Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Výsledky utkání soutěží dospělých(divize, oblast.přebor, 1.A, tř., 1.B tř. 6.-7.10.


DIVIZE
-------

TACHOV     - KLATOVY   0 : 3 (0:2)
Branky :Krška 2, Vítovec
Domácí začali vlažně a hosté toho využili z získání územní převahy a v 6.minutě se ujali překvapivě vedení brankou Vítovce. Hosté se po tomto úspěchu uklidnili, hráli sebevědomě  a v 15. mohli Zwiefelhoferem zvýšit, ale ten pálil z pěti metrů pouze do brankáře. Ve 23. přišla první velká chvíle v tomto zápase dobře hrajícího Kršky, který prošel celou obranou a mladíček v dresu Klatov zvýšil na 2:0 pro hosty. Domácí mohli dát kontaktní branku “do šatny”, ale Rybár v poslední minutě této části hry byl proti a rybičkou bravurně míč směrující za jeho záda vyrazil. Druhá půle přinesla od úvodních minut větší aktivitu domácím, vytvořili si i šance, ale obrana Klatov na čele s brankářem Rybárem svoje čisté  konto uhájila.Když v 87. znovu “školil” obranu domácích  Krška, který prošel přes dva hráče a po kličce na brankáře dal míč do prázdné branky bylo o vítězi tohoto důležitého  Západočeského  derby rozhodnuto. A souboj o šest bodů skončil zaslouženým úspěchem hostů. Ti se mohli radovat ze svého prvního vítězství v tomto ročníku !!
Klatovští hráči tak potvrdili, že tento soupeř jim vyhovuje, neboť po předcházejících dvou výhrách nad ním se radovali I tentokrát, inu do třetice všeho dobrého potvrdilo I v tomto případě.
Klatovský fotbal tento úspěch již potřeboval a věřme, že nebude na dlouhý čas úspěchem posledním...
Sestava Klatov : Rybár – Dolejš(60.Hebnár), Brabec, Bušta,Hrubec, Kocúr, Šlechta, Zwiefelhofer, M.Lukeš(65.Brejcha), Vítovec, Krška(85.Břečka).
 
Ostatní výsledky :
Milevsko   - Kaplice    1 : 2
Vejprnice  - US Praha   6 : 1
Sezim. Ústí- Přeštice   2 : 0
Rokycany   - Příbram B  0 : 0
Motorlet   - Tábor      5 : 0
Chlumčany  - Třeboň     1 : 1
Písek      - Strakonice 4 : 1


OBLASTNÍ PŘEBOR
---------------
NEPOMUK   - NYRSKO      3 : 0 (2:0)
Sestava Okuly: Daněk - Hvězda(st.), Polák, Malý, Valenta - Soušek Stanislav(85'Hvězda ml.), Šteiner, Kajínek, Presl K. - Presl L., Rubáš.
Do Nepomuka odjížděla Okula již s novou trenérskou dvojicí a začala zápas aktivně. Během prvních deseti minut si vytvořila dvě sto procentní šance. Nejprve Rubáš netrefil branku z malého vápna, pak prošel středem obrany Kajínek, a již překonaného brankáře domácích zachránila tyč branky. A když ani slibný průnik Lukáše Presla, který z dvanácti metrů přestřeli, neskončil v síti, udeřili domácí, kterým dokonale vyšla dvouminutovka. Nejprve ve 28 minutě utěšenou střelou z hranice vápna otevřeli domácí skóre. O minutu později se nešťastně odrazil míč od bránícího hráče Nýrska na malém vápně a pro domácího útočníka již nebyl problém skórovat podruhé. Zdálo se, že tyto dva rychlé góly srazí hráče Okuly definitivně do kolen, neboť do přestávky pak již byli o něco iniciativnější domácí. Nýrsko ovšem nastoupilo i do druhého poločasu aktivně a doslova zatlačilo domácí mužstvo na jeho polovinu. Bohužel se v těchto chvílích odklonilo od nýrské Okuly také trochu štěstíčka a veškeré zakončení končilo těsně vedle branky a nebo v rukách domácího gólmana. Když potom rozhodčí neodpískal podle mého názoru penaltu na pronikajícího Rubáše, asi deset minut před koncem, přišel opět trest z domácích kopaček. Z trestného kopu  ze 17 metrů nádhernou střelou dovršili domácí svou výhru.
Předseda Okuly Jiří Vondra  utkání zhodnotil slovy : „ Myslím si, že domácí díky své produktivitě zvítězili naprosto zaslouženě, ale skóre vzhledem předvedené hře našich hráčů je pro ně až příliš kruté. I přesto všechno se za svůj výkon tentokrát stydět nemusí.“

SUŠICE    - UNION CHEB  2 : 1 (0:0)
Branky :  Pendl, P.Brabec – Florus.
Druhý tým tabulky z Chebu vzbuzoval svými dosavadními výsledky respekt také u domácích hráčů. Pravděpodobně žádný z 280  přítomných diváků určitě nelitoval přijít na tento duel, který zásluhou obou kolektivů měl velmi dobrou úroveň. Hosté se zdáli opticky, že mají více ze hry. Ve 4.poprvé zahrozili Hynkem, ale jeho tvrdou střelu Kindelman kryl. Ve 24. naopak se zapotil hostující Šmejkal po střele  Švece, kterou zneškodnil. Možnost dát vedoucí gól měl i hostující Čížek,ale Kindelman byl proti. Ve 44. po spolupráci Hubáček-Švec zakončoval posledně jmenovaný, ale gólman hostů byl opět na místě.  Také druhý poločas začali lépe hosté, byli důraznější vytvořili si možnosti skórovat, ale koncovka nebyla jejich nejsilnější zbraní. Naopak to byla Sušice, která  se v 59. ujala vedení ,když Hubáček po centrovaným míčem z přímého kopu našel před brankou Pendla a ten dal vedoucí gól. V zápětí musel byl vystřídán pro zranění Slivoň  a to přineslo oslabení pro středovou řadu domácích. V 73. se dočkali také hosté gólu, když Dočekalům centr  trefil Schveiner přesně hlavou, gólman domácích stačil zareagovat vyražením míče, ten se dostal k nekrytému Florusovi a ten posla míč pohotově  do prázdné domácí branky. Po této brance domácí sáhli až na dno svých sil a  to se jim vyplatilo, když v 86. skončila ukázková přímočará akce z poloviny hřiště P.Brabce, který vtipně zaskočil hosty s ofsajdovou pastí na jeho spoluhráče s tím, že místo přihrávky volil sólový únik zakončený úspěšným lobem přes brankáře  Šmejkala do jeho sítě !Vítězný gól z jeho kopačky domácí s s vypětím všech sil již uhájili.
Sestavy : Sušice : Kindelman, Slivoň(59.M.Brabec), Marek, Ritter, P.Brabec, Kočí, Hrach, Staněk(89.Sachr), Švec, Hubáček, Pendl.
Hosté : Šmejkal, Bauer T., Švehla, Hanus, Schveiner, Mojcher, Čížek, Hynek(Benkovský), Dočekal, Florus, Kuna(64.Vaic).
Rozhodčí : Pastyřík, (Mudra,Cupl).

TOUŽIM    - CHANOVICE   2 : 1(/1:1)
Branky :Hejkal 2 - Hanko
první půle byla vyrovnaná domácí se ujali vedení ve 22. minutě po rohovém kopu po chybě Štrunce u tyče vyrovnaly jsme ve 38. minutě Hanko po dlouhém pasu Kučery dorážel z voleje do odkryté branky. Druhý poločas vyzněl za přispění rozhodčího pro domácí kdy ve 85. minutě odpískal vymyšlenou penaltu.
Osvědčily se nové posily brankář Hrubý z Viktorie Plzeň, který chytil dva jisté góly i Dobiáš z Tj Měchenice.
Žluté karty pro hosty Hanko, Hanzlík, Cibulka, Štrunc, Racek

Ostatní výsledky :
Domažlice  - Doubravka  0 : 4 (0:1)
Branky : 20.Holický, 55. Herman z TK, 56. Aubrecht, 88.Skala
ŽK 1:1, 280 diváků, rozhodčí Hric.

Poběžovice - Malesice   2 : 1 (1:1)
Hosté z Malesic měli komplikovanou cestu k utkání, došlo k poruše jejich autobusu a po nasazení náhradního přijeli k utkání se zpožděním. Vynechali rozcvičení a i tak začal zápas z ca. 20 minutovým zpožděním.
V utkání průměrné úrovně na měkkém terénu měli obě mužstva šance, domácí otevřeli skóre Růžkem, hosté ještě do poločasu Řežábem vyrovnali. Ve druhé půli byla hra vyrovnaná, domácím se v závěru podařilo vsítit vítězný gól. Hostům byl za protesty proti tomuto rozhodnutí vyloučen hráč Pešík (reklamoval ofsajd před brankou).
Zápas řídil rozhodčí Bureš (Balák a Javorský), delegát pan Havránek.
Ostatní výsledky :
Blovice    - Přimda    2 : 1 (1:1) (předehráno)
K.Vary B   - Bolevec   4 : 2
1.FC Plzeň - Staňkov   0 : 1


1.A TŘÍDA-SKUPINA B
--------------------

LUBY        - RAPID PLZEŇ 3 : 1 (
Branky : Mareš 2,Frič
Domácí přivítali na svém hřišti třetí tým tabulky. Se soupeřem neměli slitování a od úvodních minut se vytvořili území převahu. Hosté přežili šance Bešty a Mareše, ale ve 30. museli poprvé kapitulovat po střele Mareše. Hosté vzápětí stačili využít chvilkové nenpozornosti obrany Startu k vyrovnání, ale v 38. jim svoje kvality předvedl Fryč a posunul skóre na 2:1. Pojistku před případným nevozním závěrem dal v 6é. Opět Mareš, který po rohovém kopu zvýšil hlavou na 3:1. Domácím  se dařilo dobře organizovanou  hrou eliminovat snahu hostů o vyrovnání,a hrozili z rychlých brejků k zvýšením svého vedení. Když největší příležitost nedokázal Javorský využít, skončil tento duel  úspěchem domácích, kteří již pět zápasů za sebou neprohráli !

ŠVIHOV      - HRÁDEK      4 : 1(2:1)
Branky :Špatenka, Biedelmann, Havlíček, Zadražil – Planeta
Domácí nastoupili do tohoto zápasu sice posilněni o Zdeňka Biedermana, který přišel na hostování z Přeštic do 31.12.2001, ale na druhé straně nastoupili oslabeni bez distancovaného Tomana, nemocného Květoně a do 24. bez Kudjaka, který doplnil mužstvo po splnění pracovních povinností.
V 11. se novic dresu domácích Biedelmann mohl poprvé zapsat do listiny střelců, ale svojí šanci nedal . V 18.šli překvapivě do vedení hosté brankou , kterou vsítil Planeta. Odpověď v podobě vyrovnání dal ve 37. Špatenka a v 41. Z.Biedelmann poslal svůj tým do vedení . Když i vstup do II.poločasu vyšel dokonale, neboť ve 46. zvýšil Havlíček na 3:1 a  v 60. pečetil přesvědčivý úspěch Švihova Zadražil. V 68. mohl ještě skórovat Špatenka, ale po jeho individuální akci  stačil střelu s námahou vyrazit brankář Hrádku nad svojí svatyni.

MLADOTICE   - STRÁŽOV     1 : 0(1:0)
Branky :Urban
Hosté přijeli do Mladotic značně oslabeni, když k dlouhodobě
zraněným Vadmanovi s Vítovcem přibyli Helm a Strnad. Přesto se do
svého soupeře zakousli hned od začátku a byli mu vyrovnaným soupeřem.V 22. minutě se po vysunutí Mayera řítil sám na branku Zahrádka, ale nedal. Ve 30. sám Mayer mířil těsně nad. Pravidlo nedáš-dostaneš se naplnilo v 35. minutě, když po standardní situaci z pravé strany se k míči dostal domácí Urban a se štěstím na dvakrát překonal brankáře Marka - 1:0. Tak také skončil poločas. V 53. minutě prošel agilní Urban celou obranou, ale na poslední chvíli odvrátil Petr Presl na roh.  Postupem času se hosté usadili na polovině domácích, ale ti podnikali nebezpečné protiútoky zejména Randou. V 81. byl na hranici vápna nedovoleně zastaven Janka, ale Preslova střela z přímého kopu skončila nad. Zbytek zápasu se dohrával za drtivé převahy hostů,kteří však v koncovce nebyli schopni nic vymyslet.
Sestava:
Marek-Soukup,Žák,Kreibich-Smolík,P.Presl,Zahrádka,Mayer,Toman-Janka,Š.Presl

Horní Bříza - Zruč    4  : 1 (1 : 1)
Branky - domácí : Vrla 2,Janka P.,Paukner
Opět utkání,které se domácím příliš nevydařilo.Rozhodla velká nedisciplinovanost hostů,kteří dohrávali utkání s třemi vyloučenými !!!

Stod     - Plzeň-Letná 2 : 1 (1:1)
Branky : Pitlik, Štál - Hucl
Výsledek zápasu nebyl tak přesvědčivý, jaké je postavení soupeřů v tabulce.

Kaznějov    - Křimice  2 : 1 (1:1)
Branku  za hosty dal Hucl.
 
Ostatní výsledky :
 
SK ZČE Plzeň- Tlučná      4 : 0
Klenčí      - Úněšov      0 : 0
Chlumčany B - St. Plzenec 6 : 4 (4:1)

Branky za domácí :  Chán 2, Havel 2, Matoušek a Kadlec Jan, za hosty Rádl 2, Kasl, ??




1.B TŘÍDA - SKUPINA C
---------------------
 
Dlouhá ves  - Měčín    1 : 1 (1:1)
Branky :Čech – Kodýtek
Po úvodní půlhodině hry se dočkali diváci v rychlém sledu dvou branek, které rozhodly o výsledku tohoto vyrovnaného okresního derby. Po vedoucí brance domácí , kterou vsítil v 34.Čech o tři minuty později srovnal na konečný výsledek Kodýtek.  Další šance již nevyužila ani jedna strana  a proto se body dělily. Na straně domácích je neproměnily  Šebelík, Čech ani Trčan, u hostů neproměnil své sólo na domácí branku Korčík, tyč nastřelil Němec a brankář Tatranu Beránek další dvě gólovky hostů zlikvidoval, nejprve vychytal Krotkého a po něm byl stejně neúspěšný Korčík. Dělba bodů za řízení velmi dobrého rozhodčího Červeného je spravedlivá.
 
Dobřany - Železná Ruda  4 : 1 ((1:0)
Hosté také v devátém zápase vyšli bodově naprázdno. Hosté snížili za stavu 3:0  z pokutového kopu, když  střelu Lehečky domácí brankář vyrazil a zpět za jeho záda vrátil míč úspěšnou dorážkou Hájek. .

HORAŽĎOVICE – LOSINÁ  2 : 1 (0:1)
Hosté vedli jedinou střelou za první poločas na domácí branku , kterou vyslal Fremr. Naopak domácí ani ty nevyloženější tutovky ke skórování Peterkou ani Chodem nevyužili. Ve druhém poločase ještě více znervózněli , když se mim nedařilo dlouho úspěšně překonat dobře organizovanou obranu Losiné. Přesto se v závěru zápasu dočkali a deset minut před koncem dorostencem Pavlíkem nejprve vyrovnali a pět minut poté získali zásluhou Koce  vítězství na svojí stranu.


Klatovy B   - Černice   3 : 1(2:1)
Branky : Hebnár(PK), Brejcha(PK) M.Lukeš - Mojseňuk
Domácí druhý tým tabulky nastoupil v sestavě : Herman , Poslední, šesták,(46.Ježek), Janek, Toman, Hebnár, Sojka(20. Břečka), P.Lukeš, Brejcha, M.Lukeš(76.Kotáb J.), Kováč.
V 10. se poprvé měnilo skóre, když z nařízeného kopu za ruku hostů v jejich PÚ dal Hebnár vedoucí gól. O minutu později byla další změna skóre, když za hosty vyrovnal Mojseňuk. Ve 44. se kopal opět pokutový kop proti hostům , když opět za úmyslnou ruku ze značky pokutového kopu dal Brejcha vedoucí gól domácích. V 57. pak zvýšil Marek Lukeš přesnou hlavičkou na konečných 3:1. ŽK 1:5.

Mochtín     - Holýšov   0 : 1(0:0)
Branky : Teršl (PK)
Ve vyrovnaném utkání rozhodla branka z přísně nařízeného kopu v 89.minutě, kterou kapitán hostů Teršl bezpečně proměnil v tříbodový zisk. Vítězství hostů bylo z kategorie šťastných.

Hradešice   - Janovice  2 : 2 ((2:1)
Branky za domácí Stulík a Šašek
V Hradešicích byl zásluhou dobrého výkonu obou soupeřů k vidění kvalitní fotbal. Hosté se představili ve velmi dobrém světle , byli dobří v kombinační hře a dokázali v nasazeném tempu hrát celý zápas. Ujali se také vedení, domácí srovnali z trestného kopu Stulíkem a na 2:1 dal Šašek z pokutového kopu.  Úsilí vojáků  přineslo úspěch sedm minut před koncem, kdy srovnali na zaslouženou dělbu bodů. Hrálo se slušně bez žlutých karet.

Přeštice B  - Lužany    3 : 0 (0:0)    
Branky : Procházka, Liška z PK a Plocar
V místním derby se radovali po zásluze z vítězství domácí fotbalisté.

Žinkovy     - Merklín    3 : 1(2:0)    
Domácí kanonýr Z. Beníšek se dvěma góly podílel na výhře svého týmu které dal v 5. a 62.minutě,třetí úspěch domácích přidal ve 29. Vladař. Hosté snižovali za stavu 3:0 v 67. Hesem, rozhodčí Hudeček.
Po bojovném výkonu domácí zaslouženě vyhráli.
ŽK: 1: 2






Zpět - návrat na předchozí stránku