Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
JAK TO NAKONEC VŠECHNO DOPADLO


O víkendu byl posledním kolem ukončen letošní  ročník fotbalových soutěží 2001/02 . Toto kolo dalo odpověď na několik nezodpovězených otázek a také  z části potvrdilo, že  ve šech zápasech neproběhl tento závěr zcela regulérně. Někde se museli červenat rozhodčí, někde zase týmy, které to svým soupeřům na cestě za vysněným cílem poněkud ulehčily.Ale po pravdě řečeno,  nejde o nic nového ani překvapivého, neboť toto je jev, který neprovázel pouze závěrečné kolo.

SESTUPY   
Z oblastního přeboru  sestupuje mimo Okuly Nýrsko  po dramatickém rozuzlení posledního kola   při rovnosti bodů pouze na skóre ze vzájemných zápasů Mladotice(6:6) a Blovice(5:7) a nakonec se  raduje ze záchrany  SK Nepomuk (10:8) , kterému byly dávány nejmenší naděje !
Největší zklamání je bez pochyby ve Švihově. V posledním existenčním zápase 1.A třídy v Mladoticích si byli švihovští fotbalisté vědomi toho, že musí zvítězit, pokud se chtějí zachránit. Tomto cíli šli vstříc a po poločase vedli gólem Špatenky. Po změně stran jim dle funkcionářů tohoto klubu nebyla uznána zcela regulérní branka a další vývoj zápasu  již se zcela otočil proti nim a výsledek  je prohra 3:2, která pro ně znamená sestup do 1.B třídy.
Loučení se soutěžemi a sestup bylo moto také dalších  zápasů v okresních soutěží.
Z okresního přeboru
se ke dvojici již známých sestupujících Sokolu Neznašovy a FK Svéradice připojil i třetí sestupující . Z dvojice Strážov B –Pačejov zůstal Černý Petr na straně strážovské rezervy V rozhodujícím zápase v Lubech oba týmy nastoupily značně posíleny o hráče nastupující pravidelně jinak v A týmech obou klubů. Dělba bodů pro hosty nic neřešila ale pocit určité křivdy z tohoto zápasu na straně hostů zůstal. To je ale  neopravňovalo poněkud nedůstojnému chování po skončení zápasu vůči delegovanému rozhodčímu i když pocit křivdy možná cítili i oprávněně. To je ale vždy jen otázka názorů a pokud řídící svaz zde měl svého zástupce, pak ten musí vyhodnotit zda vše proběhlo v naprostém pořádku. Pokud tomu tak nebylo je černá tečka opět na STK ! Ostatně v předposledním kole  se příliš nevyznamenala, neboť  na důležitých zápasech jejich zástupce  chyběl…
Rozhodnuto je také kdo  opustí III.třídu. Oba ohrožené týmy Chudenice a Kvasetice prohrály a to znamená, že ze soutěže sestupují  mimo béčka Bezděkova a TJ Kašperské Hory  také Kvasetice. Tým, který v průběhu jara vstal z mrtvých ,  sváděl boj o záchranu statečně  a ale  pět bodů získaných na podzim bylo pro úspěšný boj  záchranu málo.
K výčtu sestupujících nám chybí ještě 1.B třída Výsledky zápasů  Měčín-Horažďovice a Mochtín-Dobřany do uzávěrky tohoto komentáře nebyl  známa tak jen rekapitulujme, že soutěž opouští Lužany,Janovice, Ž.Ruda a zda to bude jeden z dvojice Dobřany-Měčín na odpověď této tajenky dají definitivní odpověď také zbývající zápasy  1.B třídy dalších skupin.
Poslední kol nepřineslo  jen zklamaní, ale také radost a aby byla informace úplná je třeba dodat i další postupující v okresních  soutěží.
Postupy :
Z 1.A třídy do přeboru kraje Start VD Luby, do okresního přeboru mimo jistého vítěze III.třídy Sokola Myslív postupují ze druhého místa rovněž Velhartice. Jejich místa ve III.třídě nahradí po rozšíření soutěže na 14 účastníků mimo již známých týmů   Dukly Janovice B a Sokola Hradešice B také Sokol Běšiny a Sokol Hartmanice . K postupu blahopřejeme !
                                                                                                                 Miroslav Sedlmaier








Zpět - návrat na předchozí stránku