Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Výsledky a tabulky z mistrovských utkání mužů 30.-31.03.


DIVIZE  
------

Klatovy         - Přeštice    1 : 1 (1 : 0)

V jarní premiéře před zraky 700 diváků se představili domácí na svém hřišti v  derby proti zkušenému týmu  Přeštic. Začátek zápasu měl všechny znaky krajského derby. Oba týmy začaly opatrně a hra se odehrávala střídavě od jedné branky ke druhé. Ve 22. minutě poslal prudký centr do pokutového území hostů Krška, který stačil gólman Přeštic Steiner vyrazit, k míči se dostal Šot a ze šesti metrů nedal strážci svatyně hostů Karla  Šlechty z 25 metrů, kterou Rybár vyrazil na roh. Domácí obranu začal stále více zlobit nebezpečný útočník  Milota, ale do vyložené šance ho nepustila. Na straně Klatov měl příležitost pojistit  vedení  Brejcha, ale Steiner byl proti a jeho bombu  bravurně vyrazil a úspěšný byl také proti střele z kopačky Šota.  Dobré útočné momenty měl také Krška, ale nedotáhl je do úspěšného konce.  Domácí se začali o výsledek bát , a bylo jen otázkou času, kdy jejich obrana bude rezignovat. Zlom ve vývoji zápasu zastal po té, když na hřiště poslal kouč hostů Trnka  Faista, který vznesl do obranných  řad domácích   vítr a rázem ho bylo plné hřiště.Paradoxně to byly  Klatovy, které mohly skórovat po té když Břečka našel svojí přihrávkou Kršku, ten pronikl do pokutového území hostů, z úhlu vypálil k bližší tyči, ale brankář Steiner opět zachránil a jeho střelu vyrazil. Domácí kontrovali i nadále na neplodnou útočnou aktivitu hostů  dalšími šancemi které si vypracoval dvakrát Šlechta a jednou Brejcka , ale Steiner byl vždy mužem na svém místě.  Možnost zvýšení domácí nevyužili a tak přišel trest v 75.minutě. Po nešťastném uklouznutí Vargy se dostal k míči Bidermann , jeho střelu z úhlu stačil Rybár vyrazit, ale na dorážku střídajícího Faista z malého vápna již byl krátký 1:1. Po tomto vyrovnání si vynutily Přeštice výraznou herní převahu se kterými přišly i slibné šance a gól v síti domácích visel na spadnutí a když ani tutovku při střele z deseti metrů  nezužitkovaly  postupně vypršel herní čas a zápas skončil dělbou bodů.
Sestava Klatov : Rybár – Hebnár, Brabec, Poslední, Dolejš, Vítovec(55.Varga), Brejcha, Krška, Běloušek, Šot, Břečka(Gajdůšek). Trenér Jaromír Mysliveček, asistent Ján Gašpár,
Přihlíželo 680 diváků.
Asistent trenéra domácích Ján Gašpár vyslovil s výsledkem spokojenost, i když zalitoval neproměněných šancí na stavu 1:0 a dodal Byl to pro nás další užitečný zápas  a nepokládám zisk prvního jarního bodu po dvou zápasech na hřištích soupeřů za neúspěch. Soupeř měl svoje kvality a my se stále potýkáme s úzkým kádrem hráčů. Věřím, že v dalším zápase doma proti Milevsku nastoupíme již kompletní a předvedeným  výkonem si získáme přízeň svých příznivců. Je pravdou,že  kdybychom zvítězili,  by naše pozvánka na další zápas byla tou nejlepší reklamou, ale musíme být realisty a věřím, že naše forma bude v průběhu jara kulminovat k naší spokojenosti“.  




Ostatní výsledky :

Tábor           - US Praha       3 : 3
Třeboň          - Milevsko       1 : 1
Písek           - Sezim. Ústí    0 : 3
Chlumčany       - Rokycany       0 : 2
Motorlet        - Tachov         1 : 2
Kaplice         - Příbram B      3 : 0
Strakonice      - Vejprnice      0 : 1

Divize   - tabulka po   18.kole  ===================================================================
  1 Příbram B        18    13     3     2    39:  9    42   (  15)
  2 Vejprnice        18    11     5     2    42: 18    38   (  11)
  3 Kaplice          18    11     2     5    36: 29    35   (   8)
  4 Sezim. Ústí      17     9     6     2    27: 16    33   (   9)
  5 Rokycany         18     8     7     3    35: 12    31   (   4)
  6 US Praha         18     8     5     5    26: 25    29   (   2)
  7 Přeštice         17     8     4     5    26: 25    28   (   4)
  8 Motorlet         18     7     3     8    33: 24    24   (  -3)
  9 Klatovy          18     6     5     7    24: 23    23   (  -4)
 10 Třeboň           18     5     8     5    17: 22    23   (  -4)
 11 Tábor            17     7     2     8    27: 37    23   (  -4)
 12 Milevsko         17     4     4     9    19: 28    16   (  -8)
 13 Písek            18     3     4    11    15: 30    13   ( -14)
 14 Strakonice       17     3     3    11    18: 35    12   ( -15)
 15 Chlumčany        17     2     6     9    17: 35    12   ( -15)
 16 Tachov           18     1     3    14    17: 50     6   ( -21)

 Příští kolo :
 •———————————————————————————————————•—————————————————————•
 |             U t k á n í           |      Termín         |
 +———————————————————————————————————+—————————————————————•
 | Motorlet        - Kaplice         | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Tachov          - Chlumčany       | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Rokycany        - Písek           | NE 07.04.2002 16.30 |
 | Sezim. Ústí     - Strakonice      | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Vejprnice       - Třeboň          | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Milevsko        - Tábor           | NE 07.04.2002 16.30 |
 | US Praha        - Klatovy         | SO 06.04.2002 10.15 |
 | Přeštice        - Příbram B       | NE 07.04.2002 16.30 |
 •———————————————————————————————————•—————————————————————•






OBLASTNÍ PŘEBOR
---------------

CHANOVICE VÝHROU V MALESICÍCH POTVRDILY VÝBORNOU FORMU

Osmnácté kolo oblastního přeboru potvrdilo výbornou jarní formu fotbalistů Chanovic, kteří ve třech odehraných letošních soutěžních zápasů získali plný počet bodů a v tabulce se posunuli na 4.místo, ale od třetí Sušice je dělí úctyhodných čtrnáct bodů. Naopak mraky se zatahují nad Okulou Nýrsko, které následující vylosování nevěstí další bodové zisky, neboť v sobotu hrají doma s lídrem tabulky Doubravkou a o týden později jedou na hřiště druhého týmu Unionu Cheb. O dalším osudu Nýrska pravděpodobně rozhodnou vzájemné zápasy s dalšími sestupem ohroženými týmy.

Přimda          - Nýrsko      3 : 1 (2 : 0)

Konečně za hezkého počasí na dobrém terénu nastupovali hráči nýrské Okuly k dalšímu boji o body, které tak nutně potřebují k záchraně v oblastním přeboru. Domácí ,kteří byli v tomto utkání favoritem potřebovali také bezpodmínečně bodovat ,neboť oba soupeře od sebe dělili 4 body. A hned také 2 druhé minutě domácí zahrozili poprvé, kdy přetažený centr z pravé strany vracel hlavou před branku hostí jen z domácích útočníků, ale zakončení hlavou skončilo naštěstí pro hosty jen na boční síti. Tato akce naopak probudila hosty ke zvýšení aktivity ve hře a byli to oni kteří převzali iniciativu. Přišla tak desetiminutovka kdy se převážně hrálo na polovině domácích a hráči Nýrska si vypracovali i několik slibných akcí ke skórování. Do dobrých střeleckých pozic se postupně dostávali Lukáš Presl, Vacovský a Kamil Presl, ale i jim chybělo pár centimetrů při zakončení. Nejblíže ke vstřelení branky byl Vacovský, který po rohovém kopu Hvězdy z levé strany jen těsně minul. Po této desetiminutovce se probudili i domácí a začal se hrát svižný fotbal na obě strany, kde si obě mužstva vypracovala slibné šance. U domácích po dobře zahraném volném kopu Sopka z pravé strany jen těsně nedoskočil domácí útočník hlavou na druhé straně zahrozil Kamil Presl nádhernou křížnou střelou ze 16 metrů ,která jen těsně minula domácí branku. A tak přišla pro Nýrsko osudná 33. minuta, domácí zahrávali roh na bližší tyči obránci Okuly špatně pokryli domácí hráče a jeden z nich usměrnil míč do sítě 1:0. Domácí po této brance samozřejmě ožili a i nadále se tlačili do útoku. Bohužel se hosté z Nýrska dopustili další hrubé chyby, kdy si na pravé straně nedůsledně počínal s míčem Honza Soušek což domácí využili k rychlému protiútoku a zvýšili tak svůj náskok na rozdíl dvou branek 40.minuta 2:0.
Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí ,kteří chtěli třetí brankou definitivně utkání rozhodnout ve svůj prospěch. Doslova přišpendlili hosty na jejich půlce a vypracovali si i brankové šance, které nakonec i gólem korunovali ,ale pro postavení mimo hru nemohl tuto branku rozhodčí uznat. Hosté tak úvodní tlak domácích přežili a postupně hru vyrovnávali. Začal se opět hrát fotbal na obě strany. V  73 minutě po hezké kombinační akci se do vápna dostal Lukáš Presl, jeho střelu domácí brankář stačil ještě vyrazit,  ale na pohotovou dorážku Bartůňka již nestačil a tak Okula snížila na rozdíl jedné branky. Vše se rozhodlo v 76 minutě zápasu kdy byl vyloučen po druhé žluté kartě hostující Lukáš Presl, neboť právě tento hráč je hnací sílou hostující zálohy. K tomuto je jen nutno dodat, že zde se také dopustil hrubé chyby hlavní rozhodčí zápasu, kdy dva jasné zákroky zezadu právě na tohoto hráče nechal úplně bez povšimnutí (minimálně žlutá karta), kdy by domácí hráč č.5 musel také opustit hrací plochu po druhé žluté, zcela správně ohodnotil zákrok hostujícího Presla druhou žlutou kartou. Hosté i když v deseti se i přesto snažili o vyrovnání a tím se otevřel pro domácí prostor pro brejky. Jedním z nich také rozhodli v 87 minutě, kdy na dlouhý pas z vlastní půle špatně vyběhl hostující gólman a pro domácího útočníka již nebylo těžké přehodit nýrského brankáře a stanovit tak konečné skóre na 3:1 pro domácí.
Sestava Nýrska: Loskot – Hvězda (st.), Šteiner, Valdman, Valenta(85’Hvězda ml.) – Soušek Jan, Presl Lukáš, Kajínek, Presl Kamil (76’Hladík) – Bartůněk, Vacovský
ŽK: Presl Lukáš, Presl Kamil, Valenta., ČK : Presl Lukáš (druhá žlutá).


Protože hlavní trenér Rosenheim byl pracovně mimo Nýrsko zastupoval  roli asistenta předseda kluba SKP Nýrsko ,který se k utkání vyjádřil osobně :Myslím si že, naši hráči podali v celku dobrý výkon v rámci svých možností, zklamáním pro mě je jen výkon Honzy Souška. Od tohoto hráče  s divizníma zkušenostmi jsem očekával více. V samotném zápase jsme bohužel udělali  více chyb ,které domácí dokázali náležitě využít. Nepochopitelné pro mě bylo jen počínání hlavního rozhodčího zápasu, který celý zápas pískal velmi dobře až na tu již zmiňovanou událost ze žlutýma kartami. Pochopil bych kdyby přehlédl jeden zákrok, to se může stát ,ale přehlédnout dva úplně stejné zákroky z 5 metrů během jedné minuty to je i pro mě trochu moc. Bohužel to bylo za stavu 2:1, kdy jsme se nadechovali k rozhodujícímu náporu. Docela by mě zajímala známka co tento rozhodčí obdržel. Samozřejmě ,že si své z mé strany vyslechne  i Lukáš Presl, neboť to jsou právě okamžiky kdy se o něco hraje a kde si samotný hráč musí uvědomit svojí odpovědnost vůči mužstvu a nenechat se klukovsky vyprovokovat. Gratuluji domácím k vítězství na nás čeká těžký dvojzápas ve kterém nám nezbývá nic jiného než se nevzdávat a pokusit se o malý zázrak a vydolovat něco proti vedoucímu tandemu Doubravka Cheb. Neboť podle mého názoru každý zápas začíná stavem 0:0.                                                                                                                               Autor článku : Jiří Vondra


 
Malesice        - Chanovice   0 : 2 ((0 : 1)

Chanovice se do svého obávaného soupeře pustily od úvodní minuty a domácí museli během prvních pěti minut dvakrát vykopávat míč z prázdné branky.  V následujících minutách zahrozili Beránek, Šimsa , ale míč v síti Malesic neskončil. Hosté se dočkali až v 27.minutě ve které se individuálně prosadil  Beránek a jeho přesný centr našel Kučeru a ten rozjásal poprvé příznivce hostů , když dal vedoucí branku.Ve 40. se vedení Chanovic otřáslo v základech, když rozhodčí Kříž na ruku Petráčka pořídil ve prospěch Malesic pokutový kop. Dlouhán v brance hostů kalina uplatnil své zkušenosti a svůj tým dokonale podržel, když nejprve pokutový kop vyrazil a opakovaná dorážka skončila v jeho rukou. Po změně stran nechtěli nechat svěřenci trenéra Rambouska nic náhodě , vytvořili si stálou, místy až drtivou převahu ve které se rodily brankové příležitosti jako na běžícím pase. Sami na brankáře podnikali nájezdy opakovaně dvakrát Hanko a Kučera i  Šimsa  , ale branka domácích byla pro ně začarovaná. Nakonec neodolala až v samotném závěru, neboť v 90. minutě uvolnil Šimsa dlouhým čtyřicetimetrovým pasem Racka a ten poslal míč podle vybíhajícího brankáře po druhé do jeho sítě.
Sestava Chanovic :  Kalina – Petrášek, Hnídek, Cibulka, Lukeš, Hanko(90.Pícka), Dobiáš, Šedivý, Šimsa, Beránek, Kučera(75.racek)Trenér M.Rambousek :“ Zápasy v Malesicích probíhají v rušném prostředí a proto jsem   měl z něho určité obavy.Jak vývoj zápasu ukázal, byly naštěstí pro nás zcela zbytečné. Hráči zde podali  velmi kvalitní výkon.T
ak drtivou převahu, jakou jsme měli ve druhém poločase dlouho nepamatuji. Neproměněné příležitosti z úvodu zápasu se mohly vymstít při pokutovém kopu domácích z závěru I.poločasu, ale Kalina nás podržel. Druhý poločas byl až na neúspěšné zakončování vytvořených šancí  podle mých představ“
.




 
Bolevec         - Sušice      1 : 1

Úvodní minuty patřili hostům a konci první  desetiminutovky se dostal do výborné pozice před brankou Bolevce Hrach, ale jako by se nabídnuté šance zalekl míč získal domácí brankář.V 15. minutě  naopak úspěšně zlikvidoval příležitost soupeře  brankář Sušice Kindelman a stejně úspěšný byl sušický gólman i o pět minut později. Z protiútoku o sobě dala vědět zkušená  dvojice hostů Hubáček se Staňkem, když prvně jmenovaný zatáhl míč po levé straně, následoval centrovaný míč na V.Staňka a tomu ke smůle hostů v rozhodující chvíli skluzem pod nohy odebral míč domácí obránce a odvrátil nebezpečí na rohový kop.Po jeho rozehrání pálil z voleje Hrach, ale reflexivní zákrok domácího gólmana pokazil případnou radost sušického záložníka. Po dalším rohovém kopu poslal míč do sítě Bolevce Pintíř, ale rozhodčí branku pro faul neuznal. Ve 48.minutě se ale hosté gólu dočkali opět z rohového kopu. Ten rozehrál Hubáček, centr našel Rittera , jeho hlavička se odrazila od břevna a dorážka Václava Staňka ze tří metrů si cestu do branky domácích již našla. Hosté byli na koni a po spolupráci Cihláře se Staňkem zkušený sušický útočník nastřelil tyč od ní se míč dříve než k dobíhajícím hráčům hostů dostal přímo do rukou domácího gólmana, který stál v té době zcela překonaný téměř na značce pokutového kopu a to byl zlomový okamžik tohoto duelu, při kterém stálo velké štěstí na straně domácích.  V 72. minutě zahrával Bolevec přímý kop. Střelu z 20 metrů stačil Kindelman vyrazit a vyražený míč po opakované střele domácích skončil na tyči Kindelmanovy branky. V 80. minutě po rozehrané standardní situaci nedokázali obránci hostů dostatečně pokrýt volné hráče soupeře, míč se na hranici pokutového území dostal k domácímu Petru Grejfovi a ten střelil branku, která znamenala dělbu bodů. Domácím se ho podařilo uhájit všemi prostředky, uchylovali se při tom k řadě nečistým zákrokům na které doplatili zraněním a následným vystřídáním Pintíř s Kočím. Přesto mohl domácí poslat do kolen Cihlář, který se dostal po chybě boleveckého obránce sám před jejich brankáře, ale při zakončení netrefil v rozhodující chvíli míč.
Sestava Sušice : Kindelman, Pintíř(81.Marek), Slivoň, Ritter, Kodýdek, Kočí(87.Brabec), Hrach, Pavlík, Hubáček, Staněk, Sládek(46.Cihlář).
Trenér Jaroslav Staněk : V Plzni jsme byli fotbalově lepší, ale naši hráči propadli po stránce taktickém vedení boje, zbytečně chybovali a nevyhrávali důležité osobní souboje ve středu hřiště s urostlými domácími hráči .  Nebyl jsem spokojen ani s jejich pohybem v průběhu zápasu, aktivitou a chyby , kterých jsme se dopouštěli pramenili z toho, že se hráči přizpůsobili stylu hry soupeře




Ostatní výsledky :

1.FC Plzeň      - Nepomuk        6 : 0
K.Vary B        - Domažlice      1 : 1
Poběžovice      - Blovice        0 : 0
Union Cheb      - Doubravka      1 : 0
Staňkov         - Toužim         2 : 0

Oblastní přebor -  tabulka po   18.kole  ===================================================================
  1 Doubravka        17    15     1     1    42:  7    46   (  22)
  2 Union Cheb       17    13     2     2    58: 17    41   (  14)
  3 SUŠICE           18    12     4     2    40: 14    40   (  13)
  4 CHANOVICE        18     8     2     8    29: 23    26   (  -1)
  5 Malesice         18     7     3     8    32: 42    24   (  -3)
  6 Poběžovice       17     7     2     8    26: 29    23   (  -4)
  7 Toužim           18     7     2     9    21: 28    23   (  -4)
  8 Přimda           17     6     4     7    37: 34    22   (  -5)
  9 Nepomuk          17     5     5     7    33: 44    20   (  -4)
 10 Domažlice        17     5     5     7    18: 33    20   (  -4)
 11 1.FC Plzeň       18     4     7     7    32: 28    19   (  -8)
 12 Staňkov          18     5     4     9    18: 35    19   (  -8)
 13 Blovice          17     4     6     7    17: 28    18   (  -6)
 14 Bolevec          18     3     7     8    19: 28    16   ( -11)
 15 K.Vary B         17     4     4     9    23: 38    16   ( -11)
 16 NYRSKO           18     3     6     9    25: 42    15   ( -12)

 Příští kolo :
 •———————————————————————————————————•—————————————————————•
 |             U t k á n í           |      Termín         |
 +———————————————————————————————————+—————————————————————•
 | Poběžovice      - Union Cheb      | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Blovice         - K.Vary B        | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Domažlice       - 1.FC Plzeň      | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Nepomuk         - Staňkov         | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Toužim          - Bolevec         | NE 07.04.2002 16.30 |
 | SUŠICE          - Malesice        | NE 07.04.2002 16.30 |
 | CHANOVICE       - Přimda          | SO 06.04.2002 16.30 |
 | NYRSKO          - Doubravka       | SO 06.04.2002 16.30 |
 •———————————————————————————————————•—————————————————————•






1.A TŘÍDA-SKUPINA B
-------------------

LUBY DOSÁHLY  V HORNÉ BŘÍZE ŠŤASTNÉHO VÍTĚZSTVÍ  A JSOU NA DRUHÉM  MÍSTĚ

Velikonoční víkend přinesl radost mezi příznivce Startu Luby po té, když v souboji o čelo tabulky dokázal první tým tohoto klubu dosáhnout šťastného vítězství, které ho vyneslo na výborné druhé místo. Spokojenost zavládla konečně ve Švihově ani tak ne s předvedeným výkonem jako získání prvních třech  jarních bodů . Naopak nepříliš radosti udělali svým příznivcům fotbalisté Strážova, kteří také druhé domácí letošní utkání prohráli a opět body putovaly do Plzně, když po Rapidu si je odvezla sestupem ohrožená Letná.



Horní Bříza     - Luby    1 : 2 (1 : 1)      

Domácí začali aktivně a  již po jedenácti minutách hry lovil brankář hostů Kalaš poprvé míč ze své sítě, když byl bezmocný proti samostatnému úniku domácích na jeho branku. Ve 25. kopali hosté trestný kop a Jardou Marešem srovnali skóre, když na jeho  střelu  k pravé tyči byl domácí gólman krátký. Mareš měl ještě do poločasu velkou příležitost dát vedoucí branku, ale jeho hlavička po rohovém kopu skončila těsně vedle . Druhý poločas  se Luby soustředily na zajištěnou obranu, neboť zisk bodu ze hřiště jednoho z aspirantů na postup by byl pro ně úspěchem. Domácí převzali režii utkání do své moci  a s přibývajícím časem si také vytvořili  výraznou herní převahu. Když se již zdálo, že branka visí na vlásku zachraňoval výborný Kalaš , který třikrát  zachraňoval vždy na brankové čáře. Nedáš, dostaneš se potvrdilo i v tomto pro oba týmy velmi důležitém duelu. Z ojedinělého protiútoku zahrozil střelou Láďa Smolík, kterou ještě stačil brankář domácích vyrazit na roh. Po jeho rozehrání v hlavičkovém souboji nejvýše vyskočil v 87. minutě Mareš a  jeho přesná hlavička  znamenala  , že si hosté odváží tři cenné body.
Trenér Lub Pavel Bečka : “ Domácí byli v tomto zápase lepší, ale štěstí se přiklonilo na naší stranu. Závěr zápasu jsme již takticky zvládli velmi dobře a vítězství uhájili.“
Sestava Lub : Kalaš, Podraský J., Křížek, Podraský P., Bouberle(46.Juřina), Javorský(78.Hradecký), Sýkora, Smolík L.,Bešta, Mareš, Frič(89.Smolík P.).




Švihov          - Kaznějov      2 : 1 (1 : 0)

Domácí nastoupili až na zraněné Hajšmana a Zadražila v kompletní sestavě a do svého soupeře se pustili s vervou . Jejich aktivita kulminovala  ve 20.minutě Zdeňkem  Bidermannem, který vstřelil vedoucí branku. Když v 62minutě  dal Špatenka po ideální přihrávce Květoně druhý gól, zdálo se, že je o výsledku rozhodnuto. O tři minuty později však chyboval domácí brankář Tráva, který neudržel po střele hostů míč, ten mu vypadl a Hrabík dal kontaktový gól soupeře. Domácím se přestalo dařit , přizpůsobili se  hrou soupeři a s blížícím závěrem se museli nakonec o výsledek strachovat.
Branky : Biedermann, Špatenka – Hrabík
Sestava Švihova : Tráva, Süss, Homr, Radosta, Kudjak, Havlíček, Šobr(46.Brož, 9O.Vrba), Toman, Špatenka, Biedermann Z., Květoň(78.Volf).
Sekretář Švihova Jan Staněk : Průběh hry  byl plně v naší režii a kdybychom vedli 3:0 nikdo by se nedivil. Ve druhé půli jsme si vlastními chybami zkomplikovali průběh zápasu a nakonec se strachovali o výsledek a to by se nám nemělo stávat.



Strážov         - Plzeň-Letná  0 : 2 (0 : 1)

Domácí začali svižně a byli velmi blízko ke vstřelení vedoucí branky, ale šance Janky, Smolíka, P.Presla  a Vítovce končily na výborně chytajícím brankáři Letné. Soupeř  s přibývajícím časem hru vyrovnal a začal hrozit z rychlých brejků. Po jednou z nich  v 19.minutě vybíhající Marek na pokutové značce při vzdušném souboji který zaváněl faulem minul míč a hlavičkující soupeř ho poslal jen těsně vedle jeho branky. O minutu později po  nedorozumění obrany a zbytečném výletu domácího gólmana mimo branku  zahrozili hosté z levé strany a míč se jim podařilo  zásluhou Šampalíka dopravit do zcela prázdné branky. Domácí neúnavně podporováni agilním Petrem Preslem  se snažili o vyrovnání. Hra se zbytečně přitvrdila z obou stran, ale ŽK viděli pouze domácí Janka P.Presl. Ve 36. měli domácí opět štěstí, když hostující křídelní útočník  prostřelil Marka  a míč orazítkoval nejdříve jeho vzdálenější levou a vzápětí i pravou tyč a skončil zpět ve hřišti. Pře koncem poločasu zahrozil ještě Žák a jeho prudkou střelu mířící do šibenice gólman hostů bravurně vyrazil na roh. Snaha o vyrovnání domácích po změně stran spíše zaváněla křečí, než smyslnou hrou, kterou   soupeře přinutili pod trvalý tlak. Střely L.Helma  a dalších jeho spoluhráčů ze střední vzdálenosti neměly naději na úspěch. Největší šanci na vyrovnání měl Petrželka  , který z devíti metrů pálil nad a střídající B.Majer, který  téměř z malého vápna rovněž přestřelil! Hřebíčkem do rakve domácích byla vlastní branka Petrželky z 68.minuty, když nešťastně zasáhl míč, který mířil na nabíhajícího útočníka Letné a usměrnil do k levé tyči Markovy branky. Naděje domácích o zkorigování nepříznivého výsledku proti soupeři se kterým na podzim v Plzni remízovali 1:1 končila pouze u snahy , ale po odchodu Smolíka pro zranění jako by odešel motor, který by je hnal k dosažení lepšího výsledku. Prohra znamená, že ani ve druhém domácím zápase na jaře nedokázal Strážov bodovat a Rapid i Letná si odvezly do Plzně plný počet bodů. Co je potom platné, když se přiveze bod z Kaznějova a doma se pět bodů ztratí ?Takovou otázku si asi položil po utkání ne jeden příznivec domácího týmu.
Sestava domácích : Marek – Helm, Žák, P.Presl, Kreibich, Petrželka, R.Smolík,Pangerl, Vítovec Z., Janka, Š.Presl(střídali Majer, Binia a Růžek), trenér Ladislav Langmajer .



Ostatní výsledky :

Rapid Plzeň     - St. Plzenec     1 : 3 (1 : 1)

Branky za Plzenec : Kasl 2, Rádl

Křimice         - Úněšov          0 : 1
Zruč            - Klenčí          1 : 1
Tlučná          - Chlumčany B     3 : 1
SK ZČE Plzeň    - Stod            2 : 0 ( 2 : 0)
Hrádek          - Mladotice       1 : 1

 1.A třída-skupina B    -  tabulka po  20.kole
 ===================================================================
  1 Úněšov           20    13     5     2    44: 20    44   (  14)
  2 Luby             20    13     2     5    43: 31    41   (  11)
  3 Stod             20    12     4     4    49: 25    40   (  10)
  4 Horní Bříza      20    12     4     4    38: 20    40   (  10)
  5 Rapid Plzeň      20    12     2     6    39: 29    38   (   8)
  6 Chlumčany B      20    11     3     6    39: 26    36   (   6)
  7 St. Plzenec      20    10     4     6    39: 33    34   (   4)
  8 SK ZČE Plzeň     20    10     3     7    38: 30    33   (   3)
  9 Tlučná           20     8     4     8    48: 43    28   (  -2)
 10 Mladotice        20     7     7     6    36: 32    28   (  -2)
 11 Strážov          20     6     7     7    33: 33    25   (  -5)
 12 Křimice          20     6     6     8    32: 29    24   (  -6)
 13 Klenčí           20     5     6     9    25: 35    21   (  -9)
 14 Švihov           20     6     2    12    30: 55    20   ( -10)
 15 Kaznějov         20     5     4    11    29: 43    19   ( -11)
 16 Plzeň-Letná      20     4     1    15    26: 49    13   ( -17)
 17 Hrádek           20     2     6    12    24: 48    12   ( -18)
 18 Zruč             20     1     4    15    16: 47     7   ( -23)

 Příští kolo :
 •———————————————————————————————————•—————————————————————•
 |             U t k á n í           |      Termín         |
 +———————————————————————————————————+—————————————————————•
 | Švihov          - Strážov         | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Kaznějov        - Horní Bříza     | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Luby            - SK ZČE Plzeň    | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Stod            - Tlučná          | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Chlumčany B     - Zruč            | NE 07.04.2002 16.30 |
 | Klenčí          - Hrádek          | NE 07.04.2002 16.30 |
 | Mladotice       - Křimice         | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Úněšov          - Rapid Plzeň     | SO 06.04.2002 16.30 |
 | St. Plzenec     - Plzeň-Letná     | SO 06.04.2002 16.30 |
 •———————————————————————————————————•—————————————————————•








1.B TŘÍDA - SKUPINA C
---------------------

V DERBY ÚSPĚŠNĚJŠÍ HORAŽĎOVICE, V PONDĚLNÍ DOHRÁVCE SE RADOVAL MĚČÍN

Očekávané derby v Horažďovicích dokázali domácí i přes nepříliš oslnivý výkon vyhrát a vrátit tak Mochtínu podzimní prohu z jejich hřiště . Blízko k zisku bodů byla také Dlouhá Ves v Losiné, ale nedokázala udržet dvoubrankové vedení a vrátila se s prázdnou, stejně jako sestupem ohrožené Janovice z Černic a Ruda z Holýšova. Smůlu měly vedoucí Klatovy B  a Hradešice. Nejen že přišly o další soutěžní body ale také o zraněné brankáře. V Přešticích Ryba si zlomil malíček , ale daleko hůře dopadl Herman  z Klatov, který si v nešetrném souboji ze strany útočníka domácích zlomil v Lužanech  klíční kost a jeho zranění je velmi vážné .Určitě ho vyřadí z aktivní činnosti na delší čas, pokud se do branky vůbec ještě vrátí. Po remíze v Merklíně se zvedla nálada v pondělní dohrávce v Měčíně ve které v důležitém zápase dokázali domácí přesvědčivě porazit mužstvo z Lužan.

Černice         - Janovice      6 : 3 ( 2 : 2)

Hosté začali náporem a už v 6.minutě mohl skórovat Strnad, ale těsně minul branku. Domácí se  v 9.minutě po rozehrané standardní situaci a chybě Gaborika ujali vedení. Janovice tato rychlá branka nezlomila a nadále pokračovaly v dobré kombinační hře a domácí zatlačily do obrany. Šance ke skórování měli Vachtl, Brož a Kulich, ale brankář domácích vše kryl. Domácí z ojedinělého útoku zahrozili nádhernou střelou z velkého vápna, ale brankář Herrman nádherně kryl. Ve 25.minutě po pěkném  pasu Kulicha na Brože bylo vyrovnáno. Jenže ve 28.minutě po hrubé chybě obrany a nepokrytí domácího útočníka šli domácí opět do vedení. Ve 38.minutě po spolupráci Strnada, Brože a uvolnění Jarabici bylo vyrovnáno. V závěru poločasu spálil obrovskou příležitost Kulich, kdy šel sám na brankáře a trefil ho do nohou. Druhý poločas byl již plně v režii domácích, kteří využívali chyb v obraně Dukly a trestali góly. Hostům se podařilo snížit v 70.minutě na 4:3 zásluhou Strnada, ale to bylo ze strany hostů vše. Domácí v závěru využili opět chyb v obraně Dukly a přidali další dvě branky.
Branky : Davídek 3, Mareš 2, Vacek – Brož, Jarabica a Strnad.
                                                     Autor článku   Radim Kološ



Merklín         - Měčín         1 : 1 (0 : 0)

 K utkání odjížděli hosté s obavami,chyběli Korčík,P.Havlík - oba na dovolené,se zraněním cestovali Němec i Zd.Krotký a tak byli připraveni i hráči z "B" mužstva.
 V úvodu zápasu se obě mužstva tzv.oťukávala a postupně přebíral aktivitu překvapivě Měčín.Tradičně získal střed hřiště a bylo jen otázkou času,zda svoji převahu vyjádří góly.Vytvořené šance na obou stranách možno vyjádřit poměrem 5:2.Střelci se však opět nevyznamenali.Postupně zahodil tutovku Němec,Šlais,Tykal,vydařená střela Krále těsně minula domácí branku.Merklín hrál tradičně vše přes Vilda a Lišku,ale ani oni se neprosadili.
 Po změně stran se převaha Měčína stupňovala,domácí nestačili fyzicky,ale umění měčínských střelců končilo před pokutovým územím.Přesto mohl jit Měčín do vedení,ale šance Kadlece,Tykala i Kodýtka zablokovali v poslední chvíli domácí obránci.Zákonitě přišel trest v podobě rozehraného trestného kopu v 71.minutě a domácí Šalom hlavou otevřel skóre.Měčín vrhnul vše do závěrečného náporu a v 85.minutě se na hranici pokutového území uvolnil Kodýtek a první přímou střelou na domácí branku vyrovnal.V závěru mohli ještě domácí strhnout vítězství na svoji stranu ,ale brankář Valeš zachránil hostům bod.Vzhledem k průběhu zápasu však Měčín 2 body ztratil.
Sestava: Měčína :Valeš  - Mastný,Král,Krotký Zd.,Kroupa,- Krotký Jar.,Votípka R.,Kodýtek,Šlais,-Tykal,Němec
Střídali: Od 46.min Kadlec za Němce  od  87.min.Poslední za Kadlece.
Rozhodčí:nepřesně pískající Komínek z Holýšova,ŽK 1-3

                                                                                                                                           Autor článku :  Václav Havlík



Lužany          - Klatovy B     0 : 0

Favorizovaný tým  Klatov  nastoupil k utkání s několika dorostenci a také  s Knödlem(43 let)  v obraně. Po deseti minutách hry zahájil smolný zápas zahozených brankových příležitostí Novák, který po samostatném úniku nastřelil pouze tyč. Ve 20. přišla nešťastná chvíle brankáře Hermana, který vyběhl na míč  mimo pokutové území kde při odhlavičkování míče byl nešetrně naremplován domácím Lešetickým. Bolestivě zraněný gólman musel být vystřídán a odvezen do nemocnice, kde diagnóza lékařů hovoří o tříštivé zlomenině klíční kosti! Do branky musel  dorostenec připravený na střídání do hry  Havránek, kterého ve druhé půli vystřídal náhradní brankář dorostu Vacek. V další části zápasu měl hostující lídr tabulky zřetelnou herní převahu, když domácí přehrával v rychlosti a kombinaci . Šance které měli Kotáb, Maxa, Novák, Křivánek a další jejich spoluhráči však gólem neskončily. Dvě tutovky vypracoval Sojka. První skončila na tyči a druhá , tentokráte finální přihrávku z levé strany před branku na brankové čáře minul jak Ježek, tak i  Křivánek.
Vedoucí mužstva Partingl : Smolný zápas s příležitostmi ke vstřelení branek v počtu minimálně na dva další zápasy.Mladým hráčům chybělo dostatek zkušeností a také klidu  k tomu, aby mohli skórovat.Po tomto zápase  už přestáváme myslet na postup, ale budeme bojovat o co nejlepší umístění a necháme vše dalšímu vývoji jarní sezóny.
Sestava TJ Klatovy B : Herman (22.Havránek, 46.Vacek) , Kováč,  Bušta, Lukeš P., Knödl(Partingl), Sojka, Křivánek, Maxa, Ježek, Novák, Kotáb.




Losiná          - Dlouhá Ves    4 : 2

Domácí po prvním vítězném zápase na tomto hřišti nad Měčínem a remíze v Klatovech byli zaskočeni dobrou hrou hostů a po první půli odcházeli do kabin s jednobrankovou prohrou, když vedoucí úspěch hostů dal  Čavoj.Losiná zbraně nesložila ani po té, když v 57. zvýšil vedení hostů  Drha. Hosté podcenili morální sílu soupeře a herní nedisciplinovaností dopustili, aby domácí nejen vyrovnali, ale v zápětí také otočili výsledek ve svůj prospěch.
Sekretář hostů Josef Krůs: Kvalitní zápase ve kterém jsme se vlastní herní nedisciplinovaností připravili o možnost získat v Losiné reálně body.   




Přeštice B      - Hradešice     4 : 1 (3 : 0)

Favorizovaní domácí posíleni o některé hráče z divizního áčka byli po celý zápas lepší a o svém vítězství nenechali nikoho na pochybách. Navíc jim napomohlo i smolné zranění brankáře hostů Ryby, který musel být po čtvrthodině hry za nerozhodného stavu vystřídán a do branky musel hráč z pole , útočník Karel Pivnička. Ještě než stačil zahrát brankářské rukavice musel poprvé lovit míč ze své branky. Po pěti minutách domácí zvýšili na 2:0 a ve 43. gólem do kabin to bylo již 3:0. Za hosty za stavu 4:0 dal čestný úspěch Stulík.
Sestava hostů : Ryba(od 15.Pivnička , Kodýdek, Heimlich, M.Hlaváč, Vaněček, Písečný, Pivnička, Šašek, Chmelík, Hlaváč, Stulík(střídali Florián, Vlk a Uhlík)
Vedoucí mužstva Hradešic netajil zklamání nad ztrátou brankáře Ryby : Náš brankář má  zlomený malíček a je na delší dobu vyřazen ze hry. Proto musíme po odchodu náhradního brankáře na vojnu hledat do příštího zápasu náhradu do naší branky. Jednáme rychle a zdá se,že  už nástupce Ryby máme,ale  jméno zatím zveřejňovat nebudu“.
 



Holýšov         - Železná Ruda  1 : 0 (1 : 0)

Aktivnější domácí se ujali vedení šťastnou brankou v 19.minutě. Po závaru před brankou brankáře Nejdla se v brankovém území nejlépe orientoval domácí kapitán Monowetcz a jak nakonec vývoj zápasu ukázal vsítil vítězný gól. Hosté hru vyrovnali a měli šanci vyrovnat Loosem, ale brankář Holýšově stačil jeho nebezpečnou střelu vytěsnit  na roh.  Druhý poločas začal aktivitou hostů, kteří nastoupili s cílem otočit pro nepříznivý vývoj skóre. Zaskočení domácí pozorně bránili a když ani po  akci nejlepšího hráče hostů Hájka neproměnil tutovku Gerner, domácím se podařilo  zisk bodů uhájit.
Sestava  Ž.Rudy : Nejdl, Kroupa, Andrejčík, Mareš, Janečka, Lehečka T., Hájek, Loos, Švec, (střídali Lehečka J. a Chalupský).




Horažďovice     - Mochtín       3 : 0

Zasloužená výhra domácích , když hosté měli pouze dvě šance po chybách domácí obrany. V první půli zahodil dobrou příležitost po rychlém brejku  mochtínský Lorenc , následně pak za domácí Lávička M. nedokázal přehodit brankáře Rajtmajera i výhodné pozice , když se octl před gólmane Mochtína  sám na penaltě.  Nakonec se domácím po dobře rozehraném rohovém kopu podařilo  P. Šimanovským vstřelit vedoucí branku.Ve druhém poločase přišla chyba obrany  po které byl Švátora  sám před  horažďovickou brankou , ale nedokázal ho překonat. Hosté si  pak dali vlastní gól po dobře zahraném trestném kopu R. Šimanovského.Další chybu hostující obrany potrestal po výborném napadání Koce  R.Šimanovský. V závěru již  domácí soupeře  k ničemu nepustili a naopak mohli zvýšit střídajícím Kavalem z pokutového kopu, ale tento hráč nabídnutou příležitost ke skórování nevyužil.
Kapitán domácích P.Jánský po zápase řekl: "Hra se nám dnes nedařila tak jako proti TJ Klatovy B, přesto jsme silou vůle zvítězili. I takový je fotbal."
Asistent trenéra Mochtína Karel Šot : Zápas se nám vůbec nevydařil.Podali jsme podprůměrný výkon ve srovnání s těmi, které jsme dosud na hříštích soupeřů odehráli .




Ostatní výsledky :

Žinkovy         - Dobřany          0 : 1 (0 : 0)

Zápas byl velice vyrovnaný a tvrdý. Domácí hráči nedokázali překonat výborného brankáře hostí, kteří naopak využili zaváhání domácího celku k získání překvapivého vítězství.
Branku vítězů dal v 61. Plincelner.ŽK  1:3, rozhodčí L.Kříž

Dohrávka 17. kola :
-----------------------
Měčín - Lužany   4 : 1 ( 3 : 0)

 Po nevydařeném zápase v Merklíně se domácí dostali do spodní části tabulky a protože soupeř z Lužan na tom nebyl o nic lépe,čekal se nesmlouvavý boj o body.
 Domácí však začali velmi jistě  a už v 5.minutě se šikovně uvolnil v pokutovém území Tykal,po faulu na něj otevřel Němec z penalty skóre.Hosté postupně vyrovnali hru ,ale jejich systém nakopávaných balónů na domácí neplatil.Naopak rychle hrající Měčín se dostával do dalších šancí,které hosté zastavovali i s pomocí pomezního rozhodčího vymyšlenými ofsajdy.V 21.minutě ofsajdová past nevyšla a domácí Kodýtek zvýšil chytrým lobem na 2-0.Po této brance se hra znovu vyrovnala,hosté získali střed pole,ale domácího brankáře Valeše neohrozili.Ve 40.minutě unikl po levé straně domácí kapitán J.Krotký a z jeho přesné přihrávky zvýšil Král na 3-0.
  Po změně stran domácí pokračovali v dobrém výkonu,hostům nedovolili prakticky nic a po obléhání branky v 52.minutě zvýšil Němec pěknou střelou z 20 metrů už na 4-0.Tím však pěkný fotbal skončil a zbytek zápasu se dohrával v mnoha osobních soubojích.Hosté snížili Linhartem v 75.minutě z pokutového kopu za faul na kapitána Lešetického.Další šance domácích vychytal brankář hostí ,a k vidění byla už jen ČK pro hostujícího Kalčíka.
Branky : Němec 2(1 PK), Kodýtek, Král - Lešetický,
Sestava: Valeš - Kroupa,Krotký Zd.,Havlík,Mastný-Korčík,Král,Němec,Krotký J.,-Tykal ,Kodýtek, střídal v 85.min.Šlais za Kroupu.
Rozhodčí p.Lorenc z Plzně pískal z přehledem ,ŽK 1-3,ČK 0-1.
                                                                                                                  Autor článku:  Václav Havlík



1.B třída - skupina C -  tabulka po neúplném   18.kole
 ===================================================================
  1 KLATOVY B        18     9     6     3    34: 21    33   (   6)
  2 Přeštice B       17    11     0     6    34: 26    33   (   6)
  3 Holýšov          18    10     2     6    42: 23    32   (   5)
  4 Žinkovy          17     8     5     4    36: 25    29   (  -1)
  5 Černice          18     9     2     7    37: 32    29   (   2)
  6 MOCHTÍN          17     9     1     7    28: 27    28   (   4)
  7 Losiná           18     7     5     6    27: 25    26   (  -1)
  8 DLOUHÁ VES       17     6     6     5    30: 28    24   (   0)
  9 MĚČÍN            18     6     6     6    25: 30    24   (  -3)
 10 Merklín          18     6     6     6    24: 30    24   (  -3)
 11 HORAŽĎOVICE      17     6     4     7    35: 30    22   (  -5)
 12 HRADEŠICE        17     6     4     7    29: 27    22   (  -2)
 13 Dobřany          18     6     4     8    21: 27    22   (  -5)
 14 Lužany           18     5     4     9    32: 42    19   (  -5)
 15 JANOVICE         17     2     5    10    24: 43    11   ( -13)
 16 ŽELEZNÁ RUDA     17     1     6    10    19: 41     9   ( -18)

Příští kolo
•———————————————————————————————————•—————————————————————•
|             U t k á n í           |      Termín         |
+———————————————————————————————————+—————————————————————•
| Žinkovy         - Černice         | NE 07.04.2002 16.30 |
| Dobřany         - Přeštice B      | SO 06.04.2002 16.30 |
| HRADEŠICE       - HORAŽĎOVICE     | NE 07.04.2002 16.00 |
| MOCHTÍN         - Losiná          | NE 07.04.2002 16.30 |
| DLOUHÁ VES      - Lužany          | SO 06.04.2002 16.30 |
| KLATOVY B       - Merklín         | NE 07.04.2002 16.00 |
| MĚČÍN           - ŽELEZNÁ RUDA    | SO 06.04.2002 16.30 |
| Holýšov         - JANOVICE        | NE 07.04.2002 16.30 |
•———————————————————————————————————•—————————————————————•





OKRESNÍ PŘEBOR MUŽI
-------------------
Hned první jarní kolo přineslo hodně na trávníky kde se odehrávaly souboje o místrovské body hodně vzruchu. Rušno  bylo hlavně v Lubech kde domácí nakonec dohrávali o devíti. Stejně jako zde kde se kopaly tři pokutové kopy i v dalších zápasech byly  penalty na programu tohoto kola. Mezi největší překvapení patří vítězství béčka Strážova ve V.Hydčicích a Nezamyslic v Žichovicích nad TJ Sušicí B. Nečekal se ani plný bodový zisk posledních Neznašov nad Pačejovem. Smírně stejným výsledkem  jako na podzim  skončil duel N.Hory-Vrhaveč.

Neznašovy       - Pačejov       1 : 0 (1 : 0)

Ve vyrovnaném zápase si vytvořili hosté slibné šance ke vstřelení branek, ale v koncovce byli nepřesní. Stínem zápasu bylo neúmyslné zranění domácího Z. Zajíce, který musel být s tržnou ranou na koleně od kopačky soupeře odvezen k ošetření do nemocnice. O překvapivém vítězství posledního týmu tabulky nad favorizovaným Pačejovem  rozhodl samostatný únik  Kamila Uldricha  z půlky hřiště.



Kolinec         - Dešenice      0 : 3  (0:1)

Ve vyrovnaném prvním poločase  se  hosté se ujali vedení v 35. min.ze standardní situaci gólem M. Poupy.
Po změně stran se domácí zvýšili úsilí a vyrovnání viselo na vlásku, ale byli neúspěšní v zakončení akcí. Lekci z produktivity jim uštědřil soupeř, který  v 75. min. opět po standardní situaci  brankou M . Poupy zvýšil vedení a o čtyři minuty po rohovém kopu uzavřel účet zápasu hostující  P. Poupa.
Utkání rozhodli dobře zahrané standardní situace a bratři Poupové.
Branky : P.Poupa 2, M.Poupa
Rozhodčí: Abrahám ze Sušice



Velké Hydčice   - Strážov B     0 : 1 (0 : 0)

Hosté odstartovali na hřišti favorizovaných Velkých Hydčic úspěšně cestu za záchranou. Po vyrovnané první půli byli ve druhé části zápasu aktivnější a po zásluze šli do vedení.V  75minutě  na centrovaný míč do pokutového území Hydčic nedoskočil domácí stoper, k míči se dostal Zdeněk Binea a nekompromisně ho poslal do branky soupeře. Domácí měli šanci vyrovnat, hrozili  hlavně ze standartních situací , ale velkou překážkou jim byl gólman Strážova Václav Marek, který tým svojí zkušeností podržel. Kdyby měl stejné zkušenosti také dorostenec Strážova Oskar Vítovec, který se  v závěru zápasu dostal z protiútoků do dvou výborných šancí,  mohla být prohra domácích ještě krutější.
Branky :Z. Binia
Sestava hostů : Marek – Míšek, Presl M., Růžek, Fremut(Franěk), Šerý(O.Vítovec), Binia,Mikyna, Janda V., Langmajer(Nový P.), trenér Josef Vaněk.



Luby B          - Hrádek        1 : 2 (1 : 0)

Domácí měli utkání dobře rozehrané, ale doplatili na  příliš tvrdou hru dvěma vyloučenými hráči. Ve 20. šli do vedení gólem Jízdného, který proměnil pokutový kop za  faul hostujícího brankáře na Hradeckého. V první části zápasu měli šance k vyrovnání také hosté ale nedařilo se jim v koncovce. Vývoj druhé půle ovlivnila dvě vyloučení domácích. V 60.pro ČK musel opustit hrací plochu Jízdný  a  stejný osud postihl i Hradeckého. Hosté vyrovnali Gajdečkou z pokutového kopu a další PK neproměnili zásluhou brankáře Kodejše, který ho chytil.V dramatické koncovce, kdy domácí o devíti bránili nerozhodný výsledek mohl ještě Mareš vstřelit gól, ale brankář hostů byl proti a jeho hlavičku zlikvidoval. V nastaveném čase se lídr tabulky dočkal zaslouženého vítězství dosaženou brankou Libora Kutila.
Branky : Jízdný(PK) – Gajdečka(PK) a L.Kutil, ČK 2:0
Rozhodčí Dolejš



Bezděkov        - Svéradice     3 : 0 (1 : 0)

Hosté přijeli k zápasu se značně omlazeným týmem sehráli na hřišti druhého týmu tabulky zajímavou a pro ně smolnou partii ve kterém neproměnili řadu dobrých brankových příležitostí. Ve  13.minutě se poprvé měnilo skóre zásluhou Ponocného z pokutového kopu, který byl nařízen po předchozím faulu na něj . Tentýž hráč dal v 61. důležitou druhou branku  a vítězství pečetil v 89. Bohatý.
Branky : Ponocný 2(1 z PK), Bohatý
Trenér hostů V. Dušek se po utkání sdělil: "Kdo neviděl neuvěří. Více než 3/4 zápasu jsme odehráli na půli domácích, ale ani jednu z pěti vyložených šancí jsme nedokázali využít. K výkonu rozhodčího se vyjadřovat nebudu, ale domácí musí být určitě na výsost spokojeni.
 Sestava FK Svéradice: Soukup M.-Šmrha-Bláha,Marek(77.Soukup L.),Kába-Vápeník(65.Bušek), Andrle,Šmat, Brabec(26.Ouda)-Korbel,Fišer
 


Sušice B        - Nezamyslice   1 : 3 ((1 : 2)

Na dobře připraveném hřišti v Žichovicích viděli diváci pěkný, pohledný , útočný fotbal  a neuvěřitelné množství neproměněných příležitostí sušických  hráčů, což je nakonec stálo ztrátu bodů. Hosté hráli bojovně, dařilo se jim v koncovce  a od 21.minuty vedli brankou výborně hrajícího Kopačky.O dvě minuty později se podařilo Burdovi vsítit druhou branku. Naděje  sušické zálohy svitla po té , kdy ve 32.minutě proměnil Chmátal nařízený pokutový kop .V další části zápasu viselo vyrovnání na vlásku, ale hosty podržel výborný brankář Ritter, který byl k nepřekonání. V době největšího tlaku se po spolupráci Kopeckého s Vinickým dostali hosté do brejku, který zakončil Kopačka třetím gólem.
Branky : Kopačka 2, Burda-Chmátal z PK, ŽK 0:3.
Rozhodčí Haviar.



Nalžovské Hory  - Vrhaveč       2 : 2 ( 0 : 1)

Souboj obou soupeřů skončil dělbou bodů po výsledku, který byl reparátem toho podzimního na hřišti ve Vrhavči. Kanonýr hostů Minařík využil ve 20. nepozornosti obrany domácích a vstřelil svůj první jarní gól a za jednobrankového vedení Vrhavče skončila první půle. Po změně stran se domácím  během úvodní čtvrthodinky této části zásluhou bratrů Romana Štěcha a Petra Štěcha podařilo otočit výsledek a dalších možností k zvýšení svého vedení již nevyužili. Trest za to přišel v 78. minutě, kdy prokázal svojí výbornou kopací techniku Václav Hrach, který střelou z trestného kopu přes zeď poslal míč do domácí sítě a zajistil hostům dělbu  bodů.
Branky : R.Štěch, P. Štěch – Minařík a V.Hrach, ŽK 1:0.
Rozhodčí Žežula



Okresní přebor muži   - tabulka po 14.kole
==================================================================
  1 Hrádek           14    11     3     0    42: 14    36   (  15)
  2 Bezděkov         14     9     5     0    38: 19    32   (  11)
  3 Vrhaveč          14     7     6     1    34: 19    27   (   6)
  4 Nezamyslice      14     7     3     4    38: 27    24   (   3)
  5 Nalžovské Hory   14     5     7     2    29: 30    22   (  -2)
  6 Dešenice         14     6     1     7    37: 31    19   (  -2)
  7 Velké Hydčice    14     4     6     4    31: 28    18   (  -3)
  8 Sušice B         14     4     3     7    23: 27    15   (  -6)
  9 Pačejov          14     4     3     7    25: 34    15   (  -6)
 10 Svéradice        14     3     6     5    22: 34    15   (  -6)
 11 Luby B           14     2     6     6    15: 26    12   (  -6)
 12 Strážov B        14     3     2     9    22: 35    11   ( -10)
 13 Kolinec          14     3     2     9    14: 34    11   ( -10)
 14 Neznašovy        14     2     3     9    17: 29     9   ( -12)

 Příští kolo
 •———————————————————————————————————•—————————————————————•
 |             U t k á n í           |      Termín         |
 +———————————————————————————————————+—————————————————————•
 | Velké Hydčice   - Luby B          | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Strážov B       - Kolinec         | NE 07.04.2002 16.00 |
 | Dešenice        - Nalžovské Hory  | SO 06.04.2002 15.30 |
 | Vrhaveč         - Neznašovy       | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Pačejov         - Sušice B        | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Nezamyslice     - Bezděkov        | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Svéradice       - Hrádek          | NE 07.04.2002 16.00 |
 •———————————————————————————————————•—————————————————————•



IV.TŘÍDA-SKUPINA A
-------------------
Po zaváhání Běšin ve Švihově, kde ztratily vítězství dvě minuty před koncem se  do čela tabulky probojovala záloha Dukly Janovice. Nečekaně těžkou cestu za vítězstvím měl Zavlekov na svém hřišti. Derby týmů které hrají domácí zápasy na hřišti v Dlažově skončilo plichtou a velmi blízko k zisku bodu bylo další derby v Chudenicích ve kterém Ježovy těsně v závěru zápasu podlehly Křenicím.

Plánice         - Janovice B    0 : 2 (0 : 0)

Z utkání byl rozhodnutí STK vyhlášen kontumační výsledek 3:0 z důvodu neoprávněného hráče hostů v trestu.!!!!!!!!!!

Do 70.minuty  zůstávalo skóre zápasu i přesto, že domácí měli příležitosti ke skórování nezměněno. V 71. vystřelil  hostující Čižma  a na  nešťastně tečovanou střelu již brankář domácích nedosáhl. Domácí si měli možnost  ke vstřelení branky Novákem, který šel sám na branku hostů a neúspěšný byl také jeho spoluhráč Černý. V 86.minutě vyslal míč z dálky  Krejčí . Na jeho střelu strážce svatyně domácích pozdě reagoval a musel míč lovit ze své sítě v tomto duelu po druhé. Záloha Dukly si tak odváží šťastně získané tři body.
Branky : Čižma a Krejčí.
Rozhodčí : Kulík



Ježovy          - Křenice        2 : 3 (0 : 2)

Ježovy mají na jaře své domácí hřiště v Chudenicích a za zájmu více než 60 diváků. K  derby nastoupily bez tří hráčů  standardní sestavy a také bez brankáře, kterého musel nahradit jeden z hráčů. Nadšeně bojujícího nováčka soutěže poslal dvěma rychlými góly do kolen ve 14. a 17.minutě Miroslav Paleček. Od 30.minuty hráli  domácí bez  přísně vyloučeného Waldmanna, ale i o deseti dokázali vyrovnat. V 62.minutě proměnil P.Novák pokutový kop a o čtyři minuty později Václav Paleček zařídil vyrovnání. Poslední slovo měli hosté, kteří v nastaveném, čase dali Václavem Bláhou vítěznou branku.



Švihov B        - Běšiny         1 : 1 (0 : 1)

V nervozním zápase , které mělo všechny znaky úvodního zápasu sezóny vedli hosté od 21.minuty brankou Stacha. Když se již zdálo, že hosté svoje vítězství uhájí podařilo se v 88.minutě domácích   Augustýnem vyrovnat. Ztráta bodu je pro Běšiny v boji o postup dost citelná.
Branky : Augustýn – Stach
Rozhodčí Fukal.



Bolešiny        - Měčín B        0 : 3 (0 : 0)

Po nerozhodném prvním poločase rozhodli hosté  o cenném vítězství nad nováčkem soutěže a probojovali se v tabulce na páté místo.
B ranky : Hromada 2, Cibulka
Rozhodčí Habada



Zavlekov        - Měcholupy B    3 : 2 (1 : 0)

Podrobnosti k zápasu nedošly.
Branky :Hlavín Petr 2, Fous Jan – Lehečka a Novák
Rozhodčí :  Šperl



Spůle           - Dlažov         2 : 2 (0 : 1)

Očekávané derby  na hřišti v Dlažově skončilo dělbou bodů, ale tentokráte měla podle vývoje zápasu  blíže k vítězství Spůle, kterou zaskočil rychlý gól z 6.minuty Jarky zavánějící ofsajdem. Možnost zvýšit odmítl hostující Papoušek tím, že neproměnil ve 42.minutě pokutový kop. V 53 vstřelil  zasloužený vyrovnávající gól Koleros po závaru před dlažovskou brankou  a Kiewec z PK dokázal otočit skóre ve prospěch Spůle.Sedm minut před koncem srovnal Kotěšovec na konečnou remízu.
Branky : Jarka, Kotěšovec – Koleros a Kieweg z PK.
Rozhodčí Hájek.



 IV.třída-skupina A  - 14.kolo
==================================================================
  1 Běšiny           13    10     2     1    46: 14    32   (   8)
  2 Janovice B       13    10     1     2    38: 14    31   (  10)
  3 Zavlekov         13     8     2     3    39: 16    26   (   5)
  4 Plánice          13     8     1     4    28: 18    25   (   7)
  5 Měčín B          13     7     0     6    37: 31    21   (   3)
  6 Vrhaveč B        12     6     2     4    25: 28    20   (   2)
  7 Křenice          13     6     2     5    20: 24    20   (   2)
  8 Bolešiny         13     5     4     4    31: 22    19   (   1)
  9 Švihov B         13     5     3     5    24: 24    18   (  -3)
 10 Spůle            13     2     2     9    18: 38     8   ( -13)
 11 Měcholupy B      13     0     6     7    12: 31     6   ( -12)
 12 Dlažov           13     0     5     8    12: 30     5   ( -13)
 13 Ježovy           13     1     2    10    15: 55     5   ( -13)



 Příští kolo
 •———————————————————————————————————•—————————————————————•
 |             U t k á n í           |      Termín         |
 +———————————————————————————————————+—————————————————————•
 | Spůle           - Ježovy          | NE 07.04.2002 16.30 |
 | Dlažov          - Plánice         | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Janovice B      - volná           | NE 07.04.2002 16.30 |
 | Vrhaveč B       - Zavlekov        | NE 07.04.2002 14.00 |
 | Měcholupy B     - Bolešiny        | NE 07.04.2002 16.30 |
 | Měčín B         - Běšiny          | NE 07.04.2002 15.00 |
 | Švihov B        - Křenice         | NE 07.04.2002 16.30 |
 •———————————————————————————————————•—————————————————————•
 



IV.TŘÍDA - SKUPINA B
--------------------
Také ve skupině B došlo ke změně na čele tabulky kam se probojovaly Hradešice B a na druhé Žihobce po jejich zaváhání v Soběšicích se na rozdíl jednoho bodu dotáhly Hartmanice. Další dvanáctibrankový příděl vyfasoval nováček z N.Hor a blíží se počtem obdržených branek k první stovce. Zápas v Ž.Rudě se pro nezpůsobilý terén odkládá na 8. května

Hradešice B     - Milčice        6 : 0 (3 : 0)

Domácím se až ve čtvrtém vzájemné souboji v mistrovských zápasech podařilo zvítězit, ale vylo to vítězství zcela přesvědčivé. Zápas se hrál za stálé převahy jednoho z největších kandidátů na postup.
Branky : Šimko, Korda, Florián, Písečný, Melka V. a Mareš.



Železná Ruda B  - Rabí           nehráno

Utkání nebylo sehráno pro nezpůsobilý terén hřiště v Ž.Rudě . Oba týmy se dohodly na náhradním termínu 8.5. od 16.00 na hřišti v Ž.Rudě.



Soběšice        - Žihobce        1 : 1

Překvapivá ztráta bodů  znamená pro Žihobce dočasnou ztrátu prvního místa v tabulce.
Branky : Požárek – Drobný.
Rozhodčí Kulík.



Malý Bor        - Pačejov B      3 : 0 (0 : 0)

Po změně stran dokázali fotbalisté z Malého Boru  využít výhody  domácího prostředí  k získání zaslouženého vítězství a podařilo se jim tak vrátit podzimní vysokou prohru 4:1, kterou utrpěli v Pačejově..
Branky: Heřman Miroslav, Podlešák, Heřman Petr
Rozhodčí: Picka



Sokol N. Hory   - Chanovice B    1 : 12 (0 : 6)

Zkušený tým hostů si s chutí proti poslednímu celku tabulky zastřílel když vynikl jeden  z nejlepších střelců soutěže Brejcha, autor pěti branek.
Branky : Jedlička -  Brejcha   5, Šiška 3, Rambousek , Jakub , Skuhravý  a Bártík po jedné.


¨
Veřechov        - Velký Bor      3 : 1 (0 : 0)

Hosté přijeli optimisticky naladěni s pozměněným kádrem a byli domácím téměř vyrovnaným soupeřem o čemž svědčí také bezbrankový první poločas. Veřechovští se ujali vedení Krále a na 2:0 zvýšil Janda z pokutového kopu nařízený za faul na Švece. Hosté rozněž z PK snížili Trubačem, ale poslední slovo měl domácí Pavel Raška, který dal v 80. třetí branku domácích. Utkání přihlíženo na 50 diváků.
Branky : Král, Janda , P.Raška – Trubač.
Rozhodčí Hais.



Nezamyslice B   - Hartmanice     1 : 4 (1 : 2)

Domácí stačili s favoritem držet krok v první části zápasu.
Branku za Nezamyslice B dal Skuhra.
Rozhodčí Veverka .



IV.třída - skupina B  -    14 .kolo
==================================================================
  1 Hradešice B      14    12     0     2    64: 13    36   (  15)
  2 Žihobce          14    11     2     1    62: 18    35   (  14)
  3 Hartmanice       14    11     1     2    62: 14    34   (  13)
  4 Chanovice B      14     9     2     3    69: 26    29   (   8)
  5 Milčice          14     5     5     4    28: 38    20   (  -1)
  6 Rabí             13     5     4     4    27: 23    19   (  -2)
  7 Veřechov         14     5     2     7    44: 37    17   (  -4)
  8 Pačejov B        14     4     3     7    30: 24    15   (  -6)
  9 Soběšice         14     4     3     7    24: 47    15   (  -6)
 10 Velký Bor        14     4     2     8    25: 44    14   (  -7)
 11 Nezamyslice B    14     4     1     9    28: 59    13   (  -8)
 12 Železná Ruda B   13     3     4     6    22: 54    13   (  -5)
 13 Malý Bor         14     2     3     9    23: 36     9   ( -12)
 14 Sokol N. Hory    14     2     0    12    19: 94     6   ( -15)

  Příští kolo
 •———————————————————————————————————•—————————————————————•
 |            U t k á n í            |      Termín         |
 +———————————————————————————————————+—————————————————————•
 | Železná Ruda B  - Sokol N. Hory   | SO 06.04.2002 14.00 |
 | Rabí            - Hradešice B     | NE 07.04.2002 16.30 |
 | Milčice         - Nezamyslice B   | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Hartmanice      - Malý Bor        | SO 06.04.2002 16.30 |
 | Pačejov B       - Soběšice        | NE 07.04.2002 15.00 |
 | Žihobce         - Veřechov        | SO 06.04.2002 16.00 |
 | Velký Bor       - Chanovice B     | SO 06.04.2002 16.30 |
 •———————————————————————————————————•—————————————————————•






Zpět - návrat na předchozí stránku