Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
VÝSLEDKY MISTROVSKÝCH SOUTĚŽÍ 23.-24.3.2002:


Divize - 17.kolo
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Klatovští fotbalisté bez distancovaných opor Hrubce a Herouta  měli těžkou úlohu obstát se ctí na hřišti vedoucího týmu tabulky. Jak ukázal vývoj zápasu i přes ztracené body
se jim podařilo s posilněnou domácí ligovou  zálohou   Marily  sehrát  na hřišti důstojnou roli a to je před derby tuto sobotu v Klatovech s týmem Přeštic příjemné zjištění.

Příbram B       - Klatovy        3 : 1 (1 : 0)

Domácí v silné sestavě ve které nechybělo pět hráčů ligového kádru,  brankář Sňozik, dále Rygl, Zápotočný, Rychlík, Mucha a Zušťák a na lavičce ještě byl připraven hráč s ligovými zkušenostmi Jendrušťák, kteří pod dohledem místního ligového trenéra Kotrby měli prokázat svoje kvality.  Klatovští vstoupili do zápasu bez respektu a byli v této části zápasu domácím zcela vyrovnaným soupeřem. Nezasvěcený by vůbec v první třetině zápasu  nepoznal, který ze soupeřů jsou domácí a kteří hosté, neboť ze hry rozdíl kvalit soupeřů to nebylo patrné. Hosté měli v této části dvě slibné příležitosti. Po centru od Břečky  pálil vedle Brejcha a po střele Šota  a následné teči domácího obránce se zapotil brankář Sňozik, který zachraňoval míč směřující do jeho branky až na brankové čáře. S blížící se půlhodinou hry získávali domácí převahu a ve 29. poprvé vážně zahrozili , když na přetažený centr si naběl na malé vápno před klatovskou  branku Fenik a ve skluzu  trefil míč do protipohybu brankáře Rybára. Míč ještě stačil obětavě  vykopnout z branky Brabec, ale to již asistent hlavního arbitra signalizoval, že míč již překročil celým svým objemem brankovou čáru a domácíse mohli radovat z vedoucí branky. Za tohoto stavu skončil první poločas. Po deseti minutách druhé části nastal zlom, když domácí v rozmezí třech minut dali dvě branky . Na 2:0 zvýšil v 55.  po šikovném centrovaném  míči kterému tečí pomohl jeden z hráčů , což mělo za následek že Rybár na něj nedosáhl a Zušťák z bezprostřední blízkosti pohodlně skóroval. V 58. domácí kapitán Mucha překvapil Hebnára, který nestačil zareagovat a od něj  odražený míč prošel přesně mezerou mezi  pravou nohou reflexivně reagujícího Rybára a tyčí do jeho branky. O šest minut později přišel světlý okamžik útočníka hostů Jana Šota, který po průniku středem hřiště se odhodlal ze vzdálenosti  25 metrů k  nádherné střele, která  překvapila Sňozika a skončila v síti jeho branky ! Příležitost ke skorování měl ještě Brejcha, ale jeho křížná střela skončila jen těsně vedle branky Marily.  Domácí v závěru byli aktivnější, ale vyloučenou brankovou příležitost jim soustředěná hra hostů již nedovolila. V té době poslala trenérská dvojice Mysliveček-Gašnár na hřiště dva mladíky sedmnáctiletého  Kotába a jen o rok staršího Janeka, pro kterého to byl premiérový start v divizi a jak přiznal, při vstupu na hřiště se mu roztřásla kolena. Trenér Mysliveček si tak otestoval další adepty na divizní dres Klatov z řad klatovských odchovanců.
Sestava Klatov : Rybár – Hebnár, Brabec, Poslední, Dolejš, Varga, Krška(Kotáb J.), Běloušek, Brejcha(P.Lukeš), Šot a P.Břečka(Janek) . Trenér Mysliveček.
Asistent trenéra Jan Gašpár :“Myslím si, že jsme zanechali v Přibrami dobrý dojem.Pochvalu domácích funkcionářů jsme získali hlavně na první půlhodinu. S přibývajícím časem se projevila herní vyspělost soupeře a jejich vítězství je naprosto zasloužené, Pro nás byl zápas další prověrkou součastné výkonnosti hráčů, neboť máme velké problémy s možností se připravovat na velkém hřišti. Hrálo se slušně
a je důležité, že jsme odehráli zápas bez zranění.“


Ostatní výsledky :

US Praha        - Třeboň            1 : 0 (0 : 0)
Tachov          - Kaplice           2 : 3
Sezim. Ústí     - Chlumčany         nehráno pro nezpůsobilý terén
Vejprnice       - Písek             1 : 1
Rokycany        - Motorlet          1 : 2 (1 : 1)
Milevsko        - Strakonice        nehráno pro nezpůsobilý terén
Přeštice        - Tábor             nehráno pro nezpůsobilý terén

Divize   17.kolo
===================================================================
  1 Příbram B        17    13     3     1    39:  6    42   (  15)
  2 Vejprnice        17    10     5     2    41: 18    35   (   8)
  3 Kaplice          17    10     2     5    33: 29    32   (   8)
  4 Sezim. Ústí      16     8     6     2    24: 16    30   (   6)
  5 Rokycany         17     7     7     3    33: 12    28   (   1)
  6 US Praha         17     8     4     5    23: 22    28   (   1)
  7 Přeštice         16     8     3     5    25: 24    27   (   3)
  8 Motorlet         17     7     3     7    32: 22    24   (   0)
  9 Klatovy          17     6     4     7    23: 22    22   (  -2)
 10 Třeboň           17     5     7     5    16: 21    22   (  -2)
 11 Tábor            16     7     1     8    24: 34    22   (  -2)
 12 Milevsko         16     4     3     9    18: 27    15   (  -9)
 13 Písek            17     3     4    10    15: 27    13   ( -11)
 14 Strakonice       16     3     3    10    18: 34    12   ( -12)
 15 Chlumčany        16     2     6     8    17: 33    12   ( -12)
 16 Tachov           17     0     3    14    15: 49     3   ( -24)

<>hr>

Oblastní přebor  - 17.kolo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
V oblastním přeboru  se schyluje k velkému boji  o sestup. Zatím co Chanovice se z pásma sestupu vzdalují na čemž má nemalou zásluhu jejich kanonýr Beránek. Chanos je na pátém místě a na čtvrté Malesice ztrácí jediný bod a k dalšímu zápasu zajíždí právě ne jejich hřiště.Ztrátou dvou bodů za remízu doma si situaci značně zkomplikovala Okula Nýrsko. Sušice se dočkala na hřišti ve Velkých Hydčicích očekávaného vítězství nad sestupem ohroženým Staňkovem a v tabulce se vyhoupla na druhé místo před Cheb, který svůj zápas v Bolovicích pro nezpůsobilý trenér nehrál a má tento zápas k dobru.

 
Chanovice       - Bolevec        3 : 0 (3 : 0)

Domácí začali na zčásti zasněženém, ale v dobře připraveném hřišti náporem a vážněji zahrozili již ve 4. kdy po přihrávce Kučery pálil Beránek těsně vedle. O minutu později byl tento hráč  faulován před PÚ hostů a trestný kop  z jeho kopačky skončil u vzdálené tyče branky Bolevce a domácí vedli 1:0. . Ve 12. byl v souboji s hostujícím obráncem úspěšný  Dobiáš  a rychle zakončil střelou, která jen o vlásky minula  boleveckou brankou. O minutu později byl v šanci po přihrávce Dobiáše Knopf, ale před brankovým územím hostů v rozhodující chvíli míč netrefil . Z protiútoku poprvé zahrozili hosté  Pavlem Greifem, ale ten   mířil vedle pravé tyče Kalinovy branky.  V 25.  byli  hosté velmi blízko k vyrovnání, když šest metrů před domácí brankou hlavičkoval zcela nekrytý Petr Greif a  míč z jeho hlavy skončil na tyči a následnou hlavičku Zelenky směřující  pod břevno Kalina zlikvidoval. Nepoměnění těchto šancí se v zápětí hostům krutě vymstilo. V 27. našel centrem z pravé strany Šimsa na hranici pokutového území Bolevce Beránka, ten si zkušeně míč zpracoval a poslal ho k levé tyči gólmana hostů Lopatky.
O dvě minuty později mohl zvýšit Michal Šedivý na 3:0, ale jeho střela těsně minula svůj cíl.Co se nepodařilo Šedivému se povedlo ve 41. po akci Beránka Cibulkovi, který hlavičkoval a za přispění teče bránícího obránce poslal míč po třetí do sítě hostů. Před odchodem do kabin mohl snížit po akci Petra Greifa střídající Krpejš, ale ten zbrkle místo zpracování míče hlavičkoval vedle Kalinovy branky.
Po změně stran domácí kontrolovali hru, udržovali si herní převahu, ale přesnému zakončení chyběl důraz v koncovce. S blížícím se závěrem hráči Chanosu jako by se uspokojili tříbrankovým náskokem ,  polevili v koncentraci a dali hostům možnost k ohrožení jejich branky. Do šance se dostali po té, když Kalina neudržel mokrý míč v rukou, ale vše napravila obrana, která zahrála míč na roh.  V 66. zakončil rychlý protiútok  Krpejš, ale branku domácích netrefil. Tentýž hráč hostů v 71. unikl po levé straně, ale jeho střele stál v cestě jeden z domácích obránců.  V 75. zlikvidoval Kalina hlavičku Zelenky, vzápětí byl neúspěšný střídající bolevecký Šimůnek a když ani Pavel Greif branku domácích netrefil přišly chvíle střídajících domácích hráčů . Nejdříve Pícka nastřelil tyč a pak další čerstvý hráč  Hanko  jen těsně minul hostující svatyni a tento domácí hráč mohl vsítit  ještě zvýšit v samotném  závěru po spolupráci  s Beránkem  zakončil střelou těsně vedle levé tyče .
Branky : Beránek 2, Cibulka. ŽK  0:1, velmi dobře řídil rozhodčí Hajšman, kterému úspěšně na čarách pomáhali Kafka a V.Paták, přihlíželo  150 diváků.
Sestava domácích : Kalina – Šedivý, Hnídek, Lukeš, Cibulka, Petrášek, Beránek, Knopf(69.Pícka), Kučera, Dobiáš(75.Racek), Šimsa (60.Hanko).

Řekli po utkání :

Trenér Miroslav Rambousek byl spokojen s výkonem v prvním poločase a se ziskem třech bodů. Méně již byl potěšen  s průběhem druhé půle: V  důležitém zápase pro oba týmy nám pomohl rychlý gól v úvodu zápasu. Štěstí při nás stálo , když za tohoto stavu hosté hlavičkovali na tyč, ale po  Beránkově úspěšné druhé trefě jsem začal věřit, že by to mohlo vyjít. Důležitý třetí úspěch  těsně před závěrem poločasu prakticky rozhodl o výsledku zápasu. Přesto že jsem hráče motivoval do druhého poločasu, pod vědomím bezpečného náskoku polevili a dali možnost soupeři ohrozit naší branku.  Velký obdiv u mne sklidil Martin Knopf, kterého ještě v týdnu trápily z důvodu onemocnění  vysoké teploty nakonec do utkání nastoupil a svojí přítomností na hřišti hráčům hodně pomohl. Za tento jeho přístup klobouk dolů!. Jsem rád, že mladé hráče, kteří po provedeném střídání zapojili úspěšně do hry  a naznačili, že  konkurence  v mužstvu se rozrůstá a to je dobrý poznatek. Získat šest bodů ze dvou zápasů je výborný  základ pro další naše účinkování v oblastním přeboru, ale ještě nás čeká čtrnáct kol a nikdo nemá nic jisté“.

Ústřední postavou  zápasu v Chanovicích byl subtilní , hbitý domácí útočník Vlastimil Beránek , který se na tomto kluzkém povrchu hřiště cítil jako ryba ve vodě . To bylo důvodem, abychom mu po skončení zápasu položili několik otázek.
V 5.minutě  jste byl autorem první branky domácích, když jste střelou z trestného kopu přes zeď z hranice pokutového území poslal míč do sítě hostů. Jednalo se o umístěnou střelu, nebo šlo spíše o chybu brankáře ?
Původně jsem chtěl poslat míč na přední tyč. Těsně před kopem jsem si všiml, že gólman Bolevce stojí  za zdí a proto jsem změnil svůj úmysl a  mířil jsem na zadní tyč a na umístěný míč již brankář Lopatka nedosáhl..
Také druhý úspěch domácích ve 27.minutě padl z vaší kopačky.
Dostal jsem ideální přihrávku od Jardy Šimsy na velkém vápně, míč jsem si zpracoval  a ze třinácti metrů jsem ho poslal k tyči hostující branky.
To byla ukázka technické vyspělosti hráče, který si věří. Zkrátka kdo umí, umí, ale vy jste byl také u třetí branky , neboť po  vaší akci míč dorážel za přispění jednoho z obránců Bolevce Cibulka. Statisticky vyjádřeno,dal jste tři z pěti branek Chanovic.Ve  vítězném zápase se Staňkovem prvním jarním kole na hřišti soupeře  2:1 kde jste byl autorem jedné z branek svého týmu, dnes jste dal další dvě  Chanosu a na čtvrtém gólu  máte velkou zásluhu. Uspokojuje vás tato produktivita v mužstvu ve kterém jste již neměl hrát ?
Je pravdou, že jsem chtěl své hostování z podzimu v Rokycanech proměnit v přestup. Kluby se ale nedohodly, takže jsem  volil cestu návratu do Chanovic a po opakovaném přestupu do Rokycan v létě se již stanu hráčem Rokycan. Nyní jsme se dohodli , že na jaře budu trénovat v Rokycanech a na mistrovské zápasy Chanovic budu dojíždět.
Před svým odchodem do Rokycan jste zde hrál pod trenérem P.Hrnčířem. Jak se cítíte v týmu, který nyní trénuje Miroslav Rambousek
: Myslím si, že se tu znovu dala dohromady dobrá parta. Přišli sem kvalitní hráči na čele s brankářem Kalinou, Martinem Knopfem  a i návrat Šimsy je pro tento tým velmi prospěšný. Pokud se nám budou vyhýbat zranění, pak jsem přesvědčen, že v silách této party hráčů je bojovat o 4.-5.místo v tabulce !
Na otázku  jaké jsou jeho  nejbližší plány tento nadějný fotbalista, kterému bude v červenci 21 let odpověděl:
Určitě bych si rád zahrál vyšší soutěž.Již jsem měl nabídky hrát ČFL a o moje služby mají prakticky zájem všechny divizní týmy z našeho kraje a to mne těší. Musím na sobě dál pracovat a pak se uvidí. Nejbližším mým plánem je přestup do Rokycan . Vše další ukáže nejbližší budoucnost a já si s tím hlavu nelámu.Jsem mladý a fotbal mne baví.

SKP OKULA NÝRSKO – SOKOL MALESICE  1:1 (0:1)

 Na  škvárovém hřišti sehráli hráči Okuly své druhé utkání jarní části oblastního přeboru a ze strany . pořadatele zápasu bylo uděláno maximum pro to,aby se mohl odehrát. Domácí hráči začali utkání náporem a hned ve druhé minutě vznikla první nebezpečná situace pro hostujícího brankáře. Střelu Kajínka ze 17 metrů tečoval ještě před vlastním brankářem jeden z hostujících obránců a ten měl plné ruce práce tuto situaci vyřešit. I nadále se domácí tlačili do předu, čehož hosté využívali k rychlým a nebezpečným brejkům ale na štěstí pro Okulu se jim nedařilo úspěšnější zakončení. Pak přišla nešťastná 15 minuta na kterou jistě bude dlouho vzpomínat domácí brankář  Daněk. Hosté z rychlého brejku  zakončenou neslanou střelou z 25 metrů l Karbusickým na kterou domácí gólman špatně reagoval a k úděsu všech domácích fanoušků skončil míč v síti. Ani po této brance se domácí nevzdávali a tlačili se neustále do útoku, zklamali ovšem v koncovce ,kde byli nedůrazní.
V poločase  se strhla v kabině domácích bouře. Trenéři hráčům dost důrazně domluvili, že už je třeba něco udělat hlavně z výsledkem a domácí začali  druhý poločas náporem. Po náznacích několika slibných akcí přišla 56 minuta utkání. Na kolmou přihrávku Hvězdy si do vápna naběhl z pravé strany Lukáš Presl a tvrdou přízemní střelou prostřelil hostujícího brankáře. Domácím branka dodala chuť a vycítili šanci na 3 body. V tuto chvíli byli jasně lepším mužstvem vypracovávali si i dobré střelecké příležitosti ,ale buď chyběl důraz v zakončení, jak to bylo v případě Kajínka ,který nepřekonal hlavou hostujícího gólmana z 5 metrů, a nebo kousek štěstí kdy střely minuly jen o centimetry branku již bezmocného brankáře hostí. Hosté kterým byl vyloučen v 77 minutě Růžička za nesportovní chování (druhá žlutá karta) se již jen snažili udržet výsledek. V přerušené hře nikam nechvátali ,hráli velmi dobře takticky. Domácí naopak zkoušeli  strhnout vítězství na svou stranu. Největší šanci k tomu měl v 90 minutě domácí Vacovský, který dostal vynikající přihrávku do vápna od Lukáše Presla ,ale v tváři tvář proti brankáři hostí neuspěl. Naopak přišel rychlý brejk hostí který musel hasit záchranou brzdou domácí Valenta, naštěstí ještě před pokutovým územím, následovala správně červená karta a trestný kop. To ale nemělo již vliv  na výsledek, který se již nezměnil. a tak se mužstva rozešla dělbou bodů. Domácí si jistě zasloužili vyhrát ,ale zklamali v koncovce a to byl rozhodující moment utkání.
Sestava Nýrska: Daněk – Hvězda, Valdman, Šteiner, Valenta, - Soušek Jan, Kajínek, Presl Lukáš, Presl Kamil – Hladík(46.Bartůněk), Vacovský.
Branky zápasu: 56.1:1 Prasl Lukáš.- 15.  Karbusický,
Žluté karty: 4:6 za domácí Valenta, Kajínek, Hvězda st., Šteiner.
Červené karty: 1:1 Valenta – Růžička.
Rozhodčí: Štrincl.

Trenéři domácích byli po zápase zklamaní. Naše koncovka je katastrofální. Je to hrozná škoda, dneska na výhru určitě bylo, ale když se netrefí branka z pěti  metrů a branku hostům doslova darujeme tak to muselo dopadnout jak to dopadlo, řekl po zápase zklamaný trenér Rosenheim.

Po zápase jsme ještě sehnali pár ohlasů na utkání od některých hráčů:
<b >Presl Kamil: Překvapila mě hra Malesic, tím že nás už od začátku pouštěla do tlaku,ale toho jsme nedokázali využít.Myslím si, že byl lepší první poločas, než ten druhý, tedy pro mě, protože jsem ke konci pociťoval únavu po tom zranění.Měl jsem velikou trému a vůbec jsem nečekal, že mě trenéři postaví od začátku zápasu.
  Presl Lukáš: Chyba byla v neproměňování gólů a v tom že velmi lacino dostáváme branky.Fotbal jsme hráli dobrý, jenže t jsme neproměňovali šance a dělali jsme moc chyb.
  Hvězda Jiří ml.: Měli jsme spoustu šancí, které jsme neproměnili a na druhou stranu Malesice také hrozili , ale hlavně z brejků, které vznikali z našich chyb.Škoda té branky, kterou jsme dostali v prvním poločase, kdy tam došlo k zaváhání Zdeňka i když náš bek nebyl u svého hráče, ale celá akce vlastně začala zase z brejků, když nás hráči z Malesic přečíslili.Myslím si celkově,že jsme mohli vyhrát, měli jsme více šancí.Líbil se mi dneska Kamil Presl a v první půli Lukáš Presl.Miloš Bartůněk přinesl v druhé půli do útoku zrychlení hry.Miloš je hodně průbojný  hráč a tím způsobil v hostující obraně hodně zmatků a tím vznikal z části náš závěrečný tlak.Jenom když ho trefili zas do kolena s kterým byl čtrnáct dnů mimo,bál se chodit do soubojů.Na druhou stranu bylo na Miloše mnoho přímáků
  Daněk Zdeněk: .: Ze začátků utkaní jsem pustil blbou branku.Vůbec to nechci svádět na terén.Byl jsem zaskočený, že ten hráč vystřelil.Čekal jsem, že půjde sám až do brány a prostě mě to překvapilo a dá se říct, že mě ´nachytal na švestkách´.Malesice nechtěly ani hrát a nelíbil se jim terén a proto nastoupily do utkání z tak laxním přístupem a o to víc mě mrzí, že jsme jim nedali tři, čtyři góly.Na otázku zda by  Miloš Bartůněk pomohl kádru, Zdeněk odpověděl:Rozhodně ano.Je prostě hecíř a dokázal by to zbláznit ve předu. To se ukázalo  ve druhém poločase který se hrál  na jednu bránu a chyběla jen koncovka.Překvapil mě hodně Kamil Presl, že po zranění se dostal  do tempa , Tomáš Valenta hrál dobře a Lukáš Presl, který dal gól a měl dobré příležitosti ke skórování.Nechci nikoho zatracovat , myslím si prostě že dneska nebyla nikde žádná slabina.
                                              Příspěvek zpracoval Jiří Vondra, korekturu provedl M.Sedlmaier

Sušice          - Staňkov        3 : 1

Sestupem ohrožený Staňkov, který v úvodním jarním kole prohrál doma s Chanovicemi začal odvážně,ale  byli to domácí kteří je herně začali přehrávat. Po trestném kopu Pavlíka se dostal do šance Ritter, ale na míč v rozhodující chvíli nedosáhl. V 15. se po chybě domácí obrany ujali hosté z  rohovém kopu  vedení. Domácí za  pět minut srovnali, ale gól Hracha jim hlavní arbitr neuznal. Vyrovnání i tak viselo na vlásku a ve 30. se příznivci Sušice dočkali, Hrach poslal centrovaný míč  na  Pavla Brabce, který prodloužil  před branku na  Rittera a ten z bezprostřední blízkosti zařídil vyrovnání. Úvodní minuty druhé půle patřili domácím  a jejich herní převaha mohla  již v 62.skončit úspěchem, když střelu  střídajícího Václava Staňka stačil  gólman hostů vyrazit a dorážka Kočího směřující do prázdné branky, ale trefila pouze na poslední chvíli obránce hostů. Vše napravil v 71. Pintíř, který krásnou střelou z 23 metrů  do šibenice staňkovské branky rozvlnil její  síť po druhé. Domácí jako by se zalekli, že by mohli o vedení přijít se více věnovali uhájení vedení  a přenechali aktivitu hostům. Ti si vytvořili pouze jedinou šanci Dlouhým, ale jeho střelu v hranice pokutového území  stačil srazit Ritter. V 90. pečetil po rychlém brejku vítězství domácích Pavel Hubáček, který zužitkoval přihrávku V.Staňka ve třetí úspěch svých barev.
Sestava Sušice : Kindelmann, Marek, Slivoň, Ritter, Pintíř, Brabšec, Hrach, Pavlík (Kodýdek 88.), Hubáček, Sládek(60.Kočí), Cihlář(46.V.Staněk)
Trenér Václav Staněk : Pro některé hráče tento zápas byl premiérový v oblastním přeboru a to se projevilo na tom, že jsme nezačali odvážněji. Nervozita narostla ještě více po obdržené vedoucí brance hostů. Později zvýšili chlapci aktivitu, zvýšili svůj pohyb, byli agresivnější v osobních soubojích a do 70. to byla více méně hra na jednu branku. Po té kdy dal Pintíř vedoucí gól jsme přenechali aktivitu hostům, ale na štěstí pro nás jediná příležitost Dlouhého v naší brance neskončila. Nám se dařilo kontrovat z protiútoků a jedním z nich  jsme pečetili podle mého názoru naše zasloužené vítězství. V závěru hodnocení si pochvaloval trenér Sušice perfektní stav hřiště ve Velkých Hydčicích, které i přestože bylo ještě před dvěma dny zakryto vodou z rozvodněné Otavy to na jeho kvalitě  nebylo vůbec znát.

Ostatní výsledky :

Blovice         - Union Cheb        odloženo pro nezpůsobilý terén
Domažlice       - Poběžovice        odloženo pro nezpůsobilý terén
Nepomuk         - K.Vary B          odloženo pro nezpůsobilý terén
Toužim          - 1.FC Plzeň        2 : 1
Doubravka       - Přimda            odloženo pro nezpůsobilý terén

Oblastní přebor – neúplné  17.kolo
 ===================================================================
  1 Doubravka        16    15     1     0    42:  6    46   (  22)
  2 SUŠICE           17    12     3     2    39: 13    39   (  12)
  3 Union Cheb       16    12     2     2    57: 17    38   (  14)
  4 Malesice         17     7     3     7    32: 40    24   (   0)
  5 CHANOVICE        17     7     2     8    27: 23    23   (  -4)
  6 Toužim           17     7     2     8    21: 26    23   (  -4)
  7 Poběžovice       16     7     1     8    26: 29    22   (  -2)
  8 Nepomuk          16     5     5     6    33: 38    20   (  -4)
  9 Přimda           16     5     4     7    34: 33    19   (  -5)
 10 Domažlice        16     5     4     7    17: 32    19   (  -5)
 11 Blovice          16     4     5     7    17: 28    17   (  -7)
 12 1.FC Plzeň       17     3     7     7    26: 28    16   (  -8)
 13 Staňkov          17     4     4     9    16: 35    16   (  -8)
 14 Bolevec          17     3     6     8    18: 27    15   (  -9)
 15 NYRSKO           17     3     6     8    24: 39    15   ( -12)
 16 K.Vary B         16     4     3     9    22: 37    15   (  -9)




1.A třída-skupina B  - 19.kolo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
V 1.A třídě ve srovnání s ostatními oblastními soutěžemi bylo odehrány  všechny zápasy  dle rozlosování. O regulérnosti hracích ploch by se mohlo diskutovat, o čemž mohou vyprávět své fotbalisté ze Strážova, kteří v neuvěřitelných podmínkách na škvárovém hřišti malých rozměrů v Kaznějově dokázali po prohraném poločase dvakrát skórovat a přivést si cenný bod.  Velmi rušný průběh, ostatně tak jak tomu bývá v poslední době v souboji obou soupeřů mělo derby v Lubech, které vyhráli domácí brankou v nastaveném čase z pokutového kopu.

Kaznějov        - Strážov         2 : 2 (2 : 0)


Utkání se hrálo na malém škvárovém hřišti u hřbitova v nefotbalovém prostředí, které více vyhovovalo domácím. V 18. po dlouhém autovém rozehrání a následném závaru před brankou hostů skončil  odražený míč  poprvé za zády brankáře Marka. Když v 31. po rohovém kopu   míč nešťastně tečoval Lukáš Helm a ten skončil po druhé v síti hostů. Jelikož si hosté  v první části zápasu nevypracovali žádnou vyloženou brankovou příležitost šli do druhého poločasu domácí s dvoubrankovým náskokem.  Ten začali Strážovští aktivně, zvýšili důraz a převzali průběh dalších minut do své režie. Výsledkem byla herní převaha a dostavily se i první brankové příležitosti , ale šance které měli Vítovec a Binea gólem neskončily. Po dvojnásobném střídání  v 64. kdy přišli na hřiště čerství  hráči Růžek s L.Langmajerem ml.  přišla první radost do řad hostů. Na hranici velkého vápna se k odraženému míči dostal Zbyněk Vítovec  a jeho prudká střela skončila  pod břevnem v domácí síti 2:1. V zápětí po rozehraném míči ze středu hřiště domácími hráči   se k němu  dostal  Janka , který po samostatném úniku střelou z úhlu prostřelil přízemní střelou gólmana Kaznějova a srovnal skóre tohoto duelu na 2:2. Zbytek zápasu se již domácí nezmohli na odpor a byli to hosté, kteří L.Jankou a R.Smolíkem mohli rozhodnout o zisku třech bodů, ale tentokráte štěstí již stálo na straně domácích . Závěrečné minuty  ještě domácí dohrávali po deseti, když jim byl vyloučen rozhodčím Plzákem hráč za druhou ŽK.
Branky : Z. Vítovec Janka, ŽK 6:4, ČK 1:0, rozhodčí Plzák z Kolovče.
Sestava Strážova : Marek – Helm, Žák, P.Presl, Kreibich, Petrželka, R.Smolík, L.Janka, Z.Vítovec, Binie(64.Růžek), Š.Presl(64.Langmajer). Trenér L.Langmajer.
Kluci v poločasové přestávce sami cítili, že předvedená hra v první části neodpovídala jejich možnostem. Ve druhém poločase téměř všechny  pokyny, které si sebou vzali na hřiště dodrželi a hráli podle mých představ. Jsem rád, že svého soupeře předčili i kondičně ,ale na druhé straně  mne mrzí , že v závěru zápasu se nám nepodařilo zužitkovat gólové šance a proměnit je v tříbodový zisk. I tak je bod z Kaznějova cenný  a všichni co se o něj zabojovali si zaslouží pochvalu a poděkování vyslovil se v  závěru svého hodnocení průběhu  zápasu v Kaznějově trenér strážovských fotbalistů Láďa Langmajer.



Luby            - Švihov          2 : 1(0 : 1)
Hosté k utkání přijeli se značně oslabeným kádrem ve kterém kromě zraněného Hašmana a Zadražila chyběli z pracovních důvodů Květoň se Süssem a distancovaný Kudjak. Domácí nemají v těchto derby zápasech se Švihovem dobrou bilanci a také první min uta zápasu naznačila, že komplex zvaný Švihov přetrvává. Ještě pořádně diváci nepostřehli zahájení zápasu a již domácí gólman Kalaš poprvé lovil míč ze své sítě. V první minutě rychlonohý Bidermann unikl Křížkovi a přesnou střelou k tyči nedal Kalašovi šanci 0:1! Další minuty již byly v režii domácích, kteří získali převahu, ale přímo branku hostů neohrozili. Když ani závary po trestných a rohových kopech nepřinesly potřebný brankový efekt, stejně jako  se střelecky ve výhodných pozicích neprosadili oba jejich útočné hroty Mareš s Fričem , odcházela obě mužstva k přestávce .Viditelně spokojenější se tvářili švihovští fotbalisté kteří byli odhodláni i v kombinované sestavě domácí ještě hodně potrápit. Po změně stran se obraz hry  příliš nezměnil. Domácí vytrvale  útočili do plných ,hosté pozorně bránili a prostřednictvím jejich nejlepšího útočníka Zdeňka Biedermanna hrozili z rychlých protiútoků.  V 62. se domácí konečně dočkali. Javorský jako by zopakoval stejnou situaci z předcházejícího zápasu z Kaznějova poslal přesný centr na nabíhajícího Sýkoru a ten prokázal svoje kvality hry hlavou k tomu, že míč přesně usměrnil za záda brankáře hostů Valenty 1:1. Tato vyrovnávající branka  domácí zklidnila a v 75. mohli jít do vedení, když po faulu brankáře Valenty na hbitého  Friče ukázal rozhodčí Schneider gólmanovi hostů ŽK nařídil pokutový kop.Zkušený  Sýkora pálil  nad švihovskou brankou a ke změně skóre tudíž nedošlo. Závěr zápasu byl hodně nervózní a se šťastným koncem pro domácí, který vůbec šťastný nemusel být, kdyby v 90.  Špatenkovu vyloženou brankovou příležitost perfektně brankář domácích Kalaš nezlikvidoval. V nastaveném čase , kdy podle hostů běžela 97. podle domácích 95.minuta  došlo v PÚ hostů ke kontaktu Valeny s domácím Fričem za který nařídil rozhodčí proti hostům PK a brankář hostů musel pro 2 ŽK pod sprchy. Do branky přišel Tráva, který vystřídal Schejbala, ale na bombu odchovance švihovského fotbalu Bešty do vinglu jeho branky neměl šanci 2:1.Hra pokračovala ještě tři minuty, ale na zvrat skóre již tak oslabený Švihov již neměl dostatek sil.
Sestava Lub : Kalaš, Podraský J.,(46.Juřina), Křížek, Podraský P., Bouberle, Javorský,(75.Hradecký), Sýkora, Smolík L., Bešta, Mareš, Frič.Trenér Pavel Bečka.
Sestava hostů : Valenta(Tráva)- Volf, Homr, Radosta, Toman, Vrba, Schejbal, Šobr, Havlíček, Špatenka a Z. Bidermann. Trenér František Maršálek.

Trenér domácích <Pavel Bečka si po tomto derby  zřetelně oddechl:Zaplať pánbů , že máme komplex Švihov za sebou! Byli jsme si vědomi, že soupeř je citelně oslaben, ale zaskočila nás rychlá branka v první minutě zápasu. Myslím si, že i přes nervózní závěr jsme si vítězství zasloužili, neboť z zápase jsme měli trvalou převahu, vytvořili jsme si někdy až drtivý  tlak, ale hráči mne zklamali v zakončení. Kdyby Sýkora proměnil v 75. pokutový kop, určitě by jsme už vítězství nepostili a nerozhodovalo se v nastaveném čase. Právě tento fakt, že jsme  dali vítězný gól v nastaveném čase z pokutového kopu znehodnocuje náš konečný výsledek, ale to nic nemění na tom, že nařízené penalty byly odpískány rozhodčím zcela v souladu s pravidly !

Sekretář Švihova Jan Staněk : Sehráli jsme i přes výrazné oslabení o chybějící bráče smolný zápas, ve kterém nám chybělo k překvapení pouze kosíček štěstí. Již proti Stodu v prvním zápase bylo vidět, že mužstvo má vnitřní sílu hrát důstojnou partii s nejlepšími celky této soutěže. Myslím si, že naše postavení v tabulce je pouze dočasné a již v příštím zápase doma s Kaznějovem prokážeme, že si zasloužíme vyhrát za zcela regulérních podmínek. O těch, které nás provázely v Lubech zejména v závěru zápasu, kdy nejdříve rozhodčí naznačí, že prodlouží zápas o čtyři minuty, pak v 97. nařídí proti nám PK a ještě nechá pro formu hrát o další čti minuty déle ,když už hrajeme o deseti  to jenom  dokumentuje.



Ostatní výsledky :

Stod            - Horní Bříza       0 : 0

Mladotice       - Zruč              6 : 0 (3 : 0)

Branky : Sebránek V. 3, Sebránek J. , Berka a Urban D.

Úněšov          - Hrádek            1 : 0 (0 : 0)

St. Plzenec     - Křimice           2 : 0 (1 : 0)

Branky : 8. Studeník, 85. Rádl

Plzeň-Letná     - Rapid Plzeň       1 : 3

Chlumčany B     - SK ZČE Plzeň      hraje se v neděli
Klenčí          - Tlučná            hraje se v neděli


 1.A třída-skupina B   -  19.kolo
 ===================================================================
  1 Úněšov           19    12     5     2    43: 20    41   (  11)
  2 Stod             19    12     4     3    49: 23    40   (  10)
  3 Horní Bříza      19    12     4     3    37: 18    40   (  13)
  4 Rapid Plzeň      19    12     2     5    38: 26    38   (  11)
  5 Luby             19    12     2     5    41: 30    38   (   8)
  6 Chlumčany B      19    11     3     5    38: 23    36   (   6)
  7 St. Plzenec      19     9     4     6    36: 32    31   (   1)
  8 SK ZČE Plzeň     19     9     3     7    36: 30    30   (   3)
  9 Mladotice        19     7     6     6    35: 31    27   (  -3)
 10 Tlučná           19     7     4     8    45: 42    25   (  -2)
 11 Strážov          19     6     7     6    33: 31    25   (  -2)
 12 Křimice          19     6     6     7    32: 28    24   (  -3)
 13 Klenčí           19     5     5     9    24: 34    20   ( -10)
 14 Kaznějov         19     5     4    10    28: 41    19   ( -11)
 15 Švihov           19     5     2    12    28: 54    17   ( -10)
 16 Hrádek           19     2     5    12    23: 47    11   ( -16)
 17 Plzeň-Letná      19     3     1    15    24: 49    10   ( -20)
 18 Zruč             19     1     3    15    15: 46     6   ( -21)





1.B třída - skupina C  - 17.kolo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nepříznivé počasí a podmáčené trávníky  byly důvodem, že z osmi zápasů tohooto kola odehrály pouhé tři.Jediným mužstvem  z našeho okresu které do hry zasáhlo bylo béčko Klatov. Na čele tabulky se i přes nečekanou remízu s Losinou na svém hřišti sice rezerva Klatov udržela, ale pokud v odloženém zápase uspějí Přeštice B , pak je mohou předstihnout o jediný bod.Na rozdíl třech bodů se dotáhl jeden z dalších kandidátů postupu Holýšov.

Janovice        - Železná Ruda    nehráno

Podle informací, které jsem získal od sekretáře Dukly Janovice Lubomíra Laca se utkání 1.B třídy Janovice – Ž.Ruda podle očekávání nehrálo pro nezpůsobilý stav hrací plochy . Zápas , který měl úřední začátek v sobotu 23.3. od 10.15 byl odložen. Na náhradním termínu se kapitáni a vedoucí mužstev obou  oddílů nedohodli a proto o termínu odehrání 17.kola 1.B třídy rozhodne řídící komise  ČMFS OZČ.


Měčín           - Lužany         odloženo pro nezpůsobilý terén
Došlo k dohodě na náhradním  termínu sehrání a to  1.dubna od 14.00 na hřišti v Měčíně.Dohoda ještě  podléhá schválení řídící STK.



Dlouhá Ves      - Horažďovice    odloženo pro nezpůsobilý terén


Hradešice       - Žinkovy        odloženo pro nezpůsobilý terén


Mochtín         - Přeštice B      odloženo pro nezpůsobilý terén



Klatovy B       - Losiná         1 : 1 (0 : 0)

Hrálo se na těžkém podmáčeném povrchu hřiště Pod Hůrkou, který byl na hranici regulérnosti. To více vyhovovalo hostům, neboť domácí nemohli uplatnit rychlý přechod do útoku a ani možnost se prosadit kombinační hrou. Po bezbrankové  první půli se Losiná  v 55. po rychlém brejku překvapivě ujala vedení.Situaci domácích ještě zkomplikovalo v 60. vyloučení  Kováče. Přesto si vytvořili převahu a v 76. Janek odvážně pronikl do pokutového území hostů a střelou podle brankáře zajistil vyrovnání.
Dalším nájezdům hosté již odolali a odvážejí si z hřiště lídra tabulky nečekaný bod.





Ostatní výsledky :

Holýšov         - Merklín        3 : 0 (1 : 0)
Branky : Kaliský, Teršl K., Monowetz Ota

Dobřany      - Černice           2 : 1
Branku za hosty dal  Paník
 1.B třída - skupina C –neúplné   17.kolo
 ===================================================================
  1 KLATOVY B        17     9     5     3    34: 21    32   (   5)
  2 Přeštice B       16    10     0     6    30: 25    30   (   6)
  3 Holýšov          17     9     2     6    41: 23    29   (   5)
  4 Žinkovy          16     8     5     3    36: 24    29   (   2)
  5 MOCHTÍN          16     9     1     6    28: 24    28   (   4)
  6 Černice          17     8     2     7    31: 29    26   (   2)
  7 DLOUHÁ VES       16     6     6     4    28: 24    24   (   0)
  8 Losiná           17     6     5     6    23: 23    23   (  -1)
  9 Merklín          17     6     5     6    23: 29    23   (  -1)
 10 HRADEŠICE        16     6     4     6    28: 23    22   (  -2)
 11 MĚČÍN            16     5     5     6    20: 28    20   (  -4)
 12 HORAŽĎOVICE      16     5     4     7    32: 30    19   (  -5)
 13 Dobřany          17     5     4     8    20: 27    19   (  -8)
 14 Lužany           16     5     3     8    31: 38    18   (  -3)
 15 JANOVICE         16     2     5     9    21: 37    11   ( -13)
 16 ŽELEZNÁ RUDA     16     1     6     9    19: 40     9   ( -18)







Zpět - návrat na předchozí stránku