Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Zpráva z valné hromady FK Horažďovice, občanské sdružení


Datum konání: 24.února 2002
Místo konání: Restaurace na Zářečí , Horažďovice


Valnou hromadu zahájil předseda klubu p. Jiří Zahnbauer. Seznámil přítomné s programem valné hromady, přivítal hosty – zástupce města pana starostu Trčku a člena rady města  pane Lukeše. Do mandátové komise  byli zvoleni p. Forman Michael a Želiska Vít, zapisovatelem pak p. Korous Miroslav.
Následovala presentace členů, odsouhlasení vstupu nových členů, vybrání členských příspěvků pro rok 2002 ve výši 200,- Kč a možnost nepřítomných stávajících členů uhradit členský příspěvek, a tím potvrdit svůj zájem ve sdružení pro rok 2002 do 31.12.2002. V opačném případě se přítomní dohodli (podle stanov sdružení) na jejich vyloučení. Tímto bodem byla odhlasována členská základna občanského sdružení FK.
Zprávu o činnosti přednesl p. Jiří Zahnbauer. Ve své zprávě zhodnotil činnost fotbalového klubu a výkonného výboru, poděkoval za práci všem trenérům jednotlivých oddílů a ostatním aktivním funkcionářům. Dále se ve svém projevu zaměřil kromě dalších na výsledky a celkový smysl účasti mládežnických družstev v soutěžích krajského přeboru s ohledem na počet domácích hráčů. Zhodnotil stav členské a hráčské základny a nastínil další možný směr, jakým by se měl klub vydat.
O stavu hospodaření  za rok 2001 přednesl zprávu p. Libor Svoboda. Ve svém vystoupení seznámil přítomné s tokem finančních prostředků, konečnými zůstatky a s návrhem rozpočtu pro jarní část sezóny ročníku 2001/2002.
Dalším bodem programu valné hromady byly zprávy zástupců – trenérů jednotlivých družstev. Zprávu za oddíl minižáků přednesl p. Forman. S dosaženými výsledky mladších a starších žáků vystoupil p. Želiska. Bohužel nepřítomnost trenérů starších žáků p. Jůdy a p. Michálka, trenéra dorostu p. Andrleho a v poslední řadě i dřívějšího trenéra mužů p. Mazúcha trochu snížilo hodnotu tohoto bodu programu. Přítomné tedy s výsledky a stavem základny hráčů dorostu seznámil p. Korous, mužů pak p. Svoboda.
Pak následovala podle programu se souhlasem stanov FK rezignace stávajících členů výboru. Zde je nutno si uvědomit, pokud má občanské sdružení podle stanov existovat, je nutno určitý počet členů výkonného výboru. Proto bylo nutné předložit dostatečně početný návrh nových kandidátů pro zvolení. Jelikož tento návrh nebyl předložen a bylo nutno zachovat trvání FK, nezbývalo než znovuzvolení některých  původních členů. Mezi přítomnými účastníky a členy sdružení bylo do nového výboru navrženo a zvoleno sedm nových členů – p. Želiska Vít, Forman Michael, Svoboda Libor, Korous Miroslav, Zahnbauer Jiří, Kropáček Jiří st., Krejčí Karel.
S prvním diskusním příspěvkem vystoupil p. Karel Krejčí. Vytknul některé chyby původního výboru, mezi hlavní zařadil odvolání vedení dorostenecké kategorie prostřednictvím hráčů a novým trenérem a smysl účasti v soutěži krajského přeboru. Dále předložil svou pomoc horažďovickému fotbalu a zklamání nad neúčastí některých „ příznivců horažďovické kopané“ a potencionálních členů podílejících se na vedení fotbalového klubu. Také se dotknul otázky soukromého podnikání spojené s provozem stánku s občerstvením na hřišti.
S dalším příspěvkem vystoupil starosta města p. Trčka. Z jeho slov trochu bylo patrno zklamání nad nízkou účastí a zájmu lidí o fotbal. Přednesl některé návrhy ze strany města jak ještě zlepšit sportovní areál, vytvoření náhradní hrací plochy. Objasnil způsob poskytování finančních prostředků města na provoz areálu.
Ostatní připomínky diskuse, jako placení vstupného při utkání hrané na domácím hřišti, příspěvky od aktivních hráčů všech kategorií a další přednesené problémy budou tvořit program první schůze již nově zvoleného výboru.
Posledním bodem programu valné hromady je usnesení. Všichni přítomní účastníci odsouhlasili a schválili předčtené usnesení.
Závěrem je snad na místě ještě jednou zdůraznit malou účast členů a ostatních příznivců horažďovické kopané, jejich snahu a ochotu pomoci při organizaci fotbalu ve městě; je snadné jen kritizovat, vykládat a radit, jak by se měl fotbal v Horažďovicích provozovat.                                                       Výbor  FK Horažďovice





Zpět - návrat na předchozí stránku