Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
LUBY VEDOU ZIMNÍ LIGU



Po nesehraném minulém kole z důvodu nezpůsobilé hrací plochy se Bílukách u Měčína  hrálo  kompletní 4.kolo zimního fotbalového turnaje. Pořadatelé se snažili připravit hřiště po předcházejícím deštivém  počasí co nejlépe, ale přesto dopoledne zmrzlá a z části  zledovatělá , v odpoledním  čase pak rozbahněná hrací plocha   příliš fotbalové kombinace  hráčům neumožnila, Aale dokonale prověřila jehich fyzickou připravenost. Luby dosáhly třetího vítězství a jsou bezpečně na čele tohoto turnaje.Zajímavý průběh přinesl zápas Švihov – Bezděkov ve  kterém druhý tým tabulky okresního přeboru dlouho odolával Švihovu, dvakrát vedl a potvrdil, že má ve svém kolektivu několik kvalitních fotbalistů. V  derby dvou týmů ze sousedního okresu Plzeň jih a skončilo těsným vítězstvím favorizovaného týmu Sokola Žinkovy.


MĚČÍN  - LUBY   1 : 2 (1 : 1)

Luby poslal do vedení v 18.minutě  Sýkora, jehož přesně mířená střela z 23 metrů k tyči  měčínské branky nedala  měčínskému brankáři Šimkovi  žádnou šanci. Domácí  odmítli  možnost vyrovnání z pokutového kopu,když gólman Lub Kalaš tento kop Němcovi  zlikvidoval . Svůj neúspěch neúspěšný domácí exekutor PK napravil a  střelou z dálky  , která se mířila do tyče a od ní skončila za zády Kalaše znamenala vyrovnání.  Po změně stran možnost  zvýšil vedení hostů se  zřeekl mladíček v dresu Lub  Josef Javorský, který z pokutového kopu netrefil měčínskou branku. To se podařilo v 60. minutě  Beštovi,který vsítil rozhodující branku tohoto zajímavého a vyrovnaného duelu.
Sestavy :
Měčín : Šimek – Havlík, Král, Ponocný, Mastný, Kroupa, Korčík, Něměc, Krotký J., Tykal M.,  a patnáctiletý L.Houlík, který se stejně starým  radkem Horou se ve II.poločase prostřídali a získávali další ztkušenosti ve ssvojí začínající karieře.
Luby : Kalaš – Podraský J.(Smolík  P.), Křížek, Podraský P:, Juřina(Jízdný) – Hradecký, Bouberle, Sýkora, Bešta- Mareš, Javorský J.(Šnaur)
Řekli po utkání :
Trenér domácích Stanislav Skala : „ Podle mého názoru se jednalo o vyrovnaný zápas, který si zasluhoval dělbu bodů.. U soupeře  se projevila lepší fotbalová kvalita , což je vzhledem k vyšší soutěži kterou hrají  pochopitelné a také proto jsem s výkonem našich hráčů spokojen!.“
Trenér Pavel Bečka , kterému chyběli v sestavě zranění Fryč a Láďa Smolík  nám řekl : “Spokojenost  lze vyslovit  s výsledkem i hrou , která utrpěla na kráse k důvodu kluzkého terénu. Myslím si, že jsme šli vítězství vstříc víc a pokládám ho za zasloužené. Naopak nespokojen jsem se zakončováním útočných akcí a  máme v této činnosti co vylepšovat. K zlepšení budeme mít ještě dost příležitostí, neboť nás v příštím týdnu čeká  soustředění na Šumavě a v rámci něho i přípravný zápas v sobotu 23.2. od 14.00 v Nýrsku s místní Okulou.“
Branky : Bešta,Sýkora – Němec.
Rozhodčí : V. Husník

 
BEZDĚKOV  - ŠVIHOV   2 : 4 (0 : 0)

Trenér Švihova  Maršálek v prvním poločase poslal na hřiště kombinovanou sestavu ve které nechyběli  pět  dorostenců(Jakubec, Čížek,Vrba,Brož a Maršálek). Švihovští fotbalisté  měli od začátku zápasu na těžkém terénu hru pod kontrolou. Jejich soupeř je překvapil a  favorizovanému soupeři stačil zdatně odolávat  i ve druhé části utkání a dvakrát jeho náskok musel Švihov  dotahovat.. Vedoucí branku dal Ponocný . Na 1:1 vyrovnal Havlík  z pokutového kopu a ze stejného kopu dokázal zvýšit vedení Bezděkova zkušený Dulka. S přibývajícím časem se začala projevovat lepší fyzická připravenost  Švihova , který a dvěma góly Biedermana otočil skóre na 2:3 a zasloužené vítězství jistil v závěru čtvrtou brankou  Hajšman.
Branky : Ponocný, Dulka – Biederman 2, Havlík a Hajšman.
Sestava  Švihova : Jakubec – Homr, Toman, Radosta, Süss, Hajšman, Čížek, Volf, Vrba, Brož, Maršálek(střídali Havlíček, Schejbal, Biederman a Šobr).
Utkání řídil rozhodčí Žežula z Chudenic.
Trenér Maršálek   byl rád, že se zápas i  za těžkých podmínek odehrál, neboť každý herní výpadek v této části přípravy narušuje plán přípravy a dále dodal : “ Přesvědčil jsem se, že v nejbližším období budu moci počítat se zařazováním do kádru  některé dorostence. Mile mne překvapili  Brož s Maršálkem, kteří  v útoku prokázali, že mají herní kvalitu a nechybí jim ani bojovnost. Příjemný je i poznatek, že mužstvo má svojí vnitřní sílu a dokáže zvednout hlavu i za nepříznivého stavu“.


ŽINKOVY  –  NEURAZY  2:1 (0:0)

V sousedském derby dokázaly Neurazy lépe využít těžkého terénu a byly tak nečekaně velmi zdatným  soupeřem pro tým Žinkov.
Branky : Šrajt PK, Šrámek – Plánička
Utkání řídil rozhodčí Hájek.
 
 
TABULKA   TURNAJE  PO 4. KOLE   

1 Luby         3     3     0     0    14 : 2    9
2 Žinkovy      3     2     1     0     9 : 4    7
3 Švihov       3     2     0     1    11 : 6    6
4 Měčín        3     1     1     1     9 : 4    4
5 Neurazy      3     0     0     3     3 :14    0
6 Bezděkov     3     0     0     3     3 :19    0


TABULKA  STŘELCŮ TURNAJE PO 4. KOLE

Celkem Jméno hráče K o l o ---->1 2 3 4 5
4BeštaLuby21 1 
3Biedermann Z.Švihov1  2 
3FričLuby3    
3HavlíčekŠvihov2  1 
3MarešLuby3    
3SýkoraLuby11 1 
2DulkaBezděkov 1 1 
2Krotký ZdeněkMěčín 2   
2NěmecMěčín1  1 
2ŠpatenkaŠvihov2    
2Štampachžinkovy 2   
2ŠtrajtŽinkovy1  1 
2Tříska L.Žinkovy11   
2VoráčekMěčín 2   
1Bureš M.Neurazy1    
1HajšmanŠvihov   1 
1HomrŠvihov 1   
1HradeckýLuby1    
1KodýdekMěčín 1   
1Krotký Jar.Měčín 1   
1KroupaMěčín1    
1PláničkaNeurazy   1 
1PonocnýBezděkov   1 
1RadostaŠvihov1    
1ŠrámekŽinkovy   1 
1Tříska V.Žinkovy 1   
1VladařNeurazy1    
1ZelenkaŽinkovy 1   
45 CELKEM  21 13  12 


PROGRAM 5. KOLA -  22.-23.2. 2002

Žinkovy         - Švihov         sobota 23.02.2002 10.00
Neurazy         - Luby           sobota 23.02.2002 14.00
Měčín           - Bezděkov       neděle 24.02.2002 10.00






Zpět - návrat na předchozí stránku