozhodčí Kurc ze Sušice.

IV. TŘÍDA – SKUP. A
----------------------
Křenice  - Ježovy      3 : 0 (1:0)

Zkušenější domácí byli po celý zápas proti týmu který v tomto zápase měl premiéru o mistrovské body v krátké historii klubu
Převahu. Od debaklu zachránil hosty jejich brankář Roman Baxa odchovanec Křenic, který nyní hájí barvy Ježov.Kuriozitou je, že jednu z branek domácích dal  syn předsedy SK Jeřovy Sysel,další dvě pak  Pavel Baxa a Mondek. Rozhodčí Žežula z Chudenic.
Dlažov - Spůle       1 : 2 (1:2)
O výsledku očekávaného místního derby rozhodla úvodní šestiminutovka ve které dala Spůle Souškem  překvapivě dva góly. Domácí kteří nastoupili k utkání bez šesti hráčů základního kádru  v další části zápasu získali převahu, ale to stačilo pouze na korekci výsledku D.Kubátem.Dobře řídil rozhodčí Doležal .
Běšiny - Švihov B     3 : 1 (0:0)  
Po bezbrankovém poločase se domácí ujali vedení v 60. brankou Stacha, z následného útoku zvýšil Kolář a třetí gól domácích přidal Motyčák. Hosté korigovali  v 812. úspěšnou trefou Volfa. Rozhodčí Molnár z Klatov.
Měčín B      - Bolešiny  2 : 6 (0:2)  
Překvapivé, ale zasloužené vítězství nováčka nad rezervou Sokola Měčín. Střelecky se prosadil  Jandík, autor pěti ze šesti branek hostů, zbylou branku dal zkušený Jindřich Novák. Domácí snižovali za stavu 0:2 Cibulkou z pokutového kopu a Haklem po rohovém kopu který míč usměrnil do branky hostů a snížil na 2:4.Rozhodčí Vondráček vyloučil v závěru zápasu hostům hráče za opakovanou 2 ŽK.
Měcholupy B  - Zavlekov  0 : 0   
Hosté měli šance, které nezužitkovali a tak utkání skončilo
bezbrankovou remizou, rozhodčí Hájek.
Janovice B   - Plánice   2 : 0 (1:0)
V Bezděkově se hrál hezký, útočný fotbal. Oba týmy si vytvořily několik brankových příležitostí, ale góly dávali pouze domácí , když v prvním poločase  byl úspěšným střelcem  Hrevuš a v druhém skóroval  Láznický“ zářil spokojeností trenér janovického béčka L.Laco.Dobře řídil rozhodčí Š. Haviár
Z Klatov.
Vrhaveč B    - volno       
 
IV.TŘÍDA – SKUP. B
----------------------
Velký Bor   - Veřechov  1 : 6 (0:2)

Hosté také na podzim pokračují v dosavadních výborných letošních výkonech . Výrazné vítězství ve V.Boru je toho dokladem, když byl střelecky úspěšný  dvakrát úspěšný Raška, dále Otáhal, Podzimek, Šebek a Vítovec. Za domácí na 1:4 snižoval  Jiří Jungr. Zápas řídil rozhodčí Jakš.
Žihobce         - Soběšice       7 : 1 (4:1)
Zápas měl v prvním poločas byl trochu nervóznější průběh,tak jak to u místních derby bývá, ale domácím se tentokrát dařilo proměňovat brankové příležitosti. Kromě sedmi branek nastřelili ještě dvě tyče a břevno. Druhý poločas už byl klidnější. Hosté snažili o zkorigování výsledku, ale vážnější brankové příležitosti si nevytvořili.
Jak padaly branky : 1:0, 2:0, 3:0 Karel Harant - mezi 10´ a 25´, 4:0 Petr Lemberger - v 35´, 5:1, 6:1 Jiří Fuks - v 70´ a 77´ a  7:1 Robert Vaněk - v 85´.Hosté snižovali na   4:1 Davidem  Šímou - ve 43´za přispění domácího obránce.Červené karty :domácí Z.Niebaur a hostující A.Požárek - ve 42´ po vzájemné potyčce.
Rozhodčí Šperl.
Hartmanice  - Nezamyslice B  10 : 0 (4:0)
Domácí příznivci  byli svědky jasného vítězství jejich mužstva které bylo po celý zápas lepší. Střelecky se prosadil  autor pěti branek Babor, dvě dal Sládek, po jedné Petlička, Koryťák a Kopačka. Zápas bude mít pravděpodobně dohru u zeleného stolu. Hosté požádali v průběhu poločasové přestávky o konfrontaci hráče Hartmanic Z. Hájka. Ten byl ve 40. minutě vystřídán dle vyjádření sekretáře domácích pana Šindeláře a následně prý byl odvezen k ošetření.
Dobře řídil Vladimír Kulík ze Sušice.
Vše záleží na tom, jak situaci prošetří řídící svaz. Hráč který byl vystřídán v průběhu I.poločasu je povinen podle nového doplňku Soutěžního řádu platného již v minulém ročníku 2000/2001  povinen za účelem eventuelního provedení kontroly totožnosti  setrvat  v prostoru kabin svého mužstva do zahájení II.poločasu !!
Milčice  - Hradešice B    1 : 0
V Milčicích se hrálo průměrné utkání . Střelcem jediné branky byl domácí Václav Hodina. Hradešická rezerva dohrávala  bez Milana  Melky který byl vyloučen za druhou ŽK.
Řeřicha
Chanovice B - Sokol N.Hory   5 : 0 (nedohráno)
Rozhodčí Harmady musel zápas v Chanovicích předčasně ukončit. Hosté nastoupili s minimálním počtem hráčů a v 27. odstoupil pro zranění(???) jeden  hráčů nováčka soutěže Sokola N.Hory  a zápas byl pro malý počet hráčů předčasně ukončen. Branky za domácí : Brejcha, Kubáň V., Kubáň J., Jakub a Klásek V.
Poznámka autora stránek : Domnívám se, že i k této situaci může dojít, ale že  by to  mělo zrovna být v historicky prvním zápase nově utvořené tělocvičné jednoty v N.Horách která se přihlásila k myšlenkám Sokola, to nesignalizuje nic dobrého.Rád se budu mýlit, ale spíše se potvrzují některé signály které byly již při přihlášení tohoto družstva do soutěže. Ono hrát přípravný nebo pohárový zápas s hráči kteří nejsou registrováni a jsou majetkem jiného klubu je snazší, než potom nastoupit k soutěži a naplňovat literu znění řádů a předpisů. Není to také poučení pro řídící komisi, aby si včas prověřila, zda nové mužstvo má také dostatek registrovaných hráčů ? Ono přece nejde pouze o to spoléhat se na prohlášení na přihlášce, že se TJ zavazuje k řádnému  dohrání soutěže. Po těchto zkušenostech platí dvojnásob –důvěřuj, ale prověřuj !

Pačejov B  - Malý Bor   4 : 1(4:0).    
Zasloužené vítězství domácích fotbalistů za které skórovali dvakrát Vivatenko, jednou Křevský a  Tomka.Rozhodčí Šít z Klatov.
 
Rabí  - Ž. Ruda B  1 : 1 (1:1)    
Více ze hry měli domácí  kteří se také ujali Voskou vedení.Hosté do konce poločasu stačili vyrovnat. Po změně mohli domácí rozhodnout o svém vítězství, ale Zaleš neproměnil pokutový kop! Dobře pískal Jáno z Nezamyslic.

Přípravné zápasy :

Svéradice - Blatná 2:4 (2:3)
Přípravné dorostenecké utkání se nakonec hrálo 10.srpna ve Svéradicích, protože trávník v Blatné byl pod vodou. Domácí spálili několik šancí, hosté své naopak využili a vrátili tak Svéradicím zimní porážku.
Branky Svéradic: Zimmermann, Třeštík Milan.
Hradšice - Nezamyslice 8 : 2
Přípravné přátelské utkán í dorostenců. Branky : Junek, 2, Kalmár 2, Korda 2, Starec a Jedlička. Za hosty Jiřík a Kutej.

ŽÁCI
Svéradice - Doubravice 6:2 (0:2)
Branky Svéradic: Švec 3, Dušek 2, Vlček
V předzápase můžu se hrála odveta utkání z minulého týdne, kdy Svéradice zvítezily v Doubravici 2:0. V prvním poločase zahráli domácí přiliš ustrašeně a z brejků inkasovali dvě branky. Ve druhé polovině se již ukázala větší vyzrálost svéradických mladých fotbalistů, kteři chytrou komibinační hrou zápas lehce otočili.





Zpět - návrat na předchozí stránku