Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
VÝSLEDKY Z VYŠŠÍCH SOUTĚŽÍ 2.KOLA (18.-19.8.2001)


DIVIZE

KLATOVY      - Příbram B      0:2 (0:1)

Jeden z největších kandidátů na postup, hostující Příbram,  podle očekávání začal aktivněji. Oslabené Klatovy,které nastoupily bez zraněných Šlechty,Krause a Kršky ,se svému soupeři nechtěly jen tak dát a mohly již po úvodní čtvrthodině jít do vedení, ale druhý brankář ligové Marily Snozik gólovku Zwiefelhofera zlikvidoval. Ve 20. hlavička Kocúra skončila na břevně a odražený míč vracel zpět hlavou, ale strážce svatyně hostů byl opět na místě. Ve 37. dostal  příbramský Mucha svůj tým šťastným gólem do vedení. Do druhé půle nastupovali domácí s cílem pokusit se zvrátit nepříznivý stav. Hrubá chyba po třech minutách hry v obraně dala šanci opět soupeři, který Polodnou zvýšil na 2:0. V 61. měl příležitost snížit  Poslední, ale na malém vápně soupeře neměl dostatek klidu k lepšímu zakončení a mířil vedle. Na druhé straně největší šanci hostů nedal T.Macek, který zakončoval, ale jeho střelu vyrazil Rybár na břevno. Když byli neúspěšní také Brabec a Zwiefelhofer ,skončil zápas spravedlivým vítězstvím hostů.
Sekretář V.Kopřiva : „ Tentokráte jsme podali zodpovědnější výkon než tomu bylo minulý týden proti Spartaku Kaplice, ale co naplat, kvalita soupeře tu byla a když k tomu přičteme žalostnou koncovku našich hráčů, pak nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek“.
Trenér Z. Andrlík : „ První půle prokázala, že bychom mohli hrát důstojnější fotbal. Opět jsme se ale nevyvarovali hrubých chyb v obraně a prakticky soupeři darovali  druhý gól, a to s největší pravděpodobností rozhodlo o tom, že jsme vyšli z tohoto duelu bodově naprázdno. Hráči se snažili splnit taktické pokyny, hráli disciplinovaně, ale na kvality soupeře to bylo málo. Věděl jsem, že to nebude na podzim v soutěži jednoduché, ale že to bude takto složité, to jsem si nepředstavoval. Pokud chceme v divizi obstát, musíme hodně přidat a doplnit mužstvo nejméně o tři až čtyři kvalitní hráče“.
Sestava domácích : Rybár – Poslední, Dolejš, Brabec, Hrubec, Kocúr(46.Vítovec), Běloušek, Brejcha, Zwiefelhofer, Hebnár, Břečka. Trenér V.Andrlík, asistent V.Kudláček.

Ostatní výsledky:
-----------------
Kaplice      - Tachov         2:0
Motorlet     - Rokycany       1:1
Chlumčany    - Sezimovo Ústí  1:2
Písek        - Vejprnice      0:2
Třeboň       - SK US Praha    2:0
Tábor        - Přeštice       1:0
Strakonice   - Milevsko       2:0(0:0)

Branky : Hodánek 46. 1:0, Halgaš 77. z PK 2:0.


-------------------------------------------------------------------


OBLASTNÍ PŘEBOR

Bolevec      - CHANOVICE      1:0

Podrobnosti nebyly tak jako tradičně z Chanovic nehlášeny!!

Malesice     - NÝRSKO         3:0(0:0)
Zápas jsme si prohráli sami, hráči tentokráte udělali hodně taktických chyb, které se nám vymstily,navíc se nedokázali vyrovnat s bouřlivou atmosférou! Největším naším nedostatkem byla rozehrávka, chybovali jsme v přihrávkách, zbytečně jsme drželi míč, utápěli se v kličkách a měli jsme také notnou dávku smůly, když nám nebyla uznána  podle mého názoru regulérní vyrovnávající branka. Na druhé straně je tato porážka k něčemu dobrá, neboť se hráči přesvědčili, že je třeba stát oběma nohama na zemi.“ To byla slova zklamaného trenéra hostů M.Lepšího k tomuto zápasu dvou nováčků.
Hosté za bezbrankového stavu  měli šance Kadlecem, Kajínkem, L.Presl nastřelil tyčku. O výsledku zřejmě rozhodla  hrubá chyba M.Poláka ,po jehož chybné rozehrávce se dostali  k míči domácí a po rychlém protiútoku dali vedoucí gól. Ve  druhém poločase hosté chtěli vyrovnat, otevřeli hru a sedm minut před koncem se jim to podařilo Kadlecem, ten nebyl rozhodčím Štrinclem ale uznán.
Poslední dvě minuty utkání jen pečetily smolnou a krutou prohru hostů, když po chybě obrany domácí z rohu v 90. zvýšili na 2:0 a v zápětí o minutu později si dal Malý vlastní branku.Domácí ale autora branky mají určeného svého hráče!
Branky vítězů vstřelili 2x Tomáš Liška a 1x Marek Pytlík.
Sestava Okuly : Loskot – Hvězda st., Polák, Malý, Valenta – Kolařík, Šteiner, L.Presl, Kajínek(46.K.Presl), Kadlec,Vacovský.Trenér M.Lepší.

Staňkov      - Sušice        0:2(0:0)
Domácí po vítězství v Chanovicích chtěli uspět i na svém hřišti proti Sušici ,která přijela s úkolem odčinit ztrátu bodů na svém hřišti za remízu s 1.FC Plzeň na svém hřišti. Hosté začali svižně a v úvodní půlhodině si vytvořili dvě šance , ze kterých mohli skórovat. V 18. šel sám na brankáře domácích  Hrach a ve 27. byl ve stejné situaci Kočí, oba z bezprostřední blízkosti nastřelili pouze brankáře. Ve 30. a 60. naopak měli podobné příležitosti  domácí, ale tentokráte byl úspěšný brankář Kindelman. Závěrečná dvacetiminutovka byli aktivnější hosté a v 74.  se po centru trefil hlavou přesně Hubáček a poslal hosty do vedení. O dvě minuty později musel předčasně pod sprchy Sachr za ČK, kterou obdržel za faul po přerušení hry. Staňkov hru otevřel ve snaze vyrovnat ,a to byla voda na mlýn soupeře, který kontroval z protiútoků. Z jednoho z nich Václav Staněk zakončil své sólo druhým gólem,  kterým pečetil vítězství  hostů.
Trenér Staněk byl spokojený s výsledkem i předvedenou hrou. „Hráči podali zodpovědný, kolektivní výkon. Na jedné straně jsme měli v utkání smůlu, na druhé straně zase štěstí. Výsledek by vzhledem k průběhu hry mohl být i opačný ve prospěch domácích. O to více je zisk třech bodů pro nás cennější!“ dodal Jaroslav Staněk.

Ostatní výsledky :
Union Cheb   - Blovice       7:0

Poběžovice   - Domažlice     3:0(2:0
)
Komentář k utkání v části PŘEČTĚTE SI.
Karlovy Vary B- Nepomuk       3:4
1.FC Plzeň    - Toužim        1:1
Přimda        - Doubravka     0:3

--------------------------------------------------------------------

1.A TŘÍDA - SKUPINA B

ŠVIHOV       - LUBY           3:2(2:0)

První poločas se hrál za režie domácích fotbalistů,kteří v tomto derby nastoupili s odhodláním odčinit neúspěch z prvního kola , když prohráli vysoko na hřišti Slavoje Stod 6:0.
Tento záměr se jim vydařil . První vážnou šanci ve 20. ještě Maněna nedal, ale o pět minut později již byl Špatenka úspěšnější a usměrnil hlavou centr Havlíčka do sítě hostů. Ve 32 měl příležitost zvýšit Hajšman,ale mířil nad. Ve 44. zvýšil gólem do kabin po centru Homra Květoň na 2:0. V další části zápasu přišly na pořad zápasu nejdříve pokutové kopy, pak vyloučení a v závěru střelecká paráda.
V 65. fauloval domácí Kudjak a nařízeným PK, který proměnil Baštář , hosté snížili a v 75. si stejný exekutor prvního PK vyzkoušel po faulu Homra svojí střelbu z této standardní situace, byl opět úspěšný a bylo srovnáno na 2:2. V 74. přišly na pořad zápasu ČK. Na straně domácích ji dostal Toman za oplácení a společně s ním odešel schladit hlavu předčasně pod sprchy i faulující Smolík z Lub. Parádní tečku ta tímto derby udělal domácí Homr,který nevídanou střelou z trestného kopu usměrnil míč přímo do „šibenice“ branky hostů a rozradostnil své příznivce vítězným gólem.
Sestava domácích : Tráva, Zadražil, Homr, Maněna, Kudjak, Špatenka, Hajšman,Toman,  Schejbal(66. Maršálek), Květoň, Havlíček (70.Brož).

STRAŽOV      - KAZNĚJOV       1:1(0:1)
Domácí se do svého soupeře od úvodních minut zakousli a již ve 2. musel vyrážel  brankář hostů Frank dělovku P.Presla s námahou na roh. V 7. mířil mladíček v dresu domácích R.Smolík k tyči, ale gólman hostů byl na místě.V 17. zahrozili poprvé hosté ,ale hlavičkující Uher mířil nad. Stejný hráč již byl stoprocentně úspěšný o dvě minuty poději, když po rychlém  protiútoku vystihl špatně postaveného Marka v brance domácích a přesným lobem poslal míč do sítě domácích a tím i svůj tým do jednobrankového vedení. Deset následujících minut touto brankou přineslo neklid do hry domácích, ale závěr poločasu se již odehrával podle strážovský not, ale bez gólového efektu. Když největší šance měli v závěru Majer a po něm Strnad, který obešel i brankáře, ale z těžkého úhlu a ze záklonu mířil nad. V 51. měli velkou příležitost hosté  Lankou, který prošel středem obrany domácích a po kličce na Marka pálil nad. Vzápětí vychytal šanci kaznějovskému Hrabíkovi gólovku Marek,a to bylo  ze strany hostů vše. Zbývající část zápasu se odehrávala za stálé, místy drtivé převahy domácích. V 57, se dostal sám před brankáře  hostů Janka, ale  ten jeho střelu kryl, ale o minutu později skončil spíče centr, než střela z kopačky Valdmana za zády špatně postaveného Franka v brance hostů a vyrovnal na 1:1.  Dále následovaly gólové šance strážovských fotbalistů jako na běžícím páse, ale  střely Zahrádky, Janky, Majera ani Vítovce svůj cíl nenašly. Výsledek je pro hosty příliš lichotivý a pro domácí dalším poučením, že fotbal se nehraje na šance, ale na góly!
Sestavy :
Strážov : Marek-K.Soukup,Valdman,P.Presl, Helm-Vítovec, R.Smolík(83.V.Smolík), Strnad,Majer,- Janka,Zahrádka.
Trenér Z.Fremut.
Hosté : Frank-Štál(76.Müler), Karban, Kožíšek,Matoušek, Lanko, Pokorný, Uher,Hrabík(86.Valenta), Pitlík, Fait

Horní Bříza  - Stod           3:0(3:0)
V utkání velmi dobré úrovně rozhodli domácí již v prvním poločase.Nicméně Stod se ukázal jako velmi dobrý soupeř a jeho vysoké vítězství v prvním kole jistě nebylo náhodné.
Branky:Jícha 2,Koudela

Tlučná       - Klenčí         5:2
Zasloužené vítězství domácích, u kterých se prosadili střelecky oba kanonýři Nocar s Horníkem.
Branky : Nocar 2, Horník 2 a Černý 1. za hosty skórovali Sokol a Macht.

Zruč         - Mladotice      1:2
V prvním poločase byli lepší hosté, kteří mimo vedoucího gólu šli dvakrát sami na brankáře, ale neproměnili. Ve  druhém poločase domácí nováček hru vyrovnal, ale z vítězství se radovali hosté.
Branky : Kolár V. – Sebránek V, Krofta O., ŽK 4:2.

Křimice      - Starý Plzenec  4:1(2:1)
Oba týmy, které v minulém kole dosáhly výrazných vítězství,spolu sehrály vyrovnaný zápas. Do vedení šli v úvodu hosté Rádlem, za domácí vzali režii prvního poločasu Radové, když Jaroslav vyrovnal a Marek poslal svůj tým do  vedení. Ve druhé půli vítězství Křimic pojistil autor dalších dvou branek kanonýr Hucl.

Ostatní výsledky :
-----------------
SK ZČE Plzeň - Chlumčany B    1:0
Rapid Plzeň  - Plzeň-Letná    3:1
Žel.Hrádek   - Úněšov         1:1


--------------------------------------------------------------------


1.B TŘÍDA – SKUPINA C

LOSINÁ       - KLATOVY  B     1:3(0:1)
V 15. se ujali domácí šťastnou brankou, když na podmáčeném terénu si vybíhal pro míč brankář Herman,který  se  zastavil v louži a ten pohodlně do branky hostů dopravil Novotný.Klatovy vynutily tlak a  vyrovnání viselo na vlásku zejména poté, když nejlepší hráč hostů Maxa nastřelil tyč. Hosté se  dočkali v 35., kdy  po střele Urbana odražený míč dopravil za zády domácích brankáře M.Lukeš .
V 60. dostal přihrávku od Sojky Urban a jeho střela našla podruhé správný směr do sítě domácích.Domácí kontrovali, ale jejich zakončení chyběl správný cíl anebo byl vždy na místě brankář Herman.  V 75. přišel na hřiště Tvrdík, který  se po pěti minutách na trávníku radoval ze třetího úspěchu Klatov. Tento exdivizní hráč dokázal z poloviny hřiště projít přes tři hráče domácích a své sólo zakončil přesnou přízemní střelou podle vybíhajícího brankáře. Hosté  ve svém tlaku pokračovali, Urban nastřelil břevno a další šancím chybělo přesnější zakončení. Jejich vítězství je naprosto zasloužené.
Sestava : Herman – Lukeš P., Kováč, Šesták, Bušta – Janek(16letý hráč  kterého v 85.střídal Toman), Sojka (75.Tvrdík) Urban, Bauer(60.Skřivánek) – Maxa,Lukeš.

Lužany       - MĚČÍN          1:1(1:0)
Zápas se tak jako před rokem na tomto hřišti hrál pod taktovkou hostů. Ti se opět představili v koncovce jako neškodní a tak to byli domácí, kteří se brankou z PK ujali ve 20. vedení. Hosté nastřelili Kroupou dvakrát břevno, Král hlavou ve vyložené šanci mířil vedle, stejně skončila I tutovka Němce.  Po střeleckém trápení přišel alespoň jeden světlý okamžik pro Měčín, když v 73. Bačák ze závaru před domácí brankou vyrovnal na 1:1. Stejný hráč ale v době, kdy mohli hosté myslet na vítězství, své spoluhráče poškodil tím, že se nechal za kritiku pomezního rozhodčího vzápětí vyloučit a Měčín dohrával o deseti.
“Místo jednoho získaného bodu jsme dva další zbytečně ztratili”, posteskl si sekretář hostů V. Havlík a měl pravdu !
ŽELEZNÁ RUDA - JANOVICE       2:3(1:2)
Branky: 44.Lehčka J. z PK , 77.Andrejčík, za hosty v 19.Hadač, v 30.Láznický a v 68.Jireš.
HR: Houdek,který udělil v 60 min.ČK domácímu Marešovi (za úder protihráče po odpískání).
Hráno na fotbalovém hřišti v Železné Rudě před 150 diváky.
  Jestli-že v minulém utkání scházelo domácímu celku 5 hráčů , tak v sobotním střetnutí jich nebylo k dispozici sedm.
Vedle obou brankářů Nejdl je stále na dovolené,Vodvářka nebyl uvolněn z pracovních důvodů. Dále z důvodu nemoci nebo dovolené scházeli Greiner,Hájek,Švec,Loos,Soukup a dlouhodobě distancovaný Gondor začali domácí utkání o  desíti hráči a do branky se musel postavit Mareš z pole. Po příjezdu hráčů "B" mužstva ho v 14.minutě nahradil brankář domácí rezervy Nykodýn, který právě odehrál soutěžní utkání, hrané od 14,30. A byl to on, který musel míč jako první lovit ze sítě, když trestný kop ze vzdálenosti z 25 metrů proměnil v 19.minutě Hadaš přízemní střelou k levé tyči domácího brankáře. Železnorudští ve snaze vyrovnat, a příležitosti k tomu měli, jenom trefit branku soupeře, dostali v 30. minutě z brejku po samostatném úniku v 30.minutě druhou branku,když sólový nájezd proměnil Láznický.Ani stav 0:2 vzhledem k množství šancí domácího celku nemusel nic znamenat, ale to proměňování bylo zoufalé.Domácím se podařilo snížit až těsně před přestávkou, když penaltu za sražení pronikajícího T.Lehečky proměnil jeho dorostenecký bratr Jakub.
  Do druhé půle nastoupila Železná Ruda s cílem utkání otočit, čemuž směřoval i její herní projev hned od 46.minuty. Ale jestliže v prvním poločasu domácí nevyužili mnoho gólových příležitostí, tak v druhém poločasu to byla přehlídka zahazování příležitostí a nutno konstatovat, že s přibývajícím tlakem domácího celku se hosté stále časti dostávali do rychlých protiútoků a i oni začali své šance zahazovat. Když už se zdálo, že domácí přece jenom vyrovnají, proměnil jeden z rychlých protiútoků hostující Jireš v 68.minutě a bylo 1:3. Domácí  začali hrát "va bank", stoper Andrejčík se vysunul do útoku s cílem protlačit konečně jeden z nakopnutých míčů domácích hráčů , což se mu povedlo v 77.minutě, kdy již domácí celek hrál téměř deset minut o deseti.I když do konce zbývalo relativně dlouhých třináct minut, vyrovnat se jim nepovedlo.Domácím fotbalistů tedy začátek sezóny vůbec nevyšel a o reparát se budou snažit opět příští sobotu před domácím publikem proti Holýšovu (se schválením STK se hraje toto utkání v opačném pořadí), kdy by měl domácí celek přece jenom nastoupit v silnějším složení.                 (Z.Suk)

PŘEŠTICE B   - MOCHTÍN        3:1(0:1)
Utkání se hrálo za stálé převahy domácích, ale byli to hosté, kteří se ujali z ojedinělého Švátorou vedení. Trápení domácích neukončila ani příležitost skórovat na začátku II.poločasu z PK ,který nedali. V další části zápasu se konečně střelecky prosadili a góly Procházky, Hodana a Šobra vyjádřili svoji herní převahu.

ŽINKOVY      - HRADEŠICE      2:2((1:0)
Domácí vedli od desáté minuty brankou Z.Beníška. Na 2:0 zvýšil v 50. z PK Suda. S blížícím se závěrem byli aktivnější hosté a v 60. z PK mohli snížit, ale Melkovi chytil tento pokutový kop domácí gólman. Co se nepovedlo Melkovi, podařilo se vzápětí  Šaškovi, který po střele Heimlicha dopravil odražený míč do sítě nováčka soutěže. Když se zdálo, že ten si připíše do tabulky další tři body, přišla 90. kdy Šašek ze skrumáže prostřelil vše co se dalo a vyrovnal stav zápasu na zaslouženou dělbu bodů. Hosté předvedli dobrý, kolektivní výkon, bojovali jako jeden muž a remíza je pro ně spravedlivou  odměnou. ŽK 2:2, ČK 1:0(Štampach).

HORAŽĎOVICE  - DLOUHÁ VES     2:3(1:1)
Před pěknou návštěvou 300 diváků se  domácí příliš  výsledkem nevyznamenali. Průběh zápasu se hrál za jejich režie, ale žalostné zakončování útočných akcí se na konečném výsledku promítlo víc než bylo zdrávo. Hosté od 6. vedli brankou  Čavojem , ve 12. domácí z trestného kopu, který rozehrál Šimanovský a  Chod  vyrovnal. Domácí svého soupeře dostali pod tlak, ale zapomínali na zadní vrátka a soupeř toho využíval k rychlým protiútokům. Další tři branky si nechali hráči na konec. Nejprve D.Ves z trestného kopu D.Rovňana šla do vedení  a dvě minuty na to dokonce zvýšila Janem Hubeným na rozdíl dvou branek. Domácí se zmohli pouze na snížení brankou Choda kterou dal v 90., ale na záchranu bodů to již nestačilo.

ČERNICE      - DOBŘANY        3:1(1:0)
První půle byla hra z obou stran vyrovnaná bez vážnějších gólových příležitostí. Po třech minutách druhé části zápasu otevřel domácí Davídek skóre zápasu. Po této brance hosté přitlačili na “pilu” , domácí kontrovali z rychlých protiútoků, ale Vacek ani Davídek v zakončení nebyli úspěšní. V 72. se to podařilo Laiblovi, který byl na konci rychlé akce domácích a  zvýšil na 2:0. Hosté se dostali do hry zpět kontaktovým gólem v 83., kdy z pokutového kopu snížil Dvořák. V závěru zlikvidoval  gólman Motlík další tutovku domácích. Přesto to byli domácí,kteří ve 92. pečetili svoje vítězství třetí brankou a druhou brankou v tomto zápase kanonýra  Davídka.

Merklín      - Holýšov        0:2(0:0)
Hosté potvrdili roli favorita.O svém vítězství rozhodli ve druhém poločase když byli střelecky úspěšní autoři jejich  gólů Panuška a Stöckl

--------------------------------------------------------------------













Zpět - návrat na předchozí stránku