Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Výsledky z mistrovských utkání 1.A třídy sk.B a 1.B třídy sk.C 17. - 18. 11. 2001



<html>
1.A třída-skupina B
----------------------
ŠVIHOV    - MLADOTICE   2 : 1  ( 2 : 0 )

Branky : Schejbal a Homr (PK) – Krofrta O.
ČK 0:1 (60. Květoň)
Pro domácí velmi důležité utkání, které by je  v případě neúspěchu mohlo stát neklidný zimní odpočinek, neboť jejich bodový odstup od sestupem ohrožených týmů se začínal nebezpečně snižovat!
Hráči , vědomi si této situace začali odvážně a byli to oni, kteří si v prvním poločase získali trvalou územní převahu , ale šance Květoně, Zadražila ani Špatenky,m které volaly po gólu  změnu skóre nepřinesly.  Nakonec se zásluhou Schejbala a Homra  z PK  ale přesto  skůre v jejich prospěch změnilo ve dvoubrankový náskok.
Hosté začali druhou část zápasu daleko lépe s vědomím, že nemají co ztratit se do domácích zakousli  a byli hlavně po zbytečné vyloučení domácího Květoně, který v 60. za oplácení musel pro ČK ze hřiště  hodně nebezpeční a v 83. O.Kroftou dali kontaktový gól. Nadále se hrál otevřený fotbal, útoky se střídaly na jedné i druhé straně, šance měli hosté k  vyrovnání, ale také domácí Bidelmann, který byl sám před brankářem hostů, ale nedal, příležitost měl také Špatenka, ale výsledek zůstal nezměněn.
                Informace podal sekretář klubu FC Švihov pan V.Staněk.

LUBY - CHLUMČANY B            5 : 2 (1 : 1)

Branky : Šůs M 2, Frič, Hradecký, Šnaur z PK
ČK :  0 : 4 !!!!
Když domácí záložník Hradecký dal po rohovém kopu v 5. vedoucí  branku , vypadalo to pro domácí  dost dobře. Třetí tým tabulky se ale nedal a ve 30. využil chyby obránce J.Podráského k vyrovnání. Do kabin mohli jít domácí s náskokem jedné branky, když  za zachycení míče v pokutovým území Chlumčan byl vyloučen obránce hostů , ale nařízený pokutový kop  Javorský neproměnil.
Závěr poločasu domácím nevyšel, ale to co je čekalo v úvodu druhého byl ještě nepříjemnější, neboť ve 47. jejich brankář Kalaš podcenil střelu hostů z dálky a ta skončila za jeho zády a Luby prohrávaly 1:2. Když na 2:2 po faulu na pronikajícího L.Smolíka srovnal z PK K. Šnaur  na straně hostů stoupala nervozita  . To  byla voda na mlýn  domácích , kteří se zásluhou  střídajícího  Sýkory a jeho přesné přihrávce, kterou dokázal proměnit dobře hrající M.Šůs ve vedoucí branku  Startu. Dění na hřišti bylo nad labilní nervovou soustavu  hostující Vizingera, který pro druhou ŽK  a následnou ČK musel opustit hrací plochu. Převahu dvou hráčů na hřišti dokázali domácí  využít ještě ke zvýšení svého vedení. Nejprve zakončil svůj únik z půlící čáry  čtvrtým gólem Frič a  když po hrubém faulu na unikajícího Šůse byl vyloučen hostům také jejich brankář  na závěrečných 5:2 upravil Šůs. Neukázněnost hostů podtrhl ještě v závěru zápasu další hráč, který jako v pořadí čtrtý vyloučený musel pro 2 ŽK také předčasně  do kabin. Hosté tak dohrávali  s minimálním počtem hráčů  sedmi hráčů!
Sestava Startu Luby : Kalaš – Podraský J., Šnaur, Podraský P., Smolík P.(55.Sýkora), Hradecký,Smolík L., Javorský , Bešta,  – Frič a Šůs. Trenér P. Bečka.

STOD   - STRÁŽOV                        2 : 1
Podrobnosti nebyly oznámeny!!
Přijatený výsledek uhráli fotbalisté Strážova na hřišti největšího favorita soutěže. Domácí tuto  roli favorita potvrdili a vítězství v tomto zápase je vyneslo do čela tabulky. Strážov se ziskem 24 bodů
je na čele druhé poloviny tabulky .



Ostatní výsledky :

TLUČNÁ      - PLZEŇ LETNÁ    3 : 2 (2 : 0)
Branky : Horník 2, Černý – Rada, Titl
KAZNĚJOV    - KLENČÍ         1 : 2    
ŽEL.HRÁDEK  - KŘIMICE        3 : 1    
HORNÍ BŘÍZA - ÚNĚŠOV         2 : 0
SK ZČE PLZEŇ- ST.PLZENEC     2 : 1
ZRUČ        - RAPID PLZEŇ    0 : 2

                    1.A třída-skupina B   17.kolo  ===================================================================
  1 Stod             17    11     3     3    46: 22    36   (   9)
  2 Horní Bříza      17    11     3     3    36: 18    36   (  12)
  3 Úněšov           17    10     5     2    39: 20    35   (   8)
  4 Chlumčany B      17    10     3     4    35: 22    33   (   6)
  5 Rapid Plzeň      17    10     2     5    32: 25    32   (   5)
  6 Luby             17    10     2     5    35: 29    32   (   5)
  7 SK ZČE Plzeň     17     8     3     6    33: 26    27   (   3)
  8 St. Plzenec      17     7     4     6    30: 30    25   (  -2)
  9 Strážov          17     6     6     5    31: 26    24   (   0)
 10 Mladotice        17     6     6     5    28: 27    24   (  -3)
 11 Tlučná           17     6     4     7    41: 40    22   (  -2)
 12 Křimice          17     5     6     6    30: 26    21   (  -3)
 13 Kaznějov         17     5     3     9    26: 35    18   (  -6)
 14 Klenčí           17     4     5     8    22: 31    17   ( -10)
 15 Švihov           17     5     2    10    26: 50    17   (  -7)
 16 Hrádek           17     2     5    10    21: 42    11   ( -13)
 17 Plzeň-Letná      17     3     1    13    23: 43    10   ( -17)
 18 Zruč             17     1     3    13    15: 37     6   ( -18)






1.B třída - skupina C
---------------------
HRADEŠICE   -  ČERNICE             3 : 0 (1 : 0)

Branky : Pivnička 2, V.Hlaváč
Po vítězném derby  v minulém kole v Mochtíně se  chtěli domácí rozloučit se svým i diváky v posledním zápase v tomto roce  ziskem tří bodů. Od začátku zápasu byli aktivnější a svého soupeře k vážnější akci nepřipustili. Naopak byli to domácí, kteří se v 15. ujali vedení, když V.Hlaváč zakončil svojí individuální akci obejitím brankáře a míč poslal do prázdné branky hostů. Do koce poločasu se obraz hry, které probíhala za režie domácích se již nezměnil. Na začátku druhé půle se ale mohlo měnit skóre ne prospěch Hradešic, ale jejich kanonýr Šašek nedokázal proměnit opět pokutový kop !
Slušně hrané utkání , které výborně řídil rozhodčí Komínek  se průběhem II.poločasu vyrovnalo, ale na rozdíl od domácích si hosté nevytvořili vyložené šance ke vstřelení vyrovnávající branky. V dalších minutách byl ústřední postavou domácí Karel Pivnička. V 70. ještě míči na cestě do branky Černic stálo břevno, ale o deset minut později  již jeho vtipné přehození gólmana soupeře skončilo druhým gólem a o dvě minuty později po přihrávce Stulíka skóroval tento zkušený hráč domácích po druhé a upravil tak stav zápasu na konečných 3:0. Závěr zápasu se hrál opět pod taktovkou domácích, kteří si vybojovali zasloužené tři body.



ŽINKOVY   -  DLOUHÁ VES    0 : 0
ČK :  0 : 2
Druhý tým tabulky sehrál na svém hřišti velice smolný zápas ve kterém plně zklamali jejich střelci. Po většinu utkání si měli hru ve své režii, ale ani ty nejvyloženější šance v rabce hostů, kterou střežil výborný Beránek neskončily. Tu největší promarnil v závěru utkání Zelinka, který neproměnil ani pokutový kop !

PŘEŠTICE B  - KLATOVY B    4 : 3

Podrobnosti k utkání ze strany TJ Klatovy nebyly  sděleny.
Hosté si i přes těsnou prohu  udrželi vedení v tabulce. Na jejím čle přezimují před dalším nováčkem  Sokolem Žinkovy  na kterého mají náskok jediného bodu. Na třetí místo se probojovalo béčko Přeštic, které ztrácí n a lídra tabulky tři body.

HORAŽĎOVICE -  MĚČÍN       3 : 0 (0 : 0)

Branky :P. Jánský, Pavlík, Lávička M.
ŽK : 3 : 0, ČK 1 : 0(Kavale 2 ŽK).
Po  výborných výsledcích, které oba týmy dosáhly v minulém kole se očekával v Horažďovicích zajímavý a vyrovnaný duel. Hosté hráli otevřený fotbal a to se jim neúspěch nepřineslo, neboť na rozdíl od domácích byli v útoku naprosto neškodní.  Domácí o svém zaslouženém vítězství rozhodli po změně stran. Po vedoucí brance , kterou dal P.Jánský dal dorostenec Pavlík za asistence obráce hostů druhý gól. V závěru zápasu dohrávali domácí bez vyloučeného Kavaleho(2 ŽK), ale ani v početní převaze se hosté neprosadili a naopak inkasovali od M.Lávičky třetí branku.
Domácím se alespoň závěr podzimu vydařil. Po pátém kole byli s jediným bodem na posledním místě a nevypadalo to vůbec dobře. Nyní mají v tabulce osmnáct bodů a mohou v zimní přestávce udělat vše pro to, aby se co nejrychleji propracovali přes střed hřiště do první poloviny tabulky, kde by mělo vzhledem ke kvalitám mužstva mít svoje místo.


LUŽANY  -   JANOVICE       3 : 3  ( 2 : 1 )

Branky za hosty : Kulich, Kopecký, Sládek
Dukla začala v Luňanech bez respektu a ujala se vedení brankou Kulicha. Když další šance Horák ani Sládek neproměnili, podařilo se do konce poločasu domácích dvěma slepenými gól mezi 41. a 44.  otočit výsledek v jejich prospěch . Když využili ve druhé půli zaváhání obrany vojáků ke zvýšení svého náskoku na dva góly, nevypadalo to s vojáky dobře. Ti se ale nevzdali, vytvořili si velkou převahu  a  odměnou jim bylo snížení Kopeckým a pět minut vyrovnání Sládkem. Tento hráč mohl dokonce rozhodnout o tom, že si Dukla odvezla tři body, ale  míč z jeho kopačky mířící do branky vykopl z brankové čáry lužanský obránce‘


DOBŘANY  - MOCHTÍN       0 : 3 (0 : 0)

Branky :  2 Bejvl(1 PK), Cihláč(PK)
ČK : 3 : 0
Fotbalisté Sokola Mochtín po prohře doma s Hradešicemi dokázali v posledním podzimním zápase, že jejich bodové zisky na hřištích soupeřů v průběhu podzimu nebyly náhodné. Vítězství v Dobřanech patří mezi ty nečekané. Mimo tříbodového přínosu pro Mochtín to znamená také určitou pomoc pro další naše celky ze závěru tabulky, kteří se snaží op záchranu a přibrždění rozjetých Dobřan jim může v jejich úspěšném úsilí napomoci.
Po vyrovnaném prvním poločase šli do vedení hosté brankou Bejvla. V 75. byl faulován mochtínský Novák a nařízený pokutový kop bezpečně Cihlář proměnil. V 85  byl faulován pronikající Jarabica v pokutovém území domácích  a  také  druhý PK v tomto zápase skončil v síti Dobřan, když úspěšným exekutorem byl Bejvl. Vítězství  hostů proti nedisciplinovanému domácímu týmu, který dohrával utkání bez tří vyloučených hráčů  bylo zasloužené.

MERKLÍN   -  ŽELEZNÁ  RUDA     1 : 0 (0 : 0)
Branky : Liška
Utkání bylo celkově vyrovnané. V prvním poločase si hosté dokázali vytvořit několik dobrých brankových příležitostí, z níž zejména šance Loose volala po brance. Ve druhé části zápasu  byla hra na obou stranách bez vyložených šancí . V době, kdy obě mužstva již  myslela na konec utkání a spravedlivou dělbu bodů  rozhodla o změně skóre a také o tom, kdo získá tři body úspěšná dorážka  ze závaru před brankou hostů jednoho z nejlepších střelců  soutěže domácího Lišky.
Zajímavostí zápasu je start v dresu hostů čtyřiceti osmiletého Václava Kroupy, který úspěšně odehrál celé toto mistrovské utkání.

Ostatní výsledky :

LOSINÁ    -  HOLÝŠOV      3 : 2  

                 1.B třída - skupina C  15.kolo  ===================================================================
  1 KLATOVY B        15     9     3     3    31: 18    30   (   6)
  2 Žinkovy          15     8     5     2    35: 22    29   (   5)
  3 Přeštice B       15     9     0     6    28: 24    27   (   6)
  4 Holýšov          15     8     2     5    37: 21    26   (   5)
  5 MOCHTÍN          15     8     1     6    26: 23    25   (   1)
  6 DLOUHÁ VES       15     6     6     3    27: 22    24   (   0)
  7 Černice          15     7     2     6    28: 27    23   (   2)
  8 HRADEŠICE        15     6     4     5    27: 21    22   (  -2)
  9 Merklín          15     6     4     5    22: 25    22   (   1)
 10 MĚČÍN            15     5     5     5    20: 24    20   (  -4)
 11 Losiná           15     5     4     6    18: 22    19   (  -2)
 12 HORAŽĎOVICE      15     5     3     7    30: 28    18   (  -3)
 13 Lužany           14     4     2     8    25: 33    14   (  -4)
 14 Dobřany          15     3     4     8    16: 25    13   (  -8)
 15 JANOVICE         15     2     4     9    20: 36    10   ( -14)
 16 ŽELEZNÁ RUDA     14     1     5     8    15: 34     8   ( -16)

Chybí sehrát odložený zápas Železná Ruda - Lužany !


















Zpět - návrat na předchozí stránku