Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
VÝSLEDKY PŘÍPRAVNÝCH A TURNAJOVÝCH UTKÁNÍ 16.-17.02.2002


ZIMNÍ TURNAJ V KATOVICÍCH  
----------------------------------------------

Draženov  - Hradešice   1 : 2 (0 : 1)

Hradešice pokračují v turnaji nadále bez porážky  . Proti Draženovu nastoupily v kombinované sestavě , když mimo hráčů B týmu dostali příležitost i dva dorostenci.
V první půli  se ujal vedení  domácí tým, ale druhé část zápasu se již hrála za plné režie Hradešic za které na 1:1 vyrovnal dorostenec  L.Fiala a vítěznou branku dal Šašek, kterému ještě rozhodčí neuznal jednu branku.
Branky : Šašek F., Fiala L.
Sestava S.Hradešice: L.Staněk, Vaněček, Hlaváč M., Kodýdek, Řezáč P., Heimlich, Šašek, Hlaváč V., Korda V. Vlk T., Stulík O.,  střídali Fiala L. a Mareš P.
Vedoucí mužstva Hradešic Chroust : „ Chyběli nám některé opory , např. brankář Ryba, útočník K.Pivnička)  ale utkání jsme zvládli. Zatím jsme v turnaji bez porážky  a příštím týdnu nás čeká v Katovicích  náročný víkend.V sobotu máme za soupeře Cehnice  a v neděli  sehrajeme odložený zápas  s TJ Kladruby. “

Katovice – TJ Sušice (dorost)  2 : 0 (0 : 0).

Těžký zápas čekal v tomto kole zimního turnaje v Katovicích dorostence TJ Sušice v souboji s domácím týmem, účastníkem 1.A třídy. V týmu hostů  nastoupili někteří  hráči věkem ještě mladší dorostenci  s cílem co nejméně inkasovat. Možnost domácích dát první branku odmítl brankář hostů Míček, který v 28. chytil pokutový kop ! Na vedoucí branku si musely favorizované Katovice počkat až do  52. když domácí útočník vtipným lobem přehodil sušického brankáře. V 72. zvýšili domácí na 2:0 a to bylo z jejich strany vše. Ke slovu přišli v závěrečné části zápasu dorostenci ze Sušice. V 76.  Markova střela z 25 se odrazila od spojnice břevna a tyče domácí branky. O pět minut později Kejla nedokázal zužitkovat  svojí individuální  akci  a v závěru nedosáhl Lerch na míč, který se pohyboval po brankové čáře katovivké branky.
Trenér Václav Kotrba : „Výsledek, kterého jsme dosáhli předčil moje očekávání. Hráli  jsme jednoduchý fotbal, který na domácí platil , dokázali jsme se dostávat i do šancí a stačili jsme s domácími zkušenějšími hráči držet krok i po stránce kondiční připravenosti „.



ZIMNÍ TURNAJ VE STRAKONICÍCH
------------------------------------------------------

Sušice – Strakonice(lig.dorost)  1 : 0 ( : 0)

Jediná branka  tohoto  zápasu padla již ve druhé minutě, kdy Pendl usměrnil rozehraný trestný kop Cihlářem  do sítě domácích mladíků. Další průběh zápasu přinesl technický , místy pohledný fotbal  bez vyložených šancí na obou stranách.
Trenér J.Staněk : „ Postrádal jsem větší pohyb i nasazení , hra se odehrávala více ve středu hřiště , chyběl větší hlad po  vstřelení dalších branek, které jsou kořením fotbalu.“
Sestava Sušice : Kindelman – Marek T.(Kočí), Votava, Kodýdek(Staněk), Pintíř – Brabec P., Ritter, Slivoň, Pavlík – Pendl , Cihlář





PŘÍPRAVNÝ FOTBAL
-------------------------------

Křimice – Klatovy   1 : 1 (0 : 1)

Na škvárovém hřišti  domácí účastník 1.A třídy  podal proti   výběru  Klatov  bojovný  výkon.
V prvním poločase se  hostům herně dařilo, dobře kombinovali a vytvořili si herní převahu. Ve 33. ideálně uvolnil Brejcha Břečku a ten vtipně přehodil domácího gólmana a vsítil vedoucí branku hostů.. Za tohoto stavu odcházela obě mužstva do kabin. Sestava, kterou vyslal trenér Mysliveček na hřiště do druhé části zápasu svým výkonem zůstala za očekáváním a ve stínu výkonu té, která odehrála první poločas. Domácí bojovali,  vytvořili si několik slibných brankových příležitostí a nakonec dosáhli zaslouženého vyrovnání brankou šest  minut před koncem zápasu, kterou dal Rada..
Sestava v I.poločase :  Havlíček – Dolejš, Brabec, Poslední,Gajdůšek  – P.Lukeš, Brejcha, Varga, Hebnár – M.Lukeš, Břečka. V druhém poločase nastoupili : Rybár – Hebnár , Brabec, Hrubec, Bušta(střídán pro  zranění v  63.Ježkem) - Vítovec, Poslední, Brejcha, Běloušek – Herout a Šot .
Kouč Klatov  neskrýval po utkání zklamání. Ve srovnání s vítězným zápasem , který sehráli fotbalisté Klatov před týdnem  s účastníkem ČFL z Milína  jeho svěřenci v tomto duelu svým výkonem neuspokojili   „ Jsem nemile překvapen . Podali jsme  podprůměrný výkon  , kterému chybělo nasazení, bojovnost, chuť odevzdat se ve prospěch kolektivu a jít odhodlaně za vítězstvím bez ohledu na kvality soupeře. Do prvního poločasu jsem vyslal na hřiště sestavu.ve které se bylo několik hráčů kteří si v podzimním kádru příliš divizi nezahráli, ale ve srovnán í s tou sestavou, která šla na hřiště ve druhé části utkání podala solidní výkon. Ve druhém dějství tohoto duelu tým totálně propadl po všech stránkách. Pochvalu zasluhuje pouze Brabec s Posledním a svojí úlohu splnil i brankář Rybár.Pro výkon ostatním nemám slov! Mužstvo, které proti slabšímu soupeři prakticky nevystřelí na branku , to je mizérie! Takto si přípravu na jarní část soutěže   nepředstavuji  a tento zápas byl pro mne v mnohém poučný a přinesl mi důležité  postřehy pro další práci . Hráčům jsem po utkání řek pouze jediné:“ Dali jste mi dnešním výkonem argument  a někteří jste se radikálně pod své jméno podtrhli, to znamená černě !“ Přesvědčil jsem se, že  si o sobě  někteří hráči myslí strašně moc. Nevím co to mužstvo má v sobě stále zakořenělé “,končí  zkušený trenér  svůj pohled na jednu z epizod z přípravy klatovských fotbalistů..
Z vyjádření Jaromíra Myslivečka  je patrné vnitřní odhodlání se zjištěnými nedostatky  se  co nejdříve vypořádat . Má na to ještě pět týdnů čas, pak již nepůjde  o přípravu, ale o body a za výsledky se bude vedení klubu a sponzorům zodpovídat pouze on. Toho  si  je vědom trenér, ale uvědomit  by si měli to měli včas  někteří hráči a to dřív než bude  pro ně pozdě…

Chlumčany – Chanovice   2 : 1 (2 : 0)

Po tradičním sobotním dvoufázovém tréninku čekal  fotbalisty Chanovic v neděli  zdatný soupeř , divizní tým Keramiky Chlumčany. V první části zápasu se hostům hra nedařila. Obrat přišel po změně stran kdy hru vyrovnali, snížili brankou Kučery, ale z dalších  vytvořených  šancí se  již  srovnání skóre  nedočkali.
Sestava Chanovic : Šindler- Šiška, Hnídek, Cibulka, Petrásek, Hanko, Kučera, Šedivý, Voříšek – Racek a Jiřinec(střídali Pícka a Korbel).
Trenér  M. Rambousek : „ V utkání mne uspokojila naše hra  až ve druhém poločase.Snažím se hledat optimální sestavu ve které jsem v tomto zápase zkoušel šestadvacetiletého bývalého útočníka  divizních Svéradic Jiřince z Blatné. V hledáčku mám ještě jednoho talentovaného fotbalistu o jehož služby mám vážný zájem a domnívám se , že bude pro nás posilou, jméno zatím neprozradím“.

Nýrsko – Město Touškov   1:0(1:0)

Vzhledem k rozmoženému povrchu hrací plochy  po dohodě trenérů obou byl zápas zkrácen  na   2x30 minut. Hosté po náročném soustředění nechtěli riskovat zbytečné zranění.Problémy měli i domácí, kteří nastoupili v kombinované sestavě, neboť v mužstvu je   součastné době  velká marodka ( Presl K., Presl L.a také  Kadlec , který se 25 února podrobí operaci menisku) a trenér Rozenheim postrádal  Vacovkého a Valdmana.
Na těžkém terénu si diváci příliš fotbalu neužili.  Okula  podala  bezkrevný výkon z kterým domácí trenéři nemohli být vůbec spokojeni. Hráčům chybělo nasazení . pohyb,vázla  souhra a hráči kazili  značné  množství přihrávek. Jedinou světlou výjimkou byla 25 minuta kdy se na hranici velkého vápna uvolnil Hvězda ml. a povedenou střelou dal první a také jedinou branku utkání. Obraz hry se nezměnil ani ve druhé části utkání.a tak zápas skončil hubenou výhrou domácích.
Předseda Okuly Nýrsko Jiří Vondra : „ Myslím si, že by se naši hráči po dnešním výkonu  měli nad sebou zamyslet, neboť  takto přistupovat k přípravným zápasům  je podle mého názoru  velmi  nezodpovědné!“
Sestava Okuly : Loskot (31’Daněk) – Hvězda st. Polák, Šteiner, Hvězda ml.( 35’Valenta) – Soušek St., Kajínek, Soušek Jan, Soušek Rosťa – Bartůněk, Hladík.


Svéradice - Horažďovice   0 : 3 (0 : 0)

Domácí  tento zápas sehráli v rámci svého  soustředění . V první poločase ještě stačili se svým soupeřem  držet krok, ale po změně stran  se projevila herní převaha horažďovických fotbalistů , kteří  třemi góly rozhodli o svém zaslouženém vítězství.
Branky :  Robert Šimanovský  , Pavel Jánský a Peterka..

Vrhaveč  -  Strážov   2 : 7 (1 : 5)

Domácí  byli zdatným soupeřem týmu hostů, který se připravuje na jarní boje v 1.A třídě. Ve Vrhavči se  bojovalo o každý míč, hráčům nechybělo potřebné nasazení a na své si přišli  na své i nejvěrnější diváci, kteří viděli devět pěkných branek.
Branky : R.Smolík 2 (6. a 67.), Petrželka(25.), Š.Presl(23.), Vítovec Z.(41.), P.Presl(43.) Janka (72.) – V.Hrach (28.), D.Hrach(88.)z PK. Zápas s přehledem řídil Josef Blaheta z Klatov.
Sestava Strážova : Marek  – Helm, Žák, P.Presl, Kreibich, Petrželka, R.Smolík, Pangerl, Z.Vítovec – Š.Presl a Janka(střídali Frank, Binia, O.Vítovec a K.Šerý)
Trenér Vladimír Langmajer : “ Z mého pohledu mněl zápas kvalitní úroveň ve kterém jsme se snažili hrát svůj kombinační fotbal. Jsem spokojen s přístupem hráčů , kterým  se začíná herně dařit. Domácí se nám snažili  být důstojným soupeřem a za to jim patří poděkovaní.“



Velké Hydčice – Železná Ruda   4 : 1 (3 : 0)

Překvapivá prohra  hostů, kteří se připravují na jarní část soutěže s cílem zachránit pro Železnou Rudu 1.B třídu.  . Střelecky úspěšný byl  za domácí jeden z nejlepších střelců okresního přeboru Luboš Vaněk, který dal v tomto zápase hattrick  a jednou skóroval jeho spoluhráč  Zdeněk Hejpetr. Čestný úspěch zaznamenal  v 87. střídající Chalupský po přihrávce Tomáše Lehečky.
Sestava Ž.Rudy :  Nejdl, T.Lehečka, Greiner, Balda ml., Bechyně, J.Lehečka, Hájek, Kubový, Janečka, Kořán, Švec(střídali Chalupský a Andrejčík).
Sekretář Ž.Rudy  Jaroslav Tikal: „Na našich hráčích  až příliš byla patrná nerozehranost a chyby kterých jsme  se dopouštěli v obraně dokázali domácí z brejků úspěšně  trestat. Věřím, že za dva týdny se  v Dešenicích již předvedeme  zlepšený výkon“.


Nalžovské Hory – Mochtín   1 : 1  (1 : 1)

Na dobře připraveném hřišti v Nalžovských Horách zahájil svojí herní přípravu na mistrovské boje  nejúspěšnější tým 1.B třídy v průběhu podzimu na hříští soupeřů Sokol Mochtín. Domácí jim byli dobrým soupeřem a v osmé minutě se ujali vedení brankou z pokutového kopu který proměnil Bouzek. Na straně domácích stálo štěstí ve 14. když střela nejlepšího střelce Mochtína Nováka skončila na tyči. Vyrovnání se dočkali hosté  v 18. z pokutového kopu, který bezpečně proměnil Bejvl.  Ve druhém poločase se projevila herní kvalita mochtínských fotbalistů , ale  k koncovce jim chyběl větší důraz a přesnost.Utkání řídil rozhodčí Jedlička z Nalžovských Hor.

Janovice – Klatovy dorost  1 : 2 (0 : 1)

V prvním poločase měli dorostenci proti kombinovanému týmu vojáků více ze hry a vedli brankou Zbyňka Tomana. Po změně stran převzali iniciativu hráči Dukly , ale z vítězství se nakonec radovali jejich mladší soupeř, pro které je tento výsledek velmi cenný. Svěřenci trenéra  Jiřího Tomana naznačují, že  jsou jako lídr oblastní soutěže na jarní část mistrovských bojů dobře připraveni.
Branky : Z.Toman, J.Kotáb – Jarabica.




Nýrsko (dorost) – Všeruby(muži) 1:2 (0:1)

Na těžkém terénu  který byl na  hranici regulérnosti se lépe dařilo hostům z Všerob, kteří již v 6 minutě zápasu šli do vedení, když hlavou po rozehraném přímém kopu skórovali. Do poločasu stačili ještě nastřelit břevno. Hned v úvodu druhé půle po minele obránce domácích   Hájka  hosté zvýšili na 0:2. Domácí dorostenci přišli ke slovu v 70 minutě do vápna pronikal domácí soušek a byl zastaven jen za cenu faulu. Penaltu proměnil Kolárik a stanovil tak i konečné skóre. Kladem utkání bylo, že obě mužstva přistoupila k utkání rozumně a na těžkém terénu nedošlo k vážnějšímu zranění.
Sestava Okuly: Kačírek – Běl(46’Hvězda), Hájek, Huc P., Šperer(46’Šlehofer) – Holý (46’Hájek M.), Kolárik, Huc Fr., Šulc – Holub, Soušek.





Zpět - návrat na předchozí stránku