Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Výsledky z utkání vyšších soutěží(DIVIZE,Obl.přebor.,1.A a 1.B třída) z 8. a 9.9. 2001

  
Divize
-------

MILEVSKO -  KLATOVY    3 : 3(2:0)
Branky : domácí – Koutník z PK, Kubač, Kodat
         hosté  - Dolejš, Vítovec 2
ČK . 2 : 1(Kukač, Janouch – Brabec)
 Po počátečním oťukávání obou soupeřů  se ve 20. dostal do výborné situace ze které mohl skórovat Zwiefelhofer, ale jako tradičně nedal. Ve 26. byli úspěšnější domácí, kteří Koutníkem šli do vedení. O sedm minut později  nařídil hlavní rozhodčí PK za držení Bělouška soupeře v pokutovém území Klatov pokutový kop , který Koutník proměnil a to nevypadalo s rozpaky hrajícími hosty dobře, zvláště po té, kdy v šesté minutě druhé půle inkasovaly po hrubce své obrany třetí gól  který dal Bodat. To byl zlomový okamžik zápasu, neboť hosté již museli zabrat a když poslal trenér Andrlík v 61. při dvojnásobném střídání dvojici Poslední-Vítovec ještě netušil, že se mu posledně jmenovaný odmění dvěma důležitými góly. Hosté si vynutili trvalou herní převahu a domácím nezbývalo nic jiného než často zastavovat soupeře za cenu faulu. Na příliš tvrdou hru doplatili dvojnásobným vyloučením, ale v závěru musel pro ČK opustit hřiště také klatovský Brabec a ze střídačky byl nedobrovolně vykázán také trenér Andrlík. Úsilí hostů přineslo konečně i branky. Tu první vsítil Dolejš v 62. v 83. dal Vítovec kontaktovou branku a  stejný hráč v 90. vyrovnal !
Sestava Klatov : Rybár – Dolejš, Hrubec, Bušta, Kocůr (61.Poslední), Šlechta, Běloušek, Brabec, Varga(61.Vítovec), Zwiefelhofer,Krška.

Ostatní výsledky :
Motorlet   -  Chlumčany   3 : 0
Tachov     -  Písek       0 : 1
Přeštice   -  Kaplice     1 : 1
US  Praha  -  Příbram B   0 : 1
Vejprnioe  -  Tábor       5 : 0
Sezim.Ústí -  Třeboň      1 : 1
Rokycany   -  Strakonice  3 : 0



Oblastní přebor
---------------

NÝRSKO    -  CHEB       2 : 2(1:2)
Branky domácí :Kadlec, Kolařík
Branky hosté  : Schweiner 2
Na hřiště nováčka přijel favorit soutěže Cheb a hned od začátku zápasu byl podle očekávání aktivnější a vypracoval si několik slibných příležitostí. Na mokrém terénu nemohli domácí dlouho najít herní rytmus a přes půlku hostů se dostávali jen sporadicky. Jenže jak to ve fotbale bývá, byli to domácí kteří se radovali z první branky. Po hezké akci, kdy se na levé straně uvolnil Lukáš Presl a naservíroval přihrávku před branku Kadlecovi, který se do prázdné branky nemýlil. I přes tuto branku byli hosté i nadále aktivnější a tak se i oni dočkali zaslouženého vyrovnání. Nádhernou bombou z 20 metrů srovnal skóre hráč Chebu Schweiner. Ještě před přestávkou zasadili hosté domácím další ránu, když po rohovém kopu se míč odrazil od hráče Schweinera opět do sítě a hosté vedli 2:1. Za tohoto stavu šli hráči do šaten. Bylo jasné, že jenom stoprocentním nasazením a bojovností je možno s tak kvalitním soupeřem uspět. Pravděpodobně si to v kabinách uvědomili i domácí borci a do druhého poločasu nastoupili s odhodláním se o výsledek poprat. Odměnou za to bylo i vyrovnání v 52 minutě, kdy se do sítě hostů trefil Kolařík. I nadále se hrál na obě strany svižný a pohledný fotbal, který se musel divákům líbit. Šance se rodili na obou stranách, ale střelci již nenašli dostatek klidu ke skórování. Dvě největší před samým závěrem zahodili domácí hráči Kolařík a Vacovský, a tak zápas skončil zaslouženou remízou. Domácí se přesvědčili, že disciplinovanou hrou a zdravým nasazením mohou hrát i s tak kvalitním soupeřem vyrovnanou partii.

SESTAVA DOMÁCÍCH: Loskot - Hvězda(st.)(88'Soušek), Polák, Malý, Valenta - Kolařík, Šteiner, Presl K., Vacovský - Kadlec(39'Kájínek), Presl L.

CHANOVICE -  DOUBRAVKA  0 : 1 (0:0)
Branku dal Skála
Favorizovaní hosté chtěli zvítězit a proto po nerozhodné bez vážných brankových příležitostí první půli ve snaze zvítězit hru otevřeli a to byla příležitost pro domácí, aby do otevřené obrany podnikali rychlé protiútoky. 3anci měl ke skórování promarnil Hanzlík a po jeho vystřídání, když na hřiště přišel Pícka mohl rozhodnout právě tento hráč, ale jeho hlavička skončila těsně mimo. O vítězství hostů nakonec rozhodl centrovaný míč který za přispění teče domácího obránce a možná i podcenění brankáře Skuhravého skončil míč za jeho zády. Vítězství hostů je z kategorie šťastných a spíše by vzhledem k průběhu zápasu slušela oběma soupeřům remíza. Když ani poslední příležitost, kterou měl domácí Svoboda zásluhou výborného gólmana hostů Míčky neskončila úspěšně, odváží si body z tohoto duelu lídr přeboru.

SUŠICE - PŘIMDA    2 : 2 (1:0)     
Branky domácí :Švec, Slivoň
Branky hosté  :Kupilík, Hořínek z PK
Diváků : 240  ŽK : 0:1
Domácím tento zápas nevyšel podle jejich představ. Úvodní minuty se sice hráli v jejich režii, ale nic naplat šancí potřebují jejich hráči ke vstřelení branky neúměrně mnoho.  Jedinou proměnil v 19. Švec  a to bylo  na zisk bodů málo. Hosté po půlhodině hry převzali iniciativu, když domácím se očividně nedařila hra ve středu hřiště. Naopak soupeř hrál jednoduše na rychlé protiútoky. Ve druhém poločase chtěli domácí svůj náskok zvýšit, ale nevyvarovali se chyb v obraně  a v 54. inkasovali od Kupilíka vyrovnávající branku. Hosté šli dokonce do vedení  v 82. Hořínkem, který proměnil pokutový kop  nařízený za zbytečný Hrachův faul.  Závěrečný tlak přinesl alespoň záchranu bodu a to zásluhou V.Slivoňě, který se dokázal dobře zorientovat po závaru před brankou hostů  a vyrovnal !

Ostatní výsledky :

Toužim      -  Malesice    NEHRÁNO

Z rozhodnutí HR pana Kožára z Tachova se zápas por nezpůsobilý terén neuskutečnil. Jelikož se kluby nedohodly na náhradním termínu, musí tento určit řídící STK.
Nepomuk     -  Bolevec     0 : 0
Domažlice   -  Staňkov     1 : 1
Blovice     -  1.FC Plzeň  1 : 1

Poběžovice  -  K. Vary  B  4 : 0

Teprve druhý zápas na domácím trávníku hráli poběžovičtí keramici proti mladé rezervě karlovarských Buldoků a na mokrém terénu potrestali jejich nezkušenost a nedůslednost v obranné činnosti čtyřmi brankami čímž si vylepšili dosud pasivní skóre a pozvedli sebevědomí do dalších zápasů.
Úvod zápasu vůbec nenasvědčoval tomu, že hosté odjedou vysoko poraženi a hned v první minutě po Krausově zaváhání s rozehrávkou vybojoval míč hostující Vaněk, ale jeho střelu z deseti metrů stačil brankář Hutta výborně vyrazit na roh. O chvíli později hasil v minutě dvanácté domácí stopér Vojvoda odkopem nebezpečnou akci Tilla, ale domácí se pomalu začali dostávat do tempa a pozvolna přebírali iniciativu. V 6. minutě se po narážečce s Jungem dostal ke střele volejem domácí Horský, ale hosté míč srazili na roh. O dvě minuty později po Růžkově centru z pravé strany střílel ve skluzu z pěti metrů domácí Rada, ale brankář Dobeš výborně situaci vystihl a míč zachytil. V 10. minutě zamířil z šestnáctky metr vedle pravé tyče Dobešovy branky Horský, ale o šest minut později se již poprvé měnilo skóre. Domácí Rada se u postranní čáry uvolnil, jeho centr zprava chtěl hlavou přihrát vlastnímu brankáři hostující Horn, ale provedl to tak nešťastně, že míč skončil u levé tyče jeho branky a domácí vedli 1:0. Tento vlastenec značně otřásl sebevědomím hostů a domácí po zbytek první půle ovládli hru. Ve 20. minutě našel poběžovický Decker nabíhajícího Růžka, ten se po levé straně protáhl až do pokutového území, ze 14 metrů zamířil ke vzdálenější tyči a zvýšil na 2:0. Domácí byli při chuti, ale střelecké pokusy Růžka či Horského končily na tělech hostujících zadáků. Výjimkou byla 35. minuta, kdy zprava rozehrál rohový kop Slowik, na míč si naskočil neatakovaný Decker a hlavou z osmi metrů zvýšil na 3:0. Hosté se v těchto fázích zápasu pohybovali pouze před pokutové území domácích, kde jejich akce končily na soustředěné obraně keramiků, či nepřesnou dalekonosnou střelou. Pět minut před obrátkou poslal dopředu domácí Růžek nabíhajícího Kořínka, ten přiťukl zpět na Slowika jehož volej z hranice šestnáctky stačil brankář Dobeš vyrazit k Jungovi, ten si udělal v prostupné hostující obraně prostor a přízemní střelou k levé tyči z 15 metrů stanovil konečné skóre na 4:0. V poslední minutě první půle mohli domácí ještě zvýšit, ale Růžkovu dorážku ve skluzu stačil včasným pádem do střely u pravé tyče brankář Dobeš vytlačit na roh.
Ve druhém poločase se obraz hry poněkud změnil. Domácí vědomi si výrazného vedení se již tolik nehnali dopředu a kontrolovali výsledek, zatímco hosté ve snaze o zkorigování výsledku převzali v prvních dvaceti minutách iniciativu a hned v 50. minutě musel domácí brankář Hutta vyrazit na roh pěknou Šoltészovu střelu ze 20 metrů mířící k jeho pravé tyči. O minutu později zamířil karlovarský Till z 18 metrů kousek vedle levé Huttovy tyče a domácí gólman musel v 53. minutě pádem pod nohy nabíhajícího Šimků řešit další nebezpečnou situaci. O chvíli později odvracel domácí Vojvoda těsně před nabíhajícím Šimků v pok. území a v 56. minutě zamířil hostující Vaněk zpoza šestnáctky  vedle domácí branky. Hosté ve snaze o útočení zapomínali bránit a v 58. minutě je mohl potrestat po Růžkově přiťuknutí Kořínek, ale v dobré pozici zamířil ze 14 metrů vedle levé Dobešovy tyče. Aktivitu hostů zabrzdilo zbytečné vyloučení Zoubka za kritiku rozhodčího po hodině hry. Domácí hru vyrovnali, začalo se hrát stylem nahoru - dolů a diváci měli na co koukat. V 63. minutě po Krausově přihrávce pohladil lob Deckera z levé strany břevno karlovarské branky a na druhé straně zamířil z tr. kopu Šoltész nad Huttovu svatyni. Dvacet minut před koncem zápasu měl tutovku na hlavě po Kořínkově centru zprava nehlídaný Rybianský, ale z 10 metrů trefil pouze pravou tyč Dobešovy branky. V 72. minutě zatáhl míč Slowik, ale jeho bombu ze střední vzdálenosti hostující brankář zlikvidoval stejně, jako o chvíli později pokus Horského, směřujícího do středu branky. Když se v bojovném závěru na jedné straně neprosadil poběžovický Kořínek, Jung, Slowik, Růžek ani Rybianský a na straně druhé neuspěl Tráva, dvakrát Mokrý a hlavička Vaňka skončila na břevně Huttovy  branky skončilo divácky zajímavé utkání zaslouženým i když trochu vysokým vítězstvím domácích.
Před 140 diváky řídil Michal Balák, kterému asistovali Václav Kafka a Jiří Jakš. ŽK 1:3, ČK 0:1 (60. Zoubek).
Karlovy Vary : Dobeš - Roubíček, Kothera, Hruška (46. Hellmich), Zoubek, Till (76. Perutík), Horn (35. Šimků), Tráva, Vaněk, Šoltész, Mokrý.    Trenér  Stanislav Hanuš.
Poběžovice : Hutta - Kraus, Vojvoda, Kořínek, Decker, Slowik, Jung, Krutina (46. Rybianský), Horský, Rada (60. Váchal), Růžek (81. Ticháček).   Trenér  Karel Šilhavý.




1.A třída - skupina B
-----------------------
 
STARÝ PLZENEC – STRÁŽOV  2 : 3(1:0)
Branky domácí :
Branky hosté  : Zahrádka 2, B.Mayer
Diváků : 300, rozhodčí Walter.
Hosté nastoupili k tomuto zápasu bez čtyř standardních hráčů, předně bez opory kapitána Petra Presla, útočných hrotů Janky a Š.Presla a záložníka Z.Vítovce. Než se hráči z lavičky , kteří nahradili tyto chybějící zraněné spoluhráče stačili rozkoukat,
v 10. po nepřesné jejich rozehrávce ve středu hřiště následoval rychlý protiútok domácích , zakončený úspěšnou střelou podle vybíhajícího brankáře Marka a  na 300 diváků se radovalo z vedení svého týmu. Očekávali v dalších minutách o místní pouti brankové hody ze strany domácích, ale těch jim soupeř nedopřál. Po první čtvrthodině  hru vyrovnali  ,  začali si vytvářet šance J.Zahrádkou a B.Mayerem, ale brankář domácích byl proti a všechny střely bezpečně zlikvidoval, stejně jako příležitosti R.Smolíka a T.Strnada. Ve druhém  se stále více prosazovali strážovští hráči kombinační hrou a po rychle založeném protiútoku do otevřené obrany udeřil Zahrádka a jeho střela v 58. z hranice velkého vápna byla stoprocentně úspěšná. Vyrovnání hosty povzbudilo  a 76.našel centrovaný míč v pokutovém území B.Mayera . tento kanonýr potvrdil svoji nově získanou střeleckou formu a poslal svůj tým do vedení. V 83. v pohodě hrající hosty uklidnil Jirka Zahrádka, který opět prokázal, že je rychlonohým fotbalistou a po samostatné akci zajistil hostům třetí gól. Radost hostů ze získaných bodů nemohla pokazit ani 90.minuta ve které po závaru před jejich brankou hosté snížili na kontaktový gól, ale na vyrovnání již jim  nezbyl čas.
Trenér hostů L.Langmajer : „ Jsem šťastný, že zápas skončil tímto výsledkem. Měl jsem z něho obavy, neboť již tak prořídlý kádr hráčů se ještě v týdnu rozšířil a zejména z neúčasti P.Presla jsem měl obavy. Na štěstí pro nás je náhradníci nahradili důstojným způsobem. Od 15.minuty jsme se stále lepšili a ve druhé půli se prosadili kombinační hrou s neustálým pohybem, což dělalo starosti domácí středové řadě a také jejich obráncům.Z trvalého tlaku jsme si vytvářeli další šance.Část diváků také po utkání se? pochvalně ohodnotila náš výkon, a to mne těší .Hráči si za nečekaně kvalitní výkon a bojovnost zaslouží pochvalu.“. Nutno dodat, že úspěšný trenér hostů část zápasu musel sledovat z ochozů, do kterých byl pro nespokojenost s rozhodnutím rozhodčího vykázán. Sám k tomu dodává: „Nemohl jsem již vydržet, když naši hráči byli hrubým způsobem faulováni zezadu, to nesnáším !“
Sestava Strážova : Marek – Helm, Valdman, M.Presl(72.Žák), Soukup – Strnad, R.Smolík, Petrželka, B.Mayer –Zahrádka(85. V.Smolík),Bauer.Trenér L.Langmajer.
 
ŠVIHOV    - HORNÍ BŘÍZA  3 : 3 (2:2)
Branky domácí : Havlíček, Kudják a Hajšman
Branky hosté  : Paukner 2, Jícha
Diváků :100, ŽK : 2 :1, rozhodčí Šnajder.
Pro diváky zajímavý , vyrovnaný zápas , kterému nechyběly ani branky.Domácí  tahali za kratší konec, neboť hosté vždy  vedli o branku a domácí dotahovali, ale nakonec jim zbyl stejný konec jako hostům, když se rozešli dělbou bodů. V závěrečných vteřinách měl šanci uspět Špatenka, ale zápas byl v době , kdy byl ve výhodné šanci ukončen...

LUBY        - TLUČNÁ   -nehráno pro nezpůsobilý terén

Ostatní výsledky :
-----------------
UNĚŠOV      - LETNÁ         4 : 0
MLADOTICE   - RAPID PLZEŇ   0 : 0
KLEČÍ       - KŘIMICE       2 : 2
CHLUMČANY B – HRÁDEK        1 : 0
STOD        - ZRUČ          3 : 0
KAZNĚJOV    - SK ZČE PLZEŇ  1 : 0
 
1.B třída - skupina C
---------------------
MĚČÍN       - JANOVICE   3 : 1(2:1)
Branky domácí : Tykal, Votípka Radek, Kroupa
Branky hosté  : Sládek
Diváků :70      ŽK :1:1
Okresní derby mělo svižné tempo, hrálo se slušně a mělo obdobný průběh obou poločasů. V první části  byli vždy lepší domácí a vytvořili si velký tlak. Hosté s postupem času hru vyrovnali a v závěru poločasů byli lepším mužstvem, ale nedokázali se střelecky prosadit.
Ve 13. dal Tykal první branku tohoto duelu, na kterou hosté odpověděli krásným gólem Sládka z přímého kopu ve 43.Poslední slovo měli opět Měčínští ,když  gólem do šatny ve 45.  zakončil Votípka  úspěšně akci po úniku Tykala.Na konečných 3:1 zvýšil v 56. Kroupa.

HRADEŠICE  - LOSINÁ      0 : 0
Na sto diváků se přišlo přesvědčit, zda se domácím podaří prodloužit úspěšnou sérii podzimní sezóny. Ten kdo očekával brankové hody, byl zklamán. Hosté přijeli s taktikou neprohrát, a to se jim jejich destruktivní hrou nakonec podařilo. Domácí útočili, ale neměli na těžkém terénu úspěšné zakončení, když nedokázali využít ani výhody pokutového kopu. Jeho neúspěšným exekutorem byl Šašek, když míč směřující do branky se odrazil od břevna do země, ale neputoval směrem do branky, nýbrž k nevoli jeho i diváků ven !


ŽELEZNÁ RUDA – KLATOVY B  nehráno pro nezpůsobilý terén
Utkání by mělo být sehráno dle vzájemné dohod\ 19.9. od 16.30, ale tentokráte dle původního rozlosování  na hřišti v Klatovech

DLOUHÁ VES – MERKLÍN     2 : 2(1:1)
Branky domácí : Krůs M., Čech
Branky hosté  : Hees 2(obě z PK)
Rozhodčí Blaheta.
Slušně hrané utkání nezačalo  pro domácí dobře, neboť od 7. prohrávali  brankou Heese z pokutového kopu. V závěru poločasu se jim ve 42. podařilo vyrovnat Krůsem a na začátku druhé půle v 51. šli gólem Čecha do vedení. Hosté srovnali z přísně nařízeného PK , který znovu proměnil Hees na konečných 2:2. .

DOBŘANY   - HORAŽĎOVICE  1 : 1
Podrobnosti nebyly hlášeny.

MOCHTÍN   - LUŽANY       3 : 2(0:1)
Branky domácí : Linhart, Pecl
Branky hosté  : Cihlář 2 a Novák
První příležitost skórovat domácí Jarabica nevyužil. Úspěšnější byli hosté, kteří ve 20. po úniku Lešetického a jeho finální přihrávce  dal Linhart vedoucí branku. (?)Utkání se nevypadalo pro domácí dobře po té, když inkasovali v 55. druhou branku od Pecla.Zvýšená aktivita Mochtína přinesla o čtyři minuty později snížení pěknou brankou z trestného kopu Cihláře a ze závěrečného tlaku nejdříve vyrovnali Novákem  který hlavou poslal mířil po břevno lužanské branky v 83. a v 88. dal vítězný gól po kombinační spolupráci s Dolejšem .


HOLÝŠOV  - ČERNICE         7 : 2

ŽINKOVY  - PŘEŠTICE  B     3 : 1(1:0)
Branky domácí: 41. Mana, 48. Krýsman, 82. Suda M.
Branky hosté:  70. Kubát
Rozhodčí: Kühlberger
ŽK: 0 -  30. Bešta, 46. Biederman        ČK: 0 - 0

Po bojovném výkonu přehráli domácí nebezpečného soupeře z Přeštic.
 














<



Zpět - návrat na předchozí stránku