Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Výsledky utkání vyšších soutěží(divize,1.Atř.sk.B, 1.B tř.sk.C) z 20.-21.10.2001

  

Divize
--------
CHLUMČANY  - KLATOVY  0 : 0
ČK : 1 : 1 (za hosty Bušta)
Regionální derby ,utkání ve kterém se hrálo vzhledem k postavení obou soupeřů v druhé polovině tabulky o šest bodů  bylo hodně vyhecované. Hosté měli opět tradiční „vlažnější“ první čtvrthodinku a tak aktivnější domácí mohli již  ve druhé minutě měnit skóre , když Šemberger  přihrál Panuškovi, ale ten ve velmi dobré pozici přestřelil. Ve 20. šel Krška sám na brankáře Vacka(odchovanec běšinské kopané), ale úspěšnější byl gólman domácích. Hosté za tohoto stavu  hráli ze zajištěné obrany  a tak snaha Keramiky končila na jejich  dobře organizované hř. Ráz hry druhého poločasu určila 57. ve které byl hostům vyloučen Bušta za zbytečné vrážení soupeře v přerušené hře. Po tomto oslabení Klatovy ještě více zhustily prostor na své polovině hřiště a hra domácích do „plných“ nepřinesla změnu skóre.V 70. se počet hráčů na hřišti vyrovnal, když  byl ve vyložené šanci faulován ještě před pokutovým územím Chlumčan střídající Zwiefelhofer. Za tento faul musel také domácí obránce pro ČK předčasně ze hřiště. Největší vzruch přinesla ve zbývající části 90. ve které byl sražen v pokutovém území domácích Zwiefelhofer, ale píšťalka rozhodčího zůstala tentokráte opět němá! Němá ale nezůstala ústa trenéra Andrlíka který musel za protesty společně pro tento zápas s asistentem Šlechtou z rozhodnutí rozhodčího opustit předčasně lavičku hostů.
Sestava Klatov : Rybár ,Hebnár, Hrubec, Bušta, Kocúr – Běloušek, Krška, Brabec, Brejcha, M.Lukeš(65.Zwiefelhofer, Vítovec(80.Břečka),

Ostatní výsledky :

VEJPRNICE  - KAPLICE   3 : 0
SEZM. ÚSTÍ- MILEVSKO   3 : 3
ROKYCANY   - US PRAHA  0 : 0
TACHOV     - PŘEŠTICE  1 : 2
MOTORLET   - PŘÍBRAM B 0 : 0
PÍSEK      - TÁBOR     2 : 2
STRAKONICE - TŘEBOŇ    0 : 1



Oblastní přebor
---------------
BLOVICE - NYRSKO     1 : 1 (1 : 0)
Branka Okuly – vlastní
ŽK: Rubáš, Presl L., Vacovský
Rozhodčí : Kavka
Sestava Nýrska:Daněk – Hvězda, Polák, Malý, Valenta – Soušek, Šteiner, Kajínek, Vacovský – Presl L., Rubáš(65‘ Kolařík)
Okula se nachází v těžké situaci a zisk bodů je pro ní již nutností. S tímto vědomím také zajížděli hráči Nýrska do Blovic. Od začátku se snažili hrát aktivně na vítězství a vypracovali si i několik slibných příležitostí, ale jako  na podzim tradičně, bez efektivního zakončení. Tak se opět vyplnilo okřídlené přísloví nedáš dostaneš a domácí ve 22 minutě udeřili. 1:0 pro domácí byl i výsledek poločasu. I v druhém poločase hráli hosté z Nýrska otevřený útočný fotbal a domácí spoléhali na nebezpečné brejky. Byli to ovšem hosté kteří si vytvořili více brankových příležitostí, jenže výsledkem bylo jen dvakrát nastřelené břevno domácí branky. V 70 minutě se hosté dočkali i branky, kterou vstřelil Rubáš, ale pro postavení mimo hru ještě neplatila. Ani tato situace nevzala hráčům Okuly chuť a jejich snažení přineslo ovoce až v samotném závěru zápasu. V 90 minutě si domácí po centru do pokutového území vstřelili hlavou vlastní branku. Remíza je pro hráče Nýrska povzbudivá a snad jim přinese i lepší pohodu do dalších bojů o záchranu v oblastním přeboru.

NEPOMUK - SUŠICE     0 : 0
Úvod zápasu patřil domácím, kteří si vytvořili tři nebezpečné šance. Hosté kontrovali hlavičkou Rittera, která nenašla  přesný cíl, stejně skončila i první příležitost P.Švece, který v 25. ze závaru před domácí brankou dal gól, ale ten nebyl rozhodčím pro údajný faul uznán.Ve výhodné šanci byl i Staněk, ale ani ten nebyl úspěšný. Domácí mohli strhnout vítězství na svou stranu, ale Herout v rozhodujícím okamžiku nezasáhl míč.  Vzruch nastal v 70, kdy museli po předcházejícím vzájemném kontaktu  pod sprchy domácí hráč a hostující Ritter. Když ani v poslední minutě netrefil branku z deseti metrů Švec, skončil zápas dělbou bodů . Trenér J.Staněk k průběhu zápasu dodal : „ Do Nepomuku nejezdíme rádi, neboť zde si fotbalu příliš neužijeme. Obdobně tomu bylo i v tomto duelu. Byl to spíše boj o body, než fotbal. Bez povšimnutí nelze přejít tu skutečnost, že  na tomto hřišti nám za poslední rok nebyl uznán již čtvrtý dosažený gól! Z utkání jsem měl obavy a jsem rád, že ho máme za sebou a při tom jsme neztratili v tabulce získané dosavadní 3. místo “.

DOMAŽLICE -CHANOVICE 2 : 0 ( 0 : 0)
Utkání dvou posledních celků tabulky vyznělo lépe pro domácí Jiskru, která po úplně odevzdaném prvním poločase kdy jasné gólové šance Chanovic neproměnil 2 x hlavou Hanko, 1 x cibulka s Rackem. Domácí zahrozili v první půli jen jednou hlavou domácí útočník jen těsně minul chanovickou branku. Do druhé půle nastoupili domácí jako vyměnění. Začali bojovat, napadat chanovické obránce hned při rozehrávce a tento způsob jim přinesl dva góly v 50. minutě Cibulka ztratil na polovině hřiště  soupeře balon a Domažlice se dostaly do rychlého brejku. Chanovický Hanko fauloval na půlící čáře, ale než se jeho spoluhráči stačili vzpamatovat,domácí  rychle rozehráli a jejich útočník byl sám, nikým neobtěžován před brankáře Chanosu a svojí  šanci ke vstřelení branky nepromarnil. Druhý gól padl po podstatě úplně stejné chybě hostujících  obránců v 65. minutě.
Sestava Chanovic :
Hrubý - Hnídek, Cibulka, Lukeš, Gajdušek, Hanko, Šedivý, Voříšek(74. minuta Svoboda), Kučera, Racek, Picka(67. minuta Štrunc)


Ostatní výsledky :

TOUŽIM     - UNION CHEB 0 : 2
Oba góly vítězů dal Kuna
POBĚŽOVICE – DOUBRAVKA  0 : 1(0:1)
Hosté zvítězili šťastným gólem v poslední minutě utkání.

STAŇKOV    - BOLEVEC    2 : 1 (0 : 1)
Hosté vedli brankou Kořínka, domácí otočili skóre v druhé půli, když nejdříve zařídil vyrovnání Dlouhý a Němec v závěru dal vítězný gól !

K.VARY B   - PŘIMDA     3 : 1

1.FC PLZEŇ - MALESICE   6 : 1



                     Oblastní přebor  11.kolo  ===================================================================
  1 Doubravka        11    11     0     0    28:  2    33   (  15)
  2 Union Cheb       11     8     1     2    39:  9    25   (  10)
  3 SUŠICE           11     6     3     2    18: 10    21   (   3)
  4 Toužim           11     6     1     4    17: 18    19   (   1)
  5 Malesice         11     6     0     5    25: 27    18   (   3)
  6 Nepomuk          11     4     3     4    23: 24    15   (  -3)
  7 Poběžovice       11     5     0     6    16: 17    15   (   0)
  8 1.FC Plzeň       11     3     5     3    19: 15    14   (  -1)
  9 Staňkov          11     4     2     5    10: 24    14   (  -1)
 10 Blovice          11     3     4     4    11: 16    13   (  -2)
 11 Přimda           11     3     3     5    23: 24    12   (  -6)
 12 K.Vary B         11     3     2     6    16: 23    11   (  -4)
 13 Bolevec          11     2     4     5    12: 16    10   (  -5)
 14 Domažlice        11     2     4     5     8: 22    10   (  -8)
 15 NYRSKO           11     2     3     6    13: 25     9   (  -9)
 16 CHANOVICE        11     2     1     8    13: 19     7   ( -11)




1.A třída-skupina B
-------------------
ŠVIHOV  - RAPID   1 : 1 (0 : 1)
Branky :Hajšman - Plzák
Sestava Švihova : Valenta – Zadražil, Toman, Kudjak, Janda(78.Volf) – Špatenka, Havlíček, Hajšman, Šüss R. – Biedermann, Květoň.
Záapas dvou rozlišných poločaců. Hosté v první půli potvrdili , že mají kvalitní tým, který míří hodně vysoko,hra se jim dařila a od 30. vedli brankou svého kanonýra Plzáka.
Po změně stran to byli naopak domácí, kteří dostali svého soupeře pod tlak a v 58. dosáhlli zasouženého srovnání skóre, které zařídil pěknou střelou  Hajšman. Převaha domácích se ještě zvýšila po té, když hostům byl v 68. vyloučen Hlaváč. V 81. byli velmi vítězné brance, ale Bidermana v gólové šanci vychytal brankář Rapidu.

LUBY - ST. PLZENEC 4 : 0 (3 : 0)
Branky : Podraský P., Křížek, Hradecký a Mareš
Rozhodčí: Lehečka
Sestava :Kalaš - Podraský Jiří, Křížek, Podraský Pavel, Juřina- Hradecký, Smolík V., Javorský Josef(75.Smolík P,), Bešta (80.Vejskal)-  Mareš , Frič (85.Šůs), trenér P. Bečka
Domácí měli dobrý vstup do zápasu. Ve druhé minutě načal obranu hostů mladíček  Josef Javorský, který obešel obránce, a po kličce na brankáře  mířil míč z jeho kopačky mimo svatyni soupeře. V 5. dal vedoucí gól a svůj premiérový v 1.A třídě další z omladiny domácích
Pavel Podraský. V 15. Po standardní situaci z rohového kopu se dostal k míči Křížek a jeho zkušenost zúročil v druhý úspěch svého týmu. Ve 25. po hlavičce Friče se vyplatila důslednost Hradeckého , který usměrnil míč do branky hostů a zvýšil na náskok tří branek. Luby s vědomím dostatečného náskoku polevily, hra se vyrovnala, ale bez gólových šancí. Rušno bylo před brankářem Kalašem po malé domů, kterou tomuto brankáři poslal Křížek a ta skončila v rukou domácího gólmana. Rozhodčí Lehečka nařídil nepřímý kop z malého vápna, ale ten skončil na zdi  domácích hráčů „poskládaných na brankové čáře. Závěrečné minuty  patřili opět domácím. Nejdříve Frič nedokázal své sólo na brankáře úspěšně zakončit , ale poslední slovo měl v 85. zkušený Mareš, který po přihrávce V.Smolíka zavěsil míč pod „víko“  a upravil na konečných 4:0.
Trenér P.Bečka : „ Tentokráte se nám vyplatilo důkladné rozcvičení před zápasem a po 25 minutách bylo o výsledku zápasu téměř rozhodnuto. V další části utkání jsme jeho průběh kontrolovali a s výkonem mužstva jsem spokojen. Daří se nám postupné doplňování mladých odchovanců. Jeden z mladíků P.Podraský se také zapsal do listiny střelců a  tak jako to bývá, musel za svůj první gól  po zápase dát hráčům malé zápisné“.

KLENČÍ    - STRÁŽOV       2 : 1
Hosté ze Strážova přijeli do Klenčí s jasným cílem, a to dokázat
si, že mohou získat body i na hřišti soupeře, ale bohužel doplatili
na nekoncentrovanost v závěrech poločasů! Ovšem i na hráčích Klenčí
bylo vidět, že chtějí v tomto zápase uspět a nenechat nic náhodě.
Hned v úvodu zatlačili Strážovské před jejich branku a brankář Marek
měl plné ruce i nohy práce, aby pokryl všechny střely, které se na
něj hned v úvodu vyrojili. Největší hrozbou pro Markovu branku v
prvních minutách byla ale nepovedená "malá domů" stopera hostů a
Markův následný odkop, kterým trefil nabíhajícího domácího útočníka a
bylo štěstí, že míč dostal rychlý skluz a útočník jej stačil
dostihnout až za úrovní pomezní čáry. Po úvodních 20 minutách se hra
relativně vyrovnala a také strážovští fotbalisté se začínali dostávat
do střeleckých příležitostí, ale až na několik ojedinělých pokusů
neměl brankář domácích v prvním poločase mnoho práce. Na to si však
naopak nemohla stěžovat obranná řada hostí, která byla neustále
zaměstnávána útočnými akcemi hráčů domácích a těm se také podařilo
jejich úsilí proměnit ve vedoucí gól ve 43. minutě, kdy po autovém
vhazování se k míči dostal domácí záložník , který "uličkou" poslal
na steč Smazala, ten dokázal proběhnout mezi dvěma bránícími hráči a
prostřelit míč mezi nohama padajícího brankáře Strážova.
     Do druhého poločasu vstoupili bojovněji naladěni hosté v touze
dát vyrovnávající branku. Ihned v úvodu se snažili proniknout
kombinační hrou až před domácí branku, ale většina jejich akcí
končila na úrovni velkého vápna. Domácí si nebyli s to vytvořit v
této fázi zápasu ani jedinou šanci a nechávali se stále častěji
zatlačit na vlastní polovinu. V 59. minutě ale vystřídal Jirka
Zahrádka Štěpána Presla, a to se za tři minuty ukázalo jako výborný
tah, neboť Zahrádka se po dlouhém centru zmocnil v 62. minutě míče,
přesprintoval domácího obránce a tvrdou střelou obstřelil
vyběhnuvšího brankáře domácích. I když po této brance tlak Strážova
lehce polevil, stále měl více ze hry a domácí do šancí moc nepouštěl,
snad až na volný přímý kop, který ale skvostně vytlačil gólman Marek
na roh. V tomto duchu se zápas nesl až do 89. minuty, kdy byl za faul
z boku v souboji o balón vyloučen po druhé žluté kartě Karel Soukup.
Od tohoto okamžiku až do závěrečného hvizdu byla každá akce domácí
velkým ohrožením branky Strážova. Třikrát šli hráči Klenčí v početní
převaze na branku hostí, třikrát se podařilo nápor odrazit, až
po čtvrté v 93. minutě se k míči dostal na hranici ofsajdu útočník
domácích, zavezl míč do pokutového území a zde nahrál nekrytému
Mifkovi a ten v klidu ze tří metrů prostřelil brankáře Marka.Po této
akci hosté jistě litovali šance Zahrádky, který se minutu před tím
také sám řítil na branku domácích, ale v rozhodujícím okamžiku se mu
míč svezl po kopačce! Zápas skvělým způsobem odřídil pan Ladislav
Mareška z Nepomuka.
Trenér Strážova neměl, co by k zápasu po skončení řekl a tak
jej zastoupil kapitán Petr Presl: "Myslím, že za předvedený výkon v
druhém poločase jsme si zasloužili alespoň bod, je to velká škoda
prohrát v nastaveném čase!
Sestava Strážova: Marek - Soukup, Žák, Helm, P.Presl -Kreibich, R.Smolík, Majer, Strnad - Janka, Š.Presl ( 59. J.Zahrádka)
                         Referát z utkání připravil Lukáš Helm


 
CHLUMČANY B  - MLADOTICE  2 : 1
Branky za domácí Voler z PK a Hakr

Ostatní výsledky :

STOD         - ÚNĚŠOV    6 : 4
KAZNĚJOV  - PLZEŇ-LETNÁ  4 : 1
HORNÍ BŘÍZA  - KŘIMICE   1 : 0
SK ZČE PLZEŇ - HRÁDEK    2 : 0
TLUČNÁ       - ZRUČ      3 : 1
Branky : Černý 2, Mudra - Trnka

                   1.A třída-skupina B     13.kolo
 ===================================================================
  1 Chlumčany B      13    10     2     1    31: 12    32   (  11)
  2 Horní Bříza      13     8     3     2    28: 16    27   (   9)
  3 Stod             13     8     2     3    33: 17    26   (   5)
  4 Úněšov           13     7     5     1    32: 17    26   (   5)
  5 Rapid Plzeň      13     8     2     3    26: 17    26   (   5)
  6 Luby             13     8     1     4    27: 22    25   (   4)
  7 Mladotice        13     6     4     3    23: 17    22   (   1)
  8 SK ZČE Plzeň     13     6     2     5    28: 22    20   (   2)
  9 Strážov          13     4     5     4    22: 22    17   (  -1)
 10 Kaznějov         13     5     2     6    22: 25    17   (  -1)
 11 St. Plzenec      13     4     4     5    23: 27    16   (  -5)
 12 Tlučná           13     4     3     6    30: 31    15   (  -3)
 13 Křimice          13     3     5     5    24: 21    14   (  -4)
 14 Švihov           13     4     2     7    23: 42    14   (  -4)
 15 Klenčí           13     2     5     6    18: 25    11   ( -10)
 16 Plzeň-Letná      13     2     1    10    16: 35     7   ( -14)
 17 Hrádek           13     1     3     9    12: 34     6   ( -12)
 18 Zruč             13     0     3    10    11: 27     3   ( -15)





1.B třída - skupina C
---------------------
DLOUHÁ VES- ČERNICE     1 : 0 (0:0)
Branky : Čavoj F.
V Dlouhé Vsi se hrál  vyrovnaný  zápas ve kterém si obě mužstva vytvořila několik gólových příležitostí bez výsledného efektu.O zisku bodů nakonec rozhodla hrubka brankáře hostům, kterou potrestal v 80. František Čavoj a zároveň proměnil v zisk třech bodů

MOCHTÍN   - KLATOVY B   3 : 1 (1 : 1)
Branky : Jarabica 2, Bejvl (PK)
ŽK: 1 : 5
Kvalitní derby  zásluhou obou mužstev se hrálo na hřišti v Mochtíně- V první půli převzali iniciativu domácí a od 35. vedli brankou z pokutového kopu, který nařídil rozhodčí Harmady za faul brankáře Rybára na domácího pronikajícího Švátoru. Ve 41  vy\rovnal po chybě mochtínské obrany Břečka. Bitva o body pokračovala i ve druhém poločase. Aktivní Mochtín se dočkal vedení v 82., kdy Jarabica  dal vedoucí gól a stejný hráč v 91. přesným lobem  přelstil brankáře hostů a pečetil zasloužené vítězství svého týmu.

HRADEŠICE - MĚČÍN       4 : 0
Branky :Stulík 2, Šašek a Kodýdek
Okresní derby mělo vyrovnaný průběh. Paradoxem je výsledek, který neodpovídá průběhu hry. Hosté měli mimo závěrečných minut hru ve své moci, ale doplatili na bezzubou koncovku. Domácím zahrála dobře obrana, které prakticky hostující útočníky nepřipustila do žádné vyložené gólové šance. Na druhé straně se dařilo zakončování útočných akcí, když již v 7. Stulík  dal vedoucí gól. Ve 32. byl na konci ukázkové kombinační která šla po ose Hlaváč-Melka šašek posledně jmenovaný a hlavou zvýšil na 2:0. Rozhodující zlom v zápase přinesla 75. , když Stulík rozehrál přímý kop , který našel Kodýdka a ten hlavou poslal míč do branky Měčína. V 80. pak agilní Stulík se opět individuálně prosadil a přehozením brankáře hostů  pečetil jejich prohru čtvrtým gólem.

Ostatní výsledky :

ŽINKOVY    - JANOVICE   4 : 2
Branky domácí: 20. Zelenka PK, 57. Zelenka, 68. Zelenka, 76. Havel
Branky hosté: 75. Adamec, 88. Řeháček
ŽK 2 : 2
Vojáci v  Žinkovech sehráli vyrovnaný zápas, kterému by slušela remíza. Za stavu 1:0 nevyužil stoprocentní šanci ke skórování hostující Kulich a zásluhou domácího gólmana zůstalo jeho konto čisté. Na 3:1 snižoval Adamec, ale domácí vzápětí po předchozím faulu , který zůstal rozhodčím nepotrestán  přidaly Žinkovy čtvrtou branku. Vojáci ještě snížili Řeháčkem na 4:2, ale skóre již se nezměnilo ani po šanci Adamce který v souboji s domácím gólmanem neuspěl, a stejně neúspěšný byl také v další gólovce hostů Kulich.
Hosté nebyli spokojeni s rozhodováním rozhodčího Jíchy., který měřil jiným metrem přestupky domácích a jiným jejich hráčům.

PŘEŠTICE B-ŽELEZNÁ RUDA 2 : 0
Podrobnosti nedošly.

HORAŽĎOVICE  - MERKLÍN  1 : 1
Branku za domácí vstřelil už v první půli dorostenec Chod. Hosté vyrovnali v druhém poločase z přímého kopu rozehraném před pokynem sudího, i když před tím upozorňoval, že zahájení hry bude na jeho pokyn. Obehraná písnička , domácí opět doplatili na neproměňování šancí 2xPavlík, 1xKoc, 2xŠimanovský R.), v závěru pak měli i trochu štěstí, když únik po křídle neproměnil ve tři body hostující kapitán.


Ostatní výsledky :

LOSINÁ   - LUŽANY       3 : 1(1:0)
Branky :Freml Jan 2, Jambor - Linhart

DOBŘANY  - HOLÝŠOV      0 : 0;
Branky :

         1.B třída - skupina C   11.kolo
 ===================================================================
  1 Žinkovy          11     7     4     0    31: 13    25   (   7)
  2 KLATOVY B        11     7     3     1    22: 12    24   (   6)
  3 Holýšov          11     7     2     2    27:  9    23   (   8)
  4 MOCHTÍN          11     7     0     4    20: 18    21   (   3)
  5 Přeštice B       11     6     0     5    18: 16    18   (   3)
  6 DLOUHÁ VES       11     5     3     3    20: 18    18   (   0)
  7 Černice          11     5     2     4    21: 18    17   (   2)
  8 HRADEŠICE        11     4     4     3    22: 16    16   (  -2)
  9 MĚČÍN            11     3     5     3    14: 19    14   (  -4)
 10 Merklín          11     3     4     4    15: 20    13   (  -2)
 11 Lužany           11     4     1     6    19: 25    13   (   1)
 12 HORAŽĎOVICE      11     2     3     6    19: 23     9   (  -6)
 13 Dobřany          11     2     3     6    13: 18     9   (  -6)
 14 Losiná           11     2     3     6    10: 17     9   (  -6)
 15 JANOVICE         11     2     3     6    15: 25     9   (  -9)
 16 ŽELEZNÁ RUDA     11     0     4     7    12: 31     4   ( -17)










Zpět - návrat na předchozí stránku