Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
MOCHTÍN JE NEJLEPŠÍM TÝMEM NA HŘIŠTÍCH SOUPEŘŮ


              Do podzimní sezóny nového ročníku 2001/2002 vstupoval Sokol Mochtín  s několika nově zařazenými mladými hráči kterým chyběly zkušenosti  z utkání 1.B třídy ve které Mochtín  je dlouhodobým účastníkem.Omlazený hráčský kádr  neposlal do kolen ani debakl na svém hřišti v úvodním podzimním kole, když prohrál s nováčkem ze Žinkov vysoko 0:5 . V další části soutěže si vedl nad očekávání dobře a nebýt zbytečně ztracených bodů v domácím prostřední v závěru  této části soutěže( Černice  1:2, Hradešice  0:1) mohlo být výborné 5. místo ještě vylepšeno o nějaký stupínek v tabulce výš . Devět ztracených bodů na svém hřišti je dost, ale tento neúspěch hráče mrzí hlavně kvůli svým příznivcům zase napravili nečekanými bodovými zisky na hřištích soupeřů . Získali na nich třináct bodů a  tento bodový zisk  je v tabulce úspěšnosti všech týmů na hřištích soupeřů posunul na první místo !
               Mochtín dal celkem 26 branek  s rovnoměrným vyvážením 13 venku a stejný počet  doma.  Na jejich dosažení  se podílelo  devět hráčů, když nejvíce z nich dala jedna z nových tváří v dresu Mochtína Novák(přišel na hostování z Klatov). Tento mladík  zatížil konto soupeřů  osmi góly a patřil mezi nejlepší střelce soutěže. Bejvl byl střelecky úspěšný se čtyřmi brankami, zkušený Jarabica dal tři , Cihlář se Svobodou dvě  a po jedné brance přidali Švátora, Tománek, Troch a Hebnár.
            Zimní přípravu na jarní boje zahájil Mochtín  začátkem ledna pod vedením trenéra Jaroslava Cihláře st. již bez J. Cihláře ml., který odešel na hostování do TJ Sušice. a v divizních Klatovech by měl pokračovat v hostování další odchovanec Mochtína Jiří Dolejš. Do zahájení  jarní části soutěže ale podle slov sekretáře K.Šota  ještě dojde k několika dalším  změnám . Pro  bývalého  výborného  fotbalistu Mochtína a nyní trenéra   J.Cihláře nejcitelnější ztrátou mimo svého syna,, který byl nejlepším střelcem týmu v minulém roce obejít ještě  ztráta zkušeného Standy Jarabici, který se rozhodl jarní soutěžní období z osobních důvodů vynechat.  Juraje Kodyše vracejícího se po skončení hostování zpět do Chudenic by mohl nahradit další mladíček, univerzální fotbalista  Petr Kubalík,který se  do Mochtína  vrací po skončení hostování v Lubech a ukončení  vojenské základní služby  .Po svém návratu z angažmá  SRN se tým rozroste o dalšího  dvacetiletého fotbalistu , kterým je Martin Krčma.Pro jaro se počítá s tím, že  by do sestavy  po krátké odmlce zařadil kouč Mochtína zkušeného  Zbyňka Feita,  jehož služby by kolektiv hodně potřeboval.
              Mužstvo zahájilo s tréninkem na jarní sezónu  již 2.ledna . Trénuje třikrát týdně, z toho dvakrát využívá tělocvičny v Klatovech a v sobotu  využívá svůj pěkný sportovní areál v Mochtíně. .Náročnou kondiční přípravu zvládají   všichni z kádru   velmi dobře a od  poloviny února se mohou těšit na hřiště. V neděli 17. února si poprvé zahrají  v zápase v N.Horách, kde jim bude soupeřem  místní tým hrající okresní přebor.  Svatobor Hrádek na svém hřišti 23.února od 14.00 bude druhým soupeřem Mochtína, o týden později 2.března zajíždí  mochtínští v přípravnému zápasu do Kdyně a 9. března   , týden před  zahájením jarních bodů  si zahrají na kvalitním trávníku  Tatranu  ve  Velkých Hydčicích.  Začátek tohoto duelu stejně jako všech předcházejících je ve 14.00 hodin.
            Jeden z nejdůležitějších článků mochtínské kopané Karel Šot , který vedle práce sekretáře, trenéra  mládeže občas asistuje v trenérské práci u A týmu  tvoří společně s vedoucím mužstva mužů K.Tománkem a trenérem J.Cihlářem realizační tým. Na otázku jak vidí situaci v následujícím soutěžním obdobím řekl : „  Jsem rád, že se nám daří řešit generační  problém kolem A mužstva,  a abych po pravdě  přiznal, měl jsem z toho větší strach. Výsledky na podzim, hlavně na hřištích soupeřů potvrdily, že v mužstvu je dostatek  nadějných fotbalistů a  týmu nechybí bojovný duch  ani  snaha dokázat, že fotbal v Mochtíně má před sebou optimisticky vyhlížející budoucnost.  V průběhu jarní sezóny bychom chtěli nadále hrát otevřený, atraktivní fotbal pro diváky. Pokud se nám toto podaří , pak budeme určitě všichni spokojeni. “ Při vší skromnosti , kterou tento funkcionář a kdysi výborný sportovec byl vždy pověstný  bylo z jeho vyjádření zřejmé, že by  použil daleko  smělejších slov. Vždyť 1.,B třídu již v Mochtíně hrací dlouho a určitě by pro svůj rádi  vybojovali v nejbližším období  start ve vyšší soutěži. Myslím si, že v tomu situace nazrává a mládí po získání zkušeností ukáže svojí sílu.
       Křest ohněm pro ně bude úvodní jarní soutěžní zápas ve kterém nastoupí na hřišti  úspěšného nováčka Sokola Žinkovy. Druhému týmu podzimní tabulky  chce důstojněji vzdorovat než tomu bylo na podzim na svém hřišti. Pokud se to nepovede, nevadí, vždyť potom mají možnost dokázat, že umí !


                                                                           SOKOL    M O C H T Í N

Kolo Domácí Hosté Skóre Bodů Pořadí Střelci/kolo>  123456789101112131415Celkem
1MochtínŽinkovy0 : 50 Švátora 1             1
2Přeštice BMochtín3 : 1016Novák  111 11 2 1   8
3MochtínHoražďovice1 : 0310Jarabica   1      2    3
4LosináMochtín1 : 338Bejvl   1  2   1    4
5MochtínLužany3 : 237Cihlář    2          2
6MerklínMochtín1 : 008Tománek      1        1
7MochtínŽ. Ruda5 : 435Troch      1        1
8JanoviceMochtín0 : 134Hebnár         1     1
9MochtínHolýšov0 : 106Svoboda           11  2
10MěčínMochtín3 : 034                0
11MochtínKlatovy B3 : 134                0
12D.VesMochtín2 : 214                0
13MochtínČernice1 : 207                0
14MochtínHradečšice0 : 107                0
15DombřanyMochtín0 : 335                0
  CELKEM26:23255  1133 51 3321  23
  Doma13:16128
  Venku13:7131







Zpět - návrat na předchozí stránku