Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
SVÉRADICE SE PŘIPRAVUJÍ ODČINIT LOŇSKÉ NEÚSPĚCHY


Mužům FK Svéradice  se v loňském roce   nedařilo tak, aby v klubu vládla s tímto soutěžním obdobím spokojenost. Jarní sezóna  byla hodně nevydařená a  marně skončil boj o záchranu v 1.B třídě. Po sestupu ve stejném duchu pokračovaly i úvodní zápasy v okresním přeboru . Hráči se nemohli zbavit stínu jarního neúspěchu a po  šesti kolech  se ziskem pouhých třech bodů se na své  soupeře hleděli z předposledního třináctého místa.  Druhou část podzimního rozlosování zahájili vítězstvím v Dešenicích a po zisku třech bodů o týden poději doma s béčkem Strážova  našly Svéradice  přemožitele až v posledním kole na hřišti v Sušici .  Zisk 15 bodů( 9 doma, 6 venku) a pasivní skóre 22:31, to byla bilance, která nakonec stačila na přezimování v tabulce na 10.místě. Na 22 vstřelených brankách se podílelo 12 hráčů(!), když  4x skórovali  tři hráči : Petrášek, Stulík a Fišer , dva góly dal Šmat a L.Soukup, Heřman, Löffelmann, Brabec, Mazuch, Andrle, Svoboda a Vápeník  poslali míč do sítě soupeře jedenkrát.
Ve Svéradicích ale pesimismu nepodléhají a věří , že úsilí které dávají tím nejsprávnějším směrem, což je práce s mládeží přinese v nejbližších létech znovu úspěch pro místní klub, který jako vesnický klub v minulosti byl ozdobou  fotbalu v našem okrese.
V tomto období se již připravují na jarní mistrovské body nejen  muži , ale i úspěšní dorostenci.Ti  si vedli  úspěšně v oblastní soutěži  a jako  jediní  se mohou pochlubit tím, že dokázali přivést bod ze hřiště lídra tabulky  TJ Klatovy .
První přípravný zápas mají  muži na programu 10.února kdy se střetnou  doma a vojáky z Janovic. Po tomto duelu mají na programu ještě další zápasy, které odehrají na svém tréninkovém hřišti ve Svéradicích kde postupně přivítají tyto soupeře:

sobota 16.2.  14.00 SVÉRADICE - HORAŽĎOVICE
neděle 24.2.  14.00 SVÉRADICE - KASEJOVICE
sobota  2.3.  14.00 SVÉRADICE - DOUBRAVICE
neděle 10.3.  14.00 SVÉRADICE - STŘELSKÉ HOŠTICE
sobota 16.3.  14.00 SVÉRADICE – PAČEJOV


Poslední přípravný zápas připravují týden před zahájením okresního přeboru v neděli  24.3 . a kdo bude jejich soupeřem je ještě ve stádiu jednání.

Dorostenecký tým FK Svéradice se zúčastní v sobotu 23. února 2001  halového turnaje, který pro ně uspořádá jejich klub v hale v Záboří u Blatné . Mimo družstva pořadatele  se ho zúčastní ještě dalších pět družstev . Hrát se bude systémem každý s každým. Začátek je v O8.00 hodin.
Mimo tohoto turnaje sehrají  dorostenci  FK Svéradice ještě další dva zápasy na svém hřišti. V sobotu    9.3. od  14.00  přivítají soupeře z  KATOVIC a  v neděli 17.3. od  14.00  změří  síly s vrstevníky z Blatné.





Zpět - návrat na předchozí stránku