Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
VÍTĚZSTVÍ V OKRESNÍM FINÁLE A PĚKNÝ POHÁR PUTUJE DO MYSLÍVA



SOKOL   TÝNEC    -  SOKOL  MYSLÍV        1 : 3 (0 : 2)

V Týnci u Klatov  se uskutečnilo finálové utkání okresního  poháru mužů. V něm proti sobě nastoupil nováček III.třídy a třetí tým této soutěže po podzimu Sokol Týnec a soupeřem jim byl lídr této soutěže Sokol Myslív. Na zasněžený a podmočený trávník přivedl ještě ne sedmnáctiletý rozhodčí Jiří Vondra z Nýrska za asistence dalšího nadějného rozhodčího Cízla a zkušeného Husníka oba finalisty kteří nastoupili v této sestavě :
Týnec – Jedlička, Komínek, Vyčichl, Smolík R., Hála , König L., Daňko, Presl, Webr, Knotek, Kubový(střídal Zvonar).
Myslív : Dajč , Sládek, Moravec, Havlík, Bláha M., Bláha L., Brožík, Matějov, Marek, Beníšek a Štěrba(střídali Teplý , Kubala a Baraba).


Již úvodní minuty naznačily, že terén lépe sedí hostům, kteří se na něm lépe pohybovali a jejich odhodlání úspěšně zakončit svoje putování v okresním poháru vítězstvím v tomto finálovém duelu  bylo zřejmé.  Již v 6.  překvapil střelou z 25 metrů  L.Bláha, domácí gólman Jedlička jeho umístěnou střelu k pravé tyči stačil pouze vyrazit a dobíhající Sládek vrátil míč do jeho sítě   a dal vedoucí gól tohoto finálového duelu.  Zklamanou hrstku nejskalnějších fanoušků  domácích o tři minuty později rozesmutněl  Luděk Bláha , který unikl po pravé straně  a tvrdá střela z jeho kopačky skončila pod břevnem v brance domácích v krátkém časovém období již po druhé. Hosté v další čáasti svoje dvoubrankové vedení kontrolovali a domácí do vážnější akce připustili  po čtvrhodině  hry, ale s nepříliš prudkou střelou Smolíka z hranice pokutového území si   strážce svatyně Myslíva snadno poradil. V 16. bylo opět horko před domácí brankou, ale Jedlička  střelu Sládka vyrazil do bezpečí.. Stejně úspěšný byl  i jeho protějšek v brance hostů, když kryl střelu nejnebezpečnějšího útočníka domácích Petra Webra.  Hru Myslíva dobře režíroval M.Bláha, který v 21. poslal nebezpečný centr na nabíhajícího Havlíka, ale v souboji obou kapitánů byl úspěšnější domácí Presl, který jeho střelu odvrátil na roh.. O dvě minuty později se dostal na dostřel myslívké branky Webr, ale Dajče opět nepřekvapil. To se již hra plně vyrovnala a byli to domácí, kteří začínali mít  hru pod kontrolou, ale jejich  akcím chyběl moment překvapení , přesnější kombinace a  finální přihrávka.
Ve 34. měli domácí výhodu přímého kopu, ale střela domácího ostrostřelce Libora Presla  brankáře hostů nepřekvapila.  Ve 37. unikl po levém křídle Webr, jeho přihrávka našla jinak  dobře střeženého domácího kanonýra Knotka, ale  jeho střele stál v cestě opět Dajč, který  jí stačil reflexivně vyrazit a s pomocí obránců skončil  odkopem na roh.  V závěru poločasu měli domácí ještě dvě šance ke vstřelení kontaktové branky. Jedna z ojedinělých kombinačních akcí  Knotek-Daňko byla zakončená Knotkem , ale jeho následná střela našla opět připraveného  gólmana Myslíva a když ani Webrova střela nezasáhla  svůj cíl odcházeli spokojenější do kabin se občerstvit teplým čajem hosté.
Začátek druhé půle  měli pod kontrolou hosté, kteří čekali na svojí další příležitost z rychlých protiútoků do otevřené obrany domácích. Týnci stav zápasu  velel   útočit a v  50. byli blízko k vstřelení první své branky, ale prudký centr z rohového kopu  prolétl přes pokutové území hostů , který minuli v dobré střelecké pozici  Daňko i  Webr.  Snahu o zkorigování výsledku  hodně zkomplikoval neukázněný domácí  hráč Kubový, který v přerušené hře  zbytečně napadl  střídajícího Teplého z Myslíva a musel zcela oprávněně po obdržené ČK opustit hřiště. Domácí i v  početním oslabení měli stále častěji míč na svých kopačkách, ale zapomínali na zadní kolečka a jejich střed obrany  často připomínal „den otevřených dveří“. To se jim nevyplatilo, když  chybu obránce Vyčichla dokázal využít  pohyblivý Sládek a svůj samostatný nájezd zakončil podle vybíhajícího Jedličky  z jeho kopačky druhým a v pořadí důležitým třetím gólem hostů.
I za početního oslabení a  nepříznivého stavu se domácí nevzdali a pokoušeli se alespoň o korigování výsledku. Obraz hry nezměnil, když hosté vědomi si svého tříbrankového náskoku  a tlakem domácích  byli přinuceni myslet stále více na obranu a často až s devíti hráči zahuštovali  prostor před jejich pokutovým územím. Šanci pronikajícího Knotka  odvrátil stopér Moravec  na roh. Tento obráce hostů v 63. fauloval před pokutovým územím  a z přímého kopu  Knotek trefil pouze zeď bránících hráčů. Možnost radovat se z prvního gólu domácích neměli ani po dobře rozehraném RK, když putoval míč po ose Smolík,Hála  na Daňka, ale jeho střela mířila k vysoko k zamračené obloze. Zamračení byli i diváci po té, když  bez gólu skončila do této chvíle i  největší šance  Týnce.  Aktivně hrající  Hála zatáhl míč po levé straně , jeho centrovaný  míč  Knotek vypálil na branku, ten  Dajč stačil vyrazit a po následném závaru před jeho brankou  nedokázali dopravit za jeho záda König, Daněk, ani opětovně Knotek . Nedáš dostaneš se mohlo potvrdit i v tomto duelu, když z rychlého protiútoku  byl zastavil Zvonar  unikajícího  L.Bláhu jen za cenu faulu a ŽK . Z nařízeného přímého kopu  pálil  Havlík, ale jeho střela jen těsně minula branku.Příležitost předvést své umění měl dobře chytající  domácí gólman Jedlička , když další kop M.Bláhy perfektně zlikvidoval.
V 79. se vtipně uvolnil domácí  Presl, ale jeho přihrávku v pokutovém území  Daňko  v rozhodující chvíli minul. Odkopnutý míč hostujícími obránci se dostal k Webrovi, který ze 30 metrů poslal míč obloučkem na Dajčovu branku a ten skončil v pravém rohu  jeho svatyně. První branka domácích    zapůsobila jako živá voda  na jejich hráče,kteří v sobě dokázali sebrat zbytek sil , zvýšili aktivitu,   ale  v jejich  hře  tentokráte chyběla lehkost,hráči se snažili zbytečně o individuální prosazení, chyběla koektivní spolupráce a  moment překvapení , kterým  by dokázali přelstít  disciplinovanou obranu sebevědomých hostů. Rychle začaly ubývat i síly , které hráčům ubral těžký   rozbahněný terén a když se dostali do šancí chybělo tolik potřebné štěstí na které si rozhodně jejich soupeř naříkat nemůže.Závěrečné minuty  změnu skóre nepřinesly a tak za radosti  myslívských fotbalistů, který přišel se závěrečným hvizdem rozhodčího Vondry  si šel převzít diplom za vítězství a pěkný pohár s věnováním od pořádajícího svazu  z rukou zástupce OFS v Klatovech a předsedy STK Václava Lukeše kapitán týmu vítězů Jiří Havlík.
Finále sice úrovní hry přítomné diváky příliš nenadchlo, ale  přesto je nutné  smeknout klobouk před   všemi aktéry tohoto duelu   za to, že se dokázali vypořádat s nepřízní počasí , záludností terénu a čestně dovést slušně hraný zápas do úplného konce.
Poděkování patří také domácím funkcionářům za jejich přístup při zajištění finále a přípravě hrací plochy.
Vítězům z Myslíva blahopřejeme v jejich úspěchu a přejeme hodně zdaru z předkole Západočeského poháru, kam si zajistili účast.
V závěru si neodpustím znovu kritiku na OFS v Klatovech, který po zkušenostech z předcházejících let a stále ochabujícího zájmu klubů o start v tomto poháru, by měl  vážně přemýšlet o změně termínu konání na dobu  před zahájením podzimní části v letních měsících, kdy by hřiště ani počasí nebránily k tomu, aby se oddíly ve větším počtu okresního poháru zúčastnily.







Zpět - návrat na předchozí stránku