Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
STANĚK DOVEDL SUŠICI K TŘETÍMU MÍSTU


        Když po úspěšném trenérském angažmá  trenéra   Ing. Jana Staňka , který přivedl Sušici až do divize přebíral sušiské fotbalisty po sestupu z divize jeho bratr Jaroslav Staněk, zdála je jeho  předsevzetí o navrácení sušické kopané minimálně mezi elitu kraje poněkud odvážná. Tento trenér se zdá po poměrně krátkém působení u družstva mužů, že věděl o čem mluví. Stejně tak  trpělivě , ale nesmlouvavě jde v nastoupené cestě,  kterou staví na pracovitosti hráčů, jejich tréninkové morálce  herní disciplíně a  je zastáncem názoru, že je stále co zlepšovat. . Po skončení  minulého ročníku prohlásil Jaroslav Staněk : „ Skončili na jsme na pěkném čtvrtém místě, ale čekal jsem , že uhrajeme  více mistrovských bodů.Pokud chceme pomýšlet  na špičku tabulky, musíme hrát ještě lépe než v uplynulé sezóně. A toho dosáhneme jedině tvrdou prací. A když budeme poctivě pracovat, dostaví se určitě i výsledky“.
Poprvé  se tento mladý trenér tvářil spokojený po nedávném skončení podzimní části tohoto soutěžního ročníku, kdy jeho svěřenci  vybojovali v oblastním přeboru třetí  místo na kterém také přezimují. Tato spokojenost je zřejmě proto, neboť před tímto ročníkem prohlásil, že by bral nejhůř 3. místo  a nyní po první polovině soutěže  toho dosáhl a pouze  dva body dělí jeho svěřence od druhého v pořadí Unionu Cheb  !  Zisk 33 bodů , stejný počet vstřelených branek  a pouhé dva zápasy ve kterých vyšla Sušice naprázdno(na hřišti lídra tabulky prohrála 2:0 a  v jediném nevydařeném zápase v Malesicích prohrála 3:2) dávají optimistické vyhlídky pro jarní boje v roce 2002.
Mezi střelci kraloval  s deseti góly Švec, 5 dal Pendl, 4 Hubáček a třikrát byli úspěšní zkušení hráči Staněk se Slivoněm.Dále se do střelecké tabulky zapsali Kočí s Ritterem dvakrát a jednou byli střelecky úspěšní M.Brabec, P. Brabec, Marek a Hrach.  Na tom, že mužstvo v 15 zápasech inkasovalo pouze 12 branek má zásluhu dobře organizovaná obranná hra na čele s velmi talentovaným gólmanem Kindelmanem, který přesto, že je věkem ještě dorostenec patří mezi nejlepší brankáře v kraji !
       Nedílnou součástí  fotbalového oddílu v Sušici je dlouholetý funkcionář sekretář a nyní i předseda TJ Sušice  Vratislav Krulich. Bez tohoto jména si dění kolem fotbalu v Sušici dokáže málo kdo ze zasvěcených představit. My jsme požádali V. Krulicha, aby nám podal informaci o  součastné situaci v oddíle a nejbližší přípravě družstva mužů na jarní sezónu. K tomu nám předseda TJ Sušice  řekl :
„Pokud budeme bilancovat  fotbalový rok 2001 pak to bude přes některé dílčí neúspěch v mládežnické kopané rok úspěšný. Mezi úspěchy patří také úspěch na poli diplomatickém, když se nám podařilo to o co jsme usilovali řadu let před tím a to je  umístění do Sušice sportovní třídy se zaměřením na fotbal , které se podařilo realizovat a od  nového školního roku skutečně sportovní třídy v Sušici skutečně existují !“
      Třetí místo áčka v oblastním přeboru  je třešnička na dortu sušické kopané.  I po skončení  mistrovských podzimních zápasů zůstalo mužstvo pohromadě  ještě  dva týdny a po té dal trenér J.Staněk hráčům volno.  Zimní přípravu pod jeho vedením zahájí hráči 11.ledna. Nedílnou součástí  přípravy bude tradiční účast na zimním turnaji. Zda to bude turnaj ve Strakonicích, nebo v Katovicích se rozhodně v nejbližších dnech.  V rámci přípravy sehrají muži ještě další přípravné zápasy a určitě mezi nimi nebude chybět duel s divizním celkem TJ Klatovy.
      Určitě nebudete patřit mezi týmy, kde by nedošlo vůbec k žádným hráčským změnám, nebo tomu bude tak ?
 K tomu nám V.Krulich  dodal : „ K určitým změnám dojde také u nás v Sušici. Pravděpodobně odejde nadějný hráč a střelec P. Švec o kterého projevily zájem Rokycany, Senco Doubravka a  zájem je i o jeho start v juniorce Slávie Praha. Na vojnu odchází v lednu R. Kočí a Krejčí. Na druhé straně se těšíme na návrat  po skončení základní služby  Jarolíma  a Josefa Sládka. Ve Slávii Praha zůstává nadále dorostenec V. Kotrba na hostování do skončení tohoto ročníku  zůstávají Brabec s Hrubcem v Klatovech.  Dlouhodobě sledujeme několik nadějných fotbalistů v okolí Sušice  a  nejméně tři by jsme rádi v průběhu zimní přípravy chtěli v družstvu mužů  vyzkoušet, ale jejich jména bez toho, že máme dojednané podrobnosti s jejich kluby zatím uvádět nebudu, ale pokud se tak stane, rád  bue prostřednictvím vašich novin čtenáře informovat“.
       První soutěžní zápas v oblastním přeboru na jaře  Sušici  čeká  v sobotu 16. března v Plzni kde bude hostem 1.FC Plzeň . Tento duel na podzim skončil bez branek dělbou bodů. V Sušici se mohou příznivci domácího týmu těšit na fotbal o mistrovské body o týden později. V neděli 24.března zavítá do města na Otavě Staňkov, tedy soupeř, se kterým dokázala Sušice zvítězit na jeho hřišti   2:0.
      Přejme nejúspěšnějšímu týmu z našeho okresu na jaře v oblastním přeboru  hodně zdaru   a úspěšnou obhajobu výborného průběžného třetího  místa.


                                                   TJ  S U Š I C E

KoloDomácíHostéSkóreBodůPořadíBranky
1Sušice1.FC Plzeň0 : 01  
2StaňkovSušice0 : 235Hubáček, Staněk
3SušiceBolevec2 : 134Slivoň, Pendl
4MalesiceSušice3 : 205Hubáček 2
5SušicePřimda2 : 214Švec, Slivoň
6DoubravkaSušice2 : 007 
7SušiceNýrsko5 : 135Slivoň,Ritter,Švec,Hubáček, Marek
8ChanoviceSušice0 : 135Hrach
9SušiceCheb2 : 134Pendl, P.Brabec
10SušiceToužim2 : 033Staňěk, Ritter
11NepomukSušice0 : 013 
12SušiceDomažlice5 : 133Švec 3, Staněk a Pendl
13BloviceSušice1 : 433Švec 2, M.Brabec a Kočí
14SušicePoběžovice5 : 033Pendl 2, Švec 2, Kočí
15K. Vary BSušice0 : 133Švec
  CELKEM33 :12333 
  Doma23:  6203 
  Venku10 : 6133 

Střelci branek
Švec10
Pendl5
Hubáček 4
Staněk3
Slivoň3
Kočí2
Ritter2
M.Brabec1
P.Brabec1
Marek1
Hrach1
Celkem33






Zpět - návrat na předchozí stránku