Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Oblastní přebor : POBĚŽOVICE - CHANOVICE 1 : 1 (reportáž pana Kotlana)


Keramici opět ztratili body s papírově slabším soupeřem
-------------------------------------------------------

CHKZ POBĚŽOVICE - CHANOS CHANOVICE  1:1  (1:1)

Po chaotickém zápase v Nýrsku, v němž poběžovičtí ztratili zbytečně všechny body se očekávalo nad čtrnáctými Chanovicemi vítězství. Hra keramiků však ani tentokrát neodpovídala trenérovým představám a přesto, že si vytvořili několik dobrých příležitostí, museli se nakonec s důrazně hrajícím soupeřem o body dělit.
Úvod zápasu patřil překvapivě hostům a již ve 3. minutě po Gajdůškově tr. kopu zamířil hlavou jeho chanovický spoluhráč metr vedle levé Huttovy tyče. O dvě minuty později museli domácí obránci odvracet Píckovu střelu z 15 metrů na roh. Domácí kontrovali v 8. minutě, ale efektní Ulmanovu střelu přes hlavu bez problémů zneškodnil brankář Hrubý. Hned z protiútoku se dostal do velmi dobré šance hostující Svoboda, který však po Hankově centru zamířil hlavou ze 14 metrů vedle domácí branky. Netrefil se však po deseti minutách na druhé straně hlavou po Slowikově tr. kopu ani domácí Rybianský, jenž zamířil v nadějné pozici těsně vedle pravé Hrubého tyče. Teprve po čtvrthodině začali hrát domácí a rychle si vytvořili územní převahu. Ta přinesla v 16. minutě první tutovku. Po pěkném Jungově průniku a centru od brankové čáry však volejem z malého vápna trefil Ulman jen tělo padajícího brankáře Chanovic. Trest přišel v následující minutě, kdy se před pokutovým územím domácích dostal k míči nekrytý Gajdůšek, technickou střelou přehodil brankáře Huttu a poslal hosty do vedení 0:1. V 19. minutě zamířil volejem z 15 metrů nad Huttovu branku chanovický Hanko, ale domácí se rychle otřepali a jejich zvýšená snaha přinesla ovoce ve 24. minutě. Slowik zahrál tr. kop do šestnáctky hostů, kde se v nastalém zmatku nejlépe zorientoval Růžek, který zblízka srovnal na 1:1. Hned po rozehrání mohli domácí otočit výsledek, když Krutina ideálně poslal dopředu Ulmana. Ten však sám proti brankáři Hrubému volil tvrdou střelu, ze 14 metrů trefil jen tělo padajícího gólmana,od nějž se míč odrazil k Růžkovi, ale ten volejem z hranice šestnáctky těsně minul odkrytou chanovickou branku. Ve 31. minutě měl další příležitost domácí Rybianský, ale po Růžkově centru zprava trefil v pádu jen hostujícího obránce. O minutu později tentýž domácí hráč vystřelil z levé strany šestnáctky, ale i tentokrát stačili hosté jeho pokus zblokovat. Vzápětí vrcholící tlak domácích nezužitkoval Slowik, který po zpětné Růžkově přihrávce, volejem z 15 metrů, daleko soupeřovu branku minul. Když se pak střelecky neprosadil hlavou domácí Ulman a na druhé straně Kučera se Svobodou, skončil poločas smírně.
Hned v úvodu druhé půle se po pravé straně probil nejlepší domácí hráč Růžek, jeho střelu však brankář Hrubý vytlačil na břevno. Ve 49. minutě zastavil slibnou domácí akci Růžka praporek pomezního rozhodčího. O dvě minuty později po chybě domácí obrany se dostal ke střele chanovický Svoboda a Hutta jeho pokus ze 12 metrů výborně vyrazil na roh. V této fázi utkání se začalo hrát vabank a diváci se měli na obou stranách na co dívat. Nejprve zamířil hostující Svoboda ze 17 metrů jen kousek vedle levé Huttovy tyče a za okamžik na druhé straně zamířil Krutina z úhlu z pravé strany tváří v tvář brankáři Hrubému pouze nad jeho branku. Půlhodinu před koncem netrefil hlavou domácí branku opět Svoboda a na druhé straně zakončil Růžek pěkné sólo střelou z úhlu, kterou brankář Chanovic kryl. Domácí opět získali herní převahu, ale po Krutinově přihrávce se netrefil z pravé strany Růžek, střelu jeho spoluhráče Ticháčka zblokovali hosté a další Růžkův pokus tentokrát zprava byl vysoký. V73. minutě nenašel spoluhráče ani Krutinův střílený centr a hlavička Svobody na druhé straně minula o metr Huttovu pravou tyč. Krutinova dalekonosná střela deset minut před koncem jen těsně Hrubého branku přelétla a když se na druhé straně netrefil Svoboda, na nerozhodném stavu, který byl pro hosty velmi přijatelný se již nic nezměnilo a domácí tak opět na vítězství nedosáhli...
Před 120 diváky řídil rozhodčí Vladimír Čermák, kterému asistovali Hajšman a Ulrych. ŽK 3:3.
Chanovice : Hrubý - Šedivý, Lukeš, Gajdůšek, Cibulka, Hnídek, Racek (54. Voříšek), Hanko, Kučera, Pícka, Svoboda (82. Bártík).  Trenér: Miroslav Rambousek.
Poběžovice : Hutta - Kraus, Kořínek, Decker, Slowik, Jung, Krutina, Horský, Rybianský (59. Ticháček), Růžek, Ulman (54. Černý).  Trenér : Karel Šilhavý.


(vok)







Zpět - návrat na předchozí stránku