Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
NEPOZORNOST STÁLA BÉČKO DUKLY ZTRÁTU TŘECH BODŮ


Hned v úvodním jarním kole  měla disciplinární komise OFS v Klatovech  k řešení případ, který se často nestává a  je zároveň  poučný pro ostatní fotbalové  funkcionáře a hráče.
V utkání IV.třídy sk.A  Plánice – Janovice B nastoupil hráč v trestu, kterému k vypršení  zastavení činnosti nepodmíněně chybělo „odsedět“ pouze jediný zápas. Kde se stala chyba musí sami  nejlépe vědět v Janovicích. Možná také tím, že klub již žije plně soutěžním obdobím áčka  v 1.B třídě, ale spíše nepozorností hráče  (nepodsouvám v žádném případě úmysl)  a také funkcionářů  se stala tato nepříjemná záležitost . Jelikož se jedná podle  SŘ(soutěžního řádu) i DK(disciplinárního řádu) o neoprávněný trest vyhlásila z něho STK kontumační výsledek v neprospěch Dukly B. Hráč byl následně DK  potrestán dalším zastavením  činnosti na čtyři plus jedno soutěžní utkání a tresty byly uloženy také  kapitánovi Dukly B (3 týdny nepodmíněně) , neboť   v zápise podepsal , že všichni hráči startují oprávněně  a tím převzal na sebe odpovědnost za neoprávněný start hráče. Trestu se nevyhnul ani  vedoucí týmu(3 měsíce zákazu výkonu  funkce nepodmíněně), když podle  ustanovení SŘ   čl.54.odst.2.písm. a)  se provinil , neboť  má znát a dodržovat všechna ustanovení tohoto soutěžního řádu, pravidel kopané a disciplinárního řádu .
Pro úplnost ostatním, kteří  vykonávají různé funkce v průběhu fotbalových utkání ,hráčů a těch kteří se o fotbal zajímají  je třeba dodat, že rozhodnutí  obou komisí OFS byly zcela správné.DK postupovala podle čl. 7 DŘ odst. 1 , kde  je jednoznačně uvedeno :„ Při uložení trestu na počet soutěžních utkání hráč nestartuje v mistrovských a pohárových utkáních. Doba trestu se rozumí stanovený počet soutěžních utkání v soutěži , ve které byl trest uložen. Dopustí-li se hráč dalšího provinění v průběhu trestu na počet soutěžních utkání a bude mu za toto  provinění uložen jiný trest, původní trest se přeruší a jeho zbytek vykoná až po odpykání nového trestu“. Rozhodnutí STK, které  následovalo   podle SŘ čl.58, odst.8.,písm.c),protože  hráč  Janovic nastoupil k utkání neoprávněně tím, že byl v trestu!
Před následující fotbalovou sezónou dostatečné poučení pro ostatní . Neznalost a nepozornost se nevyplácí  a zde se to opět potvrdilo, bez ohledu zda se jedná o vyšší nebo nižší soutěž.  Chápu, že pro hráče Dukly Janovice B příliš kruté poučení, kterým přišli i o prvenství  v  soutěži, po té když  v Plánici na hřišti zvítězili 2:0! Pro všechny také ubezpečení, že DK OFS pozorně sleduje starty všech potrestaných hráčů  a  to je pro ní dobrá vizitka, kterou se prezentovala pod vedením nového předsedy Františka Hamhaltra  hned v úvodu  soutěže. Snad  jen při potrestání vedoucího týmu mohla přihlédnout podle čl.22 DŘ k polehčující okolnosti dosavadní  jeho beztrestnosti a mohla uložit trest podmíněný, ale to je záležitostí  DK vše ostatní je pouze věcí názoru.
                                                                                                              Miroslav Sedlmaier




Zpět - návrat na předchozí stránku