Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
PŘÍPRAVNÉ A POHÁROVÁ UTKÁNÍ HRANÁ 23. - 24. ÚNORA



Chyby v obraně stály Chanovice zbytečné branky

CHANOVICE -  KLATOVY   0 : 3 (0 : 0)

Hosté nastoupili k zápasu z důvodu zranění a omluvy některých hráčů se zúženým kádrem  s tím, že další hráči  dostali   příležitost v nedělním zápase za B mužstvo v duelu s  FC Švihov.
Na dobře připravené hrací ploše ve Velkých Hydčicích  se v prvním poločase  hrál vyrovnaný  duel. Hosté se potýkali   nejen s nepřízní silného větru ale také se zbytečně komplikovanou hrou ve středu hřiště , která bránila rychlejšímu přechodu do útoku .
Po změně stran se v 46. měnilo poprvé skóre, za přispění domácí obrany , která chybovala a z trestného kopu Břečky našel centrovaný míč Vítovce a ten ho poslal přesnou hlavičkou za zády  brankáře Šindlera. Hosté  převzali iniciativu na své kopačky a v 69. se do odkryté obrany  Chanovic podařilo proniknout  po pravé straně Šotovi, který svoje sólo dokázal proměnit ve druhý úspěch Klatov.  Úspěšný střelec druhé branky byl  také u zrodu třetího gólu, když v 83. využil  nepřesnosti v obraně domácích , získaný  míč  přihrál  Brejchovi  a jeho  přízemní střela ze  šestnácti metrů našla cíl v síti soupeře.
Sestavy :
C h a n o v i c e – Šindler, Petrášek, Hnídek, Cibulka, Šiška, Šimsa, Kučera, Šedivý, Hanko, Racek, Pícka,(Bláha, Voříšek). Trenér Miroslav Rambousek.
K l a t o v y -  Havlíček, Poslední, Brabec, Hrubec, Gajdůšek, Břečka(70.Ježek), Varga, Brejcha, Vítovec(70.P.Lukeš), Šot, Herout. Trenér J.Mysliveček, asistent J.Gašpár.
Řekli po utkání :
Trenér Chanovic Miroslav Rambousek : „ Konečně  jsme sehráli zápas  na výborném hřišti, který mne z pohledu přípravy na mistrovské zápasy zčásti  uspokojil. Nespokojen jsem  se zbytečnými  chybami v obraně za které nás soupeř krutě trestal. Musíme  pracovat na jejich odstranění, neboť tyto chyby   by  znamenaly ztrátu  důležitých  bodů“.
Trenér  Klatov Jaromír Mysliveček byl po příjezdu do místa konání zápasu úplně unesen s výborným stavem hrací plochy . O místním trávníku ve Velkých Hydčicích se vyjádřil, že v této části přípravy  lze jeho stav zařadit  mezi nejlepší v celém kraji!
„ V prvním poločase jsme hráli hodně komplikovaně. Značné problémy máme stále s rychlejším přechodem z obrany do útoku, ale problémy máme také s hrou v obranné činnosti , kde chybí herní disciplína. Stále hledáme vhodného defenzivního hráče, který by nahradil K.Šlechtu, který přestoupil do Přeštic. Na toto místo jsme vyzkoušeli Hebnára, v tomto zápase Vargu a příležitost dostanou ještě další hráči.  Určitý posun k lepšímu přinesl druhý poločas ve kterém jsme získali rychle vedení na svojí stranu a dalšími góly rozhodli o zaslouženém vítězství,. Nejsem v této části přípravy žádným sběratelem lichotivých výsledků, ale  i toto vítězství má vliv na psychickou pohodu hráčů v další  části přípravy.Nejdůležitější je pro mne poznání, jak se hráčům dařilo plnit úkoly, které jsme jim  pro tento zápas dali. V dalších zbývajících třech přípravných zápasech musíme nadále pokračovat ve zjednodušení hry. Součastný složitý způsob  jde na vrub přechodu z malých tréninkových prostor na kterých se připravujeme na velké plochy a to činní hráčům v tomto období  problémy. Nechci nic uspěchat, kondičně jsme na tom dobře, i když se u hráčů může projevovat určitý útlum, neboť přecházíme do fáze rychlostní přípravy. Zbytek hráčů dostane příležitost v neděli za B mužstvo . Nic nechci ponechat náhodě a proto také tento zápas navštívím, abych jejich výkony sledoval.  Věřím, že do zahájení jarních bojů o mistrovské body  budeme  připraveni odpovídajícím způsobem“.




Dorostenci bojovali i proti větru

KLATOVY -  HORAŽĎOVICE - 3:1 (2:1)

Přípravný zápas dvou předních dorosteneckých týmů z okresu se hrál na hřišti v Kvaseticích. Velký vítr ztěžoval  hrát uplatnění kombinační hry.
Lépe se s těmito podmínkami dokázali vyrovnat klatovští mladíci a  v  16.minutě  se po pěkné kombinační spolupráci  na jejímž konci byl    Petr Toman ujali vedení. Hosté  dokázali ve 35. potrestat   chybu v jejich obraně   k tomu, aby Fiřtem  vyrovnali. Radost na stranu domácích v závěru  poločasu přinesla dobře rozehraná standardní situace z rohového kopu  po které   Jan Kotábzískal  opět vedení na jejich stranu. Druhý poločas přinesl zajímavé, rušné  momenty před oběma brankami , které nabízely možnost ke vstřelení dalších gólů. Jedinou změnu  ve skóre přinesla pouze  67.minuta  ve které potrestal  faul  hostů  na Mullera  proměněním pokutového kopu  Jan Kotáb.
Sestava Klatov : Kodeš,Michel,Janek, Paleček, Meszároš,Křivánek, Havránek, Toman P., Faul,Kotáb J., Muller. Střídali : Toman Z., Otépka a Goldschmid.




Svatobor by zvítězil na šance, na branky ale vyhrál Mochtín

HRÁDEK – MOCHTÍN    1 : 3 (0:1)

Mochtín tento přípravný zápas sehrál v rámci svého krátkého soustředění. Domácí lídr tabulky okresního přeboru si vytvořil v první části zápasu kromě vedoucí branky Gajdečky další gólové šance, kterým  ale chybělo přesnější zakončení. Hostům se podařilo ve  druhém poločase hru vyrovnat  v 65. po rohovém kopu a chybě domácího gólmana  Švátorou vyrovnali. Stejný hráč dal o deset minut později po faulu na Tománka vedoucí branku Mochtína  .Vítězství pečetil z pokutové kopu Černý po  předcházejícím  nedovoleném  zákroku střídajícího obránce  Svatoboru  na pronikajícího Tomáše Dolejše. Tvrdě hrané utkání řídil  rozhodí  laik M.Honzík .
Trenér Svatoboru Jindřich Zdeněk : „Kvalitní přípravný zápas který splnil kromě lepší koncovky moje očekávání. Ve druhém poločase jsem poslal na hřiště několik náhradníků a po zcela nesmyslných  faulech v pokutovém území jsme zbytečně inkasovali z nařízených PK. “.

 


Petr Švátora potvrdil svojí přesnou střeleckou mušku

MOCHTÍN – SUŠICE B   1 : 0 (0 : 0)

V nedělním zápase hraném na  kvalitním povrchu hřiště Svatoboru Hrádek  zakončil Mochtín své soustředění  rovněž vítězstvím .Jedinou branku dal Petr Švátora v 75. , kterému se podařilo střelou z úhlu překonat jinak výborně chytajícího brankáře  sušické zálohy. Utkání řídil M. Hodek .




Javorský dal dva góly ze hry, Soušek byl stejně úspěšný  z pokutových kopů

NÝRSKO  -  LUBY  2 : 4 (0 : 3)

Na rozbahněném terénu sehrála utkání sehrála Okula přípravný zápas se  Startem VD Luby. Hosté tímto zápasem  zahájilo své  krátkodobé soustředění právě v Nýrsku.
Nástup do zápasu vyšel lépe hostům. Silný vítr hnal hosty do ofenzívy a již v 7 minutě se jim podařilo poprvé otevřít skóre . Po pravé straně pronikl lubský  útočník  Javorský  do pokutového území a z úhlu prostřelil brankáře Daňka. Bahnitý terén dělal domácím fotbalistům nezvykle mnoho potíží. Do poločasu dokázala domácí obrana vyrobit dvě obrovské hrubky. Nejprve ve 25 minutě zahrával Malý malou domů která se zastavila v bahnitém terénu a toho dokonale využil agilní Javorský, který vyhrál souboj s domácím brankářem a zvýšil vedení hostů na 2:0. Ve 32 minutě pak chtěl míč nahrát hlavou domácí Valdman brankáři Daňkovi ,ale i v tomto případě se míč zastavil v bahně čehož opět využil hbitý Hradecký ke vstřelení třetí branky. Po změně stran za podpory  silného větru zahájili domácí druhou půli náporem ,  přidali na důrazu  a zlepšili se při  přechodu  z obrany do útoku.  V  52 minutě  do pokutového území hostů pronikal Bartůněk ,  byl  zastaven pouze za cenu pokutového kopu a Jan Soušek z PK snížil na  1:3. Domácí i nadále pokračovali v nátlakové hře a v 56 minutě se radovali podruhé. V pokutovém území soupeře se šikovně uvolnil Bartůněk,  chytře křížnou střelou přehodil gólmana. Místo něho si na  brankáře zahrál jeho spoluhráč, který míč zastavil na brankové čáře rukou .Následoval PK a jeho exekutor   Jan Soušek a znovu se nemýlil. Zdálo se ,že domácí jsou blízko k vyrovnání, ale na těžkém terénu síly rychle ubývaly . Hra se vyrovnala a v  poslední slovo  měli  hosté . V  78 minutě po faulu zahrávali volný kop z levé strany, a po závaru před domácí brankou se k míči dostal Frič a ten poslal míč za záda bezmocného   domácího brankáře Loskota .
Předseda domácího klubu Jiří Vondra : „ Na těžkém terénu to byl zápas spíše na zlepšení fyzické kondice, než na vyzkoušení nějakých taktických a kombinačních prvků. Terén byl pro obě mužstva stejný . Na něm se více prosadili  hosté z Lub  a proto také zaslouženě zvítězili.“
Trenér hostů Pavel Bečka : “Byli jsme rádi, že jsme tento zápas mohli v rámci soustředění vůbec vzhledem ke stavu hrací plochy odehrát. Za výkon v prvním poločase  mohu  naše hráče pochválit, druhá půle již  nebyla podle mých přestav“.
Branky Soušek Jan 2x z PK -  Javorský 2x, Hradecký, Frič
Sestava domácích: Daněk(Loskot) – Hvězda st., Valdman, Malý, Hvězda ml.(Valenta) – Soušek Jan, Šteiner, Soušek St. – Soušek Rost., Hladík(Vacovský), Bartůněk.



Jediným střelcem utkání byl talentovaný Krška

TJ KLATOVY  B -  FC  ŠVIHOV   4 : 0 (1 : 0 )

Nepříjemné počasí, silný vítr a zasněžené kvasetické hřiště přivítalo oba aktéry zápasu. Klatovy  v tomto zápase daly příležitost hráčům, kteří si nezahráli v sobotním zápase proti Chanovicím. Sestava zálohy divizního týmu se hemžila adepty na drez prvním mužstvu a přítomný trenér  Mysliveček tak měl možnost  tyto hráče vidět  jak si vedou v boji s účastníkem 1.A třídy.  Zvláště jeho pozornost byla upřena na Kršku, který se do jeho kádru vrátil po testech v Olomouci. Ten byl ústřední postavou tohoto zápasu , neboť byl autorem všech čtyř branek K první ale přišel hodně lacino, když využil  chybného výkopu brankáře Valenty. Další tři pak dal v závěrečné čtvrthodině ve které již oslabenému soupeři docházeli síly.
První poločas  se dařilo Švihovu držet se soupeřem krok, ale po změně stran  se začala projevovat dobrá  fyzická připravenost  a lepší herní vyspělost klatovských hráčů .
Sestavy :
Klatovy : Herman – Gajdůšek, Kraus,Janek,  P.Lukeš , Varga(Břečka), Křivánek(Sojka), Hebnár, Ježek, Krška a Maxa.
Švihov : Valenta – Homr, Toman, Kudjak, Volf, Maršálek(Schejbal), Süss, Radosta, Šobr, Havlíček, Špatenka.
Trenér FC Švihov F.Maršálek : „ Pro mne to bylo důležité utkání ve kterém se  projevila řada našich nedostatků  v útočné a hlavně v obranné činnosti. Na jejich odstranění musíme ještě do zahájení mistrovských zápasů zapracovat. Mrzí mne , že v zápase s kvalitním soupeřem  mi chyběli hráči základního kádru  Hajšman,  Biderman a Zadražil, ale to není výmluva , soupeř byl lepší a dokázal využít našich chyb ke skórování.  “
 


 
JANOVICE – TÝNEC
Přípravný zápas se pro nezpůsobilý terén  škvárového hřiště v Klatovech nehrál.




ZIMNÍ TURNAJ  V KATOVICÍCH
-------------------------------------------

Hradešické potíže s marodkou přivodily  první letošní  prohru

HRADEŠICE – CEHNICE 2 : 3 (2:1)

Hradešice pokračují v turnaji s kombinovanou sestavou z důvodu pokračující marodky hráčů. Po vyhraném prvním poločase ve kterém dal vedoucí branku  dorostenec Korda v 11.minutě , Cehnice srovnaly v 19. Šašek zvýšil  na 2:1 , ale v závěru  mezi 79. a 88. dokázal soupeř  otočit skóre ve svůj prospěch. a  uštědřil našemu zástupci v tomto turnaji první letošní prohru.
Sestava Hradešic : Ryba – Mareš, Heimlich, Hlaváč M., Řezáč, Korda, Kilián, Kodýdek, Písečný, Šašek a Pivnička(Fiala a Uhlík).




Kolinec se konečně dočkal vítězství  

FC WESTA  DRAŽEJOV - KOLINEC   1 : 2(0:1)

Svěřenci trenéra Chaloupky   i v kombinované sestavě se po remíze s Hradešicemi dočkali prvního vítězství v turnaji. Vedoucí branku po závaru před brankou Westy dal Hanus. Soupeř vyrovnal v 65. a o vítězství Kolince rozhodla až poslední minuta tohoto duelu  zásluhou přesné trefy Františka Kohouta.
Trenér Chaloupka: „Stále mám problémy se sestavou. Část hráčů  byla na halovém turnaji v Plánici , kde zvítězili a tak máme  za sebou  poprvé letos úspěšný  víkend !“




Hradešice budou bojovat o vítězství v turnaji

KRADRUBY – HRADEŠICE   1 : 2 (0 : 0)

Druhý zápas v průběhu víkendu zavedl hradešické fotbalisty na hřiště do Katovic. Problémy se sestavou se ještě prohloubily, ale to nic nezbránilo tomu, že  svého soupeře dokázali pokořit  a vítězstvím si vybojovat účast v boji o celkové vítězství v tomto turnaji. Po nerozhodném  poločase  si zajistily Hradešice dvoubrankový náskok. První gól vstřelil z dorážky po předcházející střele Kopala kanonýr Šašek. Druhý úspěch byl výsledkem pěkné  kombinační spolupráce , když míč putoval po ose Heimlich- ŠašekVlk a posledně jmenovaný ho poslal do prázdné kladrubské branky.  Soupeř vstřelil čestný úspěch v 86.minutě.
Vedoucí Horažďovic V. Chroust : „ Zápas se hrál v naší režii . Chlapci bojovali a nahradili disciplinovaným výkonem nemocné  spoluhráče. Mám radost z výkonu Samce, který se opět vrátil do mužstva a hrál výborně. Naopak  se budeme muset na delší čas obejít bez Gabriela, který má z tréninku  zlomenou nohu. Po postupu do semifinále turnaje máme problémy, neboť ve stejný den a hodinu máme také hrát  utkání  předkola oblastního poháru ve kterém doma hostíme Horažďovice“.
Sestava Hradešic : Vintr – Řezáč, Kilián, Vaněček, Vlk, Kopal, Heimlich, Šašek, Mareš, Písečný a Samec. Střídali Fiala a Mácal.
Semifinálový zápas sehraje Sokol Hradešice v sobotu 2. března od 14.00 hodin v Katovicích a soupeřem jim bude domácí tým, účastník 1.A třídy.




Mladíci ze Sušice  remizovali s účastníkem 1.B třídy

SUŠICE (DOROST) – KESTŘANY   2 : 2 (0 : 2)

V úvodu  zápasu odmítl Holeček možnost poslat svůj tým do vedení, když  z výhodného postavení v rozhodující chvíli nedokázal trefit branku. V 25. naopak nedokázal důrazně pokrýt Lerch protihráče a Kestřany šly do vedení. O deset minut později otálel z rychlejším odkopem Potužák, k míči se dostal soupeř a z 20 metrů překonal jinak výborného Míčku v brance sušických dorostenců. Ani po změně stran  nedokázali dorostenci realizovat taktické pokyny trenéra Kotrby  a pokračovali  v nejhorším výkonu v tomto turnaji. Obrat nastal v posledních dvaceti minutách .V  74. korunoval svůj dobrý výkon  Mráz, který přesným centrem našel Holečka a ten tentokráte   dokázal mířil přesně.  Mužstvo se psychicky i herně zvedlo a zatlačilo soupeře do defenzívy. Herní převaha   vyvrcholila  vyrovnáním  82., když  Živčák uplatnil svůj  důraz vybojováním  míče ,  z velkého úhlu ho vystřelil na  kestřanskou  branku a ten skončil na přispění tečujícího obránce po druhé v jejich  síti. V závěru měla Sušice dokonce možnost dát vítěznou branku, ale Holečkovi chyběl v zakončení potřebný důraz.
Trenér Václav Kotrba  k utkání řekl : Kluci  mne od úvodních minut zklamali bezkrevným výkonem,. Postrádal jsem u nich bojovnost a herní disciplínu. Od 70.minuty to ale bylo jiné mužstvo a za závěr zápasu si zaslouží pochvalu. Výborně chytal brankář Míčka, dařilo se i Mrázovi s Milvaldem. Hráči mne překvapili , když za nepříznivého stavu 0:2  se zvedli . uplatnili důraz, agresivitu a fyzicky jasně soupeře přehráli .“





ZIMNÍ TURNAJ V HOSLOVICÍCH
--------------------------------------------

Fotbalisté z  Nezamyslic  využívají účastí  v zimním turnaji Sokola Hoslovice k tomu,  aby se dobře připravili  na jarní boje v okresním přeboru.  Po předcházejích dvou zápasech těžkých soupeřích s účastníky 1.B třídy se střetli s účastníkem III.třídy pořádajícím Sokolem  Hoslovice.  Střelecky se na turnaji daří   J. Kopačkovi, který  dal  6 branek, jeho spoluhráč Mašek skóroval třikrát.

Domluva trenéra v poločase  přišla Nezamyslicím vhod

HOSLOVICE - NEZAMYSLICE  1 : 5 (0 : 1)

Na rozbahněném terénu  se podle očekávání  ve druhém poločase prosadili hosté za které dvakrát skórovali Josef Kopačka a Mašek, jednou  pak Pánek.
Trenér M.Janda : „ První půle byla z naší strana hodně špatná. Po  malém třesku v přestávce v naší kabině se už hrálo podle mých představ“

Předcházející výsledky :
I.kolo:
Volyně – Nezamyslice  2 : 5 (2:3
Branky : Kopačka J. 3, Mašek a Jeri.
II.kolo :
Stachy – Nezamyslice  4 : 2 (3:0) Branky : Kopačka J., Kraucher.

Dalším soupeřem Nezamyslic bude příští neděli Malesice a účast v turnaji zakončí 16.března soubojem s dosud neporaženým  účastníkem 1.B třídy s týmem ze Zdíkova.




BÍLUCKÁ ZIMNÍ LIGA

Na sněhu  v  Kvaseticích   prokázal Měčín svoje kvality

MĚČÍN  - BEZDĚKOV   7 : 2 (4 : 0)

V posledním kole zimního turnaje se hrál pouze tento zápas. Z důvodu nezpůsobilého terénu  se hrál na hřišti v Kvaseticích.  Na sněhem pokrytém hřišti se dokázali lépe orientovat  dobře fyzicky disponovaní hráči Měčína kteří  svého soupeře jasně přehráli a získali očekávaného vítězství.  Po vedoucí brance , kterou dal v 10. Jarda Krotký se ještě do konce poločasu zapsali do listiny střelců Mastný, R. Votípka a Šlais.  Po změně stran  skórovali za vítěze dvakrát Zdeněk Krotký a jednou Jarda Krotký a za hosty  snižovali Ponocný a Bohatý. Zápas řídil  S.Skala.




ZIMNÍ TURNAJ SK  STRAKONICE
---------------------------------------------

V zápase o třetí místo  Sušice inkasovala pět branek

PŘEŠTOVICE – SUŠICE  5 : 1 (0 : 0)

V souboji o třetí místo v konečném pořadí turnaje  se  střetly dva týmy které hrají oblastní přebor. První poločas přinesl  vyrovnanou hru  , když na každé straně si vytvořilo každé mužstvo jedinou brankovou příležitost. Druhá část zápasu lépe vyšla  přešťovickým fotbalistům, kteří vedli brankou po rozehrání rohového kopu. Na 2:0 zvýšili po chybě brankáře Kindelmana. Zpět do hry dostal Sušici mladíček Cihlář, který snížil na 2:1. V této části získala Sušice převahu , ale dvě šance Hubáčka skončily bez brankového efektu. Naopak to byl soupeř, kterému vyšlo vše do čeho kopl a  třemi slepenými góly si zajistil výrazné vítězství.
Trenér J. Staněk ale  neměl po zápase k pesimismu mnoho důvodů: „ Je pravda, že jsme  na naše gusto inkasovali velký počet branek, ale  to co se podařilo soupeři  dnes nevychází v každém zápase. My jsme hráli a on dával branky, tak to někdy bývá. Kromě zbytečných chyb v obranné činnosti jsem přesto spokojen s předvedenou hrou. Troufám si tvrdit, že hráči podali nejlepší letošní výkon a to  signalizuje, že naše příprava  se ubírá  správným směrem. Moudřejší budeme po  dalším přípravným zápasem, který sehrajeme v neděli 3.března na hřišti ve Velkých Hydčicích s kvalitním soupeřem ,  divizním týmem  z Písku. “




Velké Hydčice mají formu !

Velké Hydčice – Sokol Cehnice  4 : 0 (2 : 0)

Po Horažďovicích  a  Železné Rudě  nastoupil i domácí fotbalisté, kteří se připravují na jarní část okresního přeboru proti dalšímu týmu hrající  1.B třídu. Třetí  vítězství  za sebou nad kvalitním soupeřem naznačuje že Velké Hydčice jsou odhodláni  na jaře potrápit  týmy z čela tabulky.
Ve 20 .minutě  potvrdil svoje kanonýrské schopnosti třetí nejlepší střelec OP Luboš Vaněk a tentokráte hlavou po rohovém kopu otevřel skóre . Ve 35. po samostatném úniku zvýšil V.Krůs a po změně stran  nejdříve přidal v 50- L.Kropáček třetí a v 70. V.Krůs  dorážkou do prázdné branky pečetil přesvědčivé vítězství svojí druhou brankou V.Krůs.Zápas rozhodoval V.Kulík ze Sušice.




Horažďovice - Spartak Žebrák  1 : 3

Podrobnosti nebyly nahlášeno !!!




1. ROČNÍK HALOVÉHO TURNAJE DOROSTU FK SVÉRADICE

Za účasti šesti družstev se uskutečnil v Blatné halový dorostenecký turnaj . Tým pořádajícího klubu obsadil 3. místo, když dosáhl těchto výsledků :
Svéradice-Doubravice 4:0
Svéradice-Blatná     0:1
Svéradice-Chanovice  1:1
Svéradice-Sedlice   0:2
Svéradice-Katovice   3:1

CELKOVÉ POŘADÍ
 
1.Blatná11 bodů
2.Katovice9
3.Svéradice7
4.Chanovice7
5.Doubravice6
6.Sedlice3





Zpět - návrat na předchozí stránku