Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
K MĚČÍNU BYLA DISCICIPLINÁRKA MILOSTIVÁ


Pozornost celé řady fotbalových příznivců i funkcionářů upřena na rozhodnutí  DK ŽMFS OZČ Plzeň, která měla rozhodnout o ostudném závěru mistrovského zápasu 1.B třídy Měčín-Hradešice. Jak jsme Vás informovali, byl po skončení zápasu napaden oddílový pomezní rozhodčí hostů hráčem domácích Zdeňkem Krotkým . Do tohoto incidentu se vložil  hráč Hradešic Šašek, na kterého následně uspořádali někteří domácí diváci po hřišti honičku. Tento hektický závěr projednala disciplinární komise řídícího svazu v Plzni a vynesla milosrdné tresty. Hráč domácích Zdeněk Krotký má zastavenou činnost na půl roku nepodmíněně, Šašek za vyrovnávání účtu s ním dostal pouze podmínku do 31.8.2002 na tři utkání  a jeho spoluhráč vyloučený v zápase Heimlich dostal podmínku na dva zápasy. Pořádající oddíl Sokol Měčín byl potrestán pořádkovou pokutou 500-Kč(!!!)  .
Na utkání jsem nebyl, ale z řady míst jsem vyslechl  informace  a naprosto nestranné a ty vypovídaly o incidentu , který  je neúměrný uloženým trestům. Proto si myslím, že rozhodnutí oblastní disciplinárky značně zužuje manévrovací prostor pro rozhodování například DK OFS v Klatovech. Ta se snaží řešit případy přísně, ale úměrně k tomu co se na hřišti odehrálo. V tomto případě o jednání a závěrech DK ČMFS Plzeň nejsem vůbec přesvědčen, že tomu tak bylo.
Nepřeji žádnému hráči a ni klubu přísné tresty, ale  pokud se dopustí přestupku proti disciplinárnímu řádu a platným předpisům pro soutěže, pak musí následovat úměrný , ale pro ostatní také varovný trest. Tímto rozhodnutím  jen svoje podivné trestání DK ČMFS v Plzni z posledního období jen potvrdila. Bohužel v neprospěch fotbalu, rozhodčích i těch, kteří se na hřišti umí chovat.
                                                                                        Miroslav Sedlmaier




Zpět - návrat na předchozí stránku