Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
LUBY SE CHTĚJÍ V KRAJSKÉM PŘEBORU ZABYDLET


        V červnu skončený soutěžní ročník   přinesl pro fotbalový klub VD Luby  ještě možná dnes dostatečně nedoceněný úspěch v podobě postupu do nově vytvořeného přeboru Plzeňského kraje. Ten kdo sleduje  fotbalové dění v tomto klubu moc dobře ví, že je to očekávané vyústění dlouholeté , úspěšné práce s mládeží. Trenérská dvojice Pavel Bečka-Karel Janda  se při sestavování součastného kádru opírá o vlastní odchovance, kteří  již také byli u zmiňovaného postupu týmu mužů.
         V Lubech si uvědomují, že postup do přeboru kraje je maximum toho,čeho  si klub v jejich podmínkách může  dovolit. Tím vyvrcholil vzestup „A“ družstva mužů od roku 1997 kdy skončiv 1.B třídě  na 3.místě . Stejné umístění si zopakovalo v roce 1998, o rok později  skončilo  na 2.místě a  tím mu unikl postup pouze o vlásek.  Ročníku 1999/2000 se to již ale povedlo! Luby  skončily ve stejné soutěži na 1.místě se ziskem 62 bodů a výborným skórem 63:21 , což  znamenalo postup do 1.A třídy. V této soutěži  v minulém ročníku získávali  hráči zkušenosti, které dokázali zužitkovat v tomto roce v podobě vzpomínaného postupu.
        V Lubech  dobře ví, kolik úsilí a vypětí psychických i fyzických sil  tento úspěch stál a proto chtějí udělat maximum, aby se v krajském přeboru zabydleli. Jako jediný  z postupujících týmů  nesáhl k radikálním změnám v kádru, nehýří financemi  při pořizování drahých  posil. Klub spoléhá na vlastní síly a schopnosti řady talentovaných hráčů i zkušenosti jejich starších spoluhráčů. Proto trenér Pavel Bečka zařadil do přípravy na podzimní sezónu mimo stabilních hráčů i další odchovance.
           K tomu se  vyjádřil sám vzpomínaný trenér: “ Pokud pomineme odchod Šlágla(hostoval v dorostu z Bezděkova ) a Vejskala, který zkouší své štěstí v Přešticích pak nikdo z Lub neodešel. To pokládám za úspěch, i když nejistý je pouze další působení Hradeckého, který by chtěl hrát v Mochtíně.  Navíc kádr jsme  rozšířili  z dorostu o Miroslava Sůse,  a ve velmi dobrém světle se jeví v přípravě i sedmnáctiletý talent Tomáš Čížek.Zakončení aktivní činnosti  u Karla Křížka  se snažím ovlivnit tím, že jsem tuto hráčskou dlouholetou oporu  požádal, aby svoje ukončení oddálil nejméně o půl roku, neboť se domnívám, že odchod by mužstvu neprospěl.“.
Podle slov úspěšného lubského trenéra a bývalého divizního hráče Nýrska Pavla Bečky  se širší kádr připravuje na podzimní část krajského přeboru v domácích podmínkách. Přípravu jim komplikuje  rekonstrukce domácího hřiště a tak  nabírají kondici běháním na Hejno  a v každý pátek využívají hřiště v Týnci. Připravující kádr tvoří tito fotbalisté : brankáři Kalaš, Kodeš a Michal Javorský, obránci Podraský Jiří, Podraský Pavel, Smolík Pavel, Křížek K., Juřina O., Bouberle R., Čížek a Jízdný, středoví hráči Smolík Vladimír., Javorský Josef., Bešta, Hradecký a Kolář, útočníci Mareš, Šůs a Frič.
      “Cílem pro následující ročník bude  umístnit se tak, abychom se vyhnuli  sestupu, či účasti v baráži o záchranu. Mimořádný význam přitom přikládám úspěšnosti na domácím hřišti, neboť body ze hřišť soupeřů se budou vozit při velké vyrovnanosti soutěže, kterou předpokládám velmi těžko. Přitom by jsme měli myslet i na diváky, pro které by jsme chtěli hrát dobrý kombinační a  ofenzivní  fotbal“. dodal lubský kormidelník.
           Po prvním přípravném zápase v Bílukách ve kterém se Luby rozešly ze Sokolem Žinkovy nerozhodným výsledkem 1:1(branku dal Mareš) čeká kádr A týmu VD Luby účast na dvou silně obsazených turnajích. V sobotu 27.července to bude v Klenčí a o týden později 3.8. v Nýrsku, kde Luby pořádají 15.ročník populárního turnaje Memoriál J.Haase a J.Petelíka.




Zpět - návrat na předchozí stránku