Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Lídr oblastního přeboru měl v Poběžovicích velké štěstí ...(Poběžovice-Doubravka )


Gól v nastaveném čase připravil keramiky o bod

CHKZ POBĚŽOVICE - SENCO DOUBRAVKA  0:1  (0:0)
----------------------------------------------------------------------
Po vítězství keramiků v Přimdě hostili poběžovičtí zatím suverénně vedoucí celek tabulky, kterým bylo bez ztráty bodu hrající Senco Doubravka. Jasný favorit, ale v Poběžovicích zklamal. Nedokázal se prosadit proti dobře hrajícímu mužstvu domácích, kteří měli dokonce chvílemi územní převahu a o zasloužený bod přišli nešťastně, brankou v nastaveném čase, z jedné z mála šancí do nichž soupeře pustili. Přesto se hrál v Poběžovicích po celý zápas oboustranně kvalitní fotbal a přítomní diváci rozhodně neměli důvod litovat své návštěvy.
Samotný úvod zápasu vyzněl překvapivě lépe pro domácí, kteří získali mírnou optickou převhu, ale Krutinův pokus z 18 metrů stačil brankář Míčka vyrazit na roh, průnik domácího Rybianského stačili hostující zadáci odvrátit a plzeňský gólman pak vyboxoval i Radou rozehraný rohový kop. O chvíli později zamířil domácí stopér Vojvoda z tr. kopu za 30 metrů kousek vedle levé Míčkovy  šibenice. Hosté se v této fázi prezentovali pouze Hermanovou střelou ze 20 metrů, která byl nepřesná a Holického volejem zprava, který těsně minul levý horní roh Huttovy branky. Po čtvrthodině se ale začali stále více prosazovat hosté, i když je dobře hrající domácí obrana do šancí nepoštěla. V 19. minutě zamířil zpoza šestnáctky nepřesně po Šestákově přihrávce hostující Jonák a domácí vyřešili i nepřehlednou situaci před svojí brankou o minutu později. Obrovskou porci smůly si vybral domácí stopér Vojvoda, hrající s tržnou ranou na čele sešitou patnácti stehy, kterou utrpěl v zápase se Staňkovem. Tentokrát ve vzdušném souboji s hostujícím Skálou utrpěl zlomeninu lícní kosti a bude keramikům dlouho chybět. Na jeho místo nastoupil Ulman a neplodná převaha hostů pokračovala. Po půlhodině hry se dostal ke střele volejem hostující Holický, ale z 15 metrů minul pravou Huttovu tyč. Na druhé straně minul levou šibenici Míčkovy svatyně domácí Krutina a ve 33. minutě jej napodobil Holický, jehož hlavička ze 14 metrů minula levou tyč Huttovy branky. Domácí rozehrávali ve 36. minutě rohový kop, ale Slowikův centrovaný míč prošel klubkem hráčů před Míčkovou brankou aniž jej některý z hráčů zasáhl. Hned z protiútoku se prodral do pok. území domácích Šesták, v souboji upadl, ale hvizd rozhodčího se neozval. Když pak domácí odvrátili dvě opakované střely Jonáka, brankář Hutta pádem pod nohy nabíhajícího Skály zlikvidoval další nebezpečí a na druhé straně skončil po Krutinově průniku míč v rukou brankáře Míčky, šlo se do šaten smírně.
Ve druhém poločase se očekával nápor favorita, ale ten trval pouze čtvrthodinu během níž se Senco dostalo k několika střelám ze střední vzdálenosti, které skončily na tělech domácích zadáků, či v náručí brankáře Hutty a poté začali mít navrch překvapivě domácí. V 61. minutě se dostal do dobré šance domácí Růžek, který vybojoval míč protáhl se po levé straně, ale ze čtrnácti metrů zamířil jen do boční sítě plzeňské branky. O pouhou minutu později zatáhl míč po pravé straně Kořínek, odcentroval a Krutina u vzdálenější tyče zamířil hlavou metr vedle pravé Míčkovy tyče. Další šanci domácích měl Rada, ale míč mu sedl na levou nohu a skončil metr vedle plzeňské branky. Domácí byli stále ofenzivnější, ale Slowikovu bombu zpoza šestnáctky stačili hosté zblokovat a pět minut před koncem spálil největší šanci keramiků Krutina. Po Růžkově přihrávce se ocitl tváří v tvář brankáři Míčkovi, který však jeho střelu z úhlu stačil reflexivně vyrazit. Hrálo a se oboustranně vabank a tak na druhé straně mohl po Bártově tr. kopu skórovat Skála, ale volejem zamířil z 8 metrů vedle Huttovy branky. Dobrou mušku neměl ani domácí Krutina, který vystřelil ze střední vzdálenosti a tak když už všichni věřili, že budou svědky velkého překvapení v podobě první bodové ztráty Doubravky, pronikl v 91. minutě po levé straně hostující Skála, místo střely proti vybíhajícímu Huttovy přihrál na nekrytého Bártu a ten k obrovské radosti hostů doťukl míč za záda bezmocného Hutty. Keramici si zřejmě fotbalové štěstí vybrali v minulém kole v Přimdě a teď se k nim otočilo tvrdě zády.
Před 250 diváky řídil Petr Hodač, kterému asistovali V.Štěrba a R.Stančík. ŽK 2:2.
Doubravka: Míčka - Hanzlíček, Boček, Jonák, Šesták, Fuja, Skála, Aubrecht (86. Bernard), T. Krejčí, Herman (77. Krňoul), Holický (57. Bárta).   Trenér :  Karel Krejčí.
Poběžovice : Hutta - Kraus, Vojvoda (32. Ulman), Kořínek, Decker, Slowik, Jung (71. Horský), Krutina, Rybianský (81. Šilhavý), Rada, Růžek.   Trenér : Karel Šilhavý.

(vok)




Zpět - návrat na předchozí stránku