Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Výsledky z utkání okresních soutěží 2.kola(18.-19.8.2001)


OKRESNÍ PŘEBOR
Druhé kolo OP potvrdilo, že největším favoritem  na postup do 1.B třídy  bude |Svatobor Hrádek. Ten si dokázal doma snadno poradit s týmem Svéradic, který pokračuje v nevýrazných výkonech po sestupu z oblastní soutěže a je v tabulce bez bodu na posledním místě. Nezamyslice, které zvítězily v úvodním kole vysoko  nad zálohou Sušice, sehrály smolný zápas v Bezděkově  proti domácím, kteří se tímto vítězstvím dostali na 2.místo. Jeden ze spolufavoritů Pačejov přijel pro bod  do Sušice a ten se štěstím také získal.  V derby dvou nováčků zvítězila Vrhaveč v sousedních Neznašovech brankou z pokutového kopu. Nejzajímavějším zápasem byl duel v N.Horách. V něm hosté z Dešenic ještě 15 minut před koncem vedli  4:1 a za tohoto stavu nedali PK. Nakonec zápas skončil hokejovým výsledkem 5:4 pro domácí , když se v závěru utkání střelecky vyznamenal domácí kanonýr Petr Štěch.

Neznašovy - Vrhaveč  0:1(0:0)

Místní derby dvou nováčků svým průběhem naplnilo očekávání. Hosté měli lepší začátek, ale domácím se s postupem času podařilo hru vyrovnat a vše nasvědčovalo tomu, že se bodu body stejně jako na jaře dělit. O výsledku nakonec rozhodl pokutový kop, který Tomaka z Vrhavče dokázal proměnit v zisk tří bodů.
Rozhodčí Abrahám ze Sušice.

Kolinec  - Strážov B  4:1(2:0)
Domácím se podařila odveta za prohraný zápas na jaře ve Strážově. V průběhu zápasu si   vytvořili dostatečný čtyřbrankový náskok, když dvě branky dal Jiřinec, po jedná pak Radek a  Roman Dolejší. Za strážovské béčko korigoval v závěru zápasu Roman Smolík z PK.Rozhodčí Sazama z Hrádku.

Hrádek  - Svéradice   6:0(3:0)
Hosté ani ve druhém zápase podzimu nepřesvědčili. Domácí,  kteří nastoupili bez několika hráčů ze základní sestavy s dorostenci a hráči z béčka v sestavě,  je přehráli ve všech řadách a získali zasloužené vysoké vítězství. Branky :  2 - L.Kutil a Jiřina , po jedné pak Jírovec se Šebestou.Stínem tohoto utkání bylo zbytečné  extempore domácího Gajdečky, který jedenáct minut před závěrem byl výborným rozhodčím Cízlem z Lub vyloučen za napadení protihráče.

TJ So N Hory   - Dešenice        5:4(1:1)
„Takový zápas jsem za svoji kariéru hráče i rozhodčího ještě nezažil“ svěřil se rozhodčí  Haviár z Klatov, který toto utkání řídil. Ve vyrovnaném utkání hosté vedli již 1:4 a za tohoto stavu nedali PK.O pro představivost o průběhu zápasu je nejlépe uvést minuty , ve kterých góly padaly : 8. Pinkas 1:0, 14. Rosenheim 1:1,a nyní to přišlo -  67. Macháček 1:2, 72.Adamka 1:3, 75.M.Poupa  1:4, 76. hosté nedali PK, míč odražený od tyče po dvou přihrávkách domácích z kopačky hrdiny závěrečných minut  Petra Štěcha  v síti hostů 2:4, 84. stejný hráč 3:4, 85. 4:4, 86.5:4!!!!
Petr Štěch mimo těchto čtyřech branek v mohl ještě skórovat, ale dvě vyložené šance neproměnil .A pak , že se zázraky nedějí, stačí zajít na fotbal do Nalžovských Hor!

Sušice B       - Pačejov         2:2(0:1)
Prvních dvacet minut patřilo jednoznačně domácím, kteří byli jasně lepším celkem. Ve snaze z tohoto tlaku vytěžit vedoucí gól zapomínali na zadní vrátka,  a za to je   potrestal  ve 27.  pačejovský Mrázek, který využil  nedorozumění domácí obrany a dal vedoucí branku. Ve 32. se poprvé v tomto zápase červenalo. Za druhou ŽK musel ze hřiště domácí R.Hoda.I v početním oslabení se domácím podařilo srovnat skóre v 72. . Autorem vyrovnávajícího gólu byl Brůha. V 75. viděl ČK i hostující Větrovec, rovněž za 2 ŽK. Poté, kdy se stav hráčů na obou stranách na hřišti vyrovnal, dali domácí v 78. Brůhou vedoucí branku, ale jejich radost po třech minutách pokazil druhou brankou Pačejova Vodička.Fyzicky lépe připravený domácí tým se již v závěru střelecky neprosadil.   Hosté přijeli s očividnou snahou získat bod, a to se jim se štěstí podařilo. Rozhodčí Cízl z Lub.

Bezděkov       - Nezamyslice     3:2(1:1)
Vyrovnaný souboj skončil  vítězstvím domácích, kteří byli šťastnější v zakončení. Vedoucí gól dal Ponocný, hosté vyrovnali z pokutového kopu Smetanou a dokonce se po změně stran ujali vedení Burdou, když za nerozhodného stavu 1:1 chytil jejich brankář  Ritter pokutový kop! Poslední slovo  patřilo  střelci  Ponocnému, který dal další dvě branky a zakončil tím svůj hattrick. Rozhodčí Lukeš V. z Klatov.

Luby B         - Velké Hydčice   3:3(1:2)
Kanonýr hostů Vaněk poslal svůj tým ve 13. z trestného kopu
do vedení, domácí odpověděli rovněž ze standardní situace Radkem Pikhartem ve 21. vyrovnáním. Hozenou rukavici jako první zvedl ve 29. Hejpetr který rovněž z TK dal druhý gól hostů a jeho spoluhráč Vaněk v 54. dokonce zvýšil na 1:3. Domácí nesložili zbraně, bojovali a po pěkné kombinační akci Frič přihrál R.Pikhartovi a ten nejprve snížil na 2:3 a jeho spoluhráč Josef Javorský v 79. srovnal  na spravedlivou remízu. Rozhodčí zápasu Sládek z Klatov k průběhu zápasu dodal :„Bylo to pěkné utkání, ve kterém měli blíže k vítězství hosté, kteří za stavu 1:3 v jejich prospěch  neproměnili dvě jasné gólové šance.“


-----------------------------------------------------------------

III.TŘÍDA
V souboji dvou „horalů“ zvítězily domácí K.Hory nad H.M.Boží  v utkání, ve kterém nechyběla podpora populární skupiny Katapult,  a probojovalli se do čela soutěže. Další favorit  Velhartice se střelecky trápil doma s Bezděkovem B, ale nakonec  vítězstvím 3:2  se dostal v tabulce na 2.místo se stejným bodovým ziskem jako K.Hory. Nezklamal ani Svatobor Hrádek B , který dal fotbalistům mochtínského béčka lekci za chyby v obranné činnosti a po dvou zápasech venku je se čtyřmi body na místě třetím. . Nezklamal ani Myslív který si po boji poradil doma s nováčkem ze Žichovic. Druhý nováček Týnec zvítězil v premiérovém zápase na svém hřišti brankou  V.Knotka a připsal si tak do tabulky první tři mistrovské body. Bez nich je zatím  Sokol Kvasetice, který v slabené sestavě neuspěl v Chudenicích.


Chudenice  - Kvasetice  2:1(1:1)
Hosté přijeli do Chudenic s oslabeným kádrem, ve kterém chyběli čtyři standardní hráči a tomu také vypadal průběh zápasu. Ten se hrál za stálé režie domácích fotbalistů , jejich útočné snažení končilo před hranicí pokutového území Kvasetic. Střelecká produktivita byla ale žalostná a tak jediný gól prvního poločasu dosáhli z PK, který v 15. proměnil Šerý.hosté z minima vytěžili maximum a ve 27. vyrovnali z PK Sládkem. Návod jak dávat góly dal svým daleko mladším spoluhráčům nestárnoucí Haviár, který ve 47. zvýšil ze 20 pěknou umístěnou střelou na konečných 2:0. Rozhodčí Vondráček V. ze Sobětic.

Týnec  - Měcholupy  1:0(1:0)  
Jedinou branku utkání dal Knotek. Rozhodčí se nedostavil, pískal rozhodčí laik Ivo Lužný z Klatov.

Myslív - Žichovice  4 : 2(2:0)
Domácí potvrdili proti nováčkovi soutěže roli favorita a získali očekávané body.Vedli po I.poločase 2:0 góly Sládka. Hosté sní po krásné střele Staňka, který snížil  na 2:1, vzápětí Marek nastřel břevno a na 3:1 zvýšil Beníšek. Hosté opět  brankou Říhy snížili na rozdíl jedné branky, ale poslední slovo měl domácí Marek, který dal čtvrtý gól svého týmu. Rozhodčí  Veverka ze Sušice.

Kašperské Hory - Hory Matky Boží 2:1(1:0)
V souboji horalů se hrál bojovný a rušný zápas. Více než 100 diváků, mezi kterými nechyběli ani členové populární skupiny KATAPULT, která přijela fandit hostujícím fotbalistů, ale nic naplat, body zůstaly v K.Horách ! Pro domácí to byly body těžce vybojované. Ve 27. dal jejich hráč Fuchs , a když v 56. přidal druhý Švejka, zdálo se být vše snadnější na cestě za ziskem bodů. Závěr zápasu zkomplikoval proměněný PK , který za hosty dal Mužík. ŽK 4:3, rozhodčí Šmrha z Nalžovských Hor.

Mochtín B      - Hrádek B        2:5(1:2)
Hosté uštědřili domácím lekci, když dokonale trestali jejich chyby v obranné činnosti.Branky : Dolejší a vlastní soupeře, za hosty dvakrát byl úspěšný Adamec, jednou pak Holeček, Jírovec a Hošek. Rozhodčí Mazán z Klatov.

Velhartice     - Bezděkov B      3:2(1:1)
Domácí měli herně navrch, ale trápili se, když jejich koncovka byla značně nepřesná. Hosté se představili jako snaživý tým který se ujal vedení Valečkou, ve 20. srovnal domácí Volák. Na začátku druhého poločasu dal druhý gól domácích Kučera, Volák zvýšil z PK na rozdíl dvou branek a v závěru v 89. snížil rovněž z PK Skala. Rozhodčí Molnár z Klatov.


-----------------------------------------------------------------
IV. TŘÍDA - SKUPINA A
Ve skupině A  nebyl sehrán zápas v Křenicích ,ke kterému  se hosté ze Švihova  dostavili pouze se šesti hráči a zápas nemohl být pro malý počet hráčů zahájen. Favorit skupiny z Běšin také druhý zápas doma vyhrál a je v společně s Křenicemi  na čele tabulky. Překvapením je třetí místo nováčka z Bolešin, které se v derby s béčkem Měcholup v prvním zápase na svém hřišti rozešlo dělbou bodů a je zatím na třetím místě. Bez bodu jsou  béčka Vrhavče(to má ale za sebou pouze  utkání v Zavlekově) Švihova a Měčína a překvapivě také Sokol Dlažov.


Ježovy         - Spůle           4:4(2:1)
Nováček z z Ježov v tomto zápase získal první historický soutěžní bod, ale mohl být ještě úspěšnější.Po rozpačitém začátku, ve kterém úvodní minuty patřily hostům, kteří vedli od  20. Souškem .Domácí do konce první půle ještě otočili nepříznivé skóre ve svůj prospěch  dvěma góly  M.Bubeníka. Také ve druhé části zápasu měli domácí více ze hry a po dvou přesných střelách Václava Palečka již vedli 4:1. Přesvědčili se, že fotbal se hraje minimálně do devadesáté minuty . To se vyplatilo hostům,kteří postupně Adamkem a Petrem snížili a jednobodový zisk jistila  branka  Souška. Rozhodčí Řeřicha z Lub.

Plánice        - Dlažov          3:0(1:0)
Po jarní dělbě bodů tentokráte domácí nenechali nic náhodě  a získali zasloužené tři body. Branky : Hrubý 2, Kohout.
Rozhodčí Diviš z Janovic.

Zavlekov       - Vrhaveč B       2:0(1:0)
Domácí favorizovaný tým proti  nováčkovi z Vrhavče zvítězil brankami Maška a Makrlíka. Rozhodčí Balda z Hlavňovic.

Bolešiny       - Měcholupy B     2:2(1:1)
Spravedlivá dělba bodů v prvním zápase domácího nováčka na svém hřišti. Ten se také ujal vedení ve 36. Hanzalem z pokutového kopu , hosté kontrovali Šavaříkem ve 42. V 87. sice zvýšil domácí Petr Hladík na 2:1,ale o dvě minuty později srovnali hosté   opět Šafaříkem na 2:2.Rozhodčí Žežula z Chudenic.

Běšiny         - Měčín B         4:1(2:0)
Hosté drželi dlouho s domácími fotbalisty herně krok, střelecky se jim ale vůbec nedařilo. To se nedá říci o  domácím nestárnoucím Z.Kolářovi, který zavzpomínal na svém kanonýrské kvality a  jeho dvě střely z přímých kopů skončily v 35. a 40. v síti hostů. V 60. z přísně nařízené penalty zvýšil na 3:0 Stach a v 80. zakončil svoji individuální akci Motyčák . Hosté korigovali po vlastní brance domácích, při které asistoval hostující Mixán. Rozhodčí Snášel ze Železné Rudy.

Křenice        - Švihov B        3 : 0 (kontumačně)
Utkání bude dohráno u zeleného stolu a s největší pravděpodobností skončí kontumačním vítězstvím Křenic. Utkání nebylo zahájeno, neboť se hosté dostavili k utkání se šesti hráči a to je podle pravidel málo - musí být minimální počet sedm. Rozhodčí Řeřicha z Lub.

Janovice B       - volno


-----------------------------------------------------------------
IV. TŘÍDA - SKUPINA B
Úvodních deset branek Hartmanic doma tentokráte rozšířil tento tým pěti dalšími v Malém Boru a potvrdil, že budou mířit v tabulce hodně vysoko a jsou společně s Veřechovem bez ztráty bodu v čele tabulky. V derby doma střelecky neuspěly Chanovice B, ale přesto jsou na 3.místě  se ziskem čtyř bodů jako Ž.Ruda B a Sokol Milčice.

Těl.jedn.N.Hory- Ž, Ruda B       1:4(1:2)
Čestný úspěch nováčka, který je také historickým od doby založení Sokola, neboť je prvním gólem v mistrovské soutěži, dal F.Hosnedl.Rozhodčí Lukeš V. z Klatov.

Hradešice B    - Rabí            5:0(3:0)
Favorizovaný domácí tým šel do vedení ve 3.brankou Písečného, na rozdíl dvou branek zvýšil Uhlík z PK a skóre I.půle uzavřel opět Písečný. Nejhezčí branku tohoto duelu viděli diváci ve druhém poločase, když Šimko vymetl z trestného kopu horní růžek soupeřovy branky. Na konečných 5:0 upravil Vlk.
Rozhodčí Kurc ze Sušice.

Nezamyslice B  - Milčice         4:4(1:1)
Premiéra domácího nováčka se zkušenějšími hosty skončila dělbou bodů. Branky : Drobný 3, Kočí V. 1, za hosty dvakrát Hodina V, jednou Mareš P. a Hlaváč Z. Průběh utkání : 1:0, 1:1,1:2, 2:2,3:2,3:3, 4:3,4:4..
Rozhodčí Bauer ze Sušice.

Malý Bor       - Hartmanice      2:5(1:3)
Hosté potvrdili, že jejich vysoké vítězství v úvodním zápase nebylo dílem náhody a úspěšným výsledkem v M.Boru se dostali po dvou kolech do čela tabulky. Branky domácích  Šlechta a Josef Heřman, za Hartmanice Babor 2, Hasenöhrl,Štvrkrle a Korál.Hráno bez karet, rozhodčí Husník .

Soběšice       - Pačejov B       2:1(2:0)
Domácí měli v tomto zápase problémy se zakončováním akcí, hosté za stavu 1:0 nedali pokutový kop. Vítězství Soběšic bylo naprosto zasloužené. Po úvodní brance, kterou dal Sellner,  přidal druhý úspěch Mach. Za hosty snižoval pět minut po změně stran Kadan, ŽK 0:2,rozhodčí Kulík ze Sušice.

Veřechov       - Žihobce         6:4(2:3)
Stínem jinak vydařeného  zápasu velmi dobré úrovně byla neúčast  delegovaného rozhodčího. Duel nakonec  řídil  rozhodčí laik Fecko ze Soběšic.Domácí se na vítězství hodně nadřeli, když třikrát dotahovali náskok soupeře a nakonec po převaze ve druhém poločase si vybojovali zasloužené tři body. Průběh utkání : 0:1, 1:1, 1:2,1:3,2:3, 3:3,4:3,3:4. Rozhodující dvě branky domácích dali Raška a Vítovec. Střelci branek :Vítovec 3, Raška P., Burian a Podzimek, za hosty Otta, Fuks, M. Lemberger a Ullmann.

Chanovice B    - Velký Bor       0:0
Hosté přijeli s cílem uhrát co nejlepší výsledek . Převážnou část zápasu ve museli bránit převaze domácích. Ta byla v některých okamžicích zřejmá, ale žádná z nejméně osmi gólových šancí  domácích neskončila  v síti hostů. Bod hostů lze označit jako hodně šťastný.Zápas řídil rozhodčí Šít z Klatov.

--------------------------------------------------------------------






















Zpět - návrat na předchozí stránku