Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Oblastní přebor : PŘIMDA - POBĚŽOVICE 0 : 1


Tatran Přimda - CHKZ Poběžovice  0:1  (0:0)

Radova trefa poprvé dobyla Přimdu

Po úspěšném vystoupení Poběžovic v zápase s Malesicemi je čekaly dva zápasy, v nichž se příliš na zisk bodů spoléhat nedalo. Na Přimdě keramici ještě nebodovali a Doubravka v současné formě je zatím neporazitelná. O to větším překvapením byl úplně první bodový zisk z přimdského podhradí, který si po bojovném výkonu díky Radově trefě poběžovičtí keramici připsali v 10. kole oblastního přeboru.
Úvod zápasu byl vlažný a obě mužstva se čtvrthodinku uťukávala, takže první střelu vyslal na poběžovickou branku domácí Mucha, ale ze střední vzdálenosti mířil nepřesně. Hosté odpověděli rohovým kopem Růžka a poté Krutinovou střelou zpoza šestnáctky, kterou domácí obránci zblokovali. Obě mužstva se věnovala důsledné obraně, proti níž se útočníci nemohli prosadit a tak se hra odbývala převážně kolem středového kruhu a diváci neměli žádné vzrušení. Po půlhodině zcela vyrovnané hry začali získávat domácí mírnou územní převahu, kterou však vyjádřili pouze nepřesnou Löblovou střelou z 18 metrů, pokusem Viterny, který keramici odvrátili a dvěma rohovými kopy, které vyřešil hostující Kraus. Poběžovičtí kontrovali ve 37. minutě, kdy po levé straně pronikl Rada, přiťukl zpět na Krutinu, jehož střela volejem zpoza šestnáctky o metr minula pravou Jandovu tyč. Z protiútoku po Hořínkově přihrávce zamířil volejem domácí Mucha z hranice šestnáctky daleko vedle Huttovy  branky. Závěr poločasu patřil hostům, kteří se ve 43. minutě zlobili na nepřesného rozhodčího Pochobradského, za neodpískaný faul na pronikajícího Rybianského v pokutovém území Tatranu a těsně před obrátkou ještě zamířil hostující Vojvoda z trestného kopu ze střední vzdálenosti těsně nad domácí branku.
Úvod druhého poločasu byl opět opticky  vyrovnaný, ale domácí začali být nebezpečnější. Ve 49. minutě minul o dva metry Huttovu branku z tr. kopu domácí Kindl a o dvě minuty později reklamovali pro změnu domácí pokutový kop, když před Huttovou brankou upadl Hořínek, ale ani tentokrát se nepískalo. Na trávníku se začala projevovat nervozita domácích a díky tolerantnosti hlavního arbitra se začaly množit tvrdé zákroky za hranicí pravidel. V 57. minutě měl problém s tr. kopem hostujícího Vojvody brankář Janda, ale vše vyřešil. O čtyři minuty později poslal poběžovický Růžek dopředu Radu, ten pronikl po pravé straně k pokutovému území, z těžkého úhlu přehodil vybíhajícího Jandu a když míč skončil pod břevnem domácí branky, vedli keramici 0:1. Tatran mohl srvonat hned po rozehrávce, ale po Kindlově přihrávce zamířil Hořínek v dobré pozici z 15 metrů těsně vedle pravé Huttovy tyče. Domácí si ve snaze o zvrat vytvořili územní převahu, ale dobře bránící hosté je často do šancí nepouštěli. Přimdští to proto zkoušeli ze střední vzdálenosti, ale střely Křehlíka či Faba byly nepřesné a na druhé straně museli domácí zadáci zblokovat Krutinovu bombu ze střední vzdálenosti. Obléhání branky hostů bylo bezzubé a keramici hrozili častými protiútoky, takže nedovolovali domácím vrhnout do útoku všechny síly. Nepřesné byly pokusy domácího Viterny i o chvíli později Kupilíka a nic nebylo ani po nepřehledné situaci před Huttovou brankou, kterou keramici vyřešili. V poslední minutě zápasu spálil vyloženou šanci domácí kanonýr Hořínek, který  z 8 metrů přestřelil poběžovickou branku. Dobrou možnost měl ještě i jeho spoluhráč Kindl, ale ten zamířil volejem ze 14 metrů daleko vedle a tak když v nastaveném čase na Muchův tr. kop nedoskočil Fabo, bylo o historickém zisku bodů v podhradí ve prospěch Poběžovic rozhodnuto.
Před 250 diváky řídil David Pochobradský za asistence A.Ardeleanu a V.Patáka. ŽK 4:2.
Poběžovice : Hutta - Kraus, Vojvoda, Kořínek, Decker, Slowik, Jung (78. Šilhavý), Krutina, Rybianský (88. Váchal), Rada (64. Ulman), Růžek.  Trenér : Karel Šilhavý.
Přimda : Janda - Mucha, Kindl, Viterna, Sopko, Kupilík, Fabo, Šimurda, Křehlík, Hořínek, Löbl (63. Šmejkal).   Trenér: Jiří Roud.





Zpět - návrat na předchozí stránku