Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
BUDE NOVÝ PŘEDSEDA FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH LEPŠÍM DIPLOMATEM ?


Na losovacím aktivu okresních fotbalových soutěží ve Vrhavči, který proběhl v závěru minulého týdne jsem se  opět přesvědčil, že funkcionáři oddílů a klubů umějí kritizovat všude jinde ,ale tam kde by se to od nich  jako zástupců oddílů  čekalo nejvíce již většinou mlčí.Po vzpomínaném  aktivu jsem dospěl k názoru , že zřejmě dobře dělají . Mají své  zkušenosti  s tím,  že pokud mlží, nekritizují, pak jsou dobří. Pokud vznesou kritická slova , pak  většinou s nedobrou   pořídí a stanou se černou ovcí. Na tom ale mají podle mého názoru  velký podíl  ostatní zástupci oddílů, kteří spíše čekají kdo dostane při diskusi "namydleno". To vše se stane potom jejich terčem další diskuse, ale již mimo tento aktiv a tato diskuse jde již v niveč. .
       Z diskusních příspěvků, které by se daly spočítat na prstech jedné ruky  se dva týkaly rozhodčích. Reakce bývalého předsedy KR  mgr. Miloslava Hodka byla jasná  - měli jste si stěžovat. Opomněl ale dodat, že by jejich stížnost možná dopadla  obdobně jako ta, při které si jeden klub letos na jaře skutečně stěžoval a dostal  odpověď  od KR ,  která by vedla  někoho k pousmání, ale funkcionáře spíše ke vzteku.  Pokud podobnou zkušenost již někdo vyčerpal a ví, že podávat stížnost je zcela bezpředmětné, uchýlí  se třeba  k tomu, že i postěžuje si se svými dojmy  např. na stránkách Klatovského deníku. A ejhle i to bývalému předsedovi KR  vadilo . Na aktivu rázně a naprosto nepochopitelně vyzval  pisatele tohoto článku k tomu, že dozrál čas aby se omluvil. Zároveň označil Klatovský deník jako bulvární plátek. Očekával bych od člověka s jeho vzděláním , že bude volit vhodnější slova, než ta která jsou uvedena v předcházející větě. Pokud byl pohled bývalého člena VV OFS  na nezávislý okresní tisk skutečně takový, pak  proč již dávno nezasáhl svým hlasem v okresním orgánu proti tomu, aby se na stránkách kritizovaného tisku zakázalo zveřejňování oficiálních svazových zpráv ? Podle označení pana Hodka   je hoden" bulvární  plátek"  vůbec toto zprostředkovávat?
Pokud bych očekával to, že se někdo od nařčení tisku panem Hodkem nějakým kultivovaným způsobem  distancuje, pak bych čekal marně. Myslím si, že   bývalý předseda KR  měl při své práci v komisi využívat více kritiky směrem do vlastních řad a o to více  vážit slova i jeho směrem ven! Pamatuji M.Hodka jako bývalého  sekretáře Svatoboru Hrádek. Také on  na každém aktivu patřil mezi ty, kterým se stále něco" nelíbilo". Po dobu svého působení v okresním orgánu to těm ostatním  nespokojeným  bývalým kolegům "vrátil".
       S uspokojením  jsem přivítal, že novým předsedou po odstoupení pana  Hodka se stal člověk, kterého si vysoce vážím pro jeho lidské, odborné i sportovní kvality a tím je Jiří Bureš. Očekávám od  Jiřího Bureše (mimo jiné mu dodatečně blahopřeji k postupu , když bude jako rozhodčí řídit divizi a další  soutěže v ČR ), že využije stejného vzdělání  jako předcházející předseda KR  k tomu, aby hlavně na poli diplomatickém udělal pro rozhodčí  v našem okrese maximum. Na tomto úseku  za účinkování toho předešlého předsedy  to náš okres prohrál na plné čáře. A že vím o čem píši o tom čtenáře ubezpečuji. Příklady v sousedních okresech  Plzni -jihu,  v Domažlicích a Tachově  ukazují, že jsme jako okres zůstal na chvostu rozhodčích Plzeňského kraje. Na druhé straně zčásti znám poměry v našem okrese a  není-li potřebná úroveň  odborná, psychologická a ani fyzická(o tom ví zase své bývalý předseda KR)  uvnitř okresu, nemůžeme se divit vyklízením pozic mezi rozhodčími na krajské úrovni. Svůj podíl viny ať si každý vyhodnotí pro sebe sám  jak v oddílech, mezi rozhodčími tak na OFS v Klatovech. Svého podílu zodpovědnosti jako delegát soutěží Plzeňského kraje se při tom nezříkám, ale na rozdíl od těch jiných  již vím , čím mohu být já osobně  novému předsedovi KR  prospěšný. Ví to již i ostatní ?.Pokud ano,  pak by se neutěšený stav  nemusel řešit  pouze pokutou klubu v hodnotě 1000 Kč . To není řešení to je pouze represe  a stav v okrese volá po řešení. Inu nelehký to úkol  čeká Jiřího Bureše…




Zpět - návrat na předchozí stránku