Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
NÝRSKO SPOLÉHÁ NA SVÉ ODCHOVANCE


            Spanilá jízda fotbalistů Okuly Nýrsko v minulém ročníku 1.A třídy vyvrcholila jejich suverénním vítězstvím v této soutěži . Postup  do oblastního přeboru  sváděl  někdy k přehnanému optimismu, že start v této nejvyšší oblastní soutěži bude pro vítěze 1.A třídy procházka růžovým sadem. Klub , který disponoval  s kádrem nezkušených hráčů s velmi nízkým věkovým průměrem doprovázela na podzim  častá zranění, z níž nejvíce byla citelná neúčast zkušeného kanonýra J. Kadlece .Další zkušenost, kterou vedení Okuly získalo po  neuváženém uvolnění některých  kvalitních hráčů do okolních klubů  bude cennou devizou pro jejich další práci. Po sérii výpadků hráčů ze stabilní sestavy se zúžil již tak úzký kádr hráčů na kritický stav. Následné odstoupení po sérii nevydařených zápasů  trenéra M. Lepšího , který má nemalý podíl na postupu Okuly do přeboru kraje  bylo jen vyústěním navršených nečekaných problémů nováčka přeboru a nový trenér Jaroslav Rosenheim se musel v několika zápasech spoléhat dokonce na pomoc nezkušených hráčů z dorosteneckého týmu!  Remíza v posledním podzimním zápase ve Staňkově naznačila, že v možnostech nýrského kolektivu je nejen úspěšný boj o záchranu, ale dala také dobrý signál  o skutečné síle týmu, který staví na základech práce s vlastními odchovanci!
             Toho všeho si je vědom také předseda fotbalového klubu Okuly Nýrsko  a bývalý dlouholetý úspěšný  divizní  záložník Okuly Jiří Vondra.Ten nás také seznámil  se součastným stavem  družstva mužů  s nejbližším plánem přípravy na důležité jarní boje o záchranu.
         „ Po zkušenostech z průběhu podzimu jsme se rozhodli, že do zimní přípravy zařadíme všechny hráče, kteří byli  na hostování v jiných klubech a všichni zainteresovaní hráči naší nabídku na zařazení do přípravy akceptovali. Jedná se o Zahrádku a Valdmana kteří se vrací z hostování ze Strážova, z Přeštic se vrací Soušek, Kubový ze Ž. Rudy, z Dešenic se vrací nadějný třetí brankář Gustav Kůra, máme zájem také o Tomana, který je na hostování ve Švihově . Po skončení vojenské základní služby a s tím spojeným i ukončeným  hostováním  P.Kolaříka  z Přeštic projevil tento hráč  zájem o další start v Nýrsku. Jednat budeme také se Ž.Rudou o další hostování zkušeného již čtyřicetiletého Jiřího Hvězdu a předpokládáme, že by jsme tomuto klubu nadále ponechali dva další hráče , kteří v Ž.Rudě  hostovali Hladíka a Soukupa.  Návrat zkušeného M. Bartůňka  z Německa  ještě není jistý a vše záleží na tom, jak proběhnou následná jednání.“ . .
Podle sdělení Jiřího Vondry by měl nadále vykonávat funkci prvního trenéra J.Rosenhaim a tomu bude asistovat Karel Kalivoda.  Z původního podzimního kádru  mají v Nýrsku  zájem získat Kolaříka,když  další  „cizí“ hráč, brankář  Daněk  má hostování ještě na dva roky .
    .
  „Zimní přípravu zahájíme v Nýrsku v pátek 4. ledna. Již 12.ledna bychom chtěli sehrát na svém hřišti první přípravný zápas(soupeř je v jednání) a o dalších víkendech až do zahájení prvním jarním kolem  16.března v Plzni v Bolevci chceme sehrát  přípravné zápasy s týmy z okolí, jako např. s TJ Klatovy, Domažlicemi, Startem Luby, pevný termín 9.3. mále již se Strážovem a další soupeři  se budou prezentovat z týmů, kteří v našem okolí budou na zimním soustředění.“
.

        S příchodem Nového  roku  se dávají  i různá předsevzetí a plány. Co bude přáním fotbalistů Okuly pro následující soutěžní období ? To byla závěrečná otázka pro předsedu Okuly Nýrsko Jiřího Vondru: .
 „ Myslím si, že nemůže být našim jiným cílem a prioritou pro první polovinu příštího roku,  než je udělat vše pro to, aby se krajský přebor (pozn.autora : tak se bude jmenovat  nejvyšší krajská soutěž pro další ročník 2002/2003 )  se hrál za stabilní účasti Okuly Nýrsko. Tradice nýrské kopané si to zasluhuje , rovněž jako naši  fotbaloví příznivci  a  my se vynasnažíme pro to udělat maximum, co bude v našich silách“
dodal J. Vondra.

SKP  OKULA   N Ý R S K O

KoloDomácíHostéSkóreBodůPořadíBranky
1NýrskoBolevec1 : 03 Šteiner
2MalesiceNýrsko3 : 0010 
3NýrskoPřimda5 : 6012L.Presl 3., Kadlec, Valenta
4DoubravkaNýrsko2 : 0016 
5NýrskoCheb2 : 2115Kadlec, Kolařík
6NýrskoChanovice2 : 1310Rubáš, L. Presl
7SušiceNýrsko5 : 1012Malý
8NýrskoToužim1 : 2013Rubáš
9NepomukNýrsko3 : 0014 
10NýrskoDomažlice0 : 0114 
11BloviceNýrsko1 : 1115vlastní soupeře
12NýrskoPoběžovice5 : 3312Kadlec 2, Šteiner, Hvězda, L.Presl
13K. Vary BNýrsko3 : 2014L.Presl, Kájínek
14Nýrsko1.FC Plzeň2 : 2115L.Presl, Šteiner
15StaňkovNýrsko1 : 1114L.Presl
   CELKEM23 : 341414 
   Doma18 :16129 
   Venku5 : 18214 

Střelci branek:
L.Presl8
Kadlec4
Šteiner3
Rubáš2
Kolařík1
Malý1
Hvězda1
Kájínek1
Valenta1
vlast.soupeře1
CELKEM23






Zpět - návrat na předchozí stránku