Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
V POHÁRU DÁLE POSTUPUJÍ POUZE HORAŽĎOVICE


Tradičně dva týdny před zahájením jarních bojů o mistrovské body  má v termínové listině  vyhrazené místo předkolo Oblastního poháru mužů.TJ Sušice vyslala do boje v předkole svoje béčko a to nestačilo na rozehraného a dobře fyzicky připraveného soupeře a odešlo ze hřiště s vysokou prohrou. Daleko vyrovnanější boj předvedli fotbalisté Sokola Měčín . Kdyby v prvním poločase proměnili pokutový kop, možná že se konalo v Měčíně překvapení na vrub účastníka oblastního přeboru. Na kdyby se nehraje a  z kola je nejen Měčín, ale i Sušice ! Očekávané derby Hradešice – Horažďovice na hřišti v Malém Boru přineslo zajímavý a vyrovnaný průběh ve kterém byli nakonec úspěšnější hosté.

TJ Sušice   - Manětín   1 : 6 (1 : 4)

Domácí pověřili startem v předkole oblastního poháru  svůj  B tým . Soupeř z Manětína  nastoupil bez respektu a v 19.minutě šel do vedení. Naděje domácích svitla po vyrovnávací brance Chmátala, ale do poločasu bylo po hrubých chybách v obraně prakticky o výsledku rozhodnuto. Ve druhé půli fyzicky velmi dobře připravený Manětín  již hru kontroloval a své zasloužené vítězství potvrdil dalšími dvěma góly. Utkání řídil Josef Lehečka .
Sestava domácích : Jarolím – Holman, Hoda R., Sachr, Vaněk, Podlipský, Brůha, Šnat, Frančík, Chmátal a Kadlec. Střídali : Blažek, Kremlík a Sládek.
Trenér TJ Sušice Jaroslav  Macháček : Zápas bereme jako přípravu a z výsledku neděláme žádnou tragedii .Vítězství soupeře bylo zcela zasloužené  . Největší rozdíl mezi oběma týmy byl rozehranosti, neboť pro nás to byl teprve druhý letošní zápas na velkém hřišti. To neomlouvá hrubé chyby , kterých jsme se v obranné činnosti dopustili a po nich jsme zbytečně inkasovali. “.

Měčín – Blovice  0 : 2 (0 : 0)


Domácí byli  týmu hrající oblastní přebor důstojným soupeřem . Byli velmi blízko překvapení, ale po faulu  blovického Havely odmítli možnost jít v prvním poločase do vedení, když neproměnili  Jaroslavem Krotkým pokutový kop. Hosté kteří po odchodu šesti hráčů základní sestavy mají stále problémy se složením mužstva odolávali převaze domácích, kteří hráli bojovně, ale do vyložené šance se nedostali. Chleba se začal lámat v 70. kdy po standardní situaci se dostal k míči Žežula a dal vedoucí branku hostů. Po dalších pěti minutách se opět měnilo skóre v jejich  prospěch , když po pěkné kombinační akci  z pravé strany přesně  zamířil Laibl a zvýšil na konečných 0:2. Blovice si   disciplinovaným výkonem již vítězství nenechaly  vzít.   Překvapení na vrub účastníka oblastního přeboru se  tedy nekonalo, ale nechybělo k němu mnoho .Z postupu se radují svěřenci trenéra  J.Boltíka, který k utkání řekl :Oslabený kádr v součastné době  musí vést způsob hry na který má. Proto jsme vyčkávali na chybu domácích a přenechali jsme jim taktovku hry. V závěrečné dvacetiminutovce se nám podařilo dát dvě rychlé branky za sebou a to nadšený, bojovný výkon Měčína srazilo do kolen. Myslím si, že domácí podali kvalitní výkon kterému chybělo finální zakončení. Pokud budou předvádět podobné výkony i v 1.B třídě, budou patřit mezi soupeře, které budou pro každého tvrdým oříškem“
Zklamaný byl po právu trenér Stanislav Skala : „ Sehráli jsme smolný zápas ve kterém jsme měli více než sedmdesát procent  zápasu ve své režii. Bohužel pokud nedáme branku, nemůžeme myslet na vítězství. Určitou náplastí na tuto prohru je zjištění, že jsme byli jasně fyzicky lepší než soupeř a to potvrzuje, že naše zimní příprava byla poctivá .To ale  musíme prokázat v soubojích o mistrovské body“.

Hradešice – Horažďovice  1 : 3 (1 : 0)

Očekávané derby dvou účastníků 1.B třídy  přineslo vyrovnaný průběh ve kterém byly Hradešice lepším týmem a ujaly se vedení brankou z pokutového kopu, kterému předcházel faul na pronikajícího Stulíka . Úspěšným exekutorem byl Chmelík, ale další šance již do změny stran  brankou neskončily. Ve druhém poločase  se na těžkém terénu prosazovali hosté z rychlých protiútoků ze kterých také nejprve vyrovnali a v další části  se jim podařilo otočit výsledek ve svůj prospěch. Branky za ně dali dvakrát Kotiš a jednu přidal Peterka. Hlavním arbitrem byl M.Hodek z Hrádku .
Sestava Hradešic : Wintr – Řezáč, Vaněček, Hlaváč, Kodýdek, Hlaváč V., Heimlich, Šašek, Chmelík, Pivnička a Stulík, střídali Florián, Vlk a Korda.
Vedoucí  domácích V.Chroust : „ Jsem rád, že tento duel proběhl  přes problémy s hrací plochou v klidné atmosféře a bez jakéhokoliv zranění. Byla  to dobrá příprava, ale mnohem důležitější  bude pro nás  výsledek ze vzájemného  souboje o mistrovské body!“

Utkání  Sokol Myslív  -   FK Nepomuk  je  přeloženo  na 9.března.






Zpět - návrat na předchozí stránku