Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
CHANOVICKÝ ŠIMSA SE VRACÍ !


Před  zahájením soutěžního ročníku 2001/02  došlo v letní přestávce ve fotbalovém týmu Chanovic k velkým změnám . Po odchodu   trenérské dvojice Hrnčíř-Bláha ze Strakonic , dvojice která u mužstva působila několik let, usedl na trenérskou lavičku bývalý fotbalista místního klubu, manažér a  dříve i sekretář klubu Miroslav Rambousek.  Ten se musel smířit s tím, že do Klatov mu odešel výborný  brankář Rybár, ale  i s  nejcitelnější ztrátou ,  kterou byl odchod jedné z nejnebezpečnějších útočních dvojic v přeboru Beránka a Januse.
 Rovnocenná náhrada za Rybára přišla v průběhu podzimu z Viktorie Plzeň, když se mezi tyče Chanosu  postavil  zkušený Hrubý , ale další mezery v týmu se dařilo zacelovat až  z průběhu druhé poloviny podzimu. To se také začalo projevovat na umístění,  když od úvodního kola  se svěřenci nového chanovického trenéra pohybovali až na chvostu tabulky a ve třech kolech podzimní části se dokonce ocitli na posledním místě!  Značně rozladěné příznivce tohoto kluby i funkcionáře uspokojila až závěrečná čtvrtina podzimu. Z posledního místa se po  dvou vítězství doma, ziskem cenné remízy v Poběžovicích  a   překvapivém  vítězství v posledním kole v Plzni nad 1.FC Plzeň nakonec  přezimují Chanovice  na solidním 9. místě. Na posledním podzimním  vítězství má nemalý podíl Kučera, který dal hattrick .  Nejlepším střelcem tohoto týmu  byl s pěti góly Hanko, Kučera skóroval čtyřikrát a odcházející Dobiáš  zatížil konta soupeřů  třikrát.
        „Skutečnou   zimní přípravu jsme  zahájili v sobotu 12.1.2002  a až do zahájení soutěže by se mělo pokračovat  v tréninku  třikrát v týdnu – úterý(hala v Záboří), čtvrtek a v sobotu hráči trénují  dokonce dvoufázově. K ní již mužstvo nastoupilo  bez  hráčů, kterým skončilo hostování, když brankář Hrubý se vrátil  do Viktorie Plzeň, Gajdůšek do Klatov a  Dobiáš, syn výborného bývalého reprezentanta ,  internacionála a také trenéra  Karola Dobiáše ve vrací do Měchenic. Proto také probíhají intenzivní jednání o  doplnění mužstva, ale uvádět jména potencionálních posil by se domnívám je  předčasné“ řekl nám sekretář  Chanovic Tomáš Boček a dále pokračoval : „   V rámci přípravy na jarní boje máme připraveno sehrání šesti zápasů.Zahájíme  v sobotu  2.února na hřišti ve Velkém Boru  budeme hostit kvalitního soupeře z Horažďovic.  O týden později 9.února zajíždíme do Starého Plzence kde nám od 14.00 hodin bude soupeřem  místní SK-účastník 1.A třídy.  Třetí zápas  hrajeme 17.února od 13.30  na hřišti v Chlumčanech  kde nastoupíme proti divizní Keramice. V sobotu 23.února   nás bude hostit od 14.00 hodin další    divizní tým  TJ Klatovy  se kterým sehrajeme odvetu týden před zahájením mistrovských soutěží 9,března od 14.00 hodin na hřišti ve Velkém  Boru. V předposlednímu  přípravnému zápasu o týden dříve 2.března  zápas   budeme  testovat svoje síly i kvality dalšího ze silných soupeřů, divizní Strakonice na jejich hřišti  se začátkem ve 14.00 hodin a o den později v neděli 3. března vyběhnou hráči na hřiště opět, tentokráte od 14.00 hodin nás bude hostit na svém hřišti Sokol Sedlice.“
 První ostrou prověrkou jak se Chanos připravil na jarní boje  bude   neděle 17. března , kdy ve Staňkově nastoupí od 15.00 hodin proti místnímu týmu k boji o první mistrovské body v druhé části  soutěže JARO 2002 .  Chanovice  mají  svému hostiteli vracet   podzimní porážka 0:1 z vlastního hřiště  a to by mělo být pro všechny hráče  dostatečnou motivací k podání co nejlepšího výkonu! Na domácím hřišti se představí o týden později v sobotu 23.března kde je  čeká velmi důležitý boj s jedním z týmů bojujících o záchranu SSC Bolevec. Již tento duel naznačí, ambice obou soupeřů. Věřme, že bude po tomto duelu již vyjasňovat a že místo dalších vrásek se vloudí do tváří hráčů i funkcionářů  výraz spokojenosti.
A co na to říká trenér Rambousek ? “ Vzhledem k velkým změnám, kterými mužstvo prochází bych byl spokojen se stejným umístěním, jakého  jsme dosáhli po podzimu.Pochopitelně ale myslím v koutku duše na ještě lepší umístění. Domnívám se, že pro náš další osud bude  rozhodující odehrání prvních šesti kol a já věřím, že v nich naše příznivce nezklameme. “  Na otázku  o případných  posilách pro jaro  zatím  pokrčí rameny a z jeho výrazu je zřejmé, že zatím nechce na toto téma mluvit:   „ Zatím je předčasné zveřejňovat jména, neboť vše ještě ve stádiu jednání.   Jediné co je již na sto procent, že se do mužstva vrací zpět náš hráč , jednadvacetiletý Jaroslav Šimsa, který působil ve SRN  a z toho mám skutečnou radost. “  



CHANOS   C H A N O V I C E


KoloDomácíHostéSkóreBodůPořadíBranky
1ChanoviceStaňkov0 : 10  
2BolevecChanovice1 : 0014 
3ChanoviceMalesice4 : 338Pícka 2, Kučera, Hanko,
4PřimdaChanovice2 : 219Cibulka, Hanzlík
5ChanoviceDoubravka0 : 1014(prohra vlastní brankou)
6NýrskoChanovice2 : 1015Racek
7ChanoviceCheb0 : 4015 
8ChanoviceSušice0 : 1016 
9ToužimChanovice2 : 1016Hanko
10ChanoviceNepomuk5 : 0315Lukeš 2, Hanko 2, Cibulka
11DomažliceChanovice2 : 0016 
12ChanoviceBlovice2 : 0314Dobiáš, Racek
13PoběžoviceChanovice1 : 1115Gajdůšek
14ChanoviceK. Vary B3 : 0313Dobiáš 2, Hanko
151.FC PlzeňChanovice2 : 339Kučera 3
  CELKEM22:22179 
   Doma14:10128 
   Venku8 : 13510 

Střelci branek
Hanko5
Kučera4
Dobiáš3
Cibulka2
Racek2
Pícka 2
Lukeš2
Hanzlík1
Gajdůšek1
Celkem22





Zpět - návrat na předchozí stránku