Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Výsledky z utkání : divize, oblastní .přebor, 1.A sk.B a 1.B třída sk.C z 22. - 23.9.

  
DIVIZE
------

SEZIMOVO  ÚSTÍ -  KLATOVY   2 : 1 (1 : 1)
Branky : Kolačík,Císař z PK - Hrubec
ŽK: 2:4, 250 diváků
Sestava TJ Klatovy : Rybár- Dolejš, Hrubec, Bušta, Kocúr,(83.J.Kotáb), Štechta, Běloušek, Varga, Krška, Šindelář,(57.Zwiefelhofer), Vítovec(73.Hebnár)
Úvod obou poločasů  měly Klatovy rozdílný. V prvních  čtvrthodina zápasu
Se museli hosté bránit náporu domácích a od 13. prohrávali, když autorem branky Ústí byl Koláčík. PO této brance hosté hru vyrovnali  a Krška mohl svůj tým dokonce poslat do vedení. Tuto možnost odmítl, neboť svoje sólo na domácího gólmana zakončil střelou mimo jeho branku. Stejně neúspěšný byl také Šindelář.Co nedokázali útočníci, dokázal ve 33. obránce Hrubec který z TK vyrovnal na 1:1 a za tohoto stavu odcházela obě mužstva do kabin. Po jejich  návratu začaly lépe hosté a dostali svého soupeře pod tlak. Výsledkem této převahy bylo nastřelené břevno Hrubcem. Rozhodující okamžik této části zápasu přišel v 75. kdy Dolejš včas nezastavil unikajícího  útočníka domácích a tak musel zachraňovat za záchranou brzdu Varga. Jeho souboj ve kterém šel domácí hráč velmi ochotně  na zem posoudil rozhodčí jako nedovolený a z přísně nařízeného  pokutového kopu Císař upravil na konečných 2:1. Nic naplat nebyl závěr hostů, který vyzněl jednoznačně herní převahou pro ně, ale šance Bělouška a tradičně i Zwiefelhofera brankový efekt nepřinesly.
Sekretář Klatov V.Kopřiva: „ Sami domácí diváci a funkcionáři nám říkali, že tak kvalitní výkon zde dlouho hostující tým nepodal a přesto jste zůstal bez úspěchu...“
Ostatní výsledky :
US Praha        - Kaplice    1 : 0
Milevsko        - Přeštice   0 : 2
Vejprnice       - Příbram B  0 : 2
Rokycany        - Tábor      2 : 0
Tachov          - Třeboň     3 : 3
Motorlet        - Strakonice 2 : 0
Chlumčany       - Písek      3 : 1




OBLASTNÍ PŘEBOR
--------------
 
CHANOVICE  - UNION CHEB  0 : 4

Sestava domácích : Skuhravý, Šedivý, Šiška, Gajdušek, Cibulka
(K), Hnídek, Racek, Voříšek / Hanko 45. minuta /, Kučera, Lukeš, Pícka / Svoboda 67. minuta/
Sestava hostů : Šmejkal, T.Bauer, Benkovský, Hanus, Schveiner, Mojcher, Hynek, Čížek, Dočekal,J. Bauer / Florus 71. minuta /, Kuna / Vajc 82. minuta /

V prvním poločase se aktivní hosté dostávaly díky kolmým přihrávkám a rychlým útočníkům často do vyložených šancí. 4. minuta Mojcher nebezpečná střela těsně mimo branku, 9. minuta Hynek střelou z velkého vápna nechal vyniknout Skuhravého, 21. minuta Jan Bauer sám před Skuhravým netrefil branku, 24. minuta rozehrávaný rohový kop na přední tyč hostující hráč přizvedl a Hynek z malého vápna otevřel skóre. 31. minuta volný přímí kop Kuna 0 - 2. V prvnímpoločase jsme se dostali do vážnější golové sitoace 23. minuta Pícka po odraženém míči sám před golmanem jen jemu do náruče.
Ve druhém  poločase už hráli jen hosté a díky  brankáři Skuhravému a Hnídkovi neprohráli domácí ještě větším brankovým rozdílem.
65. minuta Jan Bauer 0 – 3,73. minuta Florus 0 – 4.
ŽK : 1 – 4 (Šedivý - Benkovský, Hynek, Čížek, J. Bauer
 
SUŠICE     - NYRSKO  5 : 1 ( 1 : 1)
Branky :8. Slivoň, 1:0, 45. Malý 1:1, 57. Ritter 2:1, 62 Švec 3:1, 78. Hubáček 4:1, 90. Marek 5:1(PK)
ŽK: 20' Malý, 62' Kajínek, 65' Loskot, 84' Presl K., 89' Daněk.
ČK: 80' Šteiner.
Sestavy
Sušice : Kilndelman,  Slivoň, Marek, Ritter,(69.Kodýdek), Brabec P.(82.Potužák), Staněk(82.Sachr), Hrach, Brabec M., Hubáček, Švec, Pendl
Nýrsko: Daněk - Polák, Šteiner, Malý(50' Vondra ml.), Valenta - Soušek St., Kajínek, Presl K., Holub - Loskot, Soušek Rostislav.

Mužstvo Nýrska odjíždělo na okresní derby do Sušice oslabeno o 6 hráčů základní sestavy a jenom díky doplnění hráči dorostu mohlo vůbec nastoupit k zápasu. Vedle zraněného Kadlece jsou na marodce i Presl Lukáš, Kolařík, Hvězda st., Vacovský a Rubáš. Do útoku pak musel nastoupit brankář Loskot a na lavičce byl k dispozici jen dorostenec Vondra. I přes to dokázali hosté držet s domácími první poločas vyrovnanou partii.Domácí nastoupili se třemi útočníky a již v 8 minutě se dočkali vedení. Z trestného kopu nastřelil M.Brabec pouze zeď bránících hráčů, ale odražený míč ideálně trefil V.Slivoň a jeho dělovka skončila pod břevnem brankáře hostí za zády bezmocného brankáře hostů Daňka. Hosté se snažili držet s domácími krok, ale přesto mohli inkasovat, když  Pendl zatáhl míč přes celé hřiště přihrávkou našel v PÚ Okuly V.Staňka a jeho pohotová střela minula jen o vlásek branku hostů.Hosté se snažili kontrovat , dostali se do několika slibných šancí, ale v koncovce jim  chyběla potřebná zkušenost a klid. Těsně před přestávkou se navíc hostům zranil hráč Malý a tak ho byl nucen trenér poslat do útoku kde měl počkat na závěr poločasu. Nýrsko se dostalo do jednoho svého protiútoku ,který domácí odvrátili jen na rohový kop. Ten zahrával Šteiner který našel opomenutého zraněného Malého, který z voleje brankou do šatny vyrovnal na 1:1. V šatně se ještě zkoušelo nakopnuté postraní vazy kolena hráče Malého rozmasírovat, ale po 5 minutách druhého poločasu se muselo střídat. Tím se ještě více oslabila obrana Nýrska a to již zkušení hráči domácích okázali dokonale využít.V 57. opět prošel Pendl přes tři hráče hostů, následně ho zastavila obrana hostů za cenu faulu . Z přímého kopu našel Hubáček v pokutovém území  Rittera a ten dal vedoucí úspěch domácích. V 62. využil nedorozumění v obraně hostů M.Brabec, nezištně přihrál zpět na Švece a ten zvýšil na 3:1.Postupně si začali vytvářet jasnou územní převahu kterou dokázali využít i střelecky. V 80 minutě ještě ke všemu byl hostující stoper Štejner nucen zastavit pronikajícího hráče domácích nedovoleným zákrokem držení a tak jako poslední hráč dostal oprávněně červenou kartu. Domácí Hubáček z přímého kopu poslal míč do šibenice Daňkovy branky a zvýšil na 4:1. V 90 minutě  pronikl do pokutového území hostů Marek, obešel i brankáře, ale ten v poslední chvíli zatáhl za záchranou brzdu a hráče domácích srazil. Sám Marek byl exekutorem PK , který bezpečně proměnil a upravil tak výsledek zápasu na pro hosty krutých 5:1. Domácí hlavně v druhé půli byli proti výrazně oslabeným hostům jasně lepší a proto zaslouženě zvítězili.



Domažlice      - Malesice   0 : 2 ( 0 : 0 )
V utkání průměrné úrovně se rozcházeli hráči po prvním poločasu do kabin bez branek, když ani jedno z mužstev si nedokázalo vytvořit gólové šance.
Ve druhém poločasu se úroveň hry zvedla, domácí začali více soupeře tlačit, čímž ovšem otevírali pole pro brejky hostů. Po jednom průniku dal vedoucí branku utkání hostující Řežáb. Domácí se snažili vyrovnat, rozehrávali i několik standardních situací, brankáře hostů Nového však neohrozili. Naopak před koncem zápasu byl v pokutovém území Domažlic faulován Vraný a nařízenou penaltu proměnil s přehledem kapitán hostů Mareš.Malesice tím dosáhli na první vítězství venku v oblastním přeboru.
Slušně hrané utkání s minimem žlutých karet řídil rozhodčí Cupl z Klatov s pomezními Štrinclem a Javorským.


Ostatní výsledky :
Nepomuk        - Přimda     2 : 2
Blovice        - Bolevec    2 : 2
Poběžovice     - Staňkov    1 : 0
K.Vary B       - 1.FC Plzeň 1 : 1
Toužim         - Doubravka  0 : 2




1.A TŘÍDA-SKUPINA B
-------------------

ÚNĚŠOV   - STRÁŽOV  3 : 1 (2 : 1)
Branky : Tyr 3 – K.Kreibich.

Domácí Slavia Úněšov vstoupila do zápasu s jasným cílem zvítězit a tuto taktiku začala naplňovat hned od prvních minut zápasu, kdy důsledným napadáním a krytím balonu si vytvořila hned v úvodu několik standartních situací. Z tohoto tlaku se také zrodila úvodní branka zápasu, kdy ve 12.minutě po nedůrazném odkopu a následném centru z pravé strany se kolem nedůsledné obrany protáhl úněšovský kanonýr Týrr a poprvé v zápase rozvlnil stražovskou síť.Po obdržené brance se hra zcela vyrovnala a stražovští útočníci se začali dostávat do velkých šancí, které však ani Broňa Mayer, ani Štěpán Presl a nakonec ani Petr Presl nedokázali proměnit. Úněšov opět udeřil až v samém závěru prvního poločasu,konkrétně ve 42. minutě dokázal hráč domácí Slavie na úrovni brankové čáry odcentrovat přes bránícího stražovského hráče a i přes veškerou snahu brankáře hostí Marka se míč dostal opět k Týrrovi a ten svou střelou poslal domácí již do dvoubrankového vedení. Stražovští však rozhodně nechtěli složit zbraně a po přestávce začalo hostující KOVO Strážov pozvolna přebírat režii zápasu do svých rukou a začalo domácí přehrávat roztažením hry do krajů , takže ti ohrožovali branku Strážova jen z rohů a standartních situací.Veké oživení do hry přineslo vystřídání Karla Kreibicha na hrot útoku a ten samý hráč se dokázal v 68.minutě prosadit proti tvrdě hrající obraně a vstřelit kontaktní gól.Hráči hostujícího mužstva se pak snažili ze všech sil vstřelit i branku vyrovnávající,nepodařilo se to však ani Mayerovi ani Luďkovi Jankovi a největší šanci hostů pak těsně před dotírajícím Tomášem Strnadem na brankové čáře "uklidil" do rohu stoper domácích.Velkým oslabením pro tým ze Strážova bylo i zranění stopera Valdmana, který musel být po nešetrném zákroku domácího hráče odnesen ze hřiště na nosítkách a na trávnících se neobjeví dříve než ze pět až šest týdnů. V posledních minutách vrhnul Strážov veškerou sílu do útoku, z čehož nakonec v 90.minutě po nepodařeném odkupu profitoval opět Michal Týrr a tentokrát střelou ze 16 metrů nedal na těžkém terénu brakáři Markovi šanci.Zápas byl tedy ve druhé minutě nastaveného času rozhodčím Scheiderem ukončen za stavu 3:1 a na hráčích domácí Slavie Úněšov byla vidět úleva, což svými slovy po zápase potvrdil i trenér domácích, který řekl:"Strážov byl rozhodně jedním z nejlepších týmů,který zde hrál a jediným důvodem, proč si stražovští nevezou domů alespoń bod, byl vynikající výkon brankáře Bláhy a útočníka Týrra!".Na závěr se domácí trenér ještě pochvalně vyjadřil na stranu stražovských útočníků, kteří mají podle jeho slov velmi dobrý pohyb a těžko se hledá recept na to, jak je uhlídat. Trenér hostů L. Langmajer nebyl po zápase zcela zklamán a řekl:"Výsledek je jedna věc, ale předvedená hra věc druhá a myslím, že za tu se dnes stydět nemusíme. V Úněšově jsme mohli jen překvapit, což se nám bohužel díky neproměněným šancím nepodařilo, ale jak říkám, s předvedenou hrou jsem byl spokojen!Ještě bych chtěl pochválit Karla Kreibicha, jehož příchod na trávník v průběhu  druhého poločasu hru zjevně oživil a dal dokonce gol, takže s jeho výkonem jsem maximálně spokojen!"
Sestava Strážova :Marek - Helm, Valdman (75. Janda), Soukup, P.Presl - Strnad, R.Smolík (90. R.Beneš), Mayer, Petrželka - Š.Presl (60. K.Kreibich), Janka

LUBY     - HRÁDEK  2 : 1 (1 : 1 )
Branky za domácí : Mareš a Javorský J. z PK
Na těžkém, bahnitém terénu  měl domácí tým nečekaně více starostí s týmem z konce tabulky, když již od první minuty prohrával po hrubce K.Křížka . Tu napravil  Mareš, který dokázal  proměnit v 7. ideální přihrávku od Bešty , přehodil brankáře Hrádku a srovnal na 1:1. Šanci ke vstřelení branky měl dvakrát Smolík, ale ani sólové nájezdy nestačily k tomu, aby zvýšil a neúspěšný zůstal také jeho spoluhráč Hradecký. Nakonec o výsledku rozhodl faul  na Mareše v PÚ hostů v 60. a nařízený pokutový kop zkušeně proměnil Josef Javorský. Hosté po té hru otevřeli a mohli inkasovat, Mareš však svojí další šanci se zapsat do střelecké listiny odepřel.
 
Švihov   - Tlučná  1 : 8
Domácí zastihl tento zápas v hlubokém útlumu a toho dokázal s chutí hrající soupeř využít a uštědřit jim na domácím hřišti nepříjemnou, vysokou prohru. Jediný jejich úspěch dal za stavu 0:4 Havlíček. Švihot od vyšší prohry ještě ušetřil výborný brankář Valenta, který zlikvidoval nejméně pět jasných gólových šancí Tlučné. Za ní dali branky : Liška 3, Nocar 2, Horník, Kouřil P., Kouřil V po jedné.

Ostatní výsledky :
Mladotice    - St. Plzenec   1 : 1
Branku za hosty M.Houdek.

Stod         - Křimice       0 : 0
Domácí si vytvořili zejména v druhém poločase drtivý tlak, ale jejich střelci tentokrát si vybrali svůj černý den.

Horní Bříza  - SK ZČE Plzeň  2 : 2 (0 : 1)
Domácím se příliš nedařilo, navíc je nepodržel ani brankář Kalina, který nakonec skončil v nemocnici s vykloubeným ramenem.
Branky : Vrla 2 – Has, Steinbach
Kaznějov     - Zruč         2  : 1 (1 : 1)
Ve vyrovnaném zápase byli domácí o jednu vstřelenou branku lepší.
Branky : Pitlík, Štál – Kolář V.

Klenčí       - Plzeň-Letná   3 : 2
Chlumčany B  - Rapid Plzeň   1 : 0 (1 : 0)

 
1.B TŘÍDA - SKUPINA C
---------------------

MĚČÍN      - ČERNICE    3 : 1 (2 : 1)
Branky :Krotký. Kodýtek, Tykal - Laibl
ČK: 0 : 1(Havlík za 2 ŽK)
Kdo očekával, že se v tomto zápase dočká kvalitního fotbalu byl asi zklamán. Na výkonu domácích bylo znát doznívající rozčarování nad nezvládnutým dobře rozehraným zápasem minulý týden v Holýšově. To se také odrazilo do pozměněné sestavy. V 17. se poprvé v tomto zápase měnilo skóre a to zásluhou Krotkého, který ze závaru před hostující brankou dal vedoucí branku domácích.  V 25. se měnilo podruhé, ale tentokráte ve prospěch hostů, kteří Lajblem  za přispění gólmana domácích srovnali .Proti  byl domácí kanonýr Kodýtek  a v 41. opakovanou střelou  zvýšil na 2:1. Ve druhém poločase byly dva  nejdůležitější momenty. Prvním bylo vyloučení domácího Havlíka za druhou ŽK a druhou  situace po rohovém kopu v 62., kdy Tykal prostřelil před brankou vše co mu stálo v cestě a míč poslal nezadržitelně po třetí za zády brankáře hostů . I přesto, že domácí dohrávali o deseti  získali body zcela zaslouženě, neboť svého soupeře k vážnější akci nepřipustili. Dobře řídil utkání rozhodčí Červený ze Stříbra.
 
KLATOVY B  - HOLÝŠOV     2 : 1 (2 : 0)
Branky :Strýček (PK), Hebnár – Teršl Jaroslav
ŽK:3 : 3  ČK:0 : 1(42. Stökl)
Domácí nastoupili k přímému souboji o prvenství ne skupině pro dosud vedoucímu Holýšovu ve velmi silné sestavě ve které nechybělo několik hráčů, kteří mají zkušenosti se  zápasy v divizi. Prvních třicet minut také podávali super výkon a soupeře vůbec k ničemu nepřipustili. Již v 8. po podražení Vítovce, který šel sám na brankáře hostů dal Strýček vedoucí branku tohoto duelu. Klatovská rezerva hrála dobrý kombinační fotbal, jejich hře nechybělo nasazení ani vtipné přihrávky . V 35. se blýskl pěknou dlouhou přihrávkou Patrik Lukeš kterou našel Hebnára a ten svůj únik zakončil střelou podle  brankáře a zvýšil na 2:0. Krátce na to se vyfauloval na Strýčkovi klíčový útočník hostů Stöckl, který za dvě ŽK musel předčasně ještě před koncem prvního poločasu do kabin.
Domácím toto vyloučení(stejně jako v utkání v Merklíně) mnoho neprospělo a ve druhé části zápasu nebylo vůbec na hřišti znát, že hosté hrají pouze o deseti. Vyrovnali hru a byli pro domácí obranu hodně nebezpeční.  Domácí , tak jako tradičně podržel brankář Hebnár, zejména v 65., kdy bravurně zlikvidoval přímý kop hostů, který vyrazil na roh. Hosté svoje úsilí snížit korunovali pět minut před koncem, když  nacentrovaný míč do pokutového území domácích naběhl  Teršl a úspěšnou hlavičkou poslal míč do sítě domácích. V nevozním závěru se již výsledek zápasu nezměnil a domácí se mohli radovat nejen z vítězství, ale také z toho, že po sedmi kolech se dostali do čela tabulky této soutěže a to je na nováčka pěkný úspěch.

DLOUHÁ VES - JANOVICE    4 : 0
Branky : Rovňan R., Beránek Jiří, Čavoj F. a Krůs M.
Domácím se konečně vydařil zápas  na svém hřišti  a získali v něm zasloužené tři body po velmi dobrém výkonu hlavně v prvním poločase, ve kterém si vytvořili tříbrankové vedení. Hosté ve druhé půli hru vyrovnali, ale byli to opět domácí, kteří ještě svoje vítězství pojistili čtvrtým gólem.

MOCHTÍN    - ŽELEZNÁ RUDA b 5 : 4 (3 : 2)
Branky : Bejvl 2, Novák, Tománek, Troch – Švec 2, Gröiner a Andrejčík.

Vyrovnaný průběh se šťastnější koncovkou pro domácí mělo toto okresní derby v Mochtíně. Domácím se tak podařila odveta za porážku s tímto soupeřem, kterou utrpěli před rokem na tomto hřišti

HRADEŠICE  - MERKLÍN      1 : 2 (1 : 1)
Branky : Šašek – černý 2(1 z PK)
ŽK: 3:2   ČK:0:1(44.)
V době kdy domácí po počátečním náporu šli již v 8. do vedení brankou, kterou dal hlavou Šašek  málo kdo tušil, že se bude jednat o branku jedinou ze strany domácích a , že to nebude branka, která rozhodně o zisku bodů.  Šanci zvýšit měl Stulík, ale trefil pouze spojnici břevna a tyče soupeřovy branky. Ve 40. zbytečně fauloval  v PÚ domácích jejich obránce Vaněček a hosté z nařízeného pokutového kopu  vyrovnali Černým na 1:1. Ještě dříve než odcházeli k poločasové přestávce tuto cestu do kabin absolvoval jeden z hráčů hostů za ČK. Ani početní převaha  mnoho nepomohla a v 55. po nedorozumění brankáře Ryby s obráncem Kodýdkem toto využil Černý k tomu, aby poslal hosty do vedení, Domácí po té se vrhli do útoku, ale z převahy se jim nepodařilo ani vyrovnat, když největší příležitost měl dvakrát Heimlich. Tu největší sedm minut před koncem, kdy nebyl úspěšný ani ze značky pokutového kopu !

PŘEŠTICE B - HORAŽĎOVICE  
Utkání odloženo pro hosty z nepochopitelných důvodů. Již ve čtvrtek dostali od řídící STK oznámení, že ani utkání OBP dorostu ani zápas s TJ Přeštice se neuskuteční, údajně pro nezpůsobilost hrací plochy. Obecně by měla být respektována  zcela jiná pravidla a ta zřejmě platí dle názoru trenéra Horažďovic Mazucha  pouze pro někoho ...  Faktem zůstává, že ve čtvrtek si zahrát na věštce tím, že hřiště bude nezpůsobilé je asi příliš odvážné, a vůči ostatním klubům  nefér,  neboť v nedalekých Dobřanech bylo v sobotu v utkání 1.B třídy v perfektním stavu !!

Dobřany         - Lužany  1 : 2 (0 : 0)
Branky : Usliber - Linhart, Plas
ŽK:3 : 1
Hosté byli směrem na branku soupeře odvážnější a  dokázali využít vytvořené gólové příležitosti k jejich proměnění . Vedoucí branku dal  ve 49. Linhart a když v 53.střídající Plas zvýšil vedení hostů  nevypadalo to s domácími dobře. Jejich snaha o zkorigování výsledku přinesla i možnost ke skórování, ale to dokázal zužitkovat pouze Uslíber  v 67. k snížení. Na vyrovnání nezbylo v reperturálu domácích dostatek klidu. Velmi dobře řídil před pěknou návštěvou 150 diváků rozhodčí Bizoň ze Stříbra.

Žinkovy         - Losiná  3 : 1 (0 : 0)
Branky domácí: 47. Vladař, 61. Beníšek, 85.Zelenka PK
Branky hosté: 65. Levý
Rozhodčí: Kohout








Zpět - návrat na předchozí stránku