Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
KLATOVY VE VEJPRNICÍCH NEUSPĚLY A JSOU Z POHÁRU VYŘAZENY


KLATOVY  NEUSPĚLY VE VEJPRNICÍCH

Slávia Vejprnice – TJ Klatovy  3 : 1((0:0)

V krajském derby dvou účastníků divize  které se hrálo ve Vejprnicích  bojovaly oba týmy nejen o prestiž a postup do dalšího kola, ale také o to, kdo bude možnost v něm nastoupit na domácím hřišti proti ligové Marile Příbram. Průběh zápasu přesvědčil, že více po tom toužili domácí, kteří nechybělo mimo nováčkovského nadšení také  potřebné štěstí.
Utkání začali náporem . Již v 5. byl v gólové šanci Šámal, ale novic v brance Klatov  Rybár zneškodnil. Další příležitost po spolupráci Davídka s T.Hettlerem skončila vedle. V 18.  zamrazilo domácím příznivcům, když po trestném  kopu  Bělouška si málem domácí gólman srazil míč do vlastní sítě.  V 21. střílel Šlechta  z 20 metrů a ve 23. domácí Křen minul míč ve výhodném postavení. Hostující Břečka se blýskl ve 27. kdy se individuálně prosadil , obešel dva domácí hráče, ale již neměl sil na lepší zakončení. Ve 29, o sobě dal poprvé vědět muž zápasu zkušený exligový fotbalista Studeník, ale jeho střelu Rybár vyrazil. Další šanci domácích spálil Košťál, který ve 34.  z malého vápna přestřelil. Hosté se zachovali stejně“ galantně“ o tři minuty později, neboť Brejcha s Břečkou v reálné šanci dát vedoucí branku  vzájemnou spolupráci přehnali a když ani ve 41. nebyl úspěšný z blízka po závaru před brankou domácích Branec, odcházela obě mužstva do kabin za bezgólového stavu.
         Také druhý poločas začali domácí náporem a po pěti minutách hry mohl poprvé změnit  skóre Šámal, ale jeho muška byla nepřesná a střela skončila nad Rybárovou brankou. V 56. neuhlídal Bušta Studeníka, ten mu unikl  a předloženou tutovku Davídek dokázal proměnit v ve vedoucí branku. V 59. opět „školil“ Buštu  Studeník, ten překonal Rybára, ale míč na brankové čáře vykopával  Brabec, který tak zabránil tutové brance! V 62.  přišla radost na straně hostů. Po nádherné fotbalové akci našel přízemní přihrávkou Brejcha Břečku a ten poslal míč nezadržitelně do domácí sítě. Po pěti  dalších pěti minutách  výborně vystřelil Brejcha, ale jeho střelu domácí gólman  vyrazil. Nedáš , dostaneš se potvrdilo i v tomto zápase. V 70. posoudil nepřesný rozhodčí střet Posledního s domácím Šimlem v pokutovém území jako nedovolený  a nařízený pokutový kop s přehledem Davídek proměnil. Definitivně  hosty poslala do kolen  79. kdy slabá střela Studeníka překvapila Rybára a míč skončil vedle tyče v jeho síti.  Závěrečný nápor hostů se nekonal a byla to naopak domácí Slávie, která mohla ještě zvýšit, ale Davídek ani Křen nebyli úspěšní.
Sestava Klatov : Rybár - Bušta,Kraus, Poslední Brabec - Běloušek, Kocůr, Šlechta,Brejcha- Krška,Bečka(střídali Vítovec, Varga a Dolejš).
V sestavě hostů chyběl Hudec, který měl stop z důvodu zastavení činnosti.
Trenér Zdeněk Andrlík : „ Domácí dali do zápasu více , bojovali  a navíc my jsme chybovali zejména tím, že jsme nedokázali dostatečně eliminovat hráče takových kvalit jakým  Studeník beze sporu je. V závěru jsme se nedokázali vzpamatovat z nařízené penalty a to rozhodlo o našem vyřazení“.
                                                                                                                          (SED)





Zpět - návrat na předchozí stránku