Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Kdo bude reprezentovat OFS Klatovy v Západočeském poháru ?



Letošní ročník Okresního kola pořádaného OFS v Klatovech  , který se hraje za nejmenší účasti z dosavadních  uspořádaných ročníků, když se ho zúčastnilo sedm z 53 družtev které hrají okresní soutěže. Ostudná je  zejména účast  družstev z okresního přeboru, kde zachraňuje čest této soutěže  pouze  družstvo Startu Luby B.
Před  semifinálovými zápasy, které jsou na programu v sobotu 17. a v neděli 18.11.2001 se nabízí  teoretická úvah na téma,   kdo vlastně bude OFS jako vítěz okresního kola reprezentovat v Západočeském poháru dospělých. Může se totiž stát, že do  finále postoupí béčka Mochtína  a Lub. Jelikož  „B“ týmy nesmí startovat v oblastním kole, pak by muselo dojít i k souboji poražených ze semifinále (teoreticky  vzato Sokola Myslív a  Sokola Týnec) a vítěz tohoto duelu by si zaručil účast v  předkole Západočeského poháru.  Již nyní je jasné, že v bem  bude náš okres  reprezentovat  družstvo ze III.třídy. Kdo to bude, na to si musíme počkat do příštího víkendu, kdy bude na programu závěr vzpomínaného poháru OFS Klatovy.
      V této souvisloti  nemohu jinak, než si opět “ přihřát svojí polívčičku“ v tom, abych pžipoměl, že již  několikrát jsem v předcházejících létech kritizoval termín konání okresního kola tohoto poháru. Termín po skončení podzimních soutěží je vzhledem k tomu, že se hraje za  často již nepříznivého počasí a na nepříliš regulérních hracích plochách z důvodu špatných povětrnostních podmínek, jsem navrhoval,   aby byla první kola sehrána před zahájením podzimní části soutěží, tedy v měsíci červenci a srpnu. Přitom jsem svůj návrh zdůvodňovat tím, že by si mužstva nemusela vyhledávat soupeře a vyjednávat sehrání přípravných zápasů, ale příprava by probíhala v rámci sehrání zápasů okresního kola. Bohužel, nikdy  nenašel můj návrh pochopení a troufám si po ostudné  účasti v tomto ročníku tvrdit, že k neprospěchu fotbalu v okrese Klatovy.
Nedělám si patent na rozum, ale rozum by měly dostat jak oddíly tak řídící  OFS svaz a jmenovitě STK, která by měla možnost  využít svého práva v rámci stanovení  termínové listy určit pevné termíny konání vzpomínaného poháru. Pak by se pravděpodobně nestalo, že by i přes veškeré ústě k fotbalovým kvalitám semifinalistů z řad mužstev ze III.třídy  byl účastníkem Západočeského  poháru pravděpodobně nebyl  tým hrající nižší soutěž , než okresní přebor!!!!  Vždyť jaký význam může mít pro některého z účastníků předkola, který se přilosuje z účastníků krajských soutěží  sehrání zápasu , které  rovněž probíhají v rámci přípravy na jarní část soutěží  s méně kvalitním mužstvem ? Odpověď si můžeme dát až po skončení tohoto předkola, ale nebude to jiý příliš pozdě. Přitom by stačilo tak málo, nebránit  se změnám, nebát se přiznat či uznat, že i někdo jiný může mít pravdu, než pouze řídící řídící orgán...
Dodatek z neděle 18.11.2001.
STK OFS v Klatovech si může "mnout" ruce, neboť nejhorší prognoza se nenaplnila. Náhoda tomu chtěla, že se do finále neprobojovala favorizovaná  B mužstva Lub a Mochtína a tudíž rébus s postupujícím do Západočeksého poháru je zažehnán, když postupující vzejde ze souboje finalistů Týnec - Myslív. Nad úrovní reprezentanta okresu v předkole oblastního poháru stále visí velké rozpaky. Muselo to dojít takto daleko ? Nebo zde nejde vůbec o reperezentaci okresní  kopané ???
                                                                                                                 Miroslav Sedlmaier




Zpět - návrat na předchozí stránku