Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
V HRÁDKU CHTĚJÍ NAVÁZAT NA ÚSPĚCHY Z MINULÝCH LET


          Svatobor Hrádek patřil v nedávné historii mezi přední kluby v našem okrese. Úspěšné výsledky mužů vynesly Svatobor až do 1.A třídy, kde  dobře reprezentoval náš okres.
Po některých změnách, které klubu příliš neprospěly přišel výkonnostní sestup, který vyústil v roce 1999 v sestup z 1.A třídy a o  rok déle krize vyvrcholila sestupem z 1.B třídy do okresního přeboru. Po podzimní části to ani v OP nevypadalo s Hrádkem  dobře, když bylo na sestupovém místě. Od jara minulého roku ale nastal obrat a úspěšné  jarní výsledky znamenaly pro Svatobor  zisk 5.místa. To již byli zpět u týmu někteří funkcionáři, jejíž jméno  bylo spojeno v úspěchy místního fotbalu devadesátých let. Mezi ně patřil i úspěšný trenér Jindřich Zdeněk a   schopný  organizátor a tvůrčí typ   Václav Javorský.
          Pro ročník 2001/02 byl Svatobor po  úspěšných  jarních  výsledcích  pasován do role favorita okresního přeboru. Tým vedený tandemem trenérským tandemem Zdeněk-Sležek tentokráte svoji roli favorita plně potvrdil . Navázal na  výsledky z jara 2000, po celý následující  soutěžní ročník nenašel přemožitele a po suverénním vítězství v OP si zajistil účast v 1.B třídě.Do této krajské soutěže  si také přenáší výbornou statistiku 36 soutěžních utkání za sebou bez jediné porážky !
          Svatobor nechce usnout na vavřínech a zodpovědně se připravuje na start v krajské soutěži. Pod vedením zmíněné dvojice trenérů Zdeněk Jindřich a Jan Sležek Jan  se nejen zodpovědně připravuje, ale také vhodně posiluje. Trenéři mají k dispozici velmi mladý tým, který má nejstaršího hráče v jednatřicetiletém  Liboru Kutilovi. Druhým nejstarším hráčem je  Miroslav Gajdečka (25 let). Další hráči jsou vě věku 23 tel a mladší. Věkový průměr určitě vylepší ještě nové posily, když  Lukáši Marečkovi je 20 let(přišel z 1.FC Plzeň kam odešel jako odchovanec TJ Sušice), z hostování z TJ Sušice  se vrátil dorostenec Hájek a do týmu také výborně zapadl na místo stopera další mladíček Průša.
Pro podzimní část soutěže tvoří kádr tito hráči : brankáři Hanzl a Hána, obránci – Sležek, Pitel, Jírovec, Průša,  a Marián Ludvík. Pro zálohu jsou k dispozici středoví hráči  Hájek, Jiřina K., Holeček R., Kutil L., Moureček, Gajdečka a v útoku Adamec a Vomela.
„Kádr bychom ještě chtěli doplnit o  jedno hráče do zálohy a jednoho do útoku. O jejich příchodu do mužstva jednáme a proto nechci jména zveřejňovat „ uvedl sekretář Svatoboru Václav Javorský.
          Trenér Jindřich Zdeněk nás seznámil s průběhem přípravy na  podzimní boje:
“ Mimo tréninkových jednotek , které absolvujeme na svém hřišti máme v plánu sehrání  čtyř přípravných zápasů. První dvě již máme za sebou, když v Neznašovech jsme remizovali s Okulou Nýrsko 2:2(branky Moureček a Adamec), v sobotu 20.7. jsme vyhráli na svém hřišti nad Tatranem V.Hydčice 2:0(branky: Moureček a Živčák). Příští  sobotu 27.července jedeme do Střelských Hoštic a herní přípravu zakončíme o týden později 3.srpna  ve Strážově.“. Bývalý úspěšný trenér okresních výběrů žáků  byl při vyjádření k cílům jeho svěřenců  skromný, ale z jeho slov  bylo patrné, že nechce prodat kůži v krajské soutěži zadarmo : “ Při návratu zpět k trenérské práci jsem měl cíl jediný, vrátit fotbal v Hrádku na  místo, které mu v okrese i v kraji patří.  První krok, návratem do 1.B třídy se nám vydařil. V této soutěži  by jsme  se měli s nezkušeným týmem v tomto ročníku  udržet, získat zkušenosti  a podle výsledků  se budou odvíjet cíle další“.






Zpět - návrat na předchozí stránku