Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Výsledky z mistrovských zápasů dospělých VYŠŠÍCH SOUTĚŽÍ í z 25.-26.8.2001

  
Divize
======
PŘEŠTICE        - KLATOVY   1 : 0(1:0)
Ve vyrovnaném zápase měli hosté dvě velmi dobré příležitosti skórovat, když Hebnár z malého nedal míč nedopravil míč do domácí branky a neprosadil se proti domácímu gólmanovi ani Běloušek, který z bezprostřední blízkosti šel do něj a ne do branky.O výsledku nakonec rozhodla chyba ve 13. v  obranné činnosti hostů, která začala u  Hrubce a skončila úspěšným zakončením střelcem jediné branky J.Biedermanem.Oba soupeři dohrávali závěr utkání o deseti, když mimo domácího hráče musel pro 2 ŽK  hřiště opustit Dolejš.
Sekretář Klatov Václav Kopřiva :„Utkání by slušela plichta, která by byla spravedlivá pro oba soupeře. Jsme zklamaní, ale pokud se nedokážeme střelecky prosazovat, budeme pouze koukat, jak body získávají naši soupeři“.
Branky domácí :Biedermann J.

Ostatní výsledky :
-----------------
Příbram B    - Kaplice        4 : 1
SK US Praha  - Tábor          2 : 0
Tachov       - Motorlet       1 : 1
Vejprnice    - Strakonice     4 : 1
Sezimovo Ústí- Písek          0 : 0
Rokycany     - Chlumčany      6 : 1
Milevsko     - Třeboň         0 : 0





Oblastní přebor
===============

NÝRSKO  - PŘIMDA           5 : 6(2:1)

Hokejovým výsledkem skončilo pro diváky pohledné, dramatické utkání, ve kterém padlo úctyhodných jedenáct branek, z toho sedm  za poslední půlhodinu. Horší to bylo na lavičkách kde si svoje trápení užili trenéři obou týmů , když se museli dívat na chyby ve svých obranách. Více chybovali domácí a to je stálo ztrátu prvních bodů na svém hřišti. Naopak pro hosty to byly první získané  v tomto ročníku.
Nejdůležitější minuty :I.poločas :  12. Hořínek z PK 0:1,  25. Kadlec 1:1, 30. L.Presl 2:1.
II.poločas: 50. Mucha z PK 2:2,60.L.Presl 3:2,  63.Hořínek 3:3, 67.S Smejkal 3:4, 79.Smejkal 3:5, 84.Kučera 3:6, 87.L.Presl z PK 4:6, 90. Valenta 5:6.
Branky domácí :L.Presl 3, Kadlec, Valenta.
Branky hosté  :Hořínek 2, Smejkal 2, Kučera a Mucha(PK)
Rozhodčí      :Mudra

CHANOVICE  - MALESICE   4 : 3(2:1)   
Domácím vyšel hned první útok ze kterého opakovanou střelou skóroval  již ve 2. Kučera. Po té si nadále domácí udržovali převahu a někdy až naivně hrající obrana hostů jim dopřála až příliš. Největším nebezpečím pro ní znamenal Hanzlík, ale ve třech gólových šancích byl vždy neúspěšný. Nedáš , dostaneš se potvrdilo a  z ojedinělého protiútoku využil otálejí domácí obrany s odkopem Žoudík a v 28. vyrovnal. Po té se hra již začala vyrovnávat a hosté byli při každém útoku hodně nebezpeční. Z branky se radovali domácí, kteří po rohovém kopu  dali Hankem gól do kabin. Také úvod druhého poločasu vyšel Chanosu a již ve 48. po střele Pícky se rozvlnila síť branky hostů potřetí. Tíhu tohoto úderu neunesli někteří hráči Malešic a v 51. na to doplatili svojí nedisciplinovaností Pytlík a Liesner, kteří museli předčasně pro hrubé nesportovní chování do kabin . Toto vyloučení více napomohlo hostům, kteří se vypjali v velmi dobrému výkonu a byli , lež o dva hráče na hřišti lepším mužstvem. Hráli disciplinovaně, bojovali a vytvářeli si i dostatek gólových příležitostí. Po jedné z nich  se 62. podařilo  Řežábem snížit na 3:2. Když v 74. dal čtvrtý úspěch domácích Pícka, zdálo se, že je definitivně rozhodnuto. Soupeř zbraně nesložil a o dvě minuty později dal nádherným gólem z trestného kopu Marešem kontaktovou branku. Další šance na obou stranách zůstaly do konce zápasu již nevyužity a zápas skončil ziskem prvních třech bodů v tomto ročníku pro domácí rozradostnělé hráče.
Branky domácí :2.Kučera, 45.Hanko, 48.,74.Pícka 2,
Branky hosté  :28. Žoudlík, 62.Řežáb, 76.Mareš.
Rozhodčí      :Duchek Richard.
ŽK : 1:4   ČK :0:2 51. Pytlík Karel, 51. Liesner Lukáš
Podrobnosti v neděli.

SUŠICE - BOLEVEC       2 : 1(1:1)  
Domácí k zápasu nastoupili optimisticky naladěni po minulém vítězství ve Staňkově a již ve 12. vedli 1:0 brankou z PK , kterou dal Václav Slivoň. Tuto radost jim  pokazila nesoustředěnost v následujících okamžicích, kdy ještě doznívaly oslavy z vedoucího gólu , hosté po výkopu rozehráli po křídle, centrovaný míč obránce Ritter podběhl, Pendl rovněž nezasáhl a nakonec skončil zásluhou úspěšného střelce  Koce v síti Kidelmana a bylo rázem srovnáno na 1:1. Zbytek prvního poločasu se hrál v režii domácích,  kteří hosty k ničemu vážnějšímu již nepřipustili. Opak byl pravdou druhé části zápasu. Hosté od úvodních minut převzali iniciativu na svoje kopačky a byli první půlhodinu lepším týmem. S blížícím závěrem vyburcoval domácí trenér Staněk své hráče k závěrečnému náporu . Ten se dostavil a s ním i důležitá druhá branka, kterou zařídil po svém dvouminutovém pobytu na hřišti přesným centrem na Pendla střídající P.Kodýdek a Pendl dal v 92, vítězný gól. Radost patřila domácím, smutek zůstal na straně zklamaných hostů, které vteřiny dělily od zisku bodu.
Sestava Sušice : Kindelman – Slivoň, Marek, Pendl, Ritter – Kočí,M.Brabec, Hrach(90.Pavel Kodýdek),Hubáček – Staněk V, Švec.Trenér Jaroslav Staněk.
Branky domácí :Slivoň z PK, Pendl
Branky hosté  :Koc
Rozhodčí      :Hodač
ŽK :1:1, 290 diváků.

Ostatní výsledky :
------------------
Doubravka - Union Cheb    2 : 0
Toužim    - Staňkov          4 : 1
Nepomuk   - 1.FC Plzeň       5 : 2
Domažlice - Karlovy Vary B   2 : 1
Blovice   - Poběžovice       2 : 0






1.A třída - skupina B
=====================

PLZEŇ-LETNÁ - STRAŽOV    1 : 1(1:1)

Hosté v úvodu s přehledem přežili nemastný nápor domácích a v dalších minutách již měli osmdesát procent hry ve své moci. Přesto po zaváhání hostující obrany s odkopem  ve vlastním pokutovém území šli domácí do vedení. Z vytvořené převahy stačil Strážov vytěžil Strážov pouze vyrovnání , které zařídil v 45. po přihrávce Jirky Zahrádky Tomáš Strnad. Zvrat ve výsledku nenastal ani v dalších 45.minutách hry a hosté tak v Plzni  sice získali bod, ale přišli o další dva!Navíc mimo těchto bodů po zbytečném faulu v závěru zápasu přišli o vyloučeného B.Majera.
Trenér Strážova L. Langmajer : „ V Plzni jsme měli stálou územní převahu , která však byla bez důrazu v prostoru před brankou soupeře, chyběl větší hlad po vstřelení branky. Doplatili jsme na neproměňování gólových šancí , zejména ve II.poločase . Postrádal jsem větší nasazení u některých jedinců a také celkovou herní disciplinovanost.Jsem zklamán, 1.A třída se nedá hrát pouze s jedenácti hráči, chybí hráčská lavička, zdravá konkurence !“
Branku za hosty: T.Strnad
Rozhodčí      : Štrincl z Tachova.
ČK  0:1(90.B.Majer)
Sestava Strážova : Marek – R.Smolík, Valdman, Soukup, T.Strnad, V.Smolík, P.Presl, Z.Vítovec, Zahrádka, Majer, Janka.

LUBY   - HORNÍ BŘÍZA   1 : 2(:0)
Po vyrovnané hře v první části zápasu ve které domácí mohli proti kvalitnímu celku hostů vést K.Šnauer, ale ten z jednoho metru otálel se zakončením. Úvod druhé půle lépe vyšel hostů a již v 48. dali vedoucí branku. Na štěstí se domácím podařilo rychle srovnat , když v 54. vsítil branku Sýkora. Hostům se podařilo opět otočit výsledek po hrubé chybě brankáře Kalaše, který zakřičel na svého spoluhráče O.Juřinu „mám“, ale neodhadl při tom situaci a dříve byl u míče útočník soupeře a ten pohodlně skóroval. Závěrečná snaha Lub o vyrovnání přes dvojí oslabení hostů(hráli od 71.resp. od 75. bez vyloučených hráčů) skončila neúspěšně.
Trenér Bečka: „ Soupeř byl opravdu kvalitní, ale ztráta bodů mrzí. Byl to víc taktický boj, než pohledný fotbal a o tom že jsme na body nedosáhli rozhodly opět zbytečné chyby v obraně!“
Branku za domácí :Sýkora
Rozhodčí         :Plzák z Kolovče.
ČK : 0:2

Kaznějov  - ŠVIHOV     2 : 0(0:0)

Hosté doplatili na neproměňování brankových příležitostí. V první půli měl dvě gólovky na své noze Špatenka, ale nedal.
Domácí v 65. šli do vedení brankou z pokutového kopu. Poté hosté hru otevřeli ve snaze vyrovnat a soupeř toho využil k zvýšení  náskoku , který již do konce zápasu udržel.
Trenér F.Maršálek: „ Na jedné straně neproměněné šance z naší strany, na straně druhé již v pořadí šestý(!!) pokutový kop
během tří kol , který nás poslal do kolen . To všechno rozhodlo o naší smolné porážce, Soupeř byl takových kvalit, že se body z jeho hřiště daly přivést“.
Ostatní výsledky :
-----------------
Stod      - SK ZČE Plzeň    3 : 1
St.Plzenec   - Rapid Plzeň   1 : 3
Úněšov       - Křimice       3 : 2
Mladotice    - Žel.Hrádek    2 : 2
Klenčí       - Zruč          0 : 0
Chlumčany B  - Tlučná        2 : 0






1.B třída - skupina C
   =====================
 
JANOVICE - ČERNICE  2 : 2 (0:1)

Branky domácí :Skřivánek a Gabriel z PK
Branky hosté  :Davídek, Kerner
ČK 87 Kerner(Černice), 88. Sládek(Janovice).
Hosté proti vojákům dokázali, že budou mířit v tabulce hodně vysoko. Vedli již o dvě branky, ale domácím se stejně jako proti Merklínu vydařil závěr ve kterém si zajistili zaslouženou dělbu bodů.

ŽELEZNÁ RUDA  - HOLÝŠOV   1 : 1 (0:0)
Hráno v opačném pořadí v sobotu 25.8.01 od 17,00 na fotbalovém hřišti v Železné Rudě. Přihlíželo 150 diváků,kteří viděli až ve třetím kole železnorudský tým téměř kompletní(chyběl pouze Soukup a Mareš,který pro červenou kartu nemohl do utkání nastoupit).
Hlavní rozhodčí pan Jiří Bureš, který udělil několik žlutých karet na obou stranách za tvrdší zákroky odřídil utkání bezchybně. Utkání bylo tvrdé, ale velice fotbalové a diváci po utkání odměnili oba týmy potleskem.
Branky: v 62.min. Panuška(Holýšov) z PK, za Železnou Rudu vyrovnával 65.min. Lehečka J. také z PK.
Sestava FK Holýšov: Třeštík,Teršl J.,Strousek,Šobr,Teršl K., Hanowetz,Kaliský,Panuška,Stokl,Weis,Lucák. Střídali - Bezděk(46.min.),Havelka (68.), Hofman (80.)
Trenér: Komínek Petr.
Sestava Železné Rudy: Vodvářka,Bechyně,Andrejčík,Kroupa,Hladík,Greiner (85.min.Švec),Kubový,Hájek,Lehečka Tomáš,Loos,Lehečka Jakub.
Trenér: Vladimír Trázník

   Železnorudští fotbalisté až ve třetím kole nastoupili ve složení, které bylo hodno výkonu, který tento tým dosahoval v loňském soutěžním ročníku.
Už v první minutě dostal na levou stranu nádherný pas od Bechyněho Hájek, který nezadržitelně vnikl do pokutového území a jeho tvrdou střelu asi z 14 metrů vyrazil brankář Holýšova Třeštík na tyč od které se míč odrazil na rohový kop. Železná Ruda po této akci vyvinula na holýšovské fotbalisty tlak, míč létal z jedné strany na druhou a železnorudští diváci konečně začali poznávat své mužstvo. Hosté, kteří měli výškovou převahu velice odpovědně bránili a úvodní tlak bez újmy ustáli. Byli to oni, kteří mohli jít v 7.minutě do vedení, když Panuška po rohovém kopu hlavou těsně přestřelil branku domácího brankáře Vodvářky.
V 10.minutě vnikl po pravé straně do pokutového území železnorudský Greiner, ale i tentokrát jaho tvrdou a přesnou střelu brankář Holýšova kryl. Hosté od této chvíle změnili taktiku a přece jenom  se více začali věnovat defenzivní činnosti, což mělo za následek , že prakticky celý druhý poločas byl ve znamení soubojů ve středu hřiště i když velice fotbalových.Žádné z mužstev nechtělo inkasovat, ale na železnorudských fotbalistech byla vidět větší snaha vsítit první branku.
Druhý poločas přinesl přece jenom daleko otevřenější fotbal na obou stranách a s přibývajícími minutami se začalo i "přiostřovat" na obou stranách a rozhodčí Jiří Bureš musel několik ostřejších zákroků potrestat žlutou kartou.
Do velké šance se dostal v 49.minutě T.Lehečka, kterému se podařilo proniknout po levé straně k pokutovému území Holýšova, ale jeho přesná přízemní rána jenom lízla pravou tyč holýšovské branky.Do další gólové šance se dostal v 60.minutě Greiner, který pronikl tentokráte po pravé straně do pokutového území Holýšova, dostal se až na hranici malého vápna ,ale jeho střelu z úhlu brankář Třeštík instinktivně  nohama vyrazil na rohový kop. Zdálo se , že přijde každou chvíli. Přišel , ale do branky Železné Rudy. když v 65.minutě Panuška bezpečně proměnil pokutový kop za banální podražení Kaliského. Železnorudští však prakticky po rozehrání vyvinuli do Holýšov drtivý tlak a hned tři minuty po té vyrovnal Lehečka J., který proměnil penaltu také za podražení pronikajícího Greinera. Největší šanci Holýšova zlikvidoval v 73.minutě železnorudský brankář Vodvářka, který chytil samostatný průnik holýšovského Stokla. V těchto chvílích se Železná Ruda přece jenom pořád tlačila dopředu a trochu zapomínala na obrannou činnost. V 80. minutě mohl o vítězství železnorudského celku rozhodnout Loos, který stylem jemu vlastním pronikl sám po levé straně před brankáře Holýšova Třeštíka, ale nepochopitelně z bezprostřední blízkosti malého vápna minul branku. V závěru utkání již bylo vidět, že toho oba týmy mají dost a dá se říci ,že posledních pět minut bylo odehráno v bezpečné vzdálenosti od obou brankářů s cílem obou týmů neudělat chybu a udržet nerozhodný výsledek.
Branky domácí : 65. Jakub Lehečka z PK
Branky hosté  : 62. Panuška z PK
Rozhodčí      : Jiří Bureš z Klatov               (Z.Suk)

DLOUHÁ VES  - Losiná    1 : 1(0:1)
Domácí po předcháízejím úspěchu v Horažďovicích opět „prokázali“, že lepších výsledků dosahují na hřištích soupeřů. Také v omto zápase museli dotahovat jednobrankový náskok soupeře. Ten se podařilo zlikvidovat až po úspěšné střele Dušana Rovňana z PK. Hosté zvládli závě+r zápasu po taktické stránce na výbornou o odvážejí si za to cenný bod.Naopak pro domácí tato remíza znamená již ztrátu čtyř bodů na svém hřišti!
Branky domácí :Dušan Rovňan z PK.
Branky hosté  :


MĚČÍN - MERKLÍN         3 : 1(2:0)
Branky domácí :16. Kodýtek, 40. Král, 48.Němec
Branky hosté  :67. Smejkal
Rozhodčí      :Pangrác
Domácí šli od začátku zápasu za vítězstvím . V 15. nedali PK, ale o minutu později dal vedoucí gól Kodýtek. Hosté se spoléhali na brejky převážně vedené přes pohyblivého Vilda.

KLATOVY  B - LUŽANY    1 : 0(1:0)
Domácí nováček ve srovnání s předcházejícími vítěznými dvěma zápasy se na hřišti hodně trápili. Nedařila se jim hra podle představ hráčů ani trenérů. Měli sice optickou převahu v průběhu první půle, ale vyložené šance si nevytvořilo ani jedno mužstvo. O osudu zápasu rozhodla 35. ve které Marek Lukeš po střele Sojky, kterou brankář hostů vyrazil vrátil míč zpět za jeho záda. A dal , jak se nakonec ukázalo vítězný gól.. Ve druhém poločase vystrčili hosté drápky , byli hodně nebezpeční, ale buď jejich střely končili v rukou výborně chytajícího brankáře Hermana. Domácí gólman také v poslední minutě dokázal zlikvidovat vynikajícím zákrokem jejich střelu. Tímto výborným výkonem brankář Herman oslavil svoje malé jubileum, neboť chytal svůj stý zápas hráčské kariéry. Nutno dodat, že s fotbalem začal až ve svých 23 letech a lepší se zápas od zápasu. Klatovští hráči nakonec získaným vítězstvím se dostali do čela tabulky  a to by málo kdo od nováčka čekal. Jen tak dál!
Sestava Klatov : Herman – Kováč,Strýček, Šesták, Lukeš P. – Janek, Sojka, Bauer, Ježek – Maxa,Lukeš M.
Branku za  domácí :Marek Lukeš


MOCHTÍN - HORAŽĎOVICE    1 : 0(0:0)
      Před tímto zápasem neměly oba týmy v tabulce na svém kontě ani jediný bod. Po jeho skončení tomu tak je již na straně hostů.
V utkání ve kterém se více bojovalo, než hrál dobrý fotbal  nakonec rozhodla o osudu zápasu 53. ve které Z.Novák(přišel na hostování z Klatov) byl autorem vítězné branky domácích.
        Trenér hostů  Mazuch byl po zápase hodně rozčarován a zjevně nespokojen s předvedeným výkonem jeho mužstva.“ Hráči ztratili bojovného ducha, hrají bez potřebného nasazení a navíc nevystřelí téměř za celý zápas na branku soupeře. Hosté tak učinili jednou a nás to stálo tři body“. Rozladěný lodivod hostů ještě dodal: „Fotbal má přinášet také radost ze hry, fotbal má lidi bavit. Zkoušel jsem s hráči různé změny, ale  ve bez efektu. Jsem rozhodnut nabídnout v příštím týdnu klubu svojí rezignaci. Snad možná změna na poctu trenéra přinese obrat k lepší. Pro lepší zítřky horažďovické kopané to chci udělat“.
Sestava hostů : Sůs – Kropáček, Jánský R., Kavale(Pavlík)- Turek, Peterka(Tyrpekl), Jánský P., Chod – Šimanovský R., Simanovský P.
Branku za domácí :Z.Novák
Rozhodčí      :Hejnár z Plzně.
ŽK  2 : 2

HRADEŠICE - PŘEŠTICE B  4 : 1(3:1)  
Domácí se do svého soupeře pustili s chutí a byli na hřišti lepším mužstvem. Již v 8. zařídil Šašek vedoucí gól, na 2:0 dal v 19. Stulík a když do konce poločasu ve 40. dal Karel Pivnička třetí úspěch Hradešic bylo jasné, že hosté moc šancí na úspěšný výsledek nemají. Po se také potvrdilo i v druhé části ve které šli domácí nekompromisně za ziskem tří bodů, které jistil v 68. na 4:1 nádhernou střelou do šibenice Heimlich.
Sestava domácích : Ryba – Kodýdek, Vaněček, Hlaváč Milan, Gabriel – Hlaváč Václav, Heimlich, Stulík, Melka – Šašek, K.Pivnička. Střídali Písečný, Řezáč a Vlk).
Branky domácí :Šašek, Stulík, Pivnička K., Heimlich
ŽK  3:4

DOBŘANY - ŽINKOVY     1 : 5(1:2)   
Branky domácí : Tumpach
Branky hosté  : Suda Josef PK, Beníšek Zdeněk 2, Zelenka PK,
                Bouzek
 Nováček zaskočil soupeře taktickou a disciplinovanou hrou a zaslouženě utkaní vyhrál.










Zpět - návrat na předchozí stránku