Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
VÝSLEDKY Z MISTROVSKÝCH ZÁPASŮ VYŠŠÍCH SOUTĚŽÍ I. KOLA (11. a 12.8. 2001)


        PRO NĚKTERÉ TÝMY  ROZPAČITÝ ,PRO JINÉ
            ÚSPĚŠNÝ VTUP DO NOVÉHO ROČNÍKU


-----------------------------------------------------
- Klatovy již po třetí za sebou doma s Kaplicemi „pouze“ 1:1
- Nýrsko ani v oblastním přeboru nechce přerušit úspěšnou
  vítěznou sérii z 1.A třídy
- Chanovice postrádaly opory Voříška s Hanzlíkem
- Sušice moc chtěla uspět proti 1.FC, ale hodina hry o bez
  vyloučeného Pendla stála hodně sil a ty chyběly v koncovce
- V 1. A třídě bodovaly pouze Luby,na body se ale moc nadřely
  a po rušném závěru si hodně oddechly

- Uněšov doma dohrával v zápase s nováčkem ze Zruče pouze
  s osmi hráči !
- V 1.B třídě inkasovala Dlouhá Ves i Železná Ruda  doma po
  čtyřech  brankách! Ještě hůř dopadl v neděli Sokol Mochtín
  který na svém hřišti dostal „bůra“ od nováčka ze Žinkov.

DIVIZE
----------

KLATOVY   - KAPLICE    1 : 1 (0:1)
Hosté začali aktivně a dostali se Kučerou a Janurou do dvou brankových šancí,který jim výborný Rybár v brance domácích zlikvidoval.  První šanci měli domácí Bělouškem v 15.minutě, ale ten mířil nad. Ve 20. zahrozili hosté potřetí a tentokrát úspěšně, když Vávra svojí střelou  z 20 metrů nedal tentokráte  Rybárovi šanci. Vedení hostů bylo zasloužené  a po třech minutách mohli zvýšit svoje vedení. Rozhodčí posoudil střet brankáře Rybára s Janurou jako nedovolený , ale domácí brankář nařízený PK Kubešovi zneškodnil. Když ve 35. byl již Rybár překonán a Hrubcovi se podařilo  na poslední chvíli vykopnout míč z prázdné branky, odcházela mužstva do kabin za jednobrankového vedení hostů. Domácí pokračovali v matném výkonu i po změně stran. Přesto se jim podařilo v 50. vyrovnat střídajícím Hebnárem, který proměnil přihrávku Bělouška hlavou ve vyrovnávající gól který jak se ukázalo měl hodnotu jednoho bodu. Šance do konce zápasu byly na obou  stranách. Landovu zlikvidoval opět Rybár,na druhé straně nedal tutovku Běloušek,  stejně neúspěšný byl dvakrát Zwiefelhofer a když ani hostující Kubeš  ani Kučera netrefili branku skončil tento duel, stejně jako vzájemné předchozí dva v Klatovech v boji o mistrovské divizní body dělbou bodů.
Trenér Zdeněk Andrlík : „ Zklamali jsme ve všech řadách , pochvalu zasluhuje pouze brankář Rybár, ostatní hráči nepředvedli to co jsem od nich očekával“.
Ostatní výsledky :
Příbram B       - Tábor       3 : 0
Přeštice        - Třeboň      1 : 1
SK US Praha     - Strakonice  2 : 2
Milevsko        - Písek       1 : 0
Vejprnice       - Chlumčany   1 : 1
Sezimovo Ústí   - Motorlet    3 : 1
Rokycany        - Tachov      3 : 0

OBLASTNÍ PŘEBOR
-------------------  

NÝRSKO     - Bolevec         1 : 0 (0:0)
Oba soupeři začali hodně opatrně. Ve 20. byl velmi blízko ke vstřelení první branky domácí  Kadlec, ale nedokázal trefit hlavou prázdnou branku  a neúspěšný byl také Kamil Presl.
Do druhé půle nastoupili domácí s odhodláním získat první tři body a to se jim nakonec podařilo. V 60. byl na konci pěkné kombinační akce která šla po ose Hvězda –Kadlec domácí kapitán Štajner a jak se později ukázalo dal gól, který měl hodnutu tří mistrovských bodů. Po této brance  očividně z domácích spadla nervozita , vytvořili si další brankové příležitosti ,  dvakrát Kadlec ani později Rubáš s Vacovským míč do soupeřovy branky nedopravili.
Trenér M. Lepší : „ Jsem rád, že se nám podařil úspěšný vstup do soutěže. V posledním týdnu před utkáním jsem hráče přesvědčoval o tom, že máme výkonnostně na to, abychom se úspěšně měřili s každým soupeřem z oblastního přeboru. To se budeme také dokázat za týden v dalším zápase v Malesicích.“

CHANOVICE  - Staňkov         0 : 1(0:0)
V Chanovicích se nehrál dobrý fotbal. Obě mužstva od úvodních minut hrála alibisticky, hráči se báli udělat chybu. Ta jediná na straně domácích kteří nezvládli standardní situaci je stála branku která rozhodla o výsledku tohoto duelu. Trenér Rambousek citelně postrádal zraněné opory Cibulku a střelce Hanzlíka !
 
SUŠICE     - 1.FC Plzeň  0 : 0.
Plzeňáci domácí v I.poločase a na začátku druhé části zápasu domácí zaskočili  kvalitním výkonem a agresivní hrou dokonale otupili jejich útočné choutky. Přesto již ve druhé minutě mohl poslat domácí Švec svůj tým do vedení, ale ideální uvolnění Brabce nedokázal sám před brankářem proměnit. V 6.  musel na druhé straně zachraňovat Kindelman  v brance domácích, v 8. mířil vedle hostující Zach, v ll. ho napodobil Šičák. Ve 12.prošel Švec přes tři hostující hráče a v době kdy mohl bezpečně vstřelit gól mířil opět vedle.  V 17. měli naopak jeho spoluhráči v obraně velké štěstí, když míč směřující do prázdné branky vykopával z brankové čáry  Pedl, další šanci Rouba opět zlikvidoval s úspěchem Kindelman. Ve 32. musel zatáhnout za záchrannou brzdu Pendl tím, že  unikající soupeře ve výhodné šanci fauloval a dobrý rozhodčí Kožár nemohl nic jiného, než mu ukázat ČK. Ve 39. opět souboj Roub Kindelman vyzněl opět pro domácího gólmana, ve 42. vyrazil střelu Zacha  na roh obránce domácích Ritter. Největší šanci domácích měl v 54. Václav Staněk který se po brejku dostal  sám před brankáře hostů ,ale z deseti metrů nedokázal poslat míč do jeho branky!V 66. se zaskvěl opět Kindelman který chytil jasný gól.V 73. mohl rozhodnout o osudu výsledku Švec, ale opět byl neúspěšný. Nakonec byli domácí rádi, že se body dělily, neboť o poslední minutě chytil Kindelman vyloženou gólovku plzeňského týmu.
Sestava Sušice : Kindelman -  Sachr(73.Kodýdek), Marek, Ritter, Slivoň – M.Brabec(53.Kočí), Pendl, Hrach, Staněk(79.Krejčí), Švec, Hubáček. Trenér Jaroslav Staněk.

Přimda     - Union Cheb  0 : 4(0:2)
Hosté  prokázali Že disponují s velmi kvalitním  týmem, který bude patřit k favoritům přeboru. Po celý zápas byli po všech stránkách lepší svého soupeře  a dosáhli zaslouženého vítězství.O něj se postarali  střelci branek - Schveiner, Baakovský , Dočekal a Chlad.
Před pěknou návštěvou 300 diváků řídil velmi dobře rozhodčí Bureš z Klatov.
Ostatní výsledky:
Doubravka  - Malesice       6 : 1
Nepomuk    - Poběžovice     4 : 1
Domažlice  - Blovice        0 : 0
Toužim     - Karlovy Vary B 2 : 0
Branky : Mikula a  Hejkal z PK.
 
 b> 1.A TŘÍDA
 ------------
STOD       - ŠVIHOV  6 : 0 ((4:0)
O výsledku zápasu rozhodla již první půle ve které si domácí zajistili dostatečný čtyřbrankový náskok.Hrála se druhá minuta a trenér hostů F.Maršálek musel poprvé střídat. Brankář Valenta který po zlomenině kotníku chytal poprvé při střetu s hráčem soupeře si poradil tuto část nohy a musel do branky Tráva. Ten již v 9. minutě lovil  po hrubé chybě spoluhráče v obraně  poprvé míč ze své sítě. Možnost vyrovnat byla na straně Špatenky, ale nedal. Rozhodčí „neviděl“ jasné hraní rukou domácího hráče ve vlastním pokutovém území ale naopak se pískal záhy PK  proti hostům. Na 3:0 „zvýšili“ hosté sami gólem do kabiny, který  dal do vlastní sítě po nedorozumění s brankářem, Trávou Manina .Ve druhém poločase kromě  dalších dvou pokutových kopů  již nebylo co řešit, o výsledku bylo rozhodnuto.
Trenér Z.Maršálek: „ V tomto zápase jsme nehráli dobře. Snad jsme si ten černý den vyčerpali hned v úvodu. Byla znát i neúčast dvou tvůrců hry Květoně s Havlíčkem. Na druhé straně mě potěšili výkony dvou nově zařazených dorostenců O.Brože a L.Maršálka. Ondra i Lukáš   mile překvapili   nejen mne a  patřili k nejlepším z našeho týmu“.
 
LUBY       - KAZNĚJOV 2 : 1 ((0:1)
Hosté se v Lubech představili dobrým taktickým výkonem který vyváděl domácí z míry. Přesto mohli lubští od 10. minuty vést brankou z pokutového kopu který rozhodčí Šustek nařídil za stažení Mareše, ale Smolík  ho nedokázal proměnit. Pak následovaly dvě šance Šnaura který jednou dal vedle a po druhé nastřelil tyč, v cestě do branky hostů stála tyč i střele Sýkory. Nedáš dostaneš se potvrdilo  ve 35. ve které se hosté ujali vedení po rohovém kopu když míč nešťastně tečoval mladý J. Javorský.
V 60.minutě  byl sražen v pokutovém území hostů pronikající Sýkora a nařízený PK tentokráte Baštář proměnil ve vyrovnávající branku.  Vítězná branka Startu přišla v 90., kdy po centrovaném míči Juřiny usměrnil míč do sítě hostů Mareš. Rozhodčí Šustek dále nastavoval  devět minut a  v nervózním závěru  ještě neuznal hostům po rohovém kopu  pro faul na brankáře Kalaše  vyrovnávající gól.Po této situaci zavládly na hřišti i mimo něj emoce, ale vše se nakonec uklidnilo a zápas byl dohrán.
Trenér  Pavel Bečka : „ Vítězství  jsme získali v hodině dvanácté nad soupeřem který nás nepříjemně překvapil. Byl dostatečně důrazný a takticky sehrál utkání lépe než moji svěřenci. Těm se nedařilo, jejich výkon byl hodně křečovitý, ale nevzdali se a vítězství si nakonec za  statečný boj zasloužili“.

Úněšov     - Zruč     1 : 1 (1:0).
Uněšov vedl brankou M. Tyra z pokutového kopu. Hosté vyrovnali v 65.minutě . Závěrečný nápor domácích se nedostavil. Naopak museli dohrávat s osmi(!!) hráči, když museli předčasně ze hřiště dva hráči pro druhou ŽK a jeden odešel“na tvrdko“ pro ČK.
 
RAPID PLZEŇ- STRAŽOV  2 : 0
Plzeňský tým doznal přes letní přestávku výrazných změn, neboť posílil a do kádru bylo zařazeno osm nových hráčů. Do Rapidupřišel i Bělík který naposledy  na jaře reprezentoval barvy  Švihova .Nejvýraznější osobností tohoto duelu byl autor obou branek Plzák nová posila  z 1.FC Plzeň. PO chybě obrany soupeře  zakončil úspěšnou střelou ve 31.minutě a druhou vsítil  v 70.minutě , když potrestal po rohovém kopu  nedorozumění hostujících obránců s brankářem. Hosté byli domácím v poli vyrovnaným soupeřem, ale směrem k brance soupeře byli naprosto neškodní.

Mladotice  - Tlučná    5 : 1(2:0)
Přesvědčivé vítězství domácích za které se střelecky prosadil střelec tří branek O.Krofta,po jedná dali V.Sebránek a Slach.

Chlumčany B- H. Bříza  3 : 0 (0:0).
Domácí nováček vyrukoval na jednoho z favoritů skupiny bez zábran a uštědřil mu nepříjemnou porážku, když se o výsledku rozhodovalo v závěrečných dvaceti minutách. V 74. dal vedoucí branku Hackr, v 81. zvýšil Jirák a v 84.pečetil Havel.

Plzeň-Letná- Křimice   0 : 5
 
Klenčí - SK ZČE Plzeň  0 : 0
Ve vyrovnaném zápase zasloužená dělba bodů.

b>1.B TŘÍDA – SK. C
--------------------
JANOVICE    - MERKLÍN    2 : 2 (0:0)
Na hřišti v Plánici přivítala Dukla Janovice jedenáctý tým loňské tabulky 1.,B třídy Sokol Merklín. Domácí po sestupu z 1.A třídy byli  favority zápasu. Na rozdíl od tohoto předpokladu se na hřišti odehrál vyrovnaný duel ve kterém si obě mužstva vytvořila několik brankových příležitostí, které zůstaly nevyužity. Po nerozhodném prvním poločase to byli hosté, kteří se  ve 47. ujali vedení brankou z pokutového kopu.Když o jedenáct minut později přidali po rohovém kopu svůj druhý gól, nevypadalo to s domácím celkem s možností získat body moc nadějně. Vojáci se ale nevzdali, bojovali přinutili soupeře k chybám. V 82. chytil míč směřující do branky hráč Merklína a rozhodčí Harmady  nařídil správně pokutový kop a hráče vyloučil. Ze značky PK se nemýlil Gáborik  snížil na 1:2  a  čtyři minuty před koncem rozradostnil domácí  příznivce Skála , když dal vyrovnávající gól.
Sekretář domácích L.Laco : „Konečná dělba bodů je spravedlivá a odpovídá průběhu hry “.
 
DLOUHÁ VES  - PŘEŠTICE B 0 : 4 (0:4)
Hráčům domácího Tatranu  se úvodní zápas nového ročníku nevydařil podle jejich představ. Přesto, že si vytvořili stejně jako soupeř gólové šance nedokázali se střelecky prosadit ani z pokutového kopu, který neproměnil Šebelík. Úspěšnými střelci na hosty byli Václav Lecjaks, Martin Knopf(hráč který na jaře oblékal dres Klatov), Zdeněk Biedelmann a Michal Liška.
 
ŽELEZNÁ RUDA- ČERNICE    0 : 4 (0:0)
Domácí bez pěti hráčů základní sestavy (nemoc,rodinné důvody) podali nejslabší výkon za posledních pět let !!! Po nerozhodném poločasu, kdy měly oba týmy po jedné šanci na každé straně se v druhé půli jednoznačně prosadili hosté ve všech směrech dali vedoucí gól a pak již rychlými brejky zasazovali naivně domácímu celku jeden úder za druhým.Domácí útok byl bezzubý defenzivní činnost v záloze žádná o taktice škoda mluvit , někteří hráči hráli v sobotu poprvé na jim přiděleném poctu v životě. Fotbalová Železná Ruda zažila ohromné zklamání.
První branku vstřelil Mareš, když se octl sám před domácím brankářem Vodvářkou a prakticky z malého vápna mu nedal šanci. Hosté zvyšovali po centru z pravé strany v 62.minutě a přetažený,ale přesný centr přesně umístil do domácí sítě Laibl, který se deset minut po té opět octl tváří v tvář domácímu brankáři a z deseti metrů umístil techniky k levé tyči. Závěrečný gól přidal Kerner,který proměnil sólo na brankáře prakticky z poloviny hřiště.
Hlavní rozhodčí: pan Balák Michal, který udělil několik žlutých karet za běžné ostřejší zákroky na obou stranách řídil utkání s přehledem, 200 diváků!!
Sestava Železné Rudy: Vodvářka,Hladík,Andrejčík,Kroupa, (od 46.min.Greiner, nastoupil se chřipkou) Mareš,Balda starší,( od 46.Wenig), Kubový, Hájek,Lehečka T., Loos  (od 70.min.Balda mladší,) Lehečka Jakub.
Trenéři: Trázník,Wenig.

 
MĚČÍN       - LOSINÁ    1 : 1 (1:0)
Měčín se ve  27.minutě ujal vedení  Jaroslavem Krotkým, který úspěšně proměnil trestný kop.I nadále si domácí udržovali územní převahu, ale  neměli dostatečný důraz v zakončení a velkou překážkou jim byl gólman hostů, který svůj tým výrazně podržel. Hosté po přestávce přidali, byli v první části druhé půle lepší  a v 58. tvrdou střelou Levého z 25 metrů překonali Suchánka v brance domácích.Závěrečné minuty opět patřili domácím, ale šance Tykala, Kodýtka aj.Krotkého zůstaly bez brankového efektu.
Sestava Měčína :  Suchánek – Veselý, Krotký Z., Mastný, Ponocný – Krotký J., Němec, Kodýtek, Kroupa - Tykal – Bačák.
Trenéři : Žák, Skála.
 
KLATOVY  B  - HORAŽĎOVICE 3 : 2 (1:0).
Ve vyhecovaném okresním derby byli v prvním poločase jasně lepší domácí fotbalisté kteří nastoupili v nejsilnější sestavě. Jedinou branku v této části hry  dal domácí Kraus, který  střelou z přímého kopu  z 25 metrů nedal Šusovi v brance Horažďovic žádnou šanci.
Křik ozývající se z kabiny hostů v poločasové přestávce zabral a  ti nastoupili do druhé části jako vyměnění, hráli aktivně a dostávali se do bezprostřední blízkosti na dostřel brankáře Hermana, strážce domácí svatyně.  Ten musel dvakrát za sebou čelit šancím Koce a vždy byl úspěšný. Když  cíl nenašla ani střela Pavlíčka přišla 60.minuta a v ní hrubá chybaR.Jánského. Ten „namazal“ Vítovcovi a jeho sólo skončilo druhým gólem domácího týmu. V 66. se zranila opora zadních řad Klatov Strýček a soupeř toho vzápětí využil Kocem, který  snížil na 2:1. O šest minut později Chod  po rohovém kopu z blízka dělovkou prostřelil vše co mu bylo v cestě a vyrovnal stav na 2:2. Pak následovaly šance na obou stranách, ty největší měli Vítovec a Pavlík. Nervozita se závěrem narůstala zejména po té, když v 85. minutě přehlédl rozhodčí jasné podražení střídajícího Hebnára v pokutovém území hostů. Vše vystupňovalo ještě po situaci která zaváněla ofsajdem, rozhodčí byl jiného nározu ,Vítovec nezaváhal a zakončil svoje sólo brankou která rozhodla o vítězném vstupu nováčka do 1.B třídy.
„Prohráli jsme si to sami“ zhodnotil ihned po utkání průběh zápasu trenér hostů Mazuch a přesně tím vystihl výkon svých svěřenců!
 
MOCHTÍN     - ŽINKOVY     0 : 5 (0:1).
Nováček ze Žinkov uštědřil domácím v úvodu nového ročníku nepříjemnou porážku na jejich hřišti. V Mochtíně  se  prezentoval jako bojovný tým s velmi dobrou koncovkou, který bude pro každé mužstvo hodně  nepříjemným soupeřem. Od 15. vedl gólem Kůse, po změně stran se mezi 52. a 80.minutou představil v nejlepším světle jejich kanonýr Z.Beníšek, který dal čistý hattrick a posledním kdo skóroval byl v  předposlední minutě Zelenka.Vítězství hostů je překvapivé, vysoké ale zasloužené.
HRADEŠICE   - DOBŘANY     1 : 1 (0:1).
O místní pouti mělo premiéru i nově upravené místní hřiště na kterém se před dvoustovkou diváků chtěli domácí zapsat do podvědomí příznivců pěkným fotbalem a úspěšným výsledkem. Od začátku zápasu začali svoje předsevzetí plnit, hráli aktivně, bojovali a svého soupeře přinutili se bránit.Když šance Pivničky a Melky které volaly po brance nebyly proměněny přišel trest podobě vedoucí branky hostů kterou dal ve 40. minutě Trlička. Po změně stran  se podařilo domácím V.Hlaváčem  vyrovnat, ale v křečovitém závěru již na vítěznou branku nebylo dostatek klidu a soustředění. Navíc posledních deset minut museli domácí dohrávat v početním oslabení  bez vyloučeného Gabriela který musel do kabin pro opakovanou 2 ŽK.

Holýšov     - Lužany      6 : 2 (3:1).
Výsledek zdaleka neodpovídá průběhu hry. Hrál se oboustranně otevřený fotbal se šancemi na obou stranách. Šťastnější byli v zakončování domácí za které se střelecky prosadil autor hattricku Panuška, dvakrát byl úspěšný Kaliský a jednou Stökl. Za hosty  skóroval Karel Havlíček a z PK Klokan. Rozhodčí Lažánek z Klatov.





Zpět - návrat na předchozí stránku