Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Úterní výsledky z přípravných a pohárových zápasů - 24.7.2001


ÚTERNÍ PŘÍPRAVNÝ FOTBAL      

TJ  Klatovy  - Keramika Chlumčany    4  :  3 (2:1)
--------------------------------------------------------------

Utkání dvou divizních mužstev které se hrálo v Plzni na hřišti Sparty v rámci  Trnkova memoriálu. Úvod zápasu patřil Keramice která se také ujala v 15. vedení.  Klatovy tato branka motivovalo k větší aktivitě a v 25.  Krškou vyrovnaly a v závěru poločasu  ve 40. získaly vedení na svojí stranu.V nervózním průběhu hry se pokračovalo I v druhé části ve které se již  50. podařilo  Keramice vyrovnat. Ani další branky na sebe nedaly čekat. V 65. nejprve zvýšil Poslední  střelou na 3:2, ale soupeř vzápětí opět srovnal skóre. Nervozita na kopačkách hráčů obou týmů neustala ani po té, kdy byl v 75. vyloučen TJ Klatovy   Brejcha a
Kopnutí soupeře a má automaticky stop pro další zápas tohoto turnaje. I přes oslabení si nakonec první body do turnaje připsaly Klatovy, když vítězný gól dal devět minut před koncem Hrubec, jehož hlavička si našla míč v síti Chlumčan.
Sestava TJ Klatovy :  Rybár – Kraus, Podraský, Bušta, Hrubec – Brejcha, Běloušek, Krška, Gajdůšek – Břečka a Hebnár. Ve druhém  poločase střídali Dolejš, Zwiefelhofer a Vítovec.

Další zápas čeká TJ Klatovy tuto sobotu , kdy se poprvé představí doma na hřišti Pod Hůrkou  kde od 17.00 hodin nastoupí proti TJ Sušici.




Okula Nýrsko  - Slávie PRAHA  (ligový dorost)   0 : 7 (0:2)
---------------------------------------------------------------------------


Dorostenci Slávie Praha, kteří  jsou  na Šumavě na soustředění sehráli na hřišti v Chudenicích přípravné utkání. Soupeřem jim byl nováček oblastního přeboru Okula Nýrsko.
Slávie dosáhla zaslouženého vítězství,neboť byla po celý záapas lepším mužstvem. Okula neproměnila v prevním poločase dvě vyložené šance L.Preslem a T.Rubášem  a to na soupeře nestačilo.
Sestava Okuly : Loskot – Hvězda st., Polák , Štejner, Hvězda ml.(Kadlec)  – Kajínek, K.Presl, L.Presl, Kolařík, Soušek, Rubáš.

Další prověrkou sil bude pro Nýrsko nedělí účast  na Memoriálu J.Haase  J. Petelíka v Lubech.




SK Kovodružstvo Strážov – TJ Sušice   2 : 2  (1:2)
----------------------------------------------------------------


Oba kolektivy nastoupily v těchto sestavách:

Strážov :  Marek – Helm, P.Presl, Vadman,  K.Kreibich – Janka, Vítovec, Žák, Strnad -Š.Presl, Zahrádka. Střídali : Žák, K.Soukup, V.Janda.
Sušice : Hoda M – Sachr, Hoda R., Pendl, marek – Slivoň, Hrach, Brabec M.- Kočí, Švec.
Střídali :Kindelman,  Vejskal a  Svoboda.
Hráči obou mužstev začali bez zábran  a vytvořili si první části zápasu celou řadu brankových příležitostí. Již ve  2.  Zahrádka ideálně uvolnil Janku, ten si však nedokázal poradit s výborným brankářem hostů M.Hodou , který na dvakrát zachránil svůj celek od obdržení branky. Ve 4. pálil Švec vedle, v 5. R.Hora na poslední chvíli srazil míč který putoval z kopačky Vítovce do prázdné branky.  V 7. po faulu na Ševce rozehrával M.Brabec trestný kop a jeho pěkná střela z 22 metrů  skončila v horním rohu domácího brankáře Marka.Hosté mohli o jednobrankové vedení přijít v 10. kdy Janka ideální uličkou našel volného Š.Presla, ale ten ve snaze zakončil v rozhodujícím okamžiku upadl. V 17. si naběhl před branku domácích stoper  R.Hoda, ale jeho hlavička  skončila vedle branky domácích.  V 21. se dostal do šance Zahrádka, obešel i brankáře , ale míč směřující do branky vykopl na poslední chvíli Hrach.  O minutu později již byli domácí úspěšní. Rozhodčí V. Lukeš za stražení Janky nařídil pokutový kop, který Tomáš Strnad bezpečně proměnil.  Stejný hráč mohl poslat domácí do vedení, ale jeho střela podle brankáře skončila těsně vedle levé tyče mimo branku. V 26. ještě únik V.Staňka  který zakončil prudkou střelou gólem neskončila, ale o tři minuty později   se Švec po přihrávce Kočího nemýlil a dal druhý gól do sítě Kovodružstva. Slibnou šanci na vyrovnání Vítovcem domácí neproměnili a naopak mohli inkasovat.  V 32. měl šanci Švec, a ve 38. výborná kombinační spolupráce po ose Švec, Brabec, Staňek  posledně jmenovaný chtěl zakončit, ale pádem pod nohy mu jí Marek zlikvidoval.  Vzápětí ale gólman domácích udělal chybu při výkopu , míč se dostal ke Slivoňovi, ten ho poslal lobem do domácí branky, ale k jejich štěstí  míč skočil před brankou a od země odražený přeletěl branku! Do konce poločasu mohl  ještě  jednou Slivoň  skórovat, ale radost mu v dalším vzájemném souboji překazil domácí brankář.  V poslední minutě I.poločasu hostů zatrnulo po hlavičce Žáka, která jen těsně  minula svůj cíl.
Ve druhém poločase se hráčích TJ Sušice projevila únava z náročného tréninkového procesu a navíc sehrání již třetího zápasu během jednoho týdne  udělalo také na  jejich únavě své a iniciativu s blížícím se závěrem zápasu převzali domácí hráči.  Na těch bylo vidět chuť do hry, neboť to byl od 23.června jejich první zápas !
Ve  49. se domácí dočkali  Vítovcem vyrovnání, když tento hráč zužitkoval přesnou přihrávku od Smolíka. Když další šance na obou stranách zůstaly nevyužity za nemalého přispění brankářů obou týmů mohl o vítězství domácích rozhodnout  v 80. brankář domácích Marek, který  pokutový kop nařízený za sražení Janky  neproměnil, když se míč nastavil na tyči svatyně TJ Sušice.
Utkání se líbilo 150 přítomným divákům a určitě bylo dobrou přípravou pro soupeře a o to v tomto zápase šlo nejvíc. Rozhodčí Václav Lukeš z Klatov.




Zpět - návrat na předchozí stránku