Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Přípravné a pohárové zápasy hrané 2.-3. března


  • PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY
    -----------------------------

    Uněšov – Klatovy A  1 : 4 ( 0 : 0 )

    Mladíci bojují o své místo v sestavě

    Utkání se hrálo na škvárovém hřišti ve Vejprnicích a soupeřem klatovských fotbalistů byl jeden z aspirantů na postup do oblastního přeboru, účastník 1.A třídy  celek Slávie Uněšov. První půle byla hra vyrovnaná a  Slávie mohla jít do vedení , když po faulu Hrubce měla výhodu pokutového kopu, který však brankář Klatov Havlíček  perfektním zákrokem zlikvidoval a  přízemní umístěnou střelu vyrazil na rohový kop.  S přibývajícím časem se začala projevovat herní kvalita hostů , postupně zatlačili svého soupeře, ale byla to spíše platonická převaha, které chyběla finální přihrávka do gólové šance. Největší příležitosti ke změně skóre měli i Vítovec se Šotem, ale  zakončení chyběl potřebný důraz i štěstí. Po přestávce udělal trenér Mysliveček spolu se svým asistentem Gašpárem  několik korektur v sestavě . Tyto změny   i zvýšené úsilí hostů přinesly svoje ovoce. V  63. se Klatovy dostaly do vedení po kombinační  spolupráci  vystřelil Krška, k odraženému míči se dostal  Hrubec a z osmi metrů  střelou po zemi  k tyči . V 68. Krška vystihl lehkomyslně rozehraný míč domácím obráncem k brankáři, uplatnil svojí rychlost , zmocnil se míče  a po kličce na vybíhajícího strážce uněšovské svatyně skóroval do prázdné branky. Po  uplynutí dalších pěti minut  po rychle přenesené hře na pravou stranu  směrem do pokutového území  našla přihrávka Bečku a ten z těžkého úhlu dělovkou prostřelil  brankáře. V 79. se po souboji Jirky Brance  s domácím útočníkem  kopala další penalta ve prospěch Uněšova a tu tentokráte Rans  bezpečně proměnil a snížil na 1:3. Poslední slovo měli fotbalisté Klatov : po velmi dobře přenesené hře z hlouby pole  na hrot útoku si na míč naběhl rychlonohý Krška obešel obránce i brankáře na  dal čtvrtý úspěch týmu hostů.
    Sestava TJ Klatovy :
    I.poločas : Havlíček – Dolejš, Brabec, Hrubec, Gajdůšek,- Vítovec, Poslední, Brejcha, Krška – Šot, Herout.
    II.poločas : Havlíček – Hebnár, Brabec, Hrubec ,Dolejš – Varga,Poslední, Brejcha, Gajdůšek – Krška,Břečka. Trenér Jaromír Mysliveček, asistent Ján Gašpár.
    Ohlasy po utkání :
    Trenér Jaromír Mysliveček : „ Řekl bych, abychom oslavovali, to ne, ale už se pomaličku začíná zvedat  kvalita hry. V prvním poločase , pokud soupeř disponoval s dostatkem sil, tak dokázal úspěšně odolávat.  Naši hráči  hráli těžkopádně , ale druhý poločas už byl o něčem jiném. Jednak pomohla přestávka a další pokyny a také provedené změny v sestavě spojené s přeskupením hráčů. Krška přešel ze zálohy do útočné fáze. Zde byl daleko živější, daleko pružnější a obranu soupeře dokázal rozhýbat,  začaly padat góly  a to už bylo o nečem jiném.
    Všiml jsem si, že ve svých hodnoceních zápasů  se zatím příliš nezmiňujete jmenovitě o výkonech hráčů. Můžete nyní udělat výjimku ?
    Mile mne překvapili tentokráte  mladíci, kteří se opravdu snažili , aby se dostali do mančaftu a to je pro konkurenci v týmu jedině dobře. Hráči typu Dolejše, Hebnára a další se mezi těmi zkušenějšími skutečně snaží a to je obrovské plus!  Myslím si, že je to také tím, že poctivě chodí   hrát za B mužstvo a tím si rozšiřují herní část, která je pro jejich  fotbalový růst hodně důležitá.
    Do zahájení prvních bojů o mistrovské body v divizi zbývají  pouhé dva týdny. Určitě již máte představy o tom, jak na tom vaši svěřenci jsou a zda mají šanci obstát v divizní konkurenci. Je tomu tak ?
    Když jen srovnám například to, že o víkendu Vejprnice prohrály s Milínem 5:1 a my jsme dokázali s Milín porazit t 3:2,  už  toto srovnání něco signalizuje Pokud hráči  budou chtít  plnit to, co od nich trenér  chce, protože od toho tam je, pak  jsem přesvědčen , že toto mužstvo na divizi má!Tvoří ho zdravé hráčské jádro  a tudíž je na čem stavět. Když trenér vidí, že celé mužstvo bojuje , na hřišti je v pohybu, jsou k vidění fotbalové akce , pak to je pro mne  důležité a to bez ohledu na sílu soupeře
    Nechci to zakřiknout, ale zatím se mužstvu vyhýbají v přípravě vážná zranění. Je tedy v součastné době něco co by Vás znepokojovalo ?
    Máte pravdu, že se nám vyhýbají zranění. Velmi mne mrzí jediné vážné zranění Marka Lukeše. Tento mladý hráč měl dost výrazným způsobem nakročeno do divizního kádru a věřím, že se po uzdravení se o své místo zdravě popere.V součastné době mne znepokojují dvě věci, které se týkají  dvou hráčů.   Tím prvním  je Běloušek, který má za dva měsíce zatím odtrénováno jedenáct tréninkových jednotek a to je hrozně málo. Je sice pravdou, že jeho tréninkový výpadek je omluven dokončením studia a nyní onemocněním.. Snad již v tomto týdnu začne trénovat a vše dožene. Daleko více mne znepokojuje brankář Rybár.  Zdá se mi, že Jirka  neunesl vzniklou konkurenci na poctu brankáře  a nyní pro subjektivní zdravotní potíže  nepravidelně trénuje. Trochu nám vypadl ze hry a proto vážně uvažuji o tom, že  musím důležitý poct v mužstvu  zabezpečit. Inicioval jsem u  trenéra B týmu to, aby brankářskou jedničkou byl s béčku Herman. Tento brankář má své kvality a vážně přemýšlím o tom, že v případě potřeby s ním budu počítat , pokud to bude třeba i pro A tým“.

    Asistent trenéra Ján Gašpár  dodal : „ Dobrá příprava v  korektně vedeném a hraném  zápase  s kvalitním soupeřem, dále čtyři pěkné branky ,  absolvování utkání bez zranění a zlepšený herní projev , to jsou největší pozitiva  přípravného zápasu s Uněšovem. Nyní nás čekají ještě dvě přípravná utkání. V týdnu ve čtvrtek hrajeme v Plzni na Rapidu a v neděli poslední  přípravný zápas  ve Velkých Hydčicích s TJ Sušice. “



    Sušice – Písek  1 : 3 (0 : 2)

    Na kvalitní hřiště  do  Velkých Hydčic si pozvali k přípravnému zápasu sušičtí fotbalisté nováčka divize Spartak Písek.  Hosté byli v prvním poločase lepší, přehrávali je v důrazu, byli lepší v kombinaci  a značné problémy dělali s nabíháním do volných prostorů a  svými  rychlonohými útočníky také za domácí obránce. Takto také padl první gól, když v 18.minutě  po rychlé křídelní akci přišel centr do pokutového území Sušice, domácí obránci váhali s odkopem a toho využil  Roučka k vstřelení první branky . Stejný hráč  využil ve 41. toho, že při centru byl nekrytý a bez problémů zvýšil na 0:2.  Do druhé půle nastoupili domácí  jako vyměnění, rázem se soupeři vyrovnali a s přibývajícími minutami získávali herní převahu. Byli to oni, kteří byli na hřišti lepší svého soupeře, zvýšili agresivitu, lépe obsazovali a napadali soupeře a v 61. svojí převahu korunovali  Cihlářem, který zkušeně po brejku obešel i brankáře a poslal míč do prázdné branky. I v další části zápasu se obraz hry nezměnil , ale na rozdíl od Cihláře jeho spoluhráči Pavlík, Hubáček a Pedl nedokázali  brankové příležitosti  z efektivit v podobě branek. Poslední slovo měli hosté, když obrana domácích po faulu na pronikajícího útočníka přestala hrát v domnění , že  se bude pískat, ale rozhodčí Jakš správně ponechal výhodu a střelec utkání Roučka završil svůj střelecký den hattrickem.
    Sekretář TJ Sušice a prezident klubu pan Vratislav Krulich k utkání dodal : „ Na začátek sezóny  se hrál kvalitní, rychlý a pohledný fotbal.. V zápase dvou rozličných poločasů  dokázali hosté vytvořené šance proměnit, naopak našim útočníci se stejnou produktivitou nemohli pochlubit. Všechny branky do naší sítě přišly po zbytečných chybách obrany. Ta nastupuje   na jaře v novém složení a  doplácí na určitou nesehranost, ale  od toho přípravné zápasy jsou, aby ukázaly na chyby, kterých se naši hráči mohou  v mistrovských zápasech vyvarovat. Myslím si, že trenéři i hráči mají za sebou kus dobré práce a že budou do zahájení soutěže dobře připraveni. Nakonec jak jsme na tom ukáže poslední přípravný zápas příští neděli 10.března , ve kterém na stejném hřišti  hostíme další divizní tým TJ Klatovy“.


    Dešenice – Železná Ruda   1 : 2 (0 : 2)

    Na škvárovém hřišti  v Nýrsku nastoupili hosté bez pěti hráčů základní sestavy . V první části zápasu byli  hosté na škvárovém hřišti v Nýrsku  lepší a od  21.minuty vedli  gólem Janečky. V závěru poločasu  zvýšil  J.Mareš  vedení hostů na rozdíl dvou branek.  . Do druhého poločasu domácí vystřídali čerstvé hráče a podařilo se jim hru vyrovnat. A po dorážce Jiřího Poupy se zdálo, že ještě vyrovnají, ale  Ruda již své vedení uhájila.
    Branky : J. Poupa – Janečka a Mareš.
    Sestava  Železné Rudy : Nejdl – Balda J., ml., Mareš, Andrejčík, Kroupa, Chalupský, Greiner, Hájek, Janečka, Balda J. st., Lehečka J.
    Sekretář Ž..Rudy Jaroslav  Tikal : „ Chybělo nám pět hráčů základního kádru a proto jsme neměli hráče na střídání. Toho využil soupeř, který ve druhém poločase nás potrápil. Hra se ale většinou odehrávala ve středu hřiště a před brankami příliš rušno nebylo. Příští neděli zajíždíme k utkání do Chlumčan, kde nám bude soupeřem místní dorost hrající oblastní  přeboru  a týden před zahájením soutěží doufám, že již nastoupíme kompletní.“


    Nýrsko – Janovice   3  : 1 (1 : 1)

    Na těžkém a rozbahněném terénu sehráli hráči Nýrska svůj předposlední přípravný zápas. Hned od začátku byli í aktivnější a zahodili pár dobrých střeleckých možností. V 10 minutě se do míče opřel Jan Soušek  a jeho tečovaná střela skončila v síti. Po této brance byli domácí i nadále aktivnější vypracovali si i další šance, ale branku netrefili. A tak přišli ke slovu i hosté z Janovic. Z ojedinělého protiútoku pronikli do šestnáctky , vystřelili, první střelu stačil domácí gólman Daněk ještě odvrátit, ale proti dorážce zcela volného Tomáše Strnada  a ten nedal Daňkovi žádnou šanci  1:1. Pak se hra v poli vyrovnala, i obě mužstva si vypracovala několik slibných šancí ke vstřelení gólu ale skóre se již do poločasu neměnilo. Ve druhém poločase již byla převaha domácích znatelná. Hosté , kteří dali v poločase vystřídáním příležitost dalším hráčům ze širšího kádru se již dostávali jen do ojedinělých brejků. V 63 minutě se dobře uvolnil Lukáš Presl jeho střelu ještě stačil brankář vyrazit, odražený míč se však dostal k Hladíkovi a Nýrsko vedlo 2:1. Domácí si i nadále udržovali mírnou převahu. Na těžkém terénu však rychle ubývaly síly a bylo to postupně znát i na přesnosti hry, ale hlavně při proměňování šancí. Domácí se dočkali v samotném závěru ještě jedné branky. V 89.  na hranici velkého vápna vtipně patičkou uvolnil Hladík Šteinera a ten přehodil brankáře Janovic  a zvýšil na konečných  3:1.
    Střelci branek:  Soušek Jan , Hladík , Šteiner  - T.Strnad
    Sestava Nýrska: Daněk(46 Loskot), Hvězda st. Valdman, Malý, Smolík –  R.Soušek , J. Soušek, Kajínek, Šteiner – Hladík, Presl Lukáš.
    Rozhodčí: Vondra Jiří ml.



    Svéradice – Doubravice  2 : 2 (1 : 1)

    První půle byla herně vyrovnaná, ve druhé půli domácí svého soupeře daleko převyšovali, ale zklamali v koncovce.
    Branky Svéradic: Andrle, Bláha



    Lídr okresního přeboru vystrčil svoje dráby na účastníka 1.A třídy  

    Svatobor Hrádek – Strážov  3 : 1 (2 : 1)

    Strážovské fotbalisty po intenzivní přípravě v předcházejících dvou týdnech čekalo další přípravné utkání na kvalitním hřišti v Hrádku u Sušice. Domácí tým jim byl výborným soupeřem , hráči Svatoboru dobře kombinovali, byli dostatečně důrazní  a předčili hosty v pohybu. Naopak hostům  chyběl  rychlejší přechod do útoku, ve středu  hřiště nepřesnou kombinací přicházeli o míče a po chybě  obrany , která nedůrazně obsazovala útočníky domácích  v 16. poprvé inkasovali, když autorem branky byl Libor Kutil.   Ve 23. se dostal do nepříjemné situace  trenér hostů Langmajer, neboť musel  vystřídat zraněného Kreibicha.  O minutu později se zdálo, že nebezpečí nepříznivého vývoje skóre zažehnal  Z.Vítovec, který byl na konci kombinační spolupráce Š.Presla s Jankou a usměrnil míč zblízka  do  domácí svatyně. V 36. kopali domácí přísně nařízený  PK a   Libor Kutil  se ze značky pokutového kopu nemýlil a znovu poslal svůj tým do vedení. Hráči hostů  šli do druhého poločasu s vědomím  odčinit herní výpadek z prvního části zápasu. Z části se jim hra začala dařit,  vytvořili si šance, ale byli to domácí kteří v 91. po hrubé chybě Žáka na středové čáře dostali L.Kutilem do brejku  a ten  nedal brankáři Markovi žádnou šanci a završil svůj střelecký den čistým hattrickem.
    Utkání  řídil rozhodčí Abraham ze Sušice.
    Sestava domácích : Hanzl – Sležek, Pitel, Jírovec, Jiřina, Kutil Jiří, Adamec T., Gajdečka, Vojta(Holeček), Kutil Libor, Vomela. Trenér Jindřich Zdeněk.
    Sestava hostů : Marek – Hebnár, Žák, P.Presl, Kreibich(23. Binea)., Petrželka(60.V.Janda), Smolík R., Vítovec Z., Presl Š(60.K.Šerý)., Pangerl a Janka. Trenér V.Langmajer.
    Řekli po utkání :
    Trenér Svatoboru J.Zdeněk : Myslím si, že o výsledku utkání rozhodla ve vyrovnaném utkání osobnost jednoho hráče, který dokázal  na rozdíl od soupeře proměnit nabídnuté gólové příležitosti. Osvědčily se i provedené  změny, které nastaly  v naší sestavě ve srovnání s minulým zápasem “.
    Trenér Strážova V.Lagmajer : „  Velice poučný zápas pro mne i hráče. Důvodů k odstraňování  nedostatků je stále  dostatek. Dnes  nám dělal  problémy pohyb soupeře, nepřesně jsme kombinovali a  kazili jsme hodně míčů v rozehrávce . Přesto jsme si vypracovali čtyři  gólové šance, třikrát Š.Preslem a jednou L.Jankou, ale v koncovce  chyběla hráčům větší jistota a cit pro vtipnější a účinnější zakončení.  Chybí nám trénink na větším prostoru a při přechodu na velké hřiště náhle máme potíže s  větším využitím celé hrací plochy. Sami hráči cítí, že výkonem, který jsme předvedli v prvním poločase nemůžou v soutěži obstát. Ve druhé části se již dokázali vyhecovat k lepší hře, ale na skóre se to neprojevilo. Nedostatky zjištěné v  tohoto zápasu  mi dávají  další podněty  do závěrečné přípravy v posledních dvou týdnech před zahájením soutěže.“



    Kdyně – Mochtín  1 : 1 (1 : 0)

    Na dobře připraveném škvárovém hřišti  se hrál zajímavý, vyrovnaný přípravný zápas ve kterém  domácí exúčastník 1.B třídy vedl od 15.minuty. Hosté vyrovnali na zaslouženou remízu v 65. Bejvlem.
    Sestava Mochtína : Rajtmajer, Krčma M.(Dolejš J.), Fait (Kubelík), Šup, Lorenc, Hebnár M.,Bejvl, Dolejš T., Troch R., Švátora P., Novák Z.(Bláha P.). Trenér J.Cihlář.




    Neznašovy – Janovice B  2 : 1 (1 : 0)

    Na tréninkovém hřišti se hrál vyrovnaný zápas ve kterém za domácí  dvakrát skóroval Žák, za hosty byl úspěšný Kološ. Zápas řídil rozhodčí Cízl.
    L.Lecjaks (S.Neznašovy) : „ Byla to kvalitní příprava na dobrém terénu. Za stavu 2:0 neproměnil M.Žák pokutový kop, jinak mohlo být naše vítězství výraznější.“




    Plánice – Běšiny  2 : 8 (1 : 2)

    Domácí měli problémy se sestavou a byli jednomu z velkých favoritů na postup do III. vyrovnaným soupeřem pouze v úvodu, kdy vedli brankou Nováka. Hosté do poločasu otočili skóre a ve druhé části již jasně na hřišti kralovali a mohli vyhrát ještě větším rozdílem, ale  další gólové příležitosti zůstaly nevyužity.
    Branky Novák, V.Bulka(hráč Běšin) – Stach 2, Müller 2, Holub, Vacovský, Bulka  a Ulrych z PK.
    Sestava Běšin : Malát – Petrželka L., Ulrych, Motyčák, Bala(J.Frána), R.Holub, Stach, Vaněk M., R.Bulka, Vacovský a Müller.
    Trenér  hostů B.Hasnedl : Zápas měl přípravný charakter a splnil svůj cíl.. Mimo úvodních minut jsme byli jasně lepší , dali jsme  osm branek, ale nejméně stejný počet dalších šancí jsme nedokázali proměnit“.



    Nalžovské Hory – Střelské Hoštice  3 : 3 (1 : 3)

    K dalšímu přípravnému zápasu si pozval Sokol N. Hory účastníka okresního přeboru Strakonicka.  Soupeř se k hostiteli nechoval od úvodních minut příliš zdvořile a ujal se vedení 0:1 a domácí museli jeho náskok po celý zápas likvidovat. . Poprvé se to podařilo  P.Štěchovi zásluhou  jeho  překvapivé dělovky  z dálky, která znamenala vyrovnán. Hosté do poločasu  stačili opět otočit výsledek ve svůj prospěch dokonce rozdílem dvou branek. Hory  od úvodních minut druhé části zápasu hru zpřesnily a  byl to opět P.Štěch, který využil zaváhání  obrany soupeře ke snížení na 2:3. Domácí měli míč stále více pod svojí kontrolou, ale hosté hrozili rychlými protiútoky a  brankář domácích  Stulík své  spoluhráče bezchybnými zákroky podržel. Na spravedlivou remízu srovnal v 80. S.Bouzek, který dokázal zužitkovat finální přihrávku od svého bratra Václava. Utkání řídil rozhodčí Šmrha.
    Sestava N. Hor : Stulík – Vojta, Bouzek S., Racek, Frána, Bouzek V., Navrátil, Pinkas, Kovářík, Petr Štěch Jedlička A.(Chlebovec).
    Hrající sekretář domácích  Stanislav Bouzek : „ Stále nám  chybí  celá   záložní řada Podlešák,R.Štěch a Lupoměský kteří  nemohou zatím ze zdravotních důvodů hrát. Soupeř byl velice kvalitní a  sehrál s námi vyrovnanou partii“.


     
    Žichovice – Svéradice  2 : 2 (1:1)(dorost)

    Dorostenci FK  Svéradice sehráli tento zápas v rámci svého soustředění  v Žichovicích. Svého soupeře herně přehráli, ale  zklamali v koncovce.
    Branky : Homolka D. a Šatra J. , za hosty  Vrána a  Hokr
    Sestava Svéradic: Klečka-Turek-Hokr,Švec P.,Šrámek-Větrovec,Makovec,Marek,Petřík-Vrána,Ďulík - v průběhu utkání střídali: Dušek,Prokopec,Švec L.



    FK Svéradice - FC Liebersdorf "B" (SRN) 6:0 (1:0)

    Původně se měli střetnout dorostenecké výběry obou klubů, ale nakonec zasáhly smíšené celky obou mužstev. Domácím pomohli čtyři  muži, hosté si naopak přivezli jen stejný počet  dorostenců. Samotné utkání se hrálo za převahy domácích, která ve druhém poločase narostla až na šesti brankový rozdíl.Kuriozitou tohoto zápasu bylo, že polovina branek byla dosažena z pokutových kopů .
    Branky Svéradic: Petřík 2 (1x z PK), Marek PK), Větrovec (PK), Petrášek, Vrána
    Sestava Svéradic: Soukup M.-Soukup L.-Hokr,Makovec,Šrámek-Větrovec(64.Ďulík), Marek(59.Fišer), Petrášek, Petřík-Vrána(15.Dušek,60.Švec P.),Fišer(45.Vrána)



    Janovice A – Klatovy B  0 : 1 (0 : 1)

    Slušně hraný přípravný zápas  s klidným průběhem  . Oba týmy si vytvořily  několik gólových  šancí . Největší měli  vojáci, kteří nastřelili břevno, ale jediným kdo mířil přesně byl  Hebnár, který vsítil vítězný gól  klatovské rezervy.



    Strakonice – Chanovice  5 : 1 (1 : 0)

    Prvním  poločase se dařilo chanovickým fotbalistům se soupeřem , který se připravuje na divizní soutěž držet krok. Po jediném  zaváhání ve středu  hřiště padla také úvodní branka tohoto duelu a za jednobrankového vedení domácích  došlo k výměně stran. Do druhého poločasu  vystřídali Strakonice šest nových hráčů   kteří ovládli hru   a po hrubých chybách v hostující  obranné fázi postupně zvyšovali svůj náskok až na  rozdíl čtyř branek..Za tohoto stavu  využil Racek chyby v obranné činnosti domácích  Racek a vstřelil čestný úspěch Chanovic.Poslední slovo měli domácí, kteří v 90.minutě   zaokrouhlili  skóre na 5:1.
    Sestava hostů : Boček - Petrášek , Hnídek, Cibulka,  Šiška, Hanko , Kučera , Šedivý,- Šimsa,  Chod , Picka.
    Trenér M. Rambousek : „ Proti kvalitnímu  týmu domácích jsme se jen těžko prosazovali. Navíc se nám stále nedaří vyvarovat se  hrubých chyb  v obranné činnosti a stejně jako  v zápase s TJ Klatovy nás za ně soupeř krutě trestal.“



    Sedlice – Chanovice nehráno



  • V TURNAJI STARŠÍCH MINIŽÁKŮ NEJLEPŠÍ FOTBALISTÉ TJ SUŠICE
    ---------------------------------------------------------------

    TJ Sušice byla v sobotu 2.března pořadatelem zdařilého turnaje starších  minižáků . Za účasti týmů že třech okresů byli nejúspěšnější domácí  fotbalisté , kteří prošli turnajem bez prohry a ztratili pouze body v remízou s druhým  týmem  celkového pořadí SKP Okuly  Nýrsko.

    Výsledky :

    Sušice Janovice 4 : 1
    StrakoniceNýrsko0 : 3
    TachovJanovice1 : 3
    SušiceNýrsko3 : 3
    StrakoniceJanovice1 : 3
    TachovNýrsko0 : 1
    SušiceStrakonice1 : 0
    StrakoniceTachov1 : 3
    NýrskoJanovice4 : 1
    TachovSušice1 : 7

    Konečná tabulka turnaje :
    ------------------------------
    1.Sušice15: 510
    2.Nýrsko11 : 410
    3.Janovice8 : 10 6
    4.Tachov5 : 11 3
    5.Strakonice2 : 10 0


    Nejlepším střelcem turnaje se stal Fusch z TJ Sušice   který zatížil konta soupeřů osmi góly a to je více než polovina všech dosažených branek vítězného týmu !
    Trenér domácích  Martin Mataše  k  průběhu turnaje  uvedl : „ I když nám odřekli  účast  Domažlice, podařilo se nám zajistit na turnaji poměrně  kvalitní soupeře. Úrovní  náš  trochu zklamaly Strakonice, naopak Tachov přijel s výběrem mladších minižáků(ročník 1992). Výborný tým Dukly Janovice  postrádal ve svém středu jejich nejlepšího hráče Petrušku , jinak by souboj o celkové vítězství  značně zkomplikoval“.



    Souboj žákovských  mužstev Klatovy a Sušice přinesl  kvalitní fotbal

    Na hřišti v Kvaseticích  změřili v přípravě na jaro svoje síly výběry mladších a starších žáků  dvou největších mládežnických základen v našem okrese. Po Klatovech i v Sušici jsou  od loňského podzimu  nejlepší žáci soustředěni ve sportovních třídách a to se na úrovni přípravy  fotbalových talentů  v obou městech pod vedením zkušených trenérů projevuje v tom nejlepším světle.

    TJ Klatovy – TJ Sušice  (mladší žáci)  3 : 1  (2 : 1)
    Branky :  Hošek P. 2, Matějka , za hosty Štefan

    TJ  Klatovy – TJ Sušice (starší žáci)  2 : 4 (1 : 1)
    Branky: Presl, P.Matějka , za hosty Švajka, Bošek, Pikhart (PK) a vlastní.



    Nýrsko – Česká Kubice    4:2 (1:O)(žáci)

    Přípravné utkání žáků.
    Branky Nýrsko: Korschinský 3x, Bošek
    Sestava Nýrsko: Vítovec(Chabada) – Kresl, Kadlec(Jůza), Troch(Svejkovský), Halas – Prodan(Bošek), Šlehofer, György(Pavlík), Grolmus – Korschinský, Anděl(Ďuriš)

    Nýrsko – Česká Kubice     1:1  (1:1)(dorost)

    Přípravné utkání dorostenců
    Branky: 19’Hána p.k. 0:1, 24’Holub 1:1.
    Sestava Nýrsko: Kačírek – Šlehofer(46 Homolka), Hájek Jakub, Běl, Šperer – Holý( 68 Soušek), Hájek M., Holub, Šulc(46 Hamamdžič) – Huc Fr., Soušek (46 Huc P.)

  • TURNAJ  V HOSLOVICÍCH

    Nezamyslický Burda lámal v Hoslovicích střelecké rekordy

    Ve čtvrtém zápase dosáhl  tým Sokola Nezamyslice již třetího vítězství. Mimo zisku bodů získal jejich jediný střelec v tomto zápase Josef Burda  dva významné střelecké rekordy. Do sítě Malenic dal padesátý gól , který padl v průběhu letošního ročníku  a celkově to byla 1000 branka, která byla dosažena za dobu pořádání tohoto turnaje, který má již dlouholetou  tradici.
    Pětadvacetiletý   kanonýr  Sokola Nezamyslice Josef Burda dostal od pořadatelů turnaje jako památku věcnou cenu. Rovněž my se připojujeme s gratulací  hráči, který prokazuje  svoje kvality okresního přeboru, kdy po podzimu  se dělí společně s dalšími dvěma hráči o druhé až čtvrté místo v soutěži o nejlepší střelce okresního přeboru.

    Malenice – Nezamyslice   3 : 4 (0 : 2)

    Utkání měli  ve své režii fotbalisté z Nezamyslic, kteří vedli již 4:0, ale zbytečným výpadkem v závěrečné čtvrthodině zápasu dali šanci soupeři ke zkorigování výsledku. Všechny čtyři branky za Nezamyslice dal Josef Burda.
    Trenér M. Janda:  Chlapci hráli  až na posledních 15 minut  velmi dobře. Na zasněženém hřišti se jim dařila kombinace a soupeře jsme jasně přehráli. Podobný výpadek, jaký si ale  dovolili v závěru zápasu  by se nám nemusel v soutěžních zápasech   vyplatit“.



  • ZIMNÍ TURNAJ V KATOVICÍCH

    Hradešice prohrály až po velkém boji

    Katovice – Hradešice  3 : 2 (0 : 1)

    V souboji o umístění na 1-4.místě  měly Hradešice za soupeře domácí tým, který hraje 1.A třídu. V prvním poločase hosté svého soupeře zaskočili  dobrou hrou, dařila se jim kombinace  a ve 20.minutě  po samostatné akci jim zajistil vedení novic v mužstvu mladý Florián. Po změně stran jakoby  přišel u hostů na hřiště jiný tým. Rázem je domácí přehrávali v pohybu, důrazu a v rychlosti  a to vše mělo za následek otočení skóre v jejich prospěch. Hradešice stačily pouze odpovědět druhým gólem Floriána , ale  to již domácí kontrolovali hru a své vítězství uhájili.
    Vedoucí Hradešic V.Chroust : „  V prvním poločase jsme soupeře zaskočili aktivní hrou . Druhá část nám nevyšla a soupeř toho dokonale využil. Potěšen jsem výkonem dvacetiletého Floriána, který dostal příležitost opět v áčku a podal slibný výkon, který okořenil dvěma pěknými góly. Pokud naváže na tento výkon i v dalších zápasech přinesl by svojí rychlostí oživení do útočné činnosti celého týmu“.


     
    Sušice st.dor. – Kolinec  2 : 1 ( 2 : 1)

    V souboji o konečné 9-12.místo v turnaji v Katovicích se střetly dva týmy z našeho okresu. Úspěšnější byli dorostenci TJ Sušice kteří vedli nad účastníkem okresního přeboru brankou od 10. když  se z hranice velkého vápna do míče opřel  Kejla a jeho tvrdá střela rozvlnila síť kolinecké branky. Po této hezké brance mladici ze Sušice polevili a dovolili soupeři snížit  po kopu z rohu, když  dobře chytající Míčka míč stačil vyboxovat na hranici pokutového území a vystřelený míč soupeřem po teči skončil    za jeho zády.  Ve 35. získal míč uprostřed hřiště Šimeček, prokličkoval se přes tři hráče Kolince a svůj únik zakončil podle vybíhajícího brankáře střelou k tyči a poslal  dorostence opět do vedení. Druhý poločas přinesl vyrovnaný průběh, šance byly na obou stranách, ale skóre se již nezměnilo.
    Trenér Sušice Václav Kotrba : „ Spokojenost je s výsledkem, ale ne s předvedenou hrou.  Pokud by chlapci nepolevili po vedoucí brance, mohli z vytvořených šancí rozhodnout zápas  dostatečným náskokem již v prvním poločase. Ve druhé části jsem u nich postrádal větši bojovnost, přestali kombinovat  a zbytečně si zápas zkomplikovali. Pochvalu zasluhuje stoper J.Haspekl, krajní bek Marek  a spolehlivý byl v bráně i Míčka“.



  • BÍLUCKÁ ZIMNÍ LIGA
    -------------------------
     Zimní turnaj  pořádaný SDH v Bílukách ve spolupráci se Sokolem Měčín  přestože má již za sebou poslední kolo není ještě ukončen. Do jeho závěru chybí odehrát  zápasy Luby – Žinkovy , Žinkovy – Švihov a Neurazy - Luby. Tato utkání  nebylo možno sehrát podle rozlosování z důvodu nezpůsobilého terénu hřiště a  podle pořadatelů by měla být odehrána  o příštím víkendu. Pouze Sokol Měčín absolvoval již   všechny zápasy  a nemůže v tabulce skončit lépe než na 3.místě. Vítězství na dosah má naopak Start Luby, který zatím získal  stejně jako Švihov 9 bodů , ale ještě může bodovat ve dvou zápasech, zatím co Švihov pouze v jediném. Teoreticky by mohly ještě zvítězit Žinkovy, ale musely by  vyhrát oba zápasy, což znamená porazit i Start Luby .  V neděli byla na programu pouze jediná dohrávka  ve kterém  Bezděkov hladce přehrál svého soupeře z okresu Plzeň jih.

    Neurazy – Bezděkov   0 : 6 (0 : 4)

    Utkání na hřišti v Měčíně bylo od úvodní minuty v režii hráčů Bezděkova kteří o svém vítězství rozhodli již v prvním poločase.
     Branky : Bohatý 2, Hořejší, Keřlík, Osvald a Ponocný. Zápas řídil Mixán.

    Bílucká zimní liga v kopané  po neúplném 5.kole
    ========================================================
      1 Luby              3     3     0     0    14 :  2     9
      2 Švihov            4     3     0     1    16 :  9     9
      3 Měčín             5     2     1     2    19 : 11     7
      4 Žinkovy           3     2     1     0     9 :  4     7
      5 Bezděkov          5     1     0     4    11 : 26     3
      6 Neurazy           4     0     0     4     3 : 20     0


    PRŮBĚŽNÁ TABULKA STŘELCŮ BRANEK
    CelkemJméno hráčeK o l o ---->12345
    6Krotký Jar.Měčín 13 2
    4BeštaLuby21 1 
    4Biedermann Z.Švihov1 12 
    4Krotký ZdeněkMěčín 2  2
    3FričLuby3    
    3HavlíčekŠvihov2  1 
    3MarešLuby3    
    3SýkoraLuby11 1 
    3PonocnýBezděkov  111
    3BohatýBezděkov  2 1
    2DulkaBezděkov 1 1 
    2NěmecMěčín1  1 
    2RadostaŠvihov1 1  
    2ŠobrŠvihov  2  
    2ŠpatenkaŠvihov2    
    2ŠtampachŽinkovy 2   
    2ŠtrajtŽinkovy1  1 
    2Tříska L.Žinkovy11   
    2VoráčekMěčín 2   
    1Bureš M.Neurazy1    
    1HajšmanŠvihov   1 
    1HomrŠvihov 1   
    1HořejšíBezděkov  1  
    1HradeckýLuby1    
    1KeřlíkBezděkov  1  
    1KodýdekMěčín 1   
    1KroupaMěčín1    
    1MastnýMěčín    1
    1OsvaldBezděkov  1  
    1PláničkaNeurazy   1 
    1SüssŠvihov  1  
    1ŠlaisMěčín    1
    1ŠrámekŽinkovy   1 
    1Tříska V.Žinkovy 1   
    1VladařNeurazy1    
    1VotípkaMěčín    1
    1ZelenkaŽinkovy 1   
    62CELKEM 211314129
    72  221514129





    Zpět - návrat na předchozí stránku