Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Proměny chudenických fotbalistů – anketa určila nejlepší hráče


ZA NEDISCIPLINOVANOST  BUDOU   HRÁČI PLATIT !

    Chudeničští fotbalisté zakončili sezónu vzájemným duelem Zelení(obranáři)-Rudí(útočníci).Hrálo se útočně a na hrotu  se často objevovali i oba brankáři. Výsledkem  byly neuvěřitelné brankové situace, kdy postupovali na opuštěnou branku i tři útočníci a jak jinak – šanci nedokázali proměnit!  Vítězství si nakonec zajistili zlatým gólem ve 110 minutě prodloužení  Zelení.
     Po nutném  vysprchování následovalo občerstvení a závěrečná bilance sezóny , kterou  provedl trenér místních mužů Dolejš. Bilancování se odehrávalo ve dvou rovinách. Sestup  z okresního přeboru nebyl pro oddíl velkou tragedií, neboť bodový propad z podzimu již mužstvo prakticky „připravil “ smířit se s myšlenkou startu v nižší soutěži. Daleko větším zklamáním byl podzimní vstup do III.třídy. Zde mužstvo Chudenic zejména svou nedisciplinovaností  na kterou doplatili často zbytečným vyloučením a neproměňování gólových šancí (65 procent pokutových kopů nařízených v jejich prospěch nedokázali hráči Chudenic proměnit) a tým se  dostal pod psychický tlak a podával nevyrovnané výkony.  O tom svědčí fakt, že po vysoké porážce 2:8  o týden později dokázali zvítězit 9:0, aby  v následujícím zápase přišla prohra o pět gólů a tu  vystřídal v dalším kole úspěch v podobě vítězství 4:0 ! Když k tomu přičteme  selhání gólmanů se kterými se původně počítalo(jeden zápas musel v bráně zaskakovat dokonce  stopér Haviar), není se čemu divit, že umístění  v podzimní části neodpovídalo skutečným kvalitám tohoto kolektivu.  V Chudenicích chtějí zvýšit konkurenci   s příchodem dvou posil a  budou při řešení zlepšení výsledků  hledat rezervy ve vlastních řadách  v oblasti  přípravy a daleko větší disciplinovanosti hráčů. Ke slovu přijdou v případě vyloučení a při obdržení  zbytečné ŽK , stejně jako za pozdní příchody nebo neúčast na utkání finančí postihy formou  pokut  !
V rámci hodnocení    proběhla mezi hráči a funkcionáři anonymní anketa, kterou byli zvoleni nejlepší hráči Sokola Chudenice. Anketní lístky jak uvedl trenér Dolejš sice nejsou směrodatné, ale ledacos napověděly, například  že nejlepší brankář  je Radek Kadlec,. obránce Štefan Haviar  ,  záložník Radek Dostál a nejlepší útočník Petr Kadlec.
Vyhodnocení pořadí podle  obdržených hlasů bez určení hráčských postů :
Kadlec Petr (15), Kadlec Radek (14), Haviar (11), Dostál Radek (10), 5,-7. Stryczek, Macán a Žežula (3) atd.
V hlasování o nejplatnějšího hráče bylo toto pořadí : Kadlec Petr (9x), Dostál Radek (5), Macán,Göttinger, Kadlec R., Stryczek , Haviar(1x).
Podle hlasování by ideální kádr Chudenic byl sestaven z těchto hráčů : Kadlec P, , Dostál R., Göttinger, Haviar, Stryczek, Kadlec R., Šmídl ,  Janča, Kacerovský A., Macán  a  Žák K. .
Přejme  chudenickým fotbalistům, aby  se jim příští sezóna  na jaře r. 2002  vydařila podle jejich představ , a aby  v idelání sestavě vyběhli  na hřiště co nejčastěji.  Pokud  se  při zápasech  mezi ně dostaví i  tolik potřebná disciplína, pak na  sebe  úspěchy určitě nedají dlouho čekat.
                                                                                                           Miroslav Sedlmaier
(při zpracování  článku vycházel autor  ze získaných a ověřených informací)





Zpět - návrat na předchozí stránku