Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
NÝRSKO SEHRÁLO DVA PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY



OKULA NÝRSKO – SK UNĚŠOV  1 : 1 (0:0)

V Nýrsku  došlo také na škvárové hřiště, které bylo  dějištěm prvního přípravného  zápasu místní Okuly.Původně plánovaný zápas s SRK Ž.Ruda hosté odřekli z důvodu velké marodky   a proto uvítali hráči možnost sehrání zápasu s jedním z aspirantů na postup do krajského přeboru  Slávií Uněšov.
 V prvních patnácti minutách se domácí nemohli vyrovnat s  agresivní hrou  kterou se hostům podařilo získat optickou převahu. Po úvodní čtyrhodinovce hry ale domácí hráči  zjednodušili hru a to byl recept na herní projev hostů.. S přibývajícím časem  získávala Okula stéle více ze hry a dokázala i si vytvářet i střelecké příležitosti.Ty ale zůstaly nevyužity a když  Šteiner nedokázal proměnit ani pokutový kop skončil poločas bez branek.
Na tvrdou hru Uněšova doplatili tři hráči výběru trenéra Rozenheima, které musel pro zranění ponechat v přestávce v kabinách. Po provedených  změnách  v sestavě byla hra v druhé půli dost nepřesná. V 61 minutě  se dostal do brejku Zahrádka(ten v zápase jen vypomáhal)
a svůj únik zakončil brankou. Hra pokračovala ve svých nepřesnostech a pro diváka to vůbec nabyl zajímavý fotbal. Druhá zajímavá chvilka přišla až 10 minut před koncem, kdy hosté se nejlépe orientovali  v  závaru před brankou  Loskota   a poslali míč do domácí sítě. Zápas skončil remízou 1:1. Stínem zápasu bylo, že čtyři hráči Okuly zápas pro zranění nemohli dohrát.
SESTAVA NÝRSKA: Loskot – Hvězda(st.), Polák, Valdman, Valenta(Kubový) – Hvězda(ml.), Kajínek, Šteiner, Soušek – Kadlec(Hladík), Presl L.(Zahrádka)
ROZHODČÍ: Josef Lehečka z Točníka.


SKP OKULA NÝRSKO – DEŠENICE  6:3 (1:1)

Ve druhém domácím přípravném zápase nastoupili domácí proti Dešenicím v silně kombinované sestavě. Vedle zraněných Kadlece, Presla Lukáše, Kajínka, Souška Jana nemůže ještě nastoupit Presl Kamil, který již trénuje, ale není ještě úplně po zdravotní stránce v pořádku a mimo to ještě chyběli  pro nemoc Soušek Stanislav a Smolík. I přesto byla jak se očekávalo nýrská Okula lepším týmem a  v průběhu zápasu často odkázali hosty k tomu, aby  se bránili na vlastní polovině s  deseti hráči.
 V 16 minutě se domácí borci dočkali prvního gólu. Po pravé straně se pustil do svého obvyklého úniku Jirka Hvězda st. Chtěl míč odcentrovat, ale všiml si špatně postaveného brankáře hostů a překvapil ho nečekanou střelou na branku. I nadále si domácí vytvářeli střelecké příležitosti, ale stejně jako proti Úněšovu jim nevycházelo  důrazné zakončení. Nedáš , dostaneš se potvrdilo i v tomto duelu a  trest přišel z akce  Michala Poupy, který byl faulován a  nařízený PK kopal faulovaný dešenický útočník. Jeho střelu nejdříve  brankář Daněk vyrazil, ale  míč dokázal Michal Poupa pohotově vrátit do sítě. Poločas skončil pro hosty lichotivě 1:1.
Do druhého poločasu se do hry domácích po dlouhé odmlce vrátil Miloš Bartůněk. Hra domácích se ještě zlepšila. V 65 minutě právě Bartůněk vnikl nebojácně do šestnáctky soupeře a bylo to 2:1 pro domácí. O 5 minut později hezkým volejem z hranice velkého vápna upravuje Bartůněk svým druhým gólem na 3:1. Následovala nedůrazná hra obránců Okuly ve vlastním pokutovém území, a Michal Poupa  vybojoval ze skrumáže míč,  šikovně přistrčil Jiřímu Poupovi a ten nezaváhal. Po této brance přišel po třetí ke slovu střelec utkání Bartůněk. Uvolnil se na velkém vápně a levačkou křížnou střelou upravil skóre opět na rozdíl dvou branek. Nýrsko vedlo 4:2. I nadále pokračovalo v útočné hře a další jeho branku vstřelil z penalty Vacovský, který sám potrestal předcházející faul na něho v pokutovém území brankou z PK.Pak ovšem vyrobila domácí  obrana hrubku a  Michal Poupa svým druhým gólem vrátil Dešenice ještě do hry. Domácí, ale tato branka nějak nesrazila a byli to naopak oni kteří stanovili konečný výsledek. Po ideální přihrávce si do velkého vápna  naběhl Šteiner a zakončil šestou brankou skóre tohoto zápasu..
SESTAVA NÝRSKA: Daněk – Hvězda(st.), Polák, Valdman, Valenta – Hladík, Šteiner, Holub, Hvězda(ml.)(Soušek R.) – Huc Fr.(Bartůněk), Vacovský.
BRANKY: 16. Hvězda 1:0, 35. Poupa Michal 1:1(p.k.), 65. Bartůněk 2:1, 70. Bartůněk 3:1, 76. Poupa Jiří 3:2, 78. Bartůněk 4:2, 82. Vacovský 5:2(p.k.), 86. Poupa Michal 5:3, 89.Šteiner 6:3. Rozhodčí Michal Balák z Klatov.





Zpět - návrat na předchozí stránku