Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Výsledky z utkání divize a oblastního přeboru mužů 17.-18.11. 2001



Divize
--------
TÁBOR  - KLATOVY       1 : 3 (0 : 2)
 
Branky :Břečka 2, Kocúr
ŽK: 2 : 3
Klatovským divizním fotbalistům se podařil husarský kousek. Dokázali nejen zakončit  nečekaně úspěšnou sérii  sedmi posledních zápasů ve kterých pouze jedn remizovali a čtyři závěrečné byly vítězné, ale také byl jediným týmem  podzimní části tohoto ročníku , který   dokázal odvést z Tábora tři body!
O vítězství se zasloužila tato sestava : Rybár, Hebnar, Hrubec, Brabec, Běloušek, Břečka, Kocúr, Šlechta, Brejcha-Zwiefelhofer, Vítovec(střídal Dolejš).Trenér Z.Andrlík.
Zápas začal drtivým náporem hostů, který domácí dokonale zaskočil a již ve 3. se Klatovy radovaly, neboť Kocúrovi se poprvé zapsat do listiny střelců v klatovském dresu  a byla to branka pro další vývoj zápasu velmi důležitá. Tento úspěšný vstup do zápasu dodal hostům sebedůvěru a i nadále to byli oni, kteří měli hru pod svojí kontrolou. V době, kdy ručička na ukazateli skóre mířila na třicátou minutu a kdy se domácí nadechovali  k snaze vyrovnat hru i výsledek přišla rychlá útočná akce Klatov, kterou zakončil  Břečka  druhou brankou. Dokonalý mat se podařil hostům v úvodu druhého poločasu, když hned v úvodní minutě této části hry se podařilo Břečkovi vstřelit třetí branku  hostů .
To bylo signálem pro hosty, nenechat si již jasné vítězství vzít, což potvrdili ve zbývající části zápasu, kdy  vývoj hry plně kontrolovali .Snaha brankáře Rybára neobdržet gól , ani v pátém zápase za sebou nevyšla a po  443  minutách  ztratil svojí neprůstřelnost, neboť ho čtyři minuty před koncem překonal domácí Bárta a upravil na konečných 3:1.
                       Informace z utkání  podal  sekretář  V.Kopřiva

Ostatní výsledky :


ROKYCANY   - KAPLICE    8 : 1
TACHOV     - SEZ. ÚSTÍ  2 : 3
MOTORLET   - VEJPRNICE  1 : 2
CHLUMČANY  - MILEVSKO   1 : 0
PÍSEK      - US PRAHA   2 : 1
STRAKONICE - PŘEŠTICE   2 : 4
TŘEBOŇ     - PŘÍBRAM  B 0 : 2

                    DIVIZE    - PO 15. KOLE
 =====================================================================
  1 Příbram B        15    12     3     0    36:  3    39   (  15)
  2 Vejprnice        15     9     4     2    38: 14    31   (   7)
  3 Sezim. Ústí      15     7     6     2    21: 16    27   (   3)
  4 Přeštice         15     8     3     4    25: 23    27   (   3)
  5 Kaplice          15     8     2     5    28: 26    26   (   5)
  6 Rokycany         15     6     7     2    31: 10    25   (   1)
  7 US Praha         15     7     4     4    22: 20    25   (   1)
  8 Klatovy          15     6     4     5    21: 17    22   (  -2)
  9 Motorlet         15     6     3     6    28: 20    21   (   0)
 10 Třeboň           15     4     7     4    15: 20    19   (  -2)
 11 Tábor            15     6     1     8    22: 34    19   (  -2)
 12 Milevsko         15     3     3     9    16: 25    12   ( -12)
 13 Písek            15     3     3     9    14: 24    12   (  -9)
 14 Chlumčany        15     2     6     7    16: 31    12   (  -9)
 15 Strakonice       15     2     3    10    16: 34     9   ( -12)
 16 Tachov           15     0     3    12    13: 45     3   ( -18)







Oblastní přebor
---------------
K. VARY  B -  SUŠICE            0 : 1 (0 : 1)

Branky : Švec
Třetí tým  si na hřiště zálohy domácích buldoků  přijel s cílem zvítězit a to se mu po takticky vyzrálém výkonu podařilo.  Hrálo se za nefotbalového počasí na zmrzlém a kluzkém terénu. Domácí si vytvořili v první půli ve 20. jedinou gólovou příležitost, kterou však Kindelman zlikvidoval. Hra se většinou odehrávala ve středu hřiště. Před odchodem k poločasové přestávce  rozehrávala Sušice trestný kop na polovině hřiště. Dlouhý míč za obranu domácích našel po chybě domácího obránce nejlepšího střelce Sušice Švece a ten  si ho zpracovala v deseti metrů poslal míč nezadržitelně do sítě buldoků.
Ve druhé půli se domácí zlepšili, byli aktivnějším mužstvem, lépe se pohybovali a kombinovali,ale na dostřel branky hostů se dostávali jen sporadicky. Čtvrt hodiny  před koncem  opět podržel svůj tým opět  Kindelman, který střelu domácích z hranice pokutového území s vypětím všech sil vyrazil a bravurně zlikvidoval  i opakovanou střelu  soupeře a potvrdil, že patří k nejlepším brankářům přeboru.
Hosté do konce zápasu taktickou hrou  domácí, kteří by si za úsilí ve druhém poločase zasloužili dělbu bodů  již do vážnější akce nepřipustili.
Sestava Sušice : Kindelman – Marek, Slivoň, Rendl, Pintíř, Brabec P.,Ritter, Brabec M.,Hubáček, Kočí a Švec. Trenér J.Staněk
                       Informace podal trenér TJ Sušice pan  J.Staněk


1.FC PLZEŇ-  CHANOVICE   2 : 3 (1 : 0)
 
Branky : Votípka 2 – Kučera 3
Velmi cenné a nečekané tři body si vybojovali fotbalisté Chanosu v Plzni. K poločasové pauze sice odcházeli úspěšnější domácí. Chybu v obraně Chanosu dokonale potrestal Votípka, který se dostal sám před  brankáře Hrubého a bezpečně zavěsil.|To domácí nečekali, jaký šok  pro ně úvod druhého poločasu přinese. Hosté dokázali během deseti minut druhé  půle dát tři branky a rázem byli oni na koni!  Spanilou cestu za třemi body začal  ve 47. Kučera, který  vyraženou střelu jeho spoluhráče Racka brankářem domácích vrátil zpět za jeho záda. V 53. Kučera zakončil  svojí individuální akci obločkem přes  gólmana Plzně poslal svůj tým do vedení a o dvě minuty později skončila jeho přesná střela z hranice pokutového území těsně vedle tyče v síti domácích po třetí a dovršil svůj čistý hattrick.
Šokovaní domácí již stačili korigovat v 85. Votípkou, který po druhé v tomto duelu překonal brankáře Hrubého. Pro  gólmana Chanovic  a jeho spoluhráče Dobiáše(syn známého internacionála) to byl poslední zápas  v tomto týmu, neboť jim zde skončilo hostování.
Sestava Chanosu :  Hrubý- Lukeš, Hnídek, Gajdůšek, Cibulka, Hanko, Dobiáš, Šedivý, Racek- Pícka,Kučera.(střídali Voříšek a Svoboda). Trenér Miroslav Rambousek.
                          Informace podal pan Boček, sekretář Chanovic

STAŇKOV    -  NÝRSKO        1 : 1 (0 : 1)

Střelci branek Nýrska: 62‘ 1:1 Presl Lukáš
Za hosty: 25‘ p.k. 1:0 Brož
Žluté karty: Kajínek, Kadlec, Valenta, Šteiner.
Rozhodčí: Čermák
Sestava Nýrska: Daněk – Hvězda st., Šteiner, Malý, Valenta – Kolařík, Kajínek, Presl L., Vacovský – Kadlec, Soušek St.(85’Soušek Rost.)

Poslední zápas se hrál na ve Staňkově na škváře za nepříznivého mlhavého počasí. Domácí začali zápas aktivněji. Neustále se tlačili do útoku a vypracovali si i několik slibných příležitostí. Bylo to i díky terénu, ale na druhou stranu to domácí právě kvůli nerovné škváře měli těžké v koncovce. A to co prošlo na branku zlikvidoval brankář hostů Daněk. Přišla 25 minuta utkání po vzájemném souboji upadl ve vápně hostí domácí hráč a rozhodčí odpískal dost příznou penaltu, kterou šli domácí do vedení. Po této brance ožili i hosté a tak se začalo hrát na obě strany. Konečně si i hosté začali vypracovávat nadějné střelecké příležitosti. Ale ani oni na těžkém terénu nenašli potřebný klid k lepšímu zakončení. A když pak rozhodčí nechtěl vidět penaltový zákrok na Lukáše Presla (podle mého mínění daleko jasnější než penalta pro domácí), odcházeli domácí do kabin s jednogólovým náskokem. Druhou půli hosté vsadili vše na jednu kartu. Začali hrát aktivně do útoku. Převzali v poli iniciativu a začali si vytvářet šance. Ve 58 minutě byl nedovoleně zastaven ve vápně domácích Lukáš Presl a penalta se tentokrát již pískala. Sám postižený však této výhody nevyužil. V této chvíli to vypadalo s hosty už dost špatně. Ale i přes to vše  se ještě jednou nadechli k náporu a v 62 minutě se ve vápně znovu dostal míč k Lukáši Preslovi a ten chytře obstřelil domácího brankář a míč skončil v síti. Hosté po této brance hráli i na dále aktivně a v 72 minutě mohli strhnout vedení na svou stranu. Do vápna domácích vniknul Kajínek a sám před brankářem ho nedokázal překonat. S přibývajícím časem odcházeli oběma mužstvům fyzické síly a tak se hra opět vyrovnala. Naopak to byli domácí kteří chtěli v posledních minutách rozhodnout ve svůj prospěch, ale byla to jen fotbalová křeč. Nýrští hráči si ze Staňkova vezou plusový bod. Nyní je čeká na ně náročná krátký odpočinek a pak náročná  zimní příprava , která by měla vést k záchraně .
                                   Jiří Vondra, předseda SKP O.Nýrsko

POBĚŽOVCE  - TOUŽIM         2 : 1(1 : 1)
-------------------------------------------
Poslední podzimní kolo oblastního přeboru mužů bylo i poslední možností pro poběžovické keramiky k získání důležitých bodů, které v předchozích zápasech lehkomyslně ztráceli. Na mlhou zastřeném trávníku byla vidět jejich enormní snaha, která nakonec přinesla výsledek a po trefách Rybianského s Kořínkem zůstaly vytoužené body doma.
Jako první vyzkoušel pozornost domácího brankáře Hutty hostující Liška ze střední vzdálenosti, ale domácí se nenechali zaskočit. Po Slowikově rohovém kopu na míč sice nedosáhl Růžek, ten se ale dostal k Rybianskému, který ze tří metrů netrefil Fričovu branku. V 8. minutě si vše nahradil, když po dalším Slowikově rohovém kopu naskočil a hlavou poslal z malého vápna míč do toužimské sítě - 1:0. O čtyři minuty později musel domácí brankář Hutta zasahovat před pronikajícím Štádlerem u své pravé tyče a ve 13. minutě vyslal na druhé straně domácí Krutina ze střední vzdálenosti nepřesnou střelu na Fričovu branku. Vzápětí po slibném Horského průniku po pravé straně stačil jeho centr zneškodnit toužimský gólman. Hrálo se většinou mezi šestnáctkami a žádné z mužstev si dlouho nevytvořilo dobrou příležitost ke skórování. K vidění byly jen střely z uctivé vzdálenosti v podání domácího Kořínka či hostujícího P.Šulce. Po čtvrthodině hry po Krutinově tr. kopu zamířil hlavou z 8 metrů vedle vzdálenější Fričovy tyče domácí Kraus. Tutovky přišly až po dvou rohových kopech hostů, kdy na druhé straně poslal poběžovický Růžek do sóla novou posilu keramiků - Radka Černého. Ten tváří v tvář toužimskému brankáři trefil jen jeho tělo, míč poté vrátil Krutinovi, který však z šestnáctky netrefil volejem odkrytou branku soupeře. Ve 21. minutě napřáhl na druhé straně zpoza šestnáctky Mikula a Hutta se musel hodně natáhnout, aby střelu mířící k tyči zlikvidoval. Ve 27. minutě po Slowikově tr. kopu zamířil volejem u vzdálenější tyče z malého vápna metr vedle toužimské branky Kraus. Po půlhodině hry byli hosté blízko vyrovnání, ale Mikulovu střelu ze 14 metrů k tyči po pěkném průniku výborně vytlačil Hutta na roh. Zvyšující se aktivita obou aktérů v závěru poločasu mohla nejprve přinést zvýšení náskoku domácích, když po Slowikově hlavičce prodloužil hlavou Kořínek na Růžka, který se ocitl sám proti brankáři Fričovi, ale napodobil svého spoluhráče a střelou z 10 metů trefil jen vybíhajícího gólmana. Za to byli domácí potrestáni ve 43. minutě, po nepřehledné situaci před svojí brankou. Hutta nejprve ramenem vyrazil střelu jednoho z hostů, míč se dostal k domácímu Kořínkovi, který však při odkopu trefil nohu ležícího Hutty, míč se odrazil do vlastní branky a bylo srovnáno 1:1. Branka však byla připsána hostujícímu Hejkalovi, jenž byl nejblíže této situaci.
První čtvrthodinu druhé půle se nic zajímavého nedělo. Až po hodině hry, rozehrál domácí Slowik z pravé strany rohový kop a u vzdálenější tyče se nejlépe zorientoval Kořínek, který ze čtyř metrů poslal keramiky do vedení 2:1, viděli diváci opět zajímavý fotbal. Nejprve svoji rychlou akci zakončil poběžovický Růžek střelou z úhlu z osmi metrů, kterou brankář Frič vyrazil, poté zamířil nepřesně domácí Krutina a v 68. minutě opět Růžek otočkou z 15 metrů ohrozil toužimskou branku, ale hosté míč srazili na roh. Čtvrthodinu před koncem po přihrávce J.Šulce mířil hlavou z 10 metrů dobře hostující Mikula, ale Hutta si se situací poradil. Vzápětí na druhé straně po Růžkově přihrávce vyrazil na roh toužimský brankář Krutinovu střelu z šestnáctky. Hrálo se nahoru dolů a bylo na co koukat. V 78. minutě rozehrál toužimský Hejkal tr. kop ze 17 metrů, ale trefil jen dobře postavenou zeď domácích.  Deset minut před koncem poslal domácí Růžek dopředu Krutinu, ale Frič včasným vyběhnutím a pádem pod nohy situaci vyřešil. V 82. minutě měl velkou šanci dobře hrající domácí R.Černý po Krutinově přihrávce, ale v brejku si pustil míč daleko od nohy a Frič stačil v pádu nebezpečí odvrátit. Zahřmět mohlo i na druhé straně, kde nejprve na pěknou Stuchlovu přihrávku těsně nedosáhl osm metrů před Huttovou brankou hostující Novák a vzápětí po rohovém kopu poběžovický brankář výborně odvrátil Stuchlovu hlavičku z deseti metrů. Na výsledku už nic nezměnila ani Krutinova střela kousek nad toužimskou branku, ani Šilhavého volej z deseti metrů, který hosté zblokovali a domácí se tak mohli právem radovat z důležitých bodů. Před 120 diváky řídil rozhodčí David Pochobradský, kterému asistovali Cupl a Krauz. ŽK 2:2.
SK Toužim : Frič - Mikula, Liška, Štádler (80. Kusík), Metlický, J.Šulc (63. Janoušek), P.Šulc, Hejkal, Stuchl, Novák, Hanzlíček.  Trenér: Jiří Leitermann.
CHKZ Poběžovice : Hutta - Kraus, Kořínek, Decker, Slowik, Jung, Krutina, Horský (65. L.Černý), Rybianský (86. Šilhavý), Růžek, R.Černý.  Trenér: Karel Šilhavý.

(vok)



Ostatní výsledky :

DOMAŽLICE  - UNION  CHEB    1 : 3
BLOVICE    - NEPOMUK        3 : 3
BOLEVEC    - DOUBRAVKA      1 : 1
MALESICE   - PŘIMDA         3 : 2

                      Oblastní přebor    15.kolo
 ===================================================================
  1 Doubravka        15    14     1     0    39:  6    43   (  19)
  2 Union Cheb       15    11     2     2    54: 15    35   (  14)
  3 SUŠICE           15    10     3     2    33: 12    33   (   9)
  4 Malesice         15     7     2     6    31: 36    23   (   2)
  5 Nepomuk          15     5     5     5    33: 34    20   (  -4)
  6 Přimda           15     5     4     6    32: 30    19   (  -5)
  7 Toužim           15     6     1     8    18: 24    19   (  -5)
  8 Poběžovice       15     6     1     8    22: 29    19   (  -2)
  9 CHANOVICE        15     5     2     8    22: 22    17   (  -7)
 10 Blovice          15     4     5     6    16: 25    17   (  -4)
 11 1.FC Plzeň       15     3     7     5    25: 23    16   (  -5)
 12 Staňkov          15     4     4     7    14: 30    16   (  -5)
 13 Domažlice        15     4     4     7    14: 31    16   (  -8)
 14 NYRSKO           15     3     5     7    23: 34    14   ( -10)
 15 K.Vary B         15     4     2     9    21: 36    14   (  -7)
 16 Bolevec          15     2     6     7    14: 24    12   (  -9)







Zpět - návrat na předchozí stránku