Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Výsledky mistrovských utkání mužů z - 6.-7.dubna



DIVIZE

KLATOVY  ZÍSKALY Z PRAZE CENNÝ BOD

Na hřiště favorizovaných Pražanů  zajížděly Klatovy s cílem pokusit se poprvé letos na jaře venku bodovat. To se jim po disciplinovaném, taktickém výkonu ve kterém svého soupeře do vyložené brankové příležitosti   podařilo.

US Praha   - Klatovy  0 : 0

Klatovy uhrály  v Praze velmi cenný bod, který je v této  prvním dosaženým na jaře na hřišti soupeře. Bez dvou velkých opor distancovaných Herouta a Hrubce je to výborná vizitka, kterou svým divákům poslaly na příští zápas doma 13.dubna  v utkání s Milevskem!
Domácí US byli favority zápasu a po zisku bodu v minulém kole v Táboře nažhaveni  k zisku dalších třech bodů. Hosté vědomi si kvalit soupeře začali rozvážně, vycházeli ze zajištěné obrany a pražský tým  do žádné vážnější  gólové šance nepustili, ale ani sami podobnou příležitost skórovat neměli. Za zmínku stojí nadějná situace  Šota, který se dostal z levé strany do pokutového území domácích, ale místo výhodnějšího individuálního zakončení volil  přihrávku  na obsazené spoluhráče. Slibná šance se rodila po pěkné akci Bělouška a jeho centru na Bečku, kterému při zpracování míče v pokutovém území  US na poslední chvíli  bránící hráč odkopl.  Domácí kteří působili fotbalovějším dojmem  se po změně stran  výrazněji ujali taktovky řízení utkání . Obrana hostů byla stále častěji přetížena, neboť v útočné činnosti nedokázali jejich spoluhráči na polovině domácích udržet míč. Výsledkem převahy domácích byla pouze jediná  šance , ve které se ocitl jejich útoční, ale jedenácti metrů od Rybárovy branky přestřelil. V nervozním závěru  ve kterém hlavní arbitr nastavil šest minut byl za druhou ŽK vyloučen hostující Brejcha. ŽK 2:2
Sestava  Klatov : Rybár – Dolejš(83.Hebnár), Brabec, Poslední, Gajdůšek,Varga, Brejcha, Krška(68.Vítovec), Běloušek, Šot(90.P.Lukeš), Břečka. Trenér  Jaromír Mysliveček, asistent Ján Gašpár.



Ostatní výsledky :

Motorlet   - Kaplice      2 : 0
Tachov     - Chlumčany    2 : 0
Rokycany   - Písek        4 : 0
Sezim.Ústí – Strakonice   2 : 1
Vejprnice  - Třeboň       2 : 2
Milevsko   - Tábor        1 : 2
Přeštice   - Příbram B    0 : 1



OBLASTNÍ PŘEBOR

V NÝRSKU BOJOVAL DAVID S GOLIÁŠEM  

V Chanovicích se střetla mužstva, které na jaře předchází velmi dobrá pověst dobře připravených týmů. Domácí předvedenou hrou uspokojili, méně pak výsledkem, neboť podle vývoje zápasu měli vyhrát. Velmi obtížný úkol čekal před posledním týmem tabulky Okulou Nýrsko na domácím hřišti v souboji s lídrem tabulky. Ten nenechal nikoho na pochybách kdo z těchto soupeřů vede tabulku a i po tomto duelu zůstávají oba soupeři na svých místech, Senco první a domácí Okula poslední. Sušici stačil průměrný výkon na vysoké vítězství , kterým se probojovala na vytoužené druhé místo.

Chanovice - Přimda   2 : 2 (1 : 1)

Začátek utkání dvou na jaře velmi úspěšných týmů  vyšel lépe domácím a v 8.minutě se poprvé měnilo skóre v jejich prospěch. Pokutový kop nařízený rozhodčím Čermákem za úmyslnou ruku  obránce  hostů  bezpečně proměnil nejlepší  kanonýr  jarní části přeboru Beránek. O čtyři minuty došlo k nedorozumění mezi brankářem Kalinou a jeho spoluhráčem M.Šedivým a tento moment byl klíčovým pro další vývoj zápasu. Nejen tím, že nedorozumění dokázal využít hostující  Lébl, který vyrovnal na 1:1, ale proto, neboť došlo při něm ke zranění Šedivého, který musel opustit hrací plochu.  Do konce poločasu  měli domácí více ze hry, Racek  dostal šanci dvakrát po samostatném úniku  změnit skóre ve prospěch Chanovic, ale nestalo se tak.  To se podařilo v úvodu druhé části zápasu, když opora Přimdy exligový Sopko chyboval v rozehrávce, k míči se dostal Beránek  a jeho sólový nájezd skončil po druhé v síti soupeře.  Stejně jako v první půli trvalo vedení domácích pouze krátce, tentokráte  pouze jednu minutu  a hostům se podařilo vsítit vyrovnávající branku. V další části tohoto duelu byli domácí stále více aktivnější, předčili svého soupeře kombinačně i kondičně. Šanci poslat svůj tým do vedení měl Šimsa jehož střela skončila na břevně, Šiška z výhodné pozice pálil pouze do brankáře  a když ani další závary před brankou Přimdy  po sérii rohových kopů úspěch nepřinesl  ukončil rozhodčí trvalý tlak domácích závěrečným hvizdem.
 Branky : Beránek 2
Sestav a domácích : Kalina, Šedivý(15.Hanko), Hnídek, Lukeš, Cibulka, Petrášek, Beránek, Racek, Kučera, Dobiáš(65.Šiška) a Šimsa.
Trenér M. Rambousek byl po zápase spokojen s převedenou hrou, méně pak s výsledkem, neboť průběh hry potvrdil, že měli jeho svěřenci vyhrát. „Rozhodujícím zlomem v zápase bylo  situace při vyrovnávající brance na 1:1, kdy se nám zranil Šedivý. Jeho zranění kolena nevypadá  příliš optimisticky . Nyní náš čeká zřejmě nejtěžší soupeř sezóny, neboť hrajeme na hřišti vedoucího Senca Plzeň. Pokud hráči budou dodržovat taktické pokyny a předvedou výkon na hranici jejich možností můžeme v tomto duelu hrát důstojnou roli“.



Nýrsko - Doubravka   0 : 5 (0 : 0)
Těžký úkol čekal na hráče Nýrska v dalším kole oblastního přeboru, neboť hostili na svém hřišti vedoucí celek této soutěže Senko Doubravku. Domácí pokud chtěli uspět věděli ,že jedině mimořádný výkon celého mužstva by vedl k nějakému bodovému zisku. Proto začali zápas s velkým nasazením. Pozorně bránili a pokoušeli se hrát na rychlé brejky. Doubravka hned od první minuty dokazovala, že je velkým favoritem tohoto utkání. Byla lepší v práci s balónem, lépe kombinovala. Hned ve 4 minutě se dostala po rychlé kombinaci na pravé straně a následujícím centru před branku do první gólové příležitosti, ale hostující útočník trefil ze 6 metrů jen břevno. Domácí začali hrát v defenzívě ještě důsledněji a tak hosty do další podobné šance v prvním poločase nepustili. Doubravka hrozila je ze standardních situací, které jsou v jejich podání velmi nebezpečné. Prakticky každý míč letící do pokutového území domácích znamenal nebezpečí, neboť hráči Senka vzdušné souboje s přehledem  vyhrávali. Naštěstí pro domácí končily vždy míče těsně vedle jejich branky.
V kabině o poločase  kladli trenéři hráčům na srdce, že jedině zopakování výkonu a to samé nasazení z první půle by vedlo k bodovému zisku. Senko podle očekávání začalo druhý poločas náporem, ale stále nemohlo najít recept na dobře hrající obranu domácích. Přišla ovšem 56 minuta utkání v ní nařídil rozhodčí velmi přísnou penaltu proti domácím, kterou brankář hostí se štěstím proměnil a v utkání nastal zásadní zlom. Hráči Nýrska bohužel tento okamžik nezvládli psychicky a neuvěřitelně vyklidili pole. Toho samozřejmě hosté plně využili a svojí kombinační hrou již jasně přehrávali v této době plně odevzdané domácí mužstvo a proměňovali i  vypracované šance. V rozmezí osmi  minut tak postupně brankami Nováka, Aubrechta a Skály zvýšili na 0:4. Domácí v té chvíli dohrávali jen z povinnosti a tak se ke slovu v 80 minutě dostal ještě jednou hostující Skála a upravil tak na konečných 0:5.
Branky: 56. Mička p.k. 0:1, 59. Novák 0:2, 63. Aubrech 0:3, 67. Skála 0:4, 80.Skála 0:5
Sestava Nýrska: Daněk – Hvězda (st.), Šteiner, Valdman, Valenta – Presl Kamil (89’Hvězda ml.),Soušek Jan (85’Hladík),  Kajínek, Vacovský – Bartůněk, Presl Lukáš.
 Pokud měli hráči sílu a plnili taktické pokyny trenérů, měli šanci se soupeřem hrát. Bohužel po sporné penaltě od své hry úplně upustili a to se proti tak vyspělému soupeři, jaké beze sporu Doubravka je nevyplácí. A tak dostali domácí lekci z fotbalu. Gratuluji tak soupeři k zisku bodů, ale myslím si ,že tak vyspělé mužstvo by se nemuselo spoléhat na takovou podporu rozhodčího. zhodnotil vystoupení  domácích v tomto zápase předseda klubu  Jiří Vondra.
                                                                                                         Tento článek připravil Jiří Vondra

Sušice – Malesice    5 : 1 (1 : 0)

První poločas se hra přelévala od jedné brance ke druhé s řadou nepřesností na obou stranách. Domácí měli územní převahu, hosté naopak hrozili z brejků. Možnost ke vstřelení branky měl v úvodu zápasu Staněk a Hubáček, naopak hostům v 9.minutě zmařil výhodnou příležitost v poslední chvíli Tomáš Marek.  V 31.minutě skončila hlavičkoval  z úctyhodné vzdálenosti od branky hostů Staněk a míč skončil za  přispění jejich brankáře Malesic poprvé v jeho  síti. Po změně stran  si domácí přinesli na hřiště více pohybu, důrazu a   na jejich konto  začaly přibývat brankové příležitosti. V 50.minutě  vtipně uvolnil Staněk  v pokutovém území  hostů Rittera a ten výhodnou příležitost neodmítl  ke vstřelení druhé branky. V 52. zlikvidoval  střelu Cihláře  gólman Malesic a byl z toho pouze rohový kop. O minutu později  získal míč Hubáček ,  obratem ho naservíroval Staňkovi do uličky a ten svoje sólo téměř z půlicí čáry hřiště  zakončil  třetím gólem . V 66. Kodýdkův trestný kop k tyči zlikvidoval opět brankář hostů , ale proti nádherné střele  Pavlíka, která vymetla horní roh jeho branky byl již bezmocný. Hned z protiútoku nachytali tentokrát v nedbalkách domácí obranu Malesice a vstřelily svůj černý úspěch. V 77. se ještě blýskl pěkným zákrokem Kindelman, který musel střelu k tyči vyrazit na rohový kop. V 85. minutě po opětovné narážečce s Hrachem  v střelil střídající  Holeček pátý  úspěch svého týmu. V 90. měl ještě příležitost   Pavel Brabec po uvolnění od Sládka, ale pálil vysoko nad soupeřovu branku.
Sestava  domácích : Kindelman, Kodýdek, Marek, Ritter, Slivoň, Brabec, Pavlík(71.Votava),  Hrach, Staněk(80.Sládek), Cihlář( 80.Holeček), Hubáček.
Trenér Jaroslav Staněk nebyl příliš nadšen z výkonu svých svěřenců : Hrou jsme neoslnili  a hlavně v první půli jsme hráli bez pohybu, chyběl nám agresivní způsob hry. Po poločase došlo k určitému zlepšení, ale nebylo to pravé ořechové. Výsledek je pro nás lichotivý, ale vyhráli jsme naprosto zaslouženě . Těší mne, že jsme se probojovali v tabulce na druhé místo, ale následující souboj na Přimdě bude pro náš tým hodně náročný a musíme se na něj co nejlépe připravit“.


Ostatní výsledky :

Poběžovice – Cheb       1 : 1
Blovice    - K.Vary  B  0 : 1
Domažlice  - 1.FC Plzeň 0 : 0
Nepomuk    - Staňkov    1 : 4
Toužim     - Bolevec    1 : 1




1.A TŘÍDA

VE ŠVIHOVĚ  DOSTAL STRÁŽOV ZA SVŮJ VÝKON PĚTKU

Středem pozornosti  byl sobotní duel ve Švihově.  V okresní derby  se očekával daleko vyrovnanější souboj, než se nakonec na hřišti odehrál a. Na tento zápas nebudou dlouho hosté vzpomínat v dobrém, neboť si z něho dovezli nepříjemný debakl. V Lubech  nastupovali domácí s obavami proti ZČE Plzeň se kterým na podzim na jejich hřišti vysoko prohráli 7:0. I když je v průběhu zápasu  na svém hřišti provázela po následné tvrdé hře hostů vynucená střídání z důvodu zranění nakonec dokázali se štěstím  dotáhnou zápas do vítězného konce. Luby si v konkurenci osmnácti týmů  udržely v tabulce výborné  druhé místo, Strážov klesl o jednu příčku na 12.místo  a Švihov  stále čtrnáctý.

Švihov  - Strážov     5 : 0 (2 : 0)

V okresním derby připravili domácí svému soupeři nepříjemnou, vysokou porážku.Prvních dvacet minut se ještě hrál vyrovnaný zápas, ale po vedoucí brance , kterou  dal ve 22. Homr z trestného kopu přes zeď, po předchozím zbytečném  faulu  hostujícího stopera Žáka již byla hra v režii domácích za které do poločasu stačil ještě zvýšit Květoň  . Ve druhé části zápasu hosté působili odevzdaným dojmem. Domácí  vývoj zápasu kontrolovali a v  56. Bidermannem  , v 70- Květoněm a v 89.minutě opět Biedermannem  svoje zasloužené vítězství pečetili.
Branky : Bierermann 2, Květoň 2 a Homr.
Sestava domácích : Valenta(51.Tráva) – Toman, Homr, Radosta, Kudjak, Špatenka,(66.Šobr), Süss, Havlíček, Schejbal(48.Maršálek), Biedermann a Květoň.  Trenér F.Maršálek.
Sestava hostů : Marek – Helm, Žák,(46.Langmajer), P.Presl, Kreibich(31.V.Janda), Z.Vítovec, Pangerl (76.O.Vítovec), Majer, Petrželka, Janka .
Trenér  hostů  L.Langmajer : „ Po  dosavadních jarních nevýrazných výkonech se tento debakl  těžko hodnotí. Vítězství domácích je zasloužené.  My  máme problémy s hráčským kádrem  a také výkonnostní některých hráčů. Nezbývá nic jiného, než přistoupit k dalším zápasům  s větší zodpovědností. Nyní nás čeká  série náročných zápasů ve kterých se ukáže skutečná síla tohoto kolektivu!“.



Luby  - SK ZČE Plzeň  1 : 0 (0 : 0)

Ten kdo očekával v souboji dvou týmů, které stále žijí nadějí na postup do krajského přeboru  vyrovnaný zápas se příliš nemýlil.  Od úvodních minut byli aktivnější domácí, kteří se ale museli strachovat při  výkopech od branky energetiků. Každý protiútok v tvrdě hraném utkání  byl z jejich strany velmi nebezpečný, ale v obranné činnosti se  hosté stále častěji v osobních soubojích  pomáhali tvrdými , nebezpečnými zákroky. Ve 20.minutě musel trenér Bečka střídat zraněného  tvůrce hry Sýkoru  Ve 29. dostal míč mezi obránce Frič,ale jeho samostatný nájezd na branku hostů zastavil jejich obránce  faulem a musel  byl po právu rozhodčím vyloučen.  Následný  trestný kop  z kopačky L.Smolíka skončil  nad brankou Plzně.
Druhá půle  přinesla další přiostření v sobotních soubojích které museli hráče obou týmů hodně bolet. S bolestí a s obavami ze zlomeniny skončil v 56-minutě domácí Olda Juřina na nosítkách následně v sanitce, která ho odvezla k vyšetření do nemocnice .  Výsledkem početní převahy domácích  byla pouze jediná branka v síti hostů  Po rychlém rozehrání Bešty přiťukl Bouberle Šůsovi a ten levou nohou usměrnil míč do  plzeňské svatyně.
 Obdržená ŽK provinivšímu hráči soupeře za faul na Juřinu byla pro něj nedostatečným varováním  a proto po jeho dalším nešetrném zákroku na Hradeckého musel  následovat za 2 ŽK  svého spoluhráče z prvního poločasu předčasně do kabin. I přes výhodu dvou hráčů v poli navíc se v závěru zápasu museli domácí nakonec obávat. Domácím  nevycházela kombinace, vázla souhra a hosté, kteří  začali hrát hru vabank  hrozili každým protiútokem a vyrovnání viselo na vlásku.
Sestava domácích : Kalaš – Juřina(Sůs,), Křížek, Podraský P., Bouberle, Sýkora(Hradecký).  L.Smolík, Bešta, Javorský, Frič(89.P- Smolík), Mareš.
Zaskočilo nás zranění Sýkory, jehož účast na hřišti byla hodně znát, a také nešetrné zákroky hostů kteří  se prezentovali kvalitním výkonem a určitě budou brát jiným soupeřům body a  pro nás je dobře, že je máme úspěšně za sebou.. Je to velmi nepříjemný soupeř. Jsem rád, že se nepotvrdilo podezření zlomeniny nohy Juřiny, ale možná, že poraněné koleno ho vyřadí na delší dobu z účasti v dalších důležitých  mistrovských zápasech dodal k tomuto zápasu trenér domácích Pavel Bečka.



1.B  TŘÍDA

V MĚČÍNĚ BYLY K VIDĚNÍ BRANKY I ČERVENÉ KARTY

Dvě okresní derby s rozdílnými výsledky se hrála ve čtvrtém jarním kole 1.B třídy. Zatím co v Hradešicích skončilo očekávané derby dělbou bodů v zápase kde diváci neviděli ani jedinou branku, v Měčíně jich bylo k vidění osm, z toho v posledních třech minutách ve svatyni hostů kterou již hájil hráč z pole tři góly! Odehraná tři kola nenaznačila, že by  se zvýšila naděje na záchranu v soutěži předposledních Janovic a poslední Železné Rudy, ale nedělejme účet bez hospodského, ten bude sečten až po závěrečném třicátém kole .

Hradešice - Horažďovice  0 : 0

Očekávané derby v Hradešicích po podzimním vítězství domácích v Horažďovicích  skončilo tentokráte dělbou bodů. Diváci viděli bojovný zápas s minimálním počtem brankových příležitostí. V první půli měli více ze hry domácí, po změně stran naopak hosté. Domácí Hlaváč nastřelil tyč, Jánský z Horažďovic zase orazítkoval míčem břevno hradešické branky. V závěru zápasu se snažila obě mužstva strhnout vítězství na svojí stranu, ale zůstalo pouze u snahy, skóre se ale již nezměnilo.



Mochtín - Losiná      0 : 0  

Vyrovnané utkání ve kterém  dominovaly touto remízou  prodloužili svojí jarní neporazitelnost.




Dlouhá Ves – Lužany   5 : 1 (2 : 0)
Domácí příznivci se první jarní branky na místním hřišti dočkali po čtrnácti minutách hry a jejím autorem byl Čavoj. Pět minut před odchodem k poločasové přestávce se podařilo Šebelíkovi zvýšit na rozdíl dvou branek. Na třetí branku domácích v 60. kterou dal Krůs dokázali ještě hosté odpovědět snížením z pokutového kopu , který proměnil Lešetický. Střelcem zápasu se stal Šebelík  , když  v závěru zápasu  dvakrát skóroval v 81. a v 85.minutě a završil tím svůj hattrick.
Sestava domácích : Beránek P. – Trčan, Rovňan R., Valvoda , Krůs, Čavoj, Beránek J., Rovňan D., Drha a Šebelík.
Rozhodčí Josef Houdek.



Klatovy B – Merklín     2 : 2 (1 : 0)

Domácí měli zápas ve svých rukou . Za bezbrankového stavu nastřelil Maxa tyč . Ve 35. rozehrával nejlepší hráč domácích Herout rohový kop a jeho přesný centr proměnil ve vedoucí branku Novák. Za tohoto stavu ještě nastřelil Herout břevno a ještě se blýskl krásnou ranou ze 30 metrů. Po změně stran dokázali hosté Šalomem ve 47.minutě vyrovnat. Klatovská rezerva  měla nadále více ze hry a v 60. to byl opět Herout, který se sám postaral o jejich vedení. Poslední slovo měli o pět minut později hosté, kteří zásluhou  zkušeného Vilda srovnali skóre a postarali se na úkor favorita o velké překvapení tohoto kola.
Branky : Novák, Herout – Šalom, Vild., ŽK 3:0
Sestava Klatov :  Vacek – Bušta, Vítovec, Herout, Sojka, Lukeš, Ježek, Maxa, Novák(65.Janek), Hrubec, Kováč.



Měčín – Železná Ruda    6 : 2 (1 : 1)

 Utkání dvou tradičních soupeřů bylo poznamenáno problémy se sestavou na obou stranách.Hosté oslabeni odchody 4 hráčů základního kádru,domácí hrající soutěž s úzkým kádrem a čelící častým zraněním.
 Přesto jako vždy zahájili měčínští doma náporem, několikrát sice zahrozili ,ale o otevření skóre se postaral až v 17.minutě vlastním gólem hostující Andrejčík,který v tísni před Kodýtkem a Tykalem   překonal brankáře  Nejdla.Hostům však paradoxně branka pomohla,vyrovnali hru,Hájek z trestného kopu nastřelil tyč  a v 24.minutě po zmatku v domácí obraně Lehečka vyrovnal. Zbytek poločasu mnoho fotbalu nepřinesl,spíše přibývaly žluté karty v rukou nepřesného rozhodčího Skaly. Hosté neudrželi nervy a v 45.minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Švec.
 Po změně stran se očekával nápor domácích,ale ten přišel až po 10-minutách.V 57.minutě se v pokutovém území prosadil  a poslal domácí do vedení Kodýtek. O šest minut později  prostřelil  Nejdla z 20 metrů Němec a zvýšil na 3:1.Podobně jako v pondělní dohrávce přišel místo zvýraznění náskoku útlum ze strany domácích,hosté oslabeni o jednoho hráče dokázali snížit krásnou brankou P.Loose v 79.minutě na 3:2.Vlastní nedisciplinovaností se připravili o lepší výsledek v 81.minutě,když brankář Nejdl fauloval domácího Korčíka a při návratu do branky se po něm "ještě prošel",byl vyloučen a do branky se postavil hráč z pole.Domácí  využili početní převahy a ztráty koncentrace  ke "smrtícím brejkům".V 87.minutě Kodýtek v 88.minutě Tykal a v 90 minutě Král,upravili na konečných 6-2.
Branky : Kodýtek 2, , Němec,Tykal , Král a vlastní, - Lehečka, Loos
 Sestava: Valeš -Ponocný,Votípka R.,Havlík P.,Mastný-Korčík,Němec,Král,Krotký Jar.-Kodýtek,Tykal
ŽK 2-7,ČK 0-2, 50 věrných prokřehlých diváků
Rozhodčí: nepřesný p.Skala,delegát svazu p.Komínek
                                                                                                                     Autor článku Václav Havlík.


Holýšov - Janovice    2 : 1 (2 : 0)  

Domácí  začali náporem, který zužitkovali v 5.minutě  zásluhou  Straaubera vedoucím gólem. Hra  se vyrovnala  a  ve  30.minutě měli hosté po krásné přihrávce Strnada obrovskou šanci Adamcem, ale ten minul prázdnou bránu. V 35.minutě byl hostům vyloučen Brož po sražení hráče zezadu. O tři minuty později nařídil rozhodčí za uklouznutí domácího hráče v pokutovém území vojáků  penaltu , kterou Panuška bezpečně proměnil a zvýšil vedení domácích na 2:0.
V druhém poločase byla hra vyrovnaná a hosté i o deseti  byli domácím rovnocenným soupeřem. Šance se střídaly  na obou stranách, když za hosty mohli skórovat  Kováč a Vachtl.To se podařilo až v  85.minutě se Kulichovi, který snížil na 2:1.  Hostům svitla naděje, zaveleli k závěrečnému náporu kterému se domácí s námahou ubránili a své těsné vedení uhálili.



Ostatní výsledky :

Žinkovy – Černice     1 : 0 (1 : 0)

Vítězná branka padla již ve 3.minutě z kopačky M.Sudy, který proměnil nařízený pokutový kop.


Dobřany – Přeštice B  0 : 1 (0 : 1)

Hosté vsítili jediný gól z pokutového kopu jehož úspěšným exekutorem byl Mareš. Další šance již nevyužili a zápas skončil lichotivým výsledkem pro domácí, což znamenalo jejich první letošní bodovou ztrátu.



OKRESNÍ PŘEBOR

<SOUBOJ BEZDĚKOVA S HRÁDKEM  POKRAČUJE

Ve druhém jarním kole se rozpoutal téměř ve všech zápasech neúprosný boj o důležité mistrovské body. Přiostřuje se  boj o čelo tabulky. I přes zlepšené výkony Svéradic  se zde nečekala ztráta bodů vedoucího Svatoboru  , ale spíše se čekalo to, že klopýtne druhý Bezděkov v Nezamyslicích. To se nestalo a Hrádek má již náskok pouhých dvou bodů.
Rušno bylo ve Strážově po té, když rozhodčí nejprve uznal  v závěru zápasu vedoucí gól domácích a na základě „intervence“ rozhodčího laika  ho  těsně před výkopem ze středové značky odvolal !V skutku kuriózní případ  …




Velké Hydčice - Luby B  6 : 1 (3 : 0)

Zasloužené vysoké  vítězství domácího Tatranu . Hosté dali čestný úspěch za stavu 4:0 Heřmanem.
Branky za domácí : Zábranský, Svoboda, Melíšek, Hejpetr, Vaněk a Kropáček.



Dešenice - Nalžovské Hory 0 : 2 (0 : 1)

Ve vyrovnaném prvním poločase padla jediná branka ke smůle domácích do jejich sítě a hosté od 8.minuty vedli zásluhou nejlepšího střelce přeboru Petra Štěcha. Ve druhé části převzali místní fotbalisté taktovku zápasu , vytvořili si nervozním a tvrdě hraném zápase šance , ale Michal Poupa, Javorský ani Vostrý nedokázali ve vyložených šancích trefit branku. To se podařilo v 84. Romanu Štěchovi, který pojistil hostům  překvapivé vítězství. ŽK 2:2. Rozhodčí Vondráček.



Vrhaveč - Neznašovy   1 : 0 (1 : 0)

První půle byla v režii Vrhavče, ve druhém hosté hru vyrovnali a mohli srovnat i skóre, ale Žák  s Marešem
možnost skórovat odmítli. Očekávané místní derby tedy rozhodla  3č.minuta  přesný volej  po rozehraném rohovém kopu  z kopačky Václava Hracha.



Nezamyslice- Bezděkov  2 : 3 (1 : 0)   

Souboj dvou vyrovnaných soupeřů byl dlouho na vážkách. Domácí vedli brankou  Maška. Ve druhém poločase hosté otočili skóre zásluhou dvou gólů svého kapitána Dulky. Střídající Burda ještě stačil vyrovnat, ale vítězství  po přesném zakončení zajistil hostům Bohatý.



Pačejov  - Sušice B   0 : 1 (0 : 1)   

Oboustranně bojovné utkání které rozhodl gól do šatny z 45.minuty  hostující  Tomáš Kadlec. Zejména v prvním poločase měl dobrou úroveň. Ve druhém již byla hra často přerušována, přiostřilo se, ale rozhodčí Harmady udržel zápas i přes vyloučení dvou hráčů   ve svých rukou .
 Branku dal T.Kadlec , ČK 1:1(Veringer – Kalný).



Strážov B  - Kolinec      2 : 2(0 : 1)

Domácí museli dohánět jednobrankový náskok Kolince. To se jim podařilo, když vyrovnali Mikynou z pokutového kopu a Václavem Jandou šli dokonce do vedení. Hostům se podařilo vyrovnat, ale místní béčko dalo v závěru vítězná gól. Ten rozhodčí uznal, zapsal si střelce branky a mužstva odešla na středovou čáru  k rozehrání. Ještě než byl proveden výkop se do hřiště rozeběhl pomezní rozhodčí hostů a po jeho protestech rozhodčí branku neuznal !
Branky :  Mikyna (PK), Janda – F.Kohout, R.Dolejší



Svéradice - Hrádek        0 : 0

  Hrádecký favorit přijel na svéradickou půdu s velkým sebevědomím a od prvních minut si začal vypracovávat uzemní převahu. Ta však po několika minutách ustala a utkání se přeneslo do středu hřiště. Během prvního poločasu si žádný z týmů nevypracoval vážnější šanci, protože všechny akce jak domácích, tak hostů končili na kopačkách soupeřových obránců. Druhý poločas měl podobný scénář jako ten první. Hosté se většinou dostávali jen do náznaků šancí a domácí hrozili především rychlými brejky. Hned po svém příchodu na hřiště si vypracoval dobrou příležitost Makovec, ale trefil jen boční síť. V 68. vytáhl zázračně hostující brankář dělovku domácího Svobody. V té době byli lepší domácí a pří další brejkové situaci vybídl střídající Soukup znovu Svobodu, jenž byl faulován a následnou technickou střelu z trestného kopu Korbelovi  brankář Svatoboru chytil. V 86. si vypracovali šanci také hosté, ale Marek v poslední chvíli vykopl míč z brankové čáry. V samotném závěru už domácí hosty do ničeho nepustili a získali tak cenný bod.
Rozhodčí: Hais
Sestava FK Svéradice: Soukup M.-Kába-Ouda,Marek(88.Löffelmann),Slepička-Vápeník(64.Makovec), Andrle,Šmat,Korbel-Svoboda,Fišer(79.Soukup L.)
Trenér domácích V. Dušek k utkání řekl: "Bylo to utkání výborné úrovně, hosté byli fotbalovější, ale my jsme bojovali ze všech sil, takže remíza byla naprosto spravedlivá. Výborně řídilo zápas trio rozhodčích a především hlavní Hais držel otěže utkání pevně ve svých rukou.



IV.TŘÍDA – SKUPINA A

DERBY V MĚCHOLUPECH  SE KOPALY TŘI PENALTY

Již po druhé za sebou na jaře přišli fotbalisté vedoucího týmu tabulky z Běšin o důležité body v závěru zápasu. Ve Švihově a nyní v Měčíně neudrželi jednobrankové vedení a možnost zapojit se do bojů o postup  nabídli třetí Plánici, které spadly do klína tři body za kontumační výsledek s béčkem Janovic a nyní vítěznou brankou v poslední minutě v Dlažově. a ztrácí na vedoucí dvojici  jen pět , respektive tři body.

Spůle  - Ježovy          1 : 0 (0 : 0)

Domácí měli v více ze hry v úvodu zápasu. S přibývajícím časem se hra vyrovnala a ve druhém poločase se hrál vyrovnaný zápas  kdo z koho. Šťastnější byli domácí, kteří v 75.minutě dali Zborníkem  vítěznou branku.
Rozhodčí Řeřicha.



Dlažov – Plánice         1 : 2 (1 : 1)

Domácí nastoupili bez čtyř hráčů základní sestavy . O zisk bodu je připravil v nastaveném čase střelec vítězné branky Paleček.
Branky : Jarko – Kantaa a Paleček
Rozhodčí Husník



Vrhaveč B – Zavlekov   1 : 1 (0 : 1)

Zavlekov měl raketový nástup a od druhé minuty vedl . Za domácího nováčka vyrovnal v 59. Lažánek.
Rozhodčí Abraham.



Měcholupy B - Bolešiny 2 : 0 (0 : 0)

V místním derby měla obě mužstva možnost rozhodnout zápas z pokutových kopů. Ten první ve prospěch domácích Flodr neproměnil a stejně neúspěšný byl i z PK hostující Trojan, který nastřelil břevno. V 60. byl faulovaný Josef Lehečka a další nařízený pokutový kop již domácí Kroupa proměnil- V 75. jistil zasloužené vítězství domácích Jan Vlasák. Před 50 diváky zápas řídil rozhodčí Z.Hájek.


 
Měčín B – Běšiny       2 : 2 (1 : 1)

V zajímavém a vyrovnaném zápase vedli domácí od desáté minuty Netrvalem, ale hostům se za pět minut podařilo srovnat skóre Vacovským.  Měčínská záloha mohla jít opět do vedení na začátku druhé půle Korčíkem, který však nařízený pokutový kop neproměnil.Lídr tabulky se radoval z  vedoucí branky kterou dal v 75.minutě Kolář, ale domácí v poslední minutě srovnali na zaslouženou remízu Šlaisem. ČK 1:0(Šilinger), hostům byl vykázán z lavičky vedoucí mužstva  Pavel Vacek, 40 diváků.
Rozhodčí Haviar.



Švihov B - Křenice   6 : 0

Branky : Šobr 2, Brož 2, Kudjak a Vrba



IV.TŘÍDA – SKUPINA B

ZIHOBCE ZTRATILY NA JAŘE JIŽ ČTYŘI BODY

Čelo tabulky po dvou nečekaných úvodních remízách fotbalistů TJ Žihobce se vyrovnala  a okruh možných kandidátů na dvě postupová místa se rozšířil na čtyři týmy. K vedoucím Hradešicím , Hartmanicím a TJ Žihobce se ještě připojilo i béčko Chanovic, které je se ztrátou pouhých pěti bodů v těsném závěsu vedoucí trojice.



Žel.Ruda B - Sokol N. Hory 11 : 0 (4 : 0)

Zápas který měl se hrál za stálé  převahy domácích.
Branky : Chalupský 3, Loos, Balda a Wenig po dvou, Hodek a Janoušek po jedné



Žihobce - Veřechov  2 : 2 (0 : 1)

Domácí začali náporem. Hned z prvního útoku vyzkoušel hostujícího brankaře M.Drobný.
První branku ale vstřelili hosté po rohovém kopu, kdy centrovaný míč přizvedl u přední tyče hlavou Raška a míč zapadl k překvapení všech za zadní tyč. To ovlivnilo i další vývoj utkání. Domácí měli převahu ale bez brankového vyjádření. Hosté dobře bránili a do útoku přecházeli vlastně jen brejky. Hráli velmi efektivně.
Druhý poločas začali domácí náporem a v 65.minutě se dočkali vyrovnání, když  se po rohovém kopu hlavou trefil M.Kibak. V 70. minutě pak dal  druhý gól V.Matějovic, kdy vrátil vyraženou střelu do poloprázdné brány.Hosté pak vyrovnali hru a dočkali se nakonec v 85.minutě  z pokutového kopu, který následoval po té když si v pokutovém území domácí hráč při odkopu nastřelil ruku  a  penaltu s přehledem proměnil Janda).Rozhodčí: P.Mareš,  hodnocení  domácích - velmi dobrý výkon, hosté byli opačného názoru.
Branky : Kibak, V.Matějovic-  Raška, Janda
Rozhodčí: P.Mareš.



Rabí - Hradešice B  1 : 2 (1 : 0)

V místním derby se favorizovaní hosté hodně zapotili aby nakonec vybojovali očekávané vítězství. Když v úvodu odmítli možnost  skórovat, ale Uhlík z pokutového kopu mířil mimo domácí svatyni. V zápětí  byli úspěšnější  domácí, kteří šli  Janečkou do vedení a toto si udrželi až do 70.minuty ve které již druhý nařízený PK dokázal Mareš proměnit. Vítěznou branku dal v 81.minutě Korda.
Rozhodčí Bala.



Velký Bor - Chanovice B  1 : 2 (0 : 2)
Utkání dvou rozlišných poločasů. V prvním byli lepší hosté a vedli  góly Brejchy a Hlůška.  Druhý se hrál za režie domácích. Jejich aktivita jim vynesla pouze snížení o které se postaral střelec jejich jediného úspěchu  Bečvář.
Rozhodčí Šperl


Milčice - Nezamyslice B  3 : 1 (1 : 1)

Hosté  přijeli pouze  s deseti hráči, ale přesto  byli celý první poločas domácím vyrovnaným soupeřem. Domácí se ujali vedení po rohovém kopu brankou Hodiny, ale hosté v zápětí vyrovnali z penalty. Poté byl zápas do 70. minuty vyrovnaný. Domácí s blížícím se závěrem zápasu zvýšili úsilí a rozhodli o svém vítězství  brankami Hlaváče P. a Hodiny.
Rozhodčí Kurc.



Hartmanice - Malý Bor   1 : 0 (0 : 0)

Hosté sehráli na hřišti jednoho z kandidátů postupu  překvapivě vyrovnanou partii. V zápase s několika šancemi na obou stranách rozhodla jediná branka dosažené v 76. novou posilou Hartmanic Štěpánem Rudou.
Branka : Š.Rada
Rozhodčí Kulík



Pačejov B - Soběšice        5 : 1 (4 : 1)        

Přesvědčivé vítězství domácích o které se nejvíce zasloužil autor hattricku
Kába, další branky dali Bokr a Větrovec, za hosty Zábranský.
Branky : Kába 3, Bokr a Větrovec - Zábranský











Zpět - návrat na předchozí stránku